• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Kiz valla abartmıyorum o kadarini kopyalayabildim, listenin alti aynen öyle devam ediyor, siradan Fransizin yasadigi apartman kati ortalama m2 si maximum 50. Bak maximum diyorum. 80 m2 ye dublex villa konseptine geciyolar burda.3 katli eve tasinicaz ay sonunda, ev 120 m2. Buranin standardına göre cok cok büyük. 80 m2 bana artık büyük geliyo burayi gördüğümden beri.
Biliyorum kuzum abartmadiğını , internet tıny house, minimalizm gorsellerinden geçilmiyor birkaç yıldır zaten, hatta son birkaç yıldır satın almak veya kiralamak için gezdigim yeni evlerin çoğu 80 metrekareden bile küçüktü...Yani abartan benim biraz sanırım aslında, ev balkonlarla 100 metrekarenin üstünde, hepi topu 3 kişiyiz düşününce ama işte elime mezureyi alıp eşyayi olçene kadar böyleydi...Şu anda eşya ve taşınma korkusu yüzünden biraz panik olmuş durumdayım galiba ama bulucam bir hal çare....Hepinize çok teşekkur ederim....Sayenizde netleşti biraz kafam....

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...

Şuanki evim konumu çok iyi böyle bi rahatlık yok

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...
Konumu iyi küçük ev derim.

Sus sus :KK33: bunu bile bin kere duşunerek , tükürdügümü yalayarak kabul ettim zaten...3 sene önce kardeşimden ve annemden yediğim kaziktan sonra reddi miras yapmıştım, ama ülkenin ekonomik gidişati daha fazla dik ve gururlu durmama izin vermedi maalesef :-) Evlat ağır bastı...Şimdilik bu bile çok ağır geliyor bana yani ...Balyozla girişecek noktaya gelmek için daha çooook yolum var anlayacağın....
Evi şimdi sana mı verdiler P piraye ? Eğer öyle ise çok sevindim adına ? Ev senin üstüne değil mi?

80 m2 eve bol dolap yaptırırsan herşeyi rahat depolarsın. İstersen evin şeklinin fotolarını at yerleştirme, depolama konusunda güzel fikirler çıkabilir.

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz

Kendi evim değil ama kira da vermiycem. Babamın evi
Ben olsam hemen taşınırdim.Hem kira vermeyeceksiniz hemde ev güzel yerde.Üc kişi idare edebilirsiniz..

Evi şimdi sana mı verdiler P piraye ? Eğer öyle ise çok sevindim adına ? Ev senin üstüne değil mi?

80 m2 eve bol dolap yaptırırsan herşeyi rahat depolarsın. İstersen evin şeklinin fotolarını at yerleştirme, depolama konusunda güzel fikirler çıkabilir.
Sağol dostum...Aman yok, üstüme müstüme almam, bedelsiz oturma jestleri bile yeter artar...Zaten şu anda oturduğum evi değistirmek üzere kendim almıstim, bunun tapusu benim ustume ama emlak piyasası cozutunca degiştiremedim, sonra kiralar uçtu, en sonunda babam devreye girdi falan filan...Aslında ev için şimdi bile güzel fikirler geldi ama yine de mobilya kücültme, dolap yaptırma vs...baya bir bütçe gerektirecek , her halükarda beklemem lazım biraz...Şimdilik eşya eksiltmek en mantıklısı olacak sanırım...

Son düzenleme:
Sağol dostum...Aman yok, üstüme müstüme almam, bedelsiz oturma jestleri bile yeter artar...Zaten şu anda oturduğum evi değistirmek üzere kendim almıstim, bunun tapusu benim ustume ama emlak piyasası cozutunca degiştiremedim, sonra kiralar uçtu, en sonunda babam devreye girdi falan filan...Aslında ev için şimdi bile güzel fikirler geldi ama yine de mobilya kücültme, dolap yaptırma vs...baya bir bütçe gerektirecek , her halükarda beklemem lazım biraz...Şimdilik eşya eksiltmek en mantıklısı olacak sanırım...
Kiraya verirsin ne güzel olur işte masrafların da çıkar. Yol, ısıtma konusunda da tasarruf. Semt güzel okula yakın, artık kendine daha çok vakit ayırabileceksin.

Kiraya verirsin ne güzel olur işte masrafların da çıkar. Yol, ısıtma konusunda da tasarruf. Semt güzel okula yakın, artık kendine daha çok vakit ayırabileceksin.
Henüz bu evi satacaz mi, kiraya mi vericez karar veremedik hemşire... Satma kısmindan çok umudum yok , yıllardır satılamıyor zaten ama asıl dileğim satabilmek...Kiraya versek kiracıyla uğraşmak zor (Kirada yıllarca oturdum ama hayatımda hiç evsahibi olarak kiracı almadım, sözleşme yapmadım ,benim için zor ve uğraştırıcı işler gibi geliyor).. kiraya verdikten sonra satmak daha zor...Bu yüzden oturduğum evden gelecek gelire güvenerek masraf da yapamıyorum şu anda...Evet , başarıp taşınabilirsem trafik cilesinden bir nebze kurtulucam inşallah...İyi dileklerin için çok teşekkür ederim :KK36:

Son düzenleme:
Kendi evinizi ve babanızın size verdiği evi satıp büyük ve konumu güzel bir ev alma imkanı yok mu

Kendi evinizi ve babanızın size verdiği evi satıp büyük ve konumu güzel bir ev alma imkanı yok mu
Yok maalesef. Zaten alacağım ev de aşagi yukarı bu küçük ev gibi olacak...Kendi evimi satıp üstune ekledigimde bile cok çok farklı bir ev alamam şu anda o semtte...Bu dengesiz piyasada babamın evini de satmak istemiyorum açıkçası.

Yok maalesef. Zaten alacağım ev de aşagi yukarı bu küçük ev gibi olacak...Kendi evimi satıp üstune ekledigimde bile cok farklı bir ev alamam o semtte...
Eşyaya esir olmayın o zaman. Verin evinizi kiraya her ay gelen kira ile eşyanızı yenileyin. Elinizdekileri ikinci el satın. Yurt dışındakilerin küçük evlere sığma nedeni bizim gibi milyon tane çanta ayakkabı, kıyafet mutfak eşyaları olmadığı için. Biz temiz ama lekesi çıkmamış kıyafet ile çocuğu sokağa bile çıkarmazken adamlar okula kreşe gönderiyor.

Eşyaya esir olmayın o zaman. Verin evinizi kiraya her ay gelen kira ile eşyanızı yenileyin. Elinizdekileri ikinci el satın. Yurt dışındakilerin küçük evlere sığma nedeni bizim gibi milyon tane çanta ayakkabı, kıyafet mutfak eşyaları olmadığı için. Biz temiz ama lekesi çıkmamış kıyafet ile çocuğu sokağa bile çıkarmazken adamlar okula kreşe gönderiyor.
Evet eşyaya esir durumdayız tam olarak, şu anda tüm eşyamı yenileyemem ama eksilterek baslayabilirim. Sonra zamanla oturur diye umuyorum.

• Beğen
Reactions: rpt
Önceki evimin konumu merkeze uzaktı. Ama mutfağı geniş balkonları kullanışlıydı. Şimdiki evim merkezi konumda. Mutfağı küçük bir balkon kullanışlı sadece ama o da küçük yine. Heryere yakın ve herşey elimin altında tabiri caizse. Şimdiki evimi tercih ederim. Çoğu eşyamı elden çıkardım. Temizliği toplanması da kolay.

Evet eşyaya esir durumdayız tam olarak, şu anda tüm eşyamı yenileyemem ama eksilterek baslayabilirim. Sonra zamanla oturur diye umuyorum.
Merhaba eşya azaltınca gelen o boşluk duygusunun ferahlığı paha biçilemez gercekten.Yerinizde olsam konsol gibi yatay mobilyadan başlardım eksilmeye dikey mobilyalar herzaman daha az yer kaplar.Misafir icin ekstra yemek takımı bardak kaşık çatal gereksiz bence onca yer kaplıyor.Salonda iki berjer cıkabilir salon masası olmasada olur bir evde tek masa yeterbence.Her cümleyi bence diye bitirdim çünkü her evin dinamiği farklı.Ama genel manada tavsiyem lütfen esyaya anlam yuklemeyin.Dünyaya bir kez geliyoruz ve onlar bize hizmet için varlar biz onlara değil.Cok kolay gelsin su gibi aksın isleriniz

Cocugun huzuru icin hangi semt daha iyiyse orasi olsun. Kotu semtte büyüme cagindaki cocugun psikolojisi daha kotu olabilir. Gerekirse buyuk odayi ona verirsin kendinizden kisarsiniz bisey olmaz.

Küçük bir evde çok iyi konumda oturuyorum, yeni bi şansım olsa kesinlikle yine konuma göre tercih yaparım. Muhit çok önemli benim için. Marketi çarşısı, yokuşu ulaşımı, ilerde çocuğumun büyüyeceği, eve gelirken benim aklımın onda kalmayacağı, bir kadın olarak rahatlıkla sokağa çıkıp tedirgin olmadan yürüyebileceğim merkezi bir konum tercih ettim💁🏻‍♀️

Bende kesinlikle konum derim. Benim evimde yaşadığım yere göre küçük (115 m2, burdaki insanlar 160/200m2 lik evlerde oturuyor) ama konumu iyi olduğu için ben çok mutluyum evimde. Market otobüs durağı okul kreş hepsi yanibasimizda. Diğer mahallelere göre daha nezih insanlari daha eğitimli. Ev küçük olduğu için ısınma problemimiz de yok. Evin şu an gözüme batan tek yönü çabuk dağılıyor olması. Büyük ev küçük ev gibi dağıgnık gozukmuyor ama bunada gecici gözle bakiyorum çocuklarım şu an küçük olukları için evin her köşesi oyuncak onlar buyuyucunce daha derli toplu olur. Sizin kizinizda büyükmüş zaten (ergenlik döneminde sanırım) muhitin güvenilir olması ekstra onemli bu durumda.

Back
X