• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev Derdim...

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...
Konumu iyi küçük ev kesinlikle

Kişilerin şartlarina gore değisir.
Bize gore konum çooook onemli, konum iyi bi yerde değilse kocaman bir evde olsa oturmak istemem.

Evimiz kucuk ama 2 kişiyiz+kediş. Kalabalik misafir, yatili misafirimiz olmaz nadiren benim annemler gelir o da 3 gun en fazla. Zaten genelde de sık sık misafir agirlayan tipler degiliz. Boyle bakinca kucuk ev bize uygun. Ama bu şartlar sizde ne durumda ona gore dusunun.
Ben bir secim yapmak zorunda olsaydim misafir gelmesin der kucuk eve ve iyi konuma gecerdim yinede. 😬😬

Kendi evim değil ama kira da vermiycem. Babamın evi
Şuanki eviniz kira ise,kira vermemek için geçmeye değer diğer türlü büyük ev daha iyi alıştığınız için bi daralma gelir,küçük evin kira geliri size kalabilecekse orayı da başkasına kiralarsınız,kirayı alma şansınız yok ise kira vermemek için geçmek mantıklı

Kişilerin şartlarina gore değisir.
Bize gore konum çooook onemli, konum iyi bi yerde değilse kocaman bir evde olsa oturmak istemem.

Evimiz kucuk ama 2 kişiyiz+kediş. Kalabalik misafir, yatili misafirimiz olmaz nadiren benim annemler gelir o da 3 gun en fazla. Zaten genelde de sık sık misafir agirlayan tipler degiliz. Boyle bakinca kucuk ev bize uygun. Ama bu şartlar sizde ne durumda ona gore dusunun.
Ben bir secim yapmak zorunda olsaydim misafir gelmesin der kucuk eve ve iyi konuma gecerdim yinede. 😬😬
Aslında sanırım eşya küçültsem sıkıntım kalmayacak ama işte, durumlar malûm ...Bu evin eşyasiyla taşinmak zorunda olunca dert oldu küçüklüğü...Yoksa konum iyi...

Büyük ev her türlü konfor, bende alışkınım şimdi deseler çok merkezi bir yerde küçük ev yok yapamam. Şu an 130 metrekare evim, kütüphane, çift banyo, kiler, dikiş odam bu düzeni başka bir yere sığdıramam gibi geliyor
Benim ev 135 metrekare,kiler yok tek banyo tek balkon...sizin evin planlamasını iyi yapmışlar bayağı

Şuanki eviniz kira ise,kira vermemek için geçmeye değer diğer türlü büyük ev daha iyi alıştığınız için bi daralma gelir,küçük evin kira geliri size kalabilecekse orayı da başkasına kiralarsınız,kirayı alma şansınız yok ise kira vermemek için geçmek mantıklı
Henüz bu evi ne yapacağım da muamma, o ayrı bir dert konusu zaten...Daralma geldi şimdiden doğru söylüyorsunuz...

Çocuk varsa büyük ev derim. Konumu aşırı mı kötü? Misal benim önceki sattığım ev avm ve merkezi her yere çok daha yakındı ama soğuktu. 95 mt2 garaj üstü kottu. Şimdi ara kattayım avm ye 15 dk uzaktayım 120 mt2 deyim. Ulaşım sorunum yok yine de.. Ha bir de en önemlisi burdaki komşularım çok iyi.

Evli misiniz çocuk var mı
İlerisini düşünün eşya az mı çok mu diye sormadım bile. Azaltılır veya arttırılır ama ileride sığabilecek misiniz aileniz çoğaldıkça veya kalabalık toplantıları kaldırabilecek bir ev mi
Çocuk bir tane...Ailenin kontenjanı doldu , cogalmayız artik :KK48: Kalabalık toplantılar pek olmaz bizde...Eşya sıgmaz, yenisini de uzun süre alamam, tek sorun bu sanirim

Çocuk varsa büyük ev derim. Konumu aşırı mı kötü? Misal benim önceki sattığım ev avm ve merkezi her yere çok daha yakındı ama soğuktu. 95 mt2 garaj üstü kottu. Şimdi ara kattayım avm ye 15 dk uzaktayım 120 mt2 deyim. Ulaşım sorunum yok yine de.. Ha bir de en önemlisi burdaki komşularım çok iyi.
Aslında tam tersine çocuk için daha derli toplu bir muhite taşiniyorum...Ev küçuk ama ara kat, köşe, güney cephe...Isınma sorun olmaz, komsuluklari bilmiyorum

Kendi evim değil ama kira da vermiycem. Babamın evi
Kira vermeyecekseniz ben kücük ev tercih ederdim. Yatili misafir vs dert etmezdim insanlar bana göre kendilerini ayarlamalari gerekiyor bence, benim degil 😅
Kücük evin temizligi de daha kolay olur.
Peki ev nasil günes görüyormu ferah mi?
Karanlik ve kücükse tabi farkli düsünürdüm.

Hanımlar şu anda oturduğum evi konumu yüzünden değiştirmek istiyordum, şu anda elime bir fırsat geçti ancak yeni ev biraz küçük, başlarda sevinmiştim ama taşinma ihtimali güçlendikçe tereddüt etmeye başladim...Siz olsanız konumu daha iyi küçük evi mi, yoksa konumu kötü büyük evi mi seçerdiniz...
kesinlikle konumu daha iyi küçük ev. içi isterse saray olsun kapısının önünde pislik olduktan sonra ne farkeder

Kira vermeyecekseniz ben kücük ev tercih ederdim. Yatili misafir vs dert etmezdim insanlar bana göre kendilerini ayarlamalari gerekiyor bence, benim degil 😅
Kücük evin temizligi de daha kolay olur.
Peki ev nasil günes görüyormu ferah mi?
Karanlik ve kücükse tabi farkli düsünürdüm.
Yok çok iyi güneş aliyor çift cephe köşe,karanlık odası yok, onu açik ferah bı ev...Ben de misafiri çok dert etmiyorum, aile büyüklerinin ve akrabalarımızın hepsi ayni ilde zaten, bazen şehirdisindan arkadaşlarımız gelir ama onları da hallederiz bı şekil herhalde

Evet biraz kısalacak. 80 metrekare 2+1

İşte ben de büyük eve çok alıştim sanırım...Büyük dediysem çok büyük değil ama 130 metrekare 3+1...Muhit kötüydü ama çift banyo giyinme odası filan iyiydi yani...

Buyuk evden, kucuk eve gecis yaptim. Boyutlar ayni sizinki gibiydi 130dan 80e. Esyalar gercekten problem oluyor. Eve bir sekilde sigiliyor ama insanin ruhu daraliyor.

Buyuk evden, kucuk eve gecis yaptim. Boyutlar ayni sizinki gibiydi 130dan 80e. Esyalar gercekten problem oluyor. Eve bir sekilde sigiliyor ama insanin ruhu daraliyor.
Eşya küçülttun, degiştirdin mi hemşire? Yoksa sığdırdın mı aynı mobilyayı? Verebileceğin tavsiyeleri dört gözle bekliyorum...

Eşya küçülttun, degiştirdin mi hemşire? Yoksa sığdırdın mı aynı mobilyayı?
Ahh sorma. Evlenecegimix zaman ev buyuk diye birsuru esya almistik. Ev sahibi cikin dedi. Kucuk eve esyalarim sigmadi. Hic kullanmadigim esyalari depoya kaldirmak zorunda kaldim, bir kismi ile yeni eve gectim. Yinede kucuk salon, yatak odasi beni bunaltti. Ilk baslarda kendimi surekli bir yerlere carpiyordum(sakar bir insan degilim), her yerim mor geziyordum. Buna bir sekilde alışırsınız ancak en buyuk problem ıvır zıvırı koyacak yer bulmak. Eger benim yaptığım gibi esyalari azaltarak yeni eve gececekseniz battaniye, yorgan, pike gibi buyuk esyalari yerlestirmek zor. Gomme dolap yaptirirsaniz kismen is görür.

Ahh sorma. Evlenecegimix zaman ev buyuk diye birsuru esya almistik. Ev sahibi cikin dedi. Kucuk eve esyalarim sigmadi. Hic kullanmadigim esyalari depoya kaldirmak zorunda kaldim, bir kismi ile yeni eve gectim. Yinede kucuk salon, yatak odasi beni bunaltti. Ilk baslarda kendimi surekli bir yerlere carpiyordum(sakar bir insan degilim), her yerim mor geziyordum. Buna bir sekilde alışırsınız ancak en buyuk problem ıvır zıvırı koyacak yer bulmak. Eger benim yaptığım gibi esyalari azaltarak yeni eve gececekseniz battaniye, yorgan, pike gibi buyuk esyalari yerlestirmek zor. Gomme dolap yaptirirsaniz kismen is görür.
Evet, tam da aklimdakiler bunlar...Elimde kağıt kalem mezure günlerdir eşya olcuyorum....Aslında benim eşyalar allahlik oldu zaten, atsam da gam yemem ama yeni kücük mobilya dolap vs. yapamam şu anda...Zaten perdesi, boyası, taşinması, aidatı şusu busu aşiyor boyumu, eldekileri eksiltip sığdırıcam mecbur...Yine de tıkıs tepiş olacak diye korkuyorum

Back
X