• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev düzeni...

hamarat-bayan

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2008
93
0
86
İzmir
arkadaşlar bana akıl verin lütfen,evin bütün işleri bana bakıyor.Alış veriş,çamaşır ütü,yemek 2 çocuk ben çok zorlanıyorum.Ya herşey tam oluyor ve ben kendime zaman ayıramıyorum.Ya kendime arkadaşlarıma zaman ayırıyorum bu seferde evde yarım kalan şeyler oluyor sizler nasıl baş ediyorsunuz.Benmi kolay yolunu bilmiyorum.Ev işi akıl işi akıl işidir der eşim ,tabii yıraprandığımı görüyo...Yardım etmekte zor geliyo... Böyle söylüyo,çalışanlar napsın diyor.Ben işin içinden çıkamadım.çıkanlar varsa yardım lütfen:sm_cool:

çalıştığım halde herşeye yetiştiriyorum kendime de zaman ayırıyorum senden daha hamaratım deymi :delphin:

cok zor hem calış hem evın işi allahtan annecıgım var...saolsun
canım plan yap... mesela...sabah utu işi...oglen dınlen...
bır gun temızlıge ayır...bır kac gun ...bır gun market işlerıne...yanı bunları hep sabahları yapıp ogleden sonrasını kendıne ayıramazmısın
mesela ogleden sonra dostlarınla vakıt gecer...yada cocuklarını parka goturursun...ne bıleyım yemek işini sabahtan ayarla..canım bunlar aklıma gelıyor umarım begenırsın...allah kolaylık versın

Bi taraf hep eksik kalır canım. Yani öyle olmak zorunda. Makine değiliz sonuçta. ben çok yoğun çalışıyorum mesela. Genelde biraz temizliği ihmal ederim. Önceliğim çocuğumdur. Temizliği,yediği içtiği ve dersleri sonra önem sırasına göre gider ama hepsi çok zor. Kendime bakarım,arkadaşlarımı asla ihmal etmem.kocişimi ihmal etmem.E napalım biraz dağınıklıkta olsun

iş bölümü olması gerekiyor bence eşinizle aranızda...
en azından alışverişi o üstlenebilir ya da büyük alışverişlerinizi birlikte yapar yerleştirirsiniz...
sonra çocuklarınızla eşit şekilde ilgilenmelisiniz sadece sizinle olmaz babanın da ilgi göstermesi gerekiyor...
bunun duşında ütü, çamaşır, yemek, temizlik işi için bir şey diyemeyeceğim...
çalışan biri olarak ben yetiştirebiliyorum açıkcası 15 günde bir temizlik için yardımcı alıyoruz geri kalan işleri de birlikte eşimle yardımlaşarak yapıyoruz...

Cevaplarınız için teşekkür ederim.Herhalde ben sıraya koyamıyorum ve eşimden yardım beklemediğim için böyle zorlanıyorum.Alış verişi toptan birlikte yapmak daha rahatlamamı sağlayacak.Çocuklar konusundada yardımlaşırsakda gerisni halledebilirm herhalde,size yazarım.

çalıştığım halde herşeye yetiştiriyorum kendime de zaman ayırıyorum senden daha hamaratım deymi :delphin:

OHHH coluk cocuk yok tabiki lady hanim hamaratlik tasliyor:kahve::icecream:yerimseniben

Bende cocuklarim olmadan evvel herseyi yetistiriyordum kendime zamanda ayiriyordum hatta evime gelen giden ya siz bu evde yasamiyormusunuz sanki katalog cekimi diyordu ev hic dagilmiyorduki ehhh hali ile sabah 7 aksam 5 - 6 kadar isteydik esimle, yaptigim temizlik vs. vs. bana 2 hafta falan yetiyordu lakin gel görki simdi, yeminle birgün pasaklilik yapayim 3 gün ceremesini cekiyorum...-tatlicadiarzu-
Cocuklar olduktan sonra yetistiremiyorsunki hangi birine kossasin, esim yardimci olmuyor ne bekliyimki adamdan aksam saat 6 - 7 gibi cani cikmis bir vaziyette geliyor yemek yiyor 1-2 saatde öyle takilip yatiyor...

Tam hertarafi toparladin sildin süpürdün bir arkani dönüyorsunki elindeki püskütü kücük hanim koltuklara dagitiyor iki dakikka durmuyorki essek sipalari:kızgın:
Yaw bari bir saat su ev derli toplu dursun diyorum artik anlayin yani:1shok:

Vallaha hamartim bayanim, hicccc kendine baski yapma hayat temizlikten isten gücten ibaret degil, ben artik eskisi gibi kendimi is güc yüzünden yipratmaktan vazgectim..
cünkü ben temiz yasamak icin temizlik yapiyorum, temizlilk yapak icin yasamiyorum...a.s

arkadaşlar bana akıl verin lütfen,evin bütün işleri bana bakıyor.Alış veriş,çamaşır ütü,yemek 2 çocuk ben çok zorlanıyorum.Ya herşey tam oluyor ve ben kendime zaman ayıramıyorum.Ya kendime arkadaşlarıma zaman ayırıyorum bu seferde evde yarım kalan şeyler oluyor sizler nasıl baş ediyorsunuz.Benmi kolay yolunu bilmiyorum.Ev işi akıl işi akıl işidir der eşim ,tabii yıraprandığımı görüyo...Yardım etmekte zor geliyo... Böyle söylüyo,çalışanlar napsın diyor.Ben işin içinden çıkamadım.çıkanlar varsa yardım lütfen:sm_cool:

Sen bunun üstüne birde sabah 8 akşam 7 mesai saatlerini koy. Ben senin yetiştiremediğim dediğin işleri bu mesai saatlerinden sonra yapıp yetiştiriyorum güzelim. Bak birde gelip burada çan çan çene çalıyorum.
Sanırım biraz elin ağır senin. Zamanla pratiklik kazanırsın. Bu kadar dert etme.

eşin titiz mi acaba eğer ayrıntılara çok takılırsan yetiştiremeyebilirsin işleri...
ağır elli de olabilirsin.annem de öyle yavaş iş yapar yaradılış meselesi.
ev hanımı da olunca beklentiler de artar.mesela çalışsan evde bir eksiklik olsa eşin anlayışlı olabilir ama ev hanımı isen herşey dört dörtlük beklenir..
galiba bunun kaygısı da var üzerinde...

Sen bunun üstüne birde sabah 8 akşam 7 mesai saatlerini koy. Ben senin yetiştiremediğim dediğin işleri bu mesai saatlerinden sonra yapıp yetiştiriyorum güzelim. Bak birde gelip burada çan çan çene çalıyorum.
Sanırım biraz elin ağır senin. Zamanla pratiklik kazanırsın. Bu kadar dert etme.

planlı yaparsan birazda eşini takviyeye alıştırırsan hepsi olur güzelim...Ayrıca önceliğin çocuklarına olsun...sengözlerimebaksanab

cnm ev işlerinde biraz rahat olmak lazım.herşey mükemmel olacak diye kendini yıpratmanın manası yok.sonra ev işi çok nankör bugün yap yarın yine aynı.bende alışverişten temizliğe herişimi kendim yaparım.ama başımda onu niye yapmadın.burası niye tozlu diye dırdır eden bir koca yok.seninki biraz karışıyor galiba.valla herşey dört dörtlük olacak dersek yanmışız.olduğu kadar.sen elinden geleni yapıyorsun.biraz programlı olup düzene sokarsan işlerini daha kolaylaşır hayatın.

zor is gercekten...ben de evlendim 2 ay oldu,esim de yardimci degil pek... bakalim cocuk olmamasi islerin yurumesini sagliyor...Allah kolaylik versin cnm,ne yapsalar hakkimizi odeyemezler

Ev işi namkördür yap yap bitmez.Evim tertemiz olsun dersen hergün en az bana göre 3 saat ev ile uğraşmak gerek.tabii temizlik anlayışı kişiden kişiye değişir.Bana göre ortalık dağınık heryer heryerde olacağına düzenli olsun varsın sephalar ve tv de toz bulunsun:)))Şaka bir yana işini belli bir plana koyarsan işlerinde yorulmazsın.Benim eşim mesleğinden dolayı yeri gelir günde iki kere üstünü başını değiştirir.Genç bir kızım ve anasınıfında bir oğlum.Düşünün dağ gibi çamaşırları.Haftada iki kere geceleri çamaşırı yıkar ertesi gece tv izlerken ütü yaparım.Mutlaka yatmadan önce 10 dk mı ortalığı toplama işine ayırır göz önünde olan şeylerin üzerinden hemen toz bezini geçirir,Bunlardan sonrada diş fırçalayıp yatmaya hazırlanırım.Sabah kalkıp herkesi okula yollayıp kendime çeki düzen verip işime giderim............ooooooooamma kaptırmış kendimi yazmışım:)))Kısacası hayatım düzenini kurdumu bu yapılan işler zor gelmiyor kendine ayıracağın epeyde zamanın oluyor.Önemli olan evinin düzenine göre kendince program yapman.

ben yoğun çalışıyorum ama bir yandan ew işlerini bi şekilde yetiştiriyorum.eşim yardımcı oluyor tabi.yoksa imkansız.hayat müşterektir.eşini alıştır bence.çok detaylara takılırsan illa ki bitmiyor ama haftada bir detaylı temizlik,diğer günler ortalığı düzelt,tamamdır.sabahları mümkün olduğunca erken kalkarsan gün daha güzel planlanıyor,birsürü zaman kalıyor,tawsiyemdir.

Elim çabuktur ama detaylara takılıyorum.Birde çocuklarım çok dağıtıyor.Ben onlara yeterince düzen konusunda eğitemedim herhalde, bir şeyi almayı biliorlar ama yerine koymuyorlar. Hep arkalarından benim dolaşmam lazım.Ama bana verdiğiniz fikirler hoşuma gitti.Mesela gece yatmadan önce her yeri toplamak, sabah erken kalkıp işe koyulmak gece ütü,toplu alış veriş,eşten yardım istemek.ohohoh ozaman bana çok zamn kalır.Burası ne kadar güzel bir yer K.K çok seviyorum.Hepimize kendimizede zaman ayırabileceğimiz mutlu günler dilerim.

benim evimde hergün bir yardımcı var her işimi görüyor...
ben de sadece kuaför ve güzellik salonunda vakit geçiriyorum....
ayyy...uyanmadım hala rüyadayım ben...
ben öenmli oalnın düzenli olmak olduğuna inanıyorum...çoookkk temzizim diyemem ama evime her gelen çok temzisin maşallah nasıl yetişiyorsun diyor....
heheheeee kekliyorum....
bak arkadaşım...sabah yüzümü yıkadıktan sonra hazır banyodayken lavaboyu ve klozeti ciflerim...5 dakika..oldu temiz...
akşam yatmadan muhakkak salonumun dağınıklığını hallederim...sabah kalktığımda düzenli olur eşim de aynı saatte çıktığı için akşam eve geldiğimizde her yer düzenli olur...
eğer evimi silemeyeceksem bile muhakkak 2 akşamda bir süpürürüm...toz da alırım...ortalıkta toz yoksa iyidir...
her hafta cumartesi de büyük temizlik yaparım...
büyük temizlik diyorum çünkü koltukları çekerim, kapıların tozunu alırım vs...o temzilik sıkı yapılınca zaten ev çok kirlenmiyor...
aylık market alışverişini eşimle yaparız...onun dışında ben markete gitmem ne lazımsa o alır...
bulaşık makinesini yerleştirir boşaltır vs...tabiki bana çok faydası oluyor...
he ütüyü de mesela akşam yaprak dökümü izlerken yaptım...kurdum masayı tvnin karşısına bittiiii...
yine de sanırım bu aydan itibaren bir kadın alacağım...ayda bir yeter sanırım bilmiyorum ki...
15 günde bir daha mı iyi...
eğer sevimli hale getirmezsek işleri çekilmez oluyor...

Sevgili çocuksuz titiz, tertemiz, düzenli vede evli arkadaşlarım,

Çocuğunuz olduktan sonra görüşelim, anladınız siz onu, yormayın benikaydirigubbakcemilesositososito

kadınların işi her daim çok zor
Tecrübelerime göre kadından kadına çok fark ediyor ev işleri.
evde duran evli bir arkadaşım var evde durdugu halde işleri yetiştiremiyor
gerçekten
ben çalıştıgım halde evim ondan daha derli toplu....
1 çocucugu olan çalışan bir arkadaşım daha var benden daha temiz çocuguyla ilgileniyor
pastalar çörekler yapar üzerine birde 9 7 çalışıyor
Dedimya her kadına göre degişiyor....

kadınların işi her daim çok zor
Tecrübelerime göre kadından kadına çok fark ediyor ev işleri.
evde duran evli bir arkadaşım var evde durdugu halde işleri yetiştiremiyor
gerçekten
ben çalıştıgım halde evim ondan daha derli toplu....
1 çocucugu olan çalışan bir arkadaşım daha var benden daha temiz çocuguyla ilgileniyor
pastalar çörekler yapar üzerine birde 9 7 çalışıyor
Dedimya her kadına göre degişiyor....

Evet işte bu!... sizlere sormak istediğim.Bu arkadaşlar ne yapıyorlar çocuklarımı uslu,eşlerimi yardımcı.kendilerimi zeki,yorulmak bilmiyorlarmı.Ben mesela hemen yoruluyorum ama annem başallah hiç yorulmaz eski toprak...:kahve:

Back
X