oncelikle sebzeyi yikayip kutulara koymayin ya yazik günah cabuk solarlar.
bence az az alisveris yapin eger koyde, kasabada degilseniz. benim aile evimde de buzdolabi hep tiklim tiklim hep de hersey cope gidiyor. cunku ailem az alan insanlar degil, kiloyla aliyorlar. misal seftali alacaksa 2 kilo alir, 3 unu yeriz gerisi dolap bekler sonra atilir.
ama nisanlimla olan evimizde ne yapacagimizi onceden planliyoruz, her carsamba pazara gidiyoruz ve taneyle aliyoruz.
misal dolmalik biber icin tenceremizin kac dolma alacagini biliyoruz ve taneyle aliyoruz boylece ne eksik geliyor ne fazla.
ya da 7 elma aliyoruz, 5 havuc aliyoruz:))
boylece ne dolapta yer kapliyorlar ne bayatlayip cope gidiyorlar. her salı dolap yeniden boş oluyor :)
hem "ay bugun ne pisirsem" derdi de olmuyor.
size de tavsiye ederim.
bir de evinizde bir demirbas listesi olsun. her zaman olmasi gereken seyler yedekli bulunsun. süt gibi, un gibi, yag, baharat gibi onlari bitmeden alin yenisini.
boylece zaten evde olan seyleri fazla fazla alip mutfagi kalabalik yapmazsiniz:)
evi organize etmek icin de temu sitesine girip organize mutfak yazarsanız hic akliniza gelmeyecek harika seyler bulup alabilirsiniz:))
simdi benim komple tasinma islerim var. ev küçücük, dolaplar küçücük. sigabilmek icin bir suredir organize urunleri bakiyorum harika seyler var