• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev düzeniyle ilgili pratik fikirler rica ediyorummm

SevgiSevgi38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Mart 2023
1.356
138
53
Yeni evliyim ve sürekli birseylerin yerini değiştiriyorum ama hep gözüme bı düzensiz geliyor mutfak özellikle. Birde bzdolabini nasıl hep temiz ve düzenli tutuyorsunuz öneride bulunur musunuz
Ben sebzelik için kutular almistim bi ara sebzeleri yıkayıp kurulayıp kutulara koyuyordum ama bu sekilde daha çabuk curudugunu öğrendim direkt poşetle koyuyorum buzdolabına şimdi ne yapabilirim buzluğa da saklama kapları mi alayım . Birde şeffaf örtüler zarar mı veriyor buzdolabına sersem . Cam gibi ya çiziliyor yoksa

evinizde çok eşya varsa düzensiz geliyor olabilir.
ben mutfakta işim bitince mutlaka kapaklarına bir bez sürerim tezgahı silerim toplarım öyle bırakırım salon ve mutfak bir olduğu için gözüme çok batar kapakları.
buzdolabını çok doldurmayı sevmem karışık gelir gözüme gerekli olanları alırım konserve ve içecekleri buzdolabı organizerlerine koyarım üst raflardan alması kolay oluyor hemde düzenli kalıyor.
buzluğa poşetlerken düzgün koyarım havasını alıp buzlandıktan sonra almak istediğimi kolay alıyorum.
gereksiz ıvır zıvır süs eşyası sevmiyorum evim küçük hemde toz alması oyalıyor aksesuar olunca.

oncelikle sebzeyi yikayip kutulara koymayin ya yazik günah cabuk solarlar.
bence az az alisveris yapin eger koyde, kasabada degilseniz. benim aile evimde de buzdolabi hep tiklim tiklim hep de hersey cope gidiyor. cunku ailem az alan insanlar degil, kiloyla aliyorlar. misal seftali alacaksa 2 kilo alir, 3 unu yeriz gerisi dolap bekler sonra atilir.
ama nisanlimla olan evimizde ne yapacagimizi onceden planliyoruz, her carsamba pazara gidiyoruz ve taneyle aliyoruz.
misal dolmalik biber icin tenceremizin kac dolma alacagini biliyoruz ve taneyle aliyoruz boylece ne eksik geliyor ne fazla.
ya da 7 elma aliyoruz, 5 havuc aliyoruz:))
boylece ne dolapta yer kapliyorlar ne bayatlayip cope gidiyorlar. her salı dolap yeniden boş oluyor :)
hem "ay bugun ne pisirsem" derdi de olmuyor.
size de tavsiye ederim.
bir de evinizde bir demirbas listesi olsun. her zaman olmasi gereken seyler yedekli bulunsun. süt gibi, un gibi, yag, baharat gibi onlari bitmeden alin yenisini.
boylece zaten evde olan seyleri fazla fazla alip mutfagi kalabalik yapmazsiniz:)
evi organize etmek icin de temu sitesine girip organize mutfak yazarsanız hic akliniza gelmeyecek harika seyler bulup alabilirsiniz:))
simdi benim komple tasinma islerim var. ev küçücük, dolaplar küçücük. sigabilmek icin bir suredir organize urunleri bakiyorum harika seyler var

Bence sebzeler yıkanıp koyunca bozulmuyor biz hep böyle yapıyoruz kurutma ile kurutuyoruz buzdolabına farklı teknoloji var taze tutuyor. Planlı düzenli olun robot süpürge alın yeni evde toz çok oluyor biz de evi yeniledik eşyalarını da hep yeniledik her şeyi baştan aldık yani sürekli evde toz oluyordu

oncelikle sebzeyi yikayip kutulara koymayin ya yazik günah cabuk solarlar.
bence az az alisveris yapin eger koyde, kasabada degilseniz. benim aile evimde de buzdolabi hep tiklim tiklim hep de hersey cope gidiyor. cunku ailem az alan insanlar degil, kiloyla aliyorlar. misal seftali alacaksa 2 kilo alir, 3 unu yeriz gerisi dolap bekler sonra atilir.
ama nisanlimla olan evimizde ne yapacagimizi onceden planliyoruz, her carsamba pazara gidiyoruz ve taneyle aliyoruz.
misal dolmalik biber icin tenceremizin kac dolma alacagini biliyoruz ve taneyle aliyoruz boylece ne eksik geliyor ne fazla.
ya da 7 elma aliyoruz, 5 havuc aliyoruz:))
boylece ne dolapta yer kapliyorlar ne bayatlayip cope gidiyorlar. her salı dolap yeniden boş oluyor :)
hem "ay bugun ne pisirsem" derdi de olmuyor.
size de tavsiye ederim.
bir de evinizde bir demirbas listesi olsun. her zaman olmasi gereken seyler yedekli bulunsun. süt gibi, un gibi, yag, baharat gibi onlari bitmeden alin yenisini.
boylece zaten evde olan seyleri fazla fazla alip mutfagi kalabalik yapmazsiniz:)
evi organize etmek icin de temu sitesine girip organize mutfak yazarsanız hic akliniza gelmeyecek harika seyler bulup alabilirsiniz:))
simdi benim komple tasinma islerim var. ev küçücük, dolaplar küçücük. sigabilmek icin bir suredir organize urunleri bakiyorum harika seyler var
Teşekkür ederim 💐

Back
X