ev gecimi..

Sisimel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ekim 2012
609
13
26
Adana
sizden soru ve fikir ihtiyacim var..
bekar calisan bayanlar icin aslinda evli calisan bayanlarda olabilir. aylik geliriminizle napiyorsunuz ?
ben ailemle yasiyorum.
ev ihtiyaclarla yardimci oluyormusunuz? yoksa sadece kendi ihtiyaclarinzi mi karsiliyorsunuz?

mantiga ihtiyacim var sadece :)

ailenizle birlikte yasiyorsaniz tabi ki evin gecimine katkida bulunmalisiniz.Sonucta o evde yiyip iciyor ve bariniyorsunuz.Geliriniz cok yüksek olmasa bile en azindan bir kismini vermelisiniz diye düsünüyorum.

kendi ihtiyaçlarımı karşılarım,evin eksiklerini alırım annem söylemeden de çoğu zaman.artan para olursa yine anneme veriyorum ben.

Ben bekarken bütün maaşımı veriyordum. Annem çoğunu benim için biriktirip altın yapmıştı. Kesinlikle katkıda bulunulmalı bence.

Annem ve Ben yalnız yaşıyoruz. Ben çalışıp anneme bakıyorum. Kira Kredi kartları Faturalar Çeyiz ve diğer giderler hersey bende üstelik daha 21 yaşındayım :26: ama sikayetci değilim allahıma binlerce şükür iyi bir işim var :49:

Son düzenleme:
Bekarken calısırken bütün maaşımı anneme (o da babama verirdi) verir ondan harclık alırdım. Ay sonunu zor getirirdim. Sonra kendimi kullanılmış gibi hissetmeye basladım ve belli bir miktar verdim.

Suanda da canım ne kadar isterse o kadar veriyorum. Stabil ödemelerini yapıyorum, kira birkac fatura vs. Destek olmak sart ama abartmamak kaydıyla.

Bekarken işe girdiğim ilk zamanlar, kıyafet aldım bir süre.
sonra çeyiz için para biriktirmeye başladım.
düğün için kendim biriktirdim hep.
annemlere verdiğimi hatırlamıyorum hiç.
maaş zamanı tatlı aldığımı hatırlıyorum bir tek

okurkende calıstım bekarkende evlıykende calısıyorum bısey farketmıyor acıkcası. onemlı olan hesabı yapabılmek ben okurken kıramı vs gıbııhtıyaclarımı kendım karsılıyordum. sonra altın almaya basladım anneme verdım oda evlenırken bana vtoplu halde verdı hepsını. yada bankada hesap actırmak onu oraya atmak esımın maasına zam gelıcek mesela heray unutucaz orda onu hesabımızda bırıkmeye devam edıcek.

Bekarken ev kredimizi ödüyordum ve kardeşimin tüm üniversite masraflarını üstlenmiştim.Kendim için bir şey yapamamıştım. Çok kısa zaman içinde eşimle evlenmeye karar verince bir seferde tüm çeyizimi almak durumunda kaldım. Doğal olarak hepsi taksitli. bir buçuk senelik evliyim hala çeyiz taksitlerimi ödüyorum :) Eşim ne kadar maaş aldığımı ne zaman aldığımı bile sormaz..

sizden soru ve fikir ihtiyacim var..
bekar calisan bayanlar icin aslinda evli calisan bayanlarda olabilir. aylik geliriminizle napiyorsunuz ?
ben ailemle yasiyorum.
ev ihtiyaclarla yardimci oluyormusunuz? yoksa sadece kendi ihtiyaclarinzi mi karsiliyorsunuz?

mantiga ihtiyacim var sadece :)

Ailemin benim maaşıma ihtiyacı olmadığından eve nakit olarak para vermiyorum. Arada kahvaltılık bişeyler veya evin ihtiyacı varsa alıyorum tabi ama onun dışında hiç kredi kartı vb. borcum olmadığından çeyiz parası biriktirenlerdenim bende. Şuanlık eve fazla bir katkım olmasa da en azından evlenirken yük olmam mantığıyla birikim yapıyorum.

bekarken maaşımı hep babama vedim
hatta ilk atandığımdaki maaşımı dayıma sonrasını kuzenime (aşırı ihtiyaçlılardı hibe etmiş oldum ) 3.den itibaren babama verdim.
babam harçlık verdi hep harcamalrım dışında 2 çeyrek alıp koyabilirdim o zman ucuzduda.
hiç biriktirmedim.kardeşlerim üniv deydiler.babam yeni emekli olmuştu. pişmanlıkta duymadım.
şimdi kardeşlerim işe başladılar biri diğrenin öyk sını ödüyo biraz eve katkıda bulunuyo, biriktiriyor (ki şehir dışında yaşıyo).
diğeride hem biriktiriyor hem eve katkıda bulunuyo.
başlarda kardeşlerim bencil gelmişti üzülmüştüm verdiklerime ama şimdi iyikide diyorum.
bizim ailemizde sen ben yoktur kimde ihtiyaç varsa ona destek olunur.
erkek kardeşim evlenecek kız kardeşimle ona köşe takımı aldık üstelikte.
ben ablalık yapmak zorunda hissediyorum kendimi, onları yönlendirmek benim görevim.
onlarda benden farklısını yapmadılar.
annem çocuğuma bakıyo biraz ona veriyorum.eşimde saolsun gerektiğinde veririm ses etmez.
çünkü benim her düştüğüöde elimi tutanların ailemin olduğunu bilir.
ömrünce insna kendisi harcayacak zaten o parayı.eğerki ailenin ihtiyacı varsa ve az da olsa kıymet bilecekse destek olunmalı.
onların hakkı 3-5 kuruşla ödenmez.Birikime gelince ayda 50 lira bile olsa atmak şartmış.
doğum sonrası az bi birikimim çok yaramı kapattı.
işe başlayalı 1,5 ay oldu.diğer ay birikime başlayacağım.zaten benim içinde şart ev araba değil meselem yeniden tüp bebek tedavim için ...

bekarken ailemden uzakta yaşadığım için maaşım tamamen bana aitti, gözlemlediğim kadarıyla evin eksiklerini, annemin almayı planladığı ev aletlerini, görüp beğendiğim kılık kıyafet vb şeyleri hediye olarak almaya çalıştım her ziyarete gidişimde, o da destek sayılmaz herhalde... babam benden nakit kabul etmezdi zaten, bir kaç kez konusu geçti lafı ağzıma tıkadı... düğünü bile benim yapmama izin vermedi,çalışmıyormuşum maaşım yokmuş gibi tüm üzerine düşeni yaptı ısrarla...

şimdi maaşımla evin tüm faturaları ve telefonlar, ve bir kredi taksidi ödeniyor... kalan da hesapta birikiyor... kredi kartlarını eşim hallediyor,çok şükür kiramız yok...

Back
X