Ev geçimi

Biz 2 kisiyiz bizde 400 ayiriyorz ama bize yetmiyor mutlaka 150 200 daha harcamis oluyoruz mutfak icin harclik icinde yok.

kaç kişi ve hangi şehirde.

Bazı şehirler çok ucuz olabiliyor eğer pazardan gıda alışverişinizi yapıyorsanız.

Bu kişiden kişiye değişen bir şey bence net cevap alamazsın çünkü herkesin yaşadığı şehir kullandığı marka ve gittiği marketler oldukça farklıdır bir de ne yemek istediğin önemli her hafta sürekli et türü şeyler girerse mesela çok zor ya da Bim, a101 gibi yerlerden alışveriş yapar kısıtlı yemeye çalışırsan daha rahat geçinilir yeni evli olduğumuz için kredilerden falan hesaplayamadık biz henüz gıda alışverişimizi nedir ne kadardır o yüzden net rakam veremem Biz kredi borcu ödüyoruz o yüzden daha dikkatli olmak zorundayız mesela sürekli et türü yiyecekler tüketemiyoruz 1 kg kıyma yerine 250 gram giriyor eve birşeyin içine yine de muhakkak o gıdayı alıyoruz vücudun ihtiyacı var bim,a101 ve bizim oraya özel ırmaklar adı altında marketlerden yaparım alışverişimi şahsen migros ve onur marketlerine bakıldığında rahat %30 daha uygunÜrün içeriklerini de kontrol ederim kalitesiz tercih etmem sağlık çok önemli herşeyden önce

Bir meyveyi 1 hafta tüketiriz her meyveden kilolarca almayız 2 kişiyiz zaten yarım kilo meyve sadece akşamları evde olduğumuzdan bize yetiyor da artıyor az az sık sık yemekler yaparım 2 gün yenir ve çöpe gitmez bereketi kaçmamış olur benim düşüncem mesela bayatlamış ekmekleri tostla değerlendiririm ya da rondodan geçirip kıymalık için dolaba kaldırırım bunun gibi çok ayrıntı var evlilikte yeter ki geçinmek isteyelim elbet kısarak bir yolu bulunur tabi ki herkes rahatça bol bol yemek gezmek ister ama bir şeyler elde etmek için mecbur kalınca geçiniliyor bir şekildeDışarıda cafelere bir yemek menüsüne falan 50-100 TL vermem yüreğime iner en fazla burger kıng paklar bizi bir kahveye vermem para evimde yarı fiyata 2 kişilik yapabilirim mesela

Gida var gida var
Alem 250 gr kiymayla bir ay yasiyor ben beceremiyorum,biraz da size kalmis,ne yiyorsunuz mesela?ben etsiz hicbir sey yiyemem ayda 10 kilo et sadece kiyma olursa zaten 400lirayi bulur,becerikli bir ev hanimi gecinebilir belki

2 kişiyiz ve bir de 2 yaşında kızım.
Market ve pazar masrafı aylık 500-600 oluyor.
Zor yani

hangi sehirde yasadiiniza da bagli neye harcayacaginiza da bizim iki kisilik normal mutfak alisverisimiz sadece 400tl tutuyo bunun icinde yol su elektrik telefonlar internet gibi harcamalar yok kisacasi sanmiorm yetecegini

Bence geçinilebilir.
Çay şeker,sıvı yağ,kuru bakliyatı indirimleri takip ederseniz uygun yerlerden temin edebilirsiniz.
Meyve sebze işini de akşam pazarından yaparsanız yeterli olur.
Misal kışlıkları uygunken alıp dolaba atabilirsiniz,yada konserve yapabilirsiniz.
Haftalık meyve sebze harcamam 40 TL yi aşmaz.Fazla değil yeteri kadar almayı bilmek gerek.
Birde yemekleri dökecek kadar çok yapmayın.
Harçlık kalır mı bilemem ama.Belki biraz daha sıkarsan 50 TL kalır.

Yaşadığınız yere göre değişir bu konu eğer istanbul sa bu imkansız ama daha küçük bi yerse orda belki olabilir istanbulda yaşıyorum ve burda sadece market 400 500 civarı. Aydan aya göre değişiyor atıyorum bir ay yağ kıyma vs almissindir diğer ay almayabilirsin arttirmissindir daha ucuz tutabilir ama harclik ta işin icindeyse malesef.

gıda 600 tutar bence 2 kişi
benim aylık kıyafet yemek yol masrafım 250 falan
eşimin sigara kıyafet cep harçlığı da o kadar
birikim bile yapılır bence

ama faturalar hariç di mi bu para
Ewet cnm sadece kendi harcligim ve gida baska bisey yok yol parasi neyde yok

Ben cok para harcayan biri oldugum icin esimle boyle bi anlasma yaptik.yoksa kendimle basa cikamiyorum bi yogurt almaya gidiyorum mesela başka seylerde aliyorum bukez cok tutuyo kart oldugi icin bide bilmiyorum bi deniycem ins

1 cocuk var.gida kadar kendim ve cocugun ihtiyaclarinada para harciyorum.bencede yetmez ama bi deneyelim dedik esimle yoksa cok harcama yapiyoruz.bu arada kayseride oturuyorim

Ewet cnm cok haklisin.bende genellikle a101 bidmen alisversi yaparım..bizde binlira kredi oduyoruz.4 senelik ewliyim 4 senedir oduyoruz.cok iyi bisey dehil ama kredi kartlari beni mafetti kendimi durduramiyorum bi markete filan girince.bi eksik icin gidiyorum doldurup geliyorum.ondan cok geliyo eismlede boyle bi cozum yapalim en azindan deneyelim dedik kayseride yasiyoruz bizde iki kisiyiz bide 3 yasinda oglum var.hayirlisi bakalim

nerde yaşadığına parayı nereye harcadığına bağlı
harçlık dediğinin içine neler giriyor
sigara yol parası kuaför dışarda yemek giriyorsa
imkansız
Kuafor 3 4 ayda bi saymaya bike gerek yok.yol parasi yoj.sigara ikimizdede yok.yemegi ayda 1 2 kere mutlaka yeriz.kayserode yasiyoruz.400lira elektirik su vs..haric gida koyafet ney iste.yetmez bana heralde ama yetirmeye calisacam ins yoksa basa cikamiyoriz kartlarla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…