Ev geçimi

Kendimi Tutamıyorum demişsiniz o zaman küçük bütçe ile deneme yapmak iyi gelebilir. Arada kendime öyle hedefler koyuyorum iyi oluyor. Reklamdaki söz çok doğru "olmasa da olur" denecek çok şey alıyoruz maalesef.

1 ay 30 gün 2 ekmek 2 tl ayda 60 tl ekmek Damacana su 10 tl ayda 2 Damacana 20 tl 80 tl bitti bile. 2 kalıp peynir ortalama en az 10 tl bi kaş parça kahvaltılık daha 20 tl olsa 110 tl. Bir aylık hahvaltı desek. 1 kg et min 40 tl salça Sıvı yağ sebze meyve e arada atıştırmalık. Kim diyorsa 250 tl mutfak masrafı banada anlatsın. He öyle tereyağım annemden salçam kaynımdan yumurtalar kümesten süt inekten derse olmaz. En basit tüketim malzemeleri bile 250 den fazla tutuyor.

Arkadaş ayda 2 gün eşinle arkadaşınla dışarı çıkmayacaksan zaten al iki kilo salça Ekmeğe sür sür ye.

Evde bakliyat patetes soğan yağ varsa yeter. Yoksa çok zor. çünkü sıkıştığım anda kurufasulye pilav 2 gün idare ediyor beni. Yada mercimek yemeği. Yada domatesli bulgur pilavı cacık gibi. Yani en olmadı evde olmayanlar için 5 tl gibi bir para harcamış oluyorum. Rabbim huzur mutluluk versin. Yoksa her gün pirzola biftek yemişsin neye yarar.

Allah kolaylık versin geçim gerçekten çok zor Ne kadar gelir varsa o kadar gider oluyor siz elinizde o miktar kalmış gibi davranıp ona göre alışveriş yapmaya çalışın bakalım nasıl olacakO durum bende yok mesela eksiğim neyse onu alır çıkarım kendimi frenlerim ama eşim öyle değil bir şey için gönderdiğimde 3-4 poşetle geri gelirKayseri İstanbul'a göre daha uygundur tabi ki Çocuğun yiyeceğinden kısamıyorsun işte sağlıcakla büyüsün herşeyden önce biz büyük olarak yemesekte olur diyoruz ama çocuklar anlamaz ve her vitaminden alması gerekirUfak detaylarla kolaylaştırırsınız verdiğim örnekler gibi bir de faturalarınız ne kadar geliyor ben yemektense onlardan kısmaya çalışırdım herhalde gerçi yemekten de kısıyorum Kredi tutarınız iyi yine bizim 3 sene 2500 TL sonra ki 7 sene 1900 TL

Bizim mutfak gecimi 900-1000 civari. İki cocuk ben ve esim. 4 kisiyiz. 400 tl benim icin imkansiz.

yediğiniz şeylere bağlı herşeyin en uygununu bulmaya çalışın ekmeği artırın bir yemeği 3 gün yiyin makarna ucuz mesela eğer uzun süreli deilse idare edilebilir...

Ee sen cevapla bakalım konu sahibi başladın mi uygulamaya nasıl gidiyor geciniliyormuymus

2 poşet bir şey alıyorsun ıvır zıvır 80-90 tutuyor. Ne aldık ki diyorsun.
Hayat pahallı. Şu an bile patlıcan 3,5TL yazın..
400TL çocuksuz bile çok zor.

Yalnız gıdada ucuza kaçmak ilerisi için çok tehlikeli. Şu an bir şey olmaz belki ama kanser gibi hastalıklara davetiye çıkarırsınız. Markası bilinmeyen gıdaların merdiven altı üretim şekillerini bilseniz aç kalır yine yemezsiniz.
O yüzden başka şeyden tasarruf edin ama gıdadan değil.

gıda 600 tutar bence 2 kişi
benim aylık kıyafet yemek yol masrafım 250 falan
eşimin sigara kıyafet cep harçlığı da o kadar
birikim bile yapılır bence

ama faturalar hariç di mi bu para

ben 1400 okumuşum ya
400 tl gıda ve harçlığa YETMEZ bence

1 cocuk var.gida kadar kendim ve cocugun ihtiyaclarinada para harciyorum.bencede yetmez ama bi deneyelim dedik esimle yoksa cok harcama yapiyoruz.bu arada kayseride oturuyorim
İnşaALLAH başarılı çıkarsınız =) sonra formülünü burayada yazın da ,bizede fikir olsun..

4 kişilik bir aileyiz mutfak en az 1300 tl tutuyor oda çok dikkat eder abur cubur almazssam kasarsam kendimi asgari ücretle geçinene hayranım

Aslında ben de bir ayda ne kadar yiyecek alıyoruz bunu yazıp kontrol etmek istiyorum. Eşim esnaf olduğu için eve aylık bile ne giriyor belli değil. Artıramıyoruz ama bol bol da yiyor içiyoruz. Bir de bebiş var tabi. Siz kaç kişi yaşıyorsunuz?
Ben düşündüm de hergün markete gidiyorum pazar harcından ayrı 100 - 50 yanıma ne alsam gidiyor yani. Hatta bazen 100ü de geçiyor.
Sadece yemek değil bu market içinde ıvır zıvır falan alıyorum oğluma oyuncaktır falan aslında ufak şeyler alırsak büyük şeyler alamayız biliyorum ama kendimi durduramıyorum.

paketli ürünlerde dediğiniz geçerli.
Ancak manav alışverişinde pazardan en ucuzlarını alın diye önerirler. Onlarda daha az kimyasal kullanılmıştır diyerek.
Ben market yerine pazardan alışveriş yaparak baya kar ediyorum.

Pazar alış verişini mümkün olduğunca büyük marketlerden yapamamak lazım tabi. onlar ihale usulü ucuzdan kapatıyorlardır ve üretici bir ton kimyasal kullanıyordur. Pazarda benim en çok dikkat ettiğim doğal görümdeki ürünler. Mesela iri, koca çilekler tezgahta güzel görnüyor ama hormonu basmışlar içine. En ucuzu demek de doğru değil belki ama köylülerde denk gelirse iyi oluyor. Onlar da valla ucuz falan satmıyorlar.

Bana 400 tl imkansız geldi.

2 kişiyiz mutfak ve deterjanlar 1000 lirayı geçiyo.
Alışverişi taşıyabiliyosan toplu olarak yapmak enmantıklısı. Yani hergün değilde haftada 1 10 günde 1 yapmak.
Dolap dolu olursa eksik olsada diğer şeylerle bişeyler yapılabiliyo.

ben yalnız yaşıyorum yaza doğru elim biraz sıkışıktı şu heryerde olan marketlerde aylık 80 tl harcıyordum toplu liste yapıp sebze meyveyi de pazara ayda iki kere gidip 45 tl ye alıyordum evde bulduğum kuru gıdaları da bitirmeye başlamıştım elimde kalanı da bitirene kadar harcıyordum ama para ayırmak daha iyi oluyor acil bi durum olursa diye, ama insan yalnız olunca bi çorba da içerim diyorsun iki kişi olunca çeşit yapman gerekir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…