• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

ya es nereye kadar yardim edebilirki evin icinde ufak teefek yardimlari oluyor bazen cay getirir bana ama.yetermi bunlar bir kadinin yukunu azaltmaya sence?

Çok yanlış dusunuyorsunuz
Bir erkek kadının yapabildiği her şeyi yapabilir
Mesela benim eşim
Yemek hazirlamama yardım eder ben bulaşıkları sudan geciririm o makineye dizer
Makineye çamaşır atar sofra kurar kaldırır ev supurur çöp döker cay yemek yapar bazen
Böyle sayinca pek hamaratmis eşim :)

Çok yanlış dusunuyorsunuz
Bir erkek kadının yapabildiği her şeyi yapabilir
Yemek hazirlamama yardım eder ben bulaşıkları sudan geciririm o makineye dizer
Makineye çamaşır atar sofra kurar kaldırır ev supurur çöp döker cay yemek yapar bazen
benim eşim kendi söküğünü bile diker.

A

Aynen avukat eşi olmak zor bugün bile Pazar olduğunu bildikleri halde müvekkilleri aradılar bırakında bi pazar günü bari rahat edelim özellikle kadınlara sinir oluyorum
Bizim pazar günleri telefonumuz kapalı oluyor canım..yoksa susmuyoor merettt:stop::KK35:

Ev hanımını sürekli işçi olarak zihniyeti de bir bayan yetiştiriyor. Genelleme yapamam ama kendi erkek çocuğuna sen erkeksin diyerek sorumluluk vermemek ve kız çocuğuna aşırı sorumluluk veren annelerimiz var. iste oradaki erkek evlendiğinde eşine yardım etmek istemiyor. evlenmeden önce annem hep erkek kardeşleri el üstünde tuttu ve kızlara aşırı sorumluluk yükledi. okuldan gelirdim yemek yapardım ve o yemek bulaştığı da yıkayıp öyle ders çalışırdım. zor günlerdi. anneme erkek kardeş niye yapmıyor dediğimde o erkek derdi. o da öyle görmüştü ne yapalim. yıllarca kendimi eğitmeye çalıştım. okudum okudim ki evleneceğim insan okumuş beni anlayan ve bu iş konusunda kadın yapar mantığıyla olan bir insan olmasın öyle bir insanla evlenip hayatımı mahvetmemek için geceler boyu ders çalıştım. allaha şükürler olsun ki mezun oldum okulda çok iyi biri ile tanıştım evlendim. ve allaha binlerce şükürler olsun ki istediğim kişiliğin daha da üstünde hayal bile edemeyeceğim şekilde düzgün kişilikli biriyle evlendim. bana sen sanslisin deseler de kendi kendime bu şansın sen yarattin okudun kötü niyetli kişileri kendinden uzaklaştırdın ve dogru kişiye evet dedin diyorum. ve eşime de eşin şanslı demiş geçenlerde biri ve eşim o kişiye asıl şanslı benim eşim de okumuş okumamış değil ki demiş. her neyse konu saptı ama bayanlar olarak biz de elimizden geleni yaparak okuyarak kendimizi geliştirerek iyi yerlere gelmeliyiz ve kendimizi kullandirmamaliyiz. ve en önemlisi erkek çocuklarımızı kadınlara yardım edecek yapıya sahip olunacak şekilde yetistirmeliyiz ki ilerde esine yardim etsin ve yuvalari daha huzurlu olsun. Ben daha atanamadim çünkü kizim oldu ona bakmak zorunda kaldım. sınavlara hazırlanıyorum. eşimle sevgili bu iş konusuna takıntılı olduğumu bana yardım etmesi gerektiğini yardım etmeyen bir kişiliğe sahipse evlenmemesi gerektiğini söyledim o evlenmeyi tercih etti. sağolsun çok yardımcı olmasının şu anda ben istemiyorum yani onu bunaltmiyorum şu anda çalışmıyorum çünkü ama kotu alışmasın diye de kendime yardım ettirttiriyorum. allah razı olsun yardımcı biri. kahvaltısını kendi hazırlıyor hatta bana da hazırlıyor. bence konu sahibinin güzel dille esiyle konuşması kendini güzelce anlatması yorulduğunu ifade etmesi ggerekiyor. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarir derler.

Bizim pazar günleri telefonumuz kapalı oluyor canım..yoksa susmuyoor merettt:stop::KK35:
Geçen hafta kapattı banada açma dinlenicem dedi ortağının eşi beni aradı mecburen açtı geçen sene hamileyken boşanma davasına gelen kadının biri akşamları sürekli bişey sorucam bahanesiyle hergün arıyodu kıskançlıktan deliye dönmüştüm Heleki evlendi tekrar kurtuldum

İnsan yaşadığı yeri her şartta temizler siler süpürür yemeğini yapar bulaşıgini yıkar. Tek yasasanizda bunlar kaçınılmaz. Bende isterdim malikanede topuklu ayakkabilarimla yürümek.oyle de hayat geçmez ki .hiç iş yapmayan bihter de intihar etti biliyorsunuz. Sizi üzen eşinizin size hizmetçi muamelesi yapması.biraz ona da iş verin.

Sizin için üzüldüm. inşallah eşiniz daha anlayışlı olur. size yardım eder ev işlerinde. Karşılıklı güzel bir şekilde konuşursaniz umarım sizi anlar. cocuklarla ev işi vs
çok zor oluyor. bi de yardımcı olmayan sizi daha çok yoran koca olduğunda hayat çekilmez olur bence. inşallah hayat sizin için daha güzel olur. allah yardımcınız olsun inşallah

Geçen hafta kapattı banada açma dinlenicem dedi ortağının eşi beni aradı mecburen açtı geçen sene hamileyken boşanma davasına gelen kadının biri akşamları sürekli bişey sorucam bahanesiyle hergün arıyodu kıskançlıktan deliye dönmüştüm Heleki evlendi tekrar kurtuldum
Sesli güldüm gece gece:KK48: yok kıskanma bence canına yazık edersin çunkü boşanmaların sonu gelmiyor malesef..
Her aldiği boşanma davasında sürekli kuruntu yaparsan psikolojini bozarsin..
Benimki ne cillop ları boşuyor yapcak bişey yok,birkere bile kıskandığımı hatirlamiyorum sonuçta buda onun mesleği..Adam kadınların bende dahil kadınların çenesinden bıkıyor zaten gün boyu bide başına başka bi çenesi düşük bela etmek istemez sanırım :ukala::KK20:
Şaka biyana yanında bayan çalıştırmıyorum zaten:KK59:
Müvekkilleri kıskanmasamda bayan elemana gerek olduğunu sanmiyorum:KK22:
Ama sürekli eşimin tlfu kapaliyken beni arayip ona ulaşmaya çalisanlardan bende sinir oluyorum hatta buyuzden bazen geriliyoruz.
Evdeki elemanında benmiyim diye kızdığım zamanlar olmuyor değil..
Konuyu kendi derdimize çevirdik:21:

Sesli güldüm gece gece:KK48: yok kıskanma bence canına yazık edersin çunkü boşanmaların sonu gelmiyor malesef..
Her aldiği boşanma davasında sürekli kuruntu yaparsan psikolojini bozarsin..
Benimki ne cillop ları boşuyor yapcak bişey yok,birkere bile kıskandığımı hatirlamiyorum sonuçta buda onun mesleği..Adam kadınların bende dahil kadınların çenesinden bıkıyor zaten gün boyu bide başına başka bi çenesi düşük bela etmek istemez sanırım :ukala::KK20:
Şaka biyana yanında bayan çalıştırmıyorum zaten:KK59:
Müvekkilleri kıskanmasamda bayan elemana gerek olduğunu sanmiyorum:KK22:
Ama sürekli eşimin tlfu kapaliyken beni arayip ona ulaşmaya çalisanlardan bende sinir oluyorum hatta buyuzden bazen geriliyoruz.
Evdeki elemanında benmiyim diye kızdığım zamanlar olmuyor değil..
Konuyu kendi derdimize çevirdik:21:
Evet konuyu avukat eşleri olarak açalım bari:)şimdi anlamadım bacım hem kıskanmıyosun hemde bayan sekreter çalıştırmıyorum diyosun bu ne perhiz bune lahana turşusu::KK45:Valla benimkinin buseferki sekreteri iyi bi kıza benziyo gibi bundan önceki eşimin masasında foto çekiniyodu o yokken o fotoyuda whatsabına koyardı neler var bu dünyada kıskanmamak elde değil kendime güvenim tam ama elimde değil

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:

Kadın çalışırken erkeğin kös kös oturmasından bende hiç hoşlanmam.Eşinle olan durumuna artık bir son vermelisin.Eşin sınırı iyice geçmiş.Kölesiymişsin gibi bağırıp sana emir veremez..Sen kendine değer vermeyip ezdirirsen inan dahada ezdirir.

Valla izin verince yaptırırlar. En aşığı em seveni en kıyamayabı bile yaptırır. Yorulunca açık açık çok yoruldum keşke bi çay getirenim olsa deyip gözüne bakıyorum. Kvye gidince benden yaşça küçük birileri illa oluyor eşim sen gelinsin diyor bende hayır onlara gelinim ama diğerlerine yengeyim şu şu kişi varken bana mı düşmüş. Ev için mevzu olsa eşime burası benim olduğu kadar seninde evin diyorum.
Yani bunları 2 aydır yapıyorum sonuç almaya başladım. Diğer türlü empati kuramıyorlar öyle alışmışlar çünkü

Senin kadar olmasada part time denebilecek bir ev hanımlığı yaptım 4,5 yıl :KK70:
3 aydır baba evindeyim hiçbi iş yapmıyorum çamaşır, bulaşık neydi unuttm ne güzel hayatmış yaa :KK14:
Anlattığın gibi olan kadınlara üzülüyorum valla bide extradan çocuk olunca çok sıkıcı olmalıdır, evlilikten soğutur insanı. Kocalarda tüy dikiyor tabi bu duruma..
Benim eşim hiç böyle değildi ondan şikayetim olmadı hiç :) Ev konusunda yardımcı olmazdı ama baskıda yapmazdı. Anlaşırdık o konuda.. Tabi yinede çamaşır, bulaşık, ütü yapmaya çalıştığım için hep o bile sıkıcıydı. Benim doğama aykırı çünkü anlattığın ev hanımı tipi.. Kolaylıklar diliyorum sana çünkü bu bi kısır döngü, sonu yok. En azından kendine zaman ayırmaya çalış kendi evinde bari çok kasma..

kizlar yorumlari okuyorum simdi ama yarin devam.edicemm...
bu aksam.esimi iyi.bi calistirdim cayi demledi 3 4 kere servis yapti bende yattim.icerde...ama hastayim.gribim saolsun hafiften yardim.etti..ama yemek.konusunda yine hasta hasta yemek yaptim ufacik ucundan tuttu yaninda durdu genelde kasar rendeledi catal.koydu falan ...ama en cok.yorulan benim hem hasta hem.yemek ve sonraki bulasik...asla bulasiga dokunmaz zaten bende asla orayi oyle birakmam toplarum tezgahi...bugun cok konustum.agladim...ara vermek istiyirum 1 guncuk dedim...tamam askum bunaltma kendini falan diyor iste...ama cocuk da var saat basi acikiyo yedir yika ayni sey iste...

Tatlım benım esımde açtıgı dolabı bıle kapatmaz ya unutur yada umursamaz oturdugu sandalyeyı duzeltmez su ıcdıgı bardagı bıle bulasık makınasına dahı koymaz. Ve daha bır yıllık evlıyım. Oncesnde ben elımı surmezdm hıcbırseye evlendıkden sonra esımın hıcbır yardımını gormeyınce bende senın gbı sınırlenıyordum fakat sımdılerde esım sandalyeyı duzeltmedenmı kalkdı cagırıyorum duzelttırıyorum. Cayı ben mı demledım servıs ettm. Bır kahve yapda ıcelm askm dıe seslenıyorum yapıyor. Yanı suan ufakta olsa bırseyler yapması ıcın tesvık edıyorum bu ınanıyorum zamanla onda oturacak ben soylemeden yapacakdır sende boyle yapmayı dene bence

Biraz karakter meselesi galiba. Bizde Yen'i evliyiz benim eşim annesinin evinde de yaparmış bizim evimizde de yapıyor. Öyle ki ben evlenmeden önce daha çok iş yapardım :KK14:

Aynen,alıştırma meselesi.ben kimseyi hizmet etmeye alıştırmadım.bendende kimse bişe beklemez.aman deliha kalkcakta yapcakta derler kendileri yaparlar :)
bendede var o şans:KK70:
çünkü hizmet ettirmeye alışmadim kimseye karşı..
sanirimi gözle ilgili..
affedersin bende gece körlüğü var.. gözlerim tam net göremiyor bu şekilde idare edebiliyorum.
kaynanam elletirmiyo. aman bişey kıracak diye.. direk evde duram görümceme yaptırır. :)

amaa ki kendi evime gül gibi bakiyorum. bakmayada çalışıyorum çalıştığım sürece..
kimsede bişey demiyo eşimin akrabaları gelirsek X in gelini bişeyi ellemedi dedilerse alınmadim takmadim kafama.
annem hala der kızım kenarda durma yap işini yardim et..
bende hee ediyorum annee dedim:) alıştırmadim ki..
annem ben etmediğimde yan yan bakiyo:D hiç de takmadimmm:D
annem bile bana iş ellettirmiyo evinde ;)

kizlar yorumlari okuyorum simdi ama yarin devam.edicemm...
bu aksam.esimi iyi.bi calistirdim cayi demledi 3 4 kere servis yapti bende yattim.icerde...ama hastayim.gribim saolsun hafiften yardim.etti..ama yemek.konusunda yine hasta hasta yemek yaptim ufacik ucundan tuttu yaninda durdu genelde kasar rendeledi catal.koydu falan ...ama en cok.yorulan benim hem hasta hem.yemek ve sonraki bulasik...asla bulasiga dokunmaz zaten bende asla orayi oyle birakmam toplarum tezgahi...bugun cok konustum.agladim...ara vermek istiyirum 1 guncuk dedim...tamam askum bunaltma kendini falan diyor iste...ama cocuk da var saat basi acikiyo yedir yika ayni sey iste...
çocuk eşinin de çocuğu. arada o baksın. yapamaz deme güzellikle işveyle nazla her şeyi yavaş yavaş öğret eşine. misafir ağırlamaya ara ver. misafirliğe de gitme bir süre.
sadece kendini mutlu eden şeylerle ilgilen. yoksa daha çok ağlarsın.

Back
X