ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Eşim çay servisinde her zaman yardımcıdır,
sağolsun, yemek olmadığında da pizza söyleyelim aşkım diyen insandır..
Lakin, sabah kahvaltılarına takıktır,
sabah 7.15'de çıkar evden, ben 6:25'de uyanır
kahvaltısını hazırlarım.
Evimiz dubleks, dubleks olduğunu vurgulamamın sebebi;
bazen diyorum o merdivenlerden mutfaga inerken, yuvarlanıcam 1 gün.. =)
kışın o saatte karanlık oluyor haliyle..

Demem o ki, önce eşinin sana yardımcı olmasını sağla,
öyle arkadaşlarım var ki, kocası mutfak tezgahını domestosla siliyoo :KK70:
ciddiyim..

Aslında eşiniz siz çalışsanız da böyle olurdu muhtemelen. Ev hanımlığı değil de asıl sorun eşinizin ev işlerindeki tutumu.
Ben çalışmıyorum işsizim. Temizliği ortak yapıyoruz, kendisi benden iyi düzen kurduğu için dolap içlerini o düzenler, masayı beraber kurar kaldırırız bulaşıklara da yardım eder. Çay diye bağırırsa getirmeyeceğimi bilir önce kimin çayı biterse o getirir çayı gocunmaz. Meyve tabağını da o hazırlar akşamları.
Ama tabi burada kadınların sayesinde erkekler ince fikirli oluyor. Kayınvalidem erkek çocuk diye eline ekmeğini getirmediği için her işe yardım ettirmiş küçüklüklerinden itibaren. Oğulları da haliyle her işi yapar kadın işi erkek işi diye bakmaz. Camları erkekler siler mesela, halı yıkama işi de onların evinde erkek işidir, tarhana yoğurmayı da erkekler yapar.
İleride gelinleri mutsuz etmemek için aslında erkek annelerinin biraz daha hassas olması lazım. Ne bileyim annesinin evinde tabak kaldırmadan evlenen bir adam eşi çalışsa da çalışmasa da kadın işi görmesi ve yapmaması normal.

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile

Kocani bosa ben alayim seni bacim ohooo o ne güzel bir haizmet öyle.
Seni kimse birakmaz da böyle calistiktan sonra.
Ne masrafiymis o bakalim, o parayi senin de yönetme hakkin var. Bugün pizza yiyeyegük de bakalim. Canim iskender cekti deyip cikin disari. Hic mi esin saymiyor seni anlamiyorum.
Bence esinine anlat bunlari bak, adamin birseyler yapmasi lazim motoru bozacaksin o hic isine gelmez.
Isine yaraxacaksa söylüyorum bak. Evlendigim sene cok cay tasidim, gelin olmak gibi birsey var.
Simdi evde cay saati yok, cünkü cay yok. Eve cay almiyorum.
Su kaynatip kahve ya da sallama meyve caylari ypaip iciyoruz.
sürekli ince belli cay tazelemek zaten sinir bozar.
Ki bu cay olayi kim ayaktaysa o yapar. Ben yatttigim yerden cok askim cay yapsaneaaaa diye nazlarim. Tamam askim der getirir. Cocugun altini da alir. Elinden ne geliyorsa ha dagitir beceremez falan filan ama su kaynatir yani becerebildigi seyleri isterim.
Sen de iste. Otur ay cok yoruldum de hadi cay yap da icelim de.
Ya ne olur de bak bana dert oldu ne olur desen yapmaz mi yani?
Hele bi yapmasiiin, evde azicik grev yapiver.

Biraz da ev adamlarindan bahsetsek. Ben kariyerimde ilerlerken o bana baksa olma mi?

Kalk bir şeyler hazırla diye bağırıyor mu... Emir kipi hiç hoş değil. Hayatım çok acıktım, yorgunum, bir şeyler hazırlasan dese, böyle bir üslupla söylese tamam da emir kipi cidden çirkin. Evlilikten zaten bunları ailemde, arkadaşlarımda göre göre soğudum tamamen. Siz evlenince farklı olacağını mı düşünmüştünüz? Kendi ailenizin evinde de bir hizmet edip durma söz konusu çünkü anlayamadım orayı. Bence çalışın siz. Sizin de bahaneniz olur böylece çalışıyorum yoruluyorum diyebilirsiniz. Ha kocanız yine ev işine yardım etmez falan o belli de en azından sürekli misafir ağırlama, misafirliğe gitme ve her yerde hizmet etmeyi bu tip bahanelerle sekteye uğratabilirsiniz. Aksi halde hiç kurtuluş görünmüyor.

Söylenecek pek bişey yok malesef,bi eş nekadar yardımcı olabilirki bu durumlarda?
Bu belki çok yoğun çalışmayan eşler için geçerli.
Benim eşim avukat ve mesleği gereği çok yoğun evde bile telefonları hiç susmaz,ben o adamdan çok fazla ne isteyebilirimki?
Şahsen eşim değilde eğer çocuklar varsa onlar yoruyor zaten insani..Ben çalışmiyorum ama sabah 7.50 de kalkiyor akşam 10 gibi ancak oturuyorum..
Senin kactane çocuğun var merak ettim?

Bende herzaman her durumda insanlara yardimci olmayi cok severim ama Kv olsun veya eşimin başka bi akrabası olsun zoraki birşeyi mecburmuşum gibi emrederlerse o işi yapmadan önce mutlaka bişekilde memnuniyetsizliğimi ve mecbur olmadiğimi hissettiririm.canım isterse yaparim istemezse yapmam.Eşimde bilir bu huyumu.
Kızı gibi davransa candan yürekten elimden geldiğince yaparim ama eğer bi gıcıklık sezersem bende gıcık davranırım.Herkeste bana ona göre davranıyor zaten.11yıllık gelinleriyim sonuçta..
Bizde robot değiliz neticesinde..
Beni en çok çocuklarim yoruyor (ev işi, yemek,temizlik vs.) herşey onlar için..
Ama ben ahirette annelere,ev hanımlarına bir indirim uygulanacağina inananlardanım:halay: netice de misafir ağırlamak insanlara yardımcı olmak hele de Annelik kadar zor birşey yok..
Rabbim verir mükafatını bütün hakedenlere..

Bende işleri yetiştiremiyorum bitmiyo hiç tamamen bitiripte oturamadım hep ayaktayım delirecem

bir kere her gün yemek yapmasanız olmaz mı? ben mesela yaptım mı 2 günlük yapıyorum genelde, bir şey kaldıysa önüne bir çorba yaparım en fazla. haftasonu dışarda geçiyor, 1 gün kv gideriz orda yeriz. ama ordaki yaptığım yardım batmıyor çok şükür beraber hazırlayıp kaldırıyoruz gibi, benden çok bir şey beklemiyorlar. kültürlerinde gelin sürekli hizmet eder vs ben de çay kahve yapıp götürüyorum ama kvalide de yan gelip oturmuyor zaten o da bulaşığa girer mesela o zaman batmıyor insana.
Allah kolaylık versin size eşinizle. bir gün gelecek yemek yok diyip emrivakiyle çıkaracaksınız belki de böyle böyle alıştırırsınız anca.

A
Söylenecek pek bişey yok malesef,bi eş nekadar yardımcı olabilirki bu durumlarda?
Bu belki çok yoğun çalışmayan eşler için geçerli.
Benim eşim avukat ve mesleği gereği çok yoğun evde bile telefonları hiç susmaz,ben o adamdan çok fazla ne isteyebilirimki?
Şahsen eşim değilde eğer çocuklar varsa onlar yoruyor zaten insani..Ben çalışmiyorum ama sabah 7.50 de kalkiyor akşam 10 gibi ancak oturuyorum..
Senin kactane çocuğun var merak ettim?
Aynen avukat eşi olmak zor bugün bile Pazar olduğunu bildikleri halde müvekkilleri aradılar bırakında bi pazar günü bari rahat edelim özellikle kadınlara sinir oluyorum

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:
Ah canim ya allah yardimcin olsun demek sen bi hasta olsan evdekiler sefaletten olcek.kocanda disarda yapamam kahvalti diyene kadar kendine bi peynir zeytin koyup yese eline yapisir.

Okadar cok misafirlige kaynana falan gitmemeye basla derim en azindan onlarin yuku azalir

..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor
Ah canim ya allah yardimcin olsun demek sen bi hasta olsan evdekiler sefaletten olcek.kocanda disarda yapamam kahvalti diyene kadar kendine bi peynir zeytin koyup yese eline yapisir.

Okadar cok misafirlige kaynana falan gitmemeye basla derim en azindan onlarin yuku azalir

Bu bildiğin kölelik. Ev işleri -isterseniz ev hanımı olun- sadece kadının işi değil. Buna ''ücretsiz ev işi'' diyoruz. Dünyada karşılığında para alınmayan en zor iş ev hanımlığı. Aşçılık yapıyorsunuz , temizlik , hizmet yapıyorsunuz , çocuk bakıcılığı yapıyorsunuz. Bunları dışarsa yaptığınızda para alıyorsunuz. Ev hanımı çalışmıyor değil yani. Çalışan kocasından bile daha çok çalışıyor. Ev hanımı 7/24 çalışıyor çocukla beraber. Gerçekten kötü.

Ev işleri ve çocuk bakımı kadın ve erkeğin ORTAK görevidir. İki taraf da çalışıyorsa ortak bir şekilde paylaşılmalıdır yok bir taraf çalışmıyorsa daha fazlasını yapabilir ama kimse kimsenin hizmetkarı değildir.

Bu resmen hizmetçilik ya. ''çaaaay'' diye bağırmalar falan. Yardım etmesi şart. Bütün erkekler , her yerde.

Sırf bu yüzden evlenmeyebilirim. Ev işleri , çocuk bakımı sadece benim görevim değil.

ben bazen yapmıyorum. eşimle ya dışarıdan söyleriz ya da dışarıda yeriz. ev hanımıyım ama işler müşterek genelde. çocuk bakımı gündüz bende, gece ve hafta sonu onda. camları içten ben silerim dıştan o siler vs.
ezdirmeyin kendinizi.
hiçbirine mecbur değilsiniz.

Benim gibi aranıız iyiyken yoruldum dediğinde gel otur dinlen aranıız kötüyken yoruldum dediğinde sanki çok büyük bir iş yapıyorsun diyen kocanız yoksa yinede şükredin. Emeğe saygı yok ki. Bi de o koşturmacanız arasında şu pantolon ütülenmemiş demez mi

Back
X