ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Senin o dediklerini biz hem işe gidip çalışıyoruz, akşam gelince de evin işlerini yapıyoruz. Ama bulaşık makinesi şart, biz iki kişiyiz ama bazen günde iki defa açmam gerekiyo. Ve aman masraf olmasın deme arada bi dışarıda yemeniz lazım. Bazen yemeğim olmadığından biz ayda 1-2 defa dışarıda yiyoruz.

Aynen canım aynı takdiğe devam,iş yapmaya mı geldik bu dünyaya ,dimi amaa

Yaaa niye başkasının evinde kalkip is yapıyorsunuz ben teyzemde en fazla yedigin tabağı mutfaga koyarim....kaynanamda en fazla tabak masaya koyarim tek basimla girismem isime...gerci simdi konusmuyorum daha rahatim...

Siz konuyu açtınız herkesin yarasını deştiniz nekadar çok dertli varmış KK de :))

Zaten nefretlik bir is,neyini seveceksin ki.
Kocan da acayip ayiymis ama,cayyy diye seslense benimki,yada simite durume masraf dese ona yemegi birak su vermem su,gebersin!
Neden konu sahibinin eşine o şekilde konuşabiliyorsunuz kimsenin kimseye böyle konuşmaya Hakkı yok üslubunuz çok yanlış!

Bende keşke ev hanımı olsam diyorum
Çalışıyorum oğlumu alıp eve geçmem 8 i buluyor 9 dan sonra ev işi yapıyorum ...
Zor mu zor eşim de çok yardım etmez sağolsun..
Ama asla şunu getir, şurası dağınık yada pis demez diyemez...

Ataerkil aile düzeninde böyle oluyor malesef. Kadın başka türlüsü yok sanıyor.

Allah yardımcınız olsun kimi ev hanımı olmak ister eviyle eşiyle çocuklarıyla ilgilenmek ister kimileri haline sağlığına yaşadığı hayata şükür etmez hep isyan eder

Haklısın ama ben calısıyrm aynı seylerı yapmaktan bende bıktım
Cocugumdan ayrı ıs yerınde muhatap olmak ıstemeyeecegın cıns cıns ınsanlarla berabersın aksam gelıosun camasır yıka cocugunla ılgılen
Haftasonu uzanmak ıstıyorsun yok temızlık yap utu yap
Çok da matah bişi degıl
Maddı olarak da her xaman temızlıkcıye para veremıyorsun
Ama o ev işlerı yıne yapılıo

Ben çalışıyorum.
Benim tarzım başka ama
Ben evime gelen misafirden hazırlıklara yardım hıc beklemem, onlar gelmeden herseyı hazırlarım hatat cogu zaman tabakları ya paylastırırım yada acık bufe seklınde servıs alırlar herkes kendıne.
Ve gıttıgım bır yerdede yardım etmem gec gıderım, bana ne yapılırsa bende onu yaparım ayrıca dedıgım gıbı ben kımseden yardım almam

Valla ne kadar küçük şeyleri sorun ediyorsunuz ve nefret ediyorsunuz ben anlam veremiyorum sanki tüm gün iş yapıyorsunuz yemek yapıyorsunuz. Tüm dünyanın yükü üzerinizde gibi konuşuyorsunuz niye sizinle aynı durumda olanlar bu kadar şikayet etmiyor. Ever çalışan kadınlarda var ve hem gündüz çalışıp hem de akşam yemek işe çocuğa koşturuyorlar ölsünler o zaman benim çocuğum yok ama çalışıyorum sizin de henüz çocuk yok galiba. Her gün dip bucak temizlik yapmıyorsunuz ya. Bulaşığı çamaşırı zaten makine yıkıyor. Allah dermansız dert vermesin. Ne dertlerle uğraşan insanlar var eşinizde tüm gün dışarıda çalışıyor mesela.

sayfaları okumadım ama mutlaka bunu soran birleri olmuştur.
ev hanımlığını sevmiyorsanız çalışsanız?
ha çalışanca değişecek mi?
muhtemelen böyle bir eşle hayır.
sorun bence ev hanımlığı değilde eşinizden yeterli motive ve desteği göremeyişiniz.
sanırım evde nasılsa gözüyle bakıp bnu size görev diye dikte ediyor.
böyle olmadığını anlatmaya çalışın.

bunu ben de hayal ederim zaman zaman ama "çayyyy" diye bağıran bir koca ile değil... bu başlı başına saygısızlık yahu! bana "çayyyy" diye bağıran kocaya "zıkkım iççç" diye cevap veririm herhalde. konu sahibi canın istemediğinde yapma yahu. kocan masraf görüyorsa kalksın bir gün de o pişirsin yemeği sofrayı kursun kaldırsın! bir görsün masraf mıymış 2 haftada bir dışarı çıkmak, yoksa keyif mi!

misafirlikte de hiç atlamam öyle milletin mutfağına. kaynana ne derse desin. haaa sofrayı götürürüm mutfağa. ama bulaşığa elimi sürmem genelde. sen de geri çek biraz kendini

herşeyi üzerinize almıssınız ve doğal olarak da bunalmıssınız
eşinizin zamanında bazı işlere yardımcı olmasını neden sağlamadınız.

Aynen. kv bizde birsey oldu. otursun otursun yorgun dedi.
DEdim hep sizlerin boyle yetistirmedi yuzunden hic birsey yapmiyorlar. eslerine yardim etmiyorlar. benim abimde oyle dedim. kendi oglum olursa gerseyi yaptircam demistim.
Gercektende sinir bozucu...
Eşim ancak hasta oldugumda yada hamile falan kalirsam yapar herhalde birseyler yoksa yaptirtamiyorum. yapsa bike 2 saat sonra ancak :)
Sinir bozucu gerçektende

Biraz da siz mi yaptınız acaba böyle?
Bir gün de eşiniz baksın size.
Hastaysanız hasta gibi yatın, yemek yapınca çok kötü değil diye düşünüyor demek ki eşiniz.
Çok açım diye mızmızlanın.
Kocası kendiliğinden iş yapmayan kadın biraz mızmız olmalı, bunu bilir bunu söyler bunu yaparım.
Evi dağınık bırakın ve dinlenin.
Evin derli toplu olmasının, tezgahta bulaşık olmamasının kime ne faydası var anlamıyorum ben.

Bazı şeyleri en güzel eşiniz yapsın.
Bizde ben kahve yapmayı beceremem, makarnam ve patates kızartmam güzel olmaz mesela.
Eşimin görüşü bu, ben de desteklerim.
Gerçekten artık kahvem köpüksüz, makarnam fazla pişmiş oluyor, patates kızartmayı unuttum zaten : )

Ama eşim beceremiyor dedikçe daha iyisini yapmaya falan çalışsaydım geçmiş olsun.

İş yıkın, ister güzellikle, ister çemkire çemkire.

AYNI BEN KÖLEYİ BİZ KÖLE EŞİN İŞE GİTTİKTEN SONRA DİNLEN SENDE GEZ TOZ FLAN

Esim ev islerinden zerre anlamamasina ragmen elinden geldigince bana yardımcı olmaya calisir. anlayışlıdir diyebilirim kendisi icin ama o bile aslinda butun ev isleri benim görevimmis ama o sirf beni sevdigi ve dusundugu icin yardımcı oluyormus gibi davraniyor, sakayla karisik ne şanslısin kocanin kiymetini bil tarzi laflar ediyor ama tek yaptigi çoğunlukla kendi tabak canagini kaldırmak veya kendi cayi bittiginde doldurmak :) ne yazik ki yetistirilme tarzindan ileri gelen bir durum. en azından su saattem sonra kendi erkek cocuklarimizi.kimseye yuk olmicaklari bicimde yetiştirelim artik

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…