ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

çalışsan da aynı..
şu ev işlerini kadının görevi gibi belleten zihniyete tüküreyim..:kusmuk:
Okkali tukur bacim. bizim yerimizede..

Peygamber efendimiz s.a.v bile diyor. kadinin is yapmasi erkegine hediyedir lutufdur. yapma mecburiyeti yoktur diye. ama bizim okuz kocalarimiz anlamiyor. yok kadinin goreviymis.
Islerine geldimi vazifeden dem vururlar islerine gelmedimi o, o devirdeymis bu devirde olmaz falan...

Tukur bacim tukur yagmur gibi yagsin su zihniyetcilerin yuzune..

Haklısınız vallahi, diyecek bir şey yok. Kadın misafir olarak gittiği evde bile hizmet ediyor, maalesef. Erkekler çekiliveriyor köşelerine. Ben de sinir oluyorum bu duruma.:KK12:
hele o.kenara cekilmis gerekesiz erkek topluluguna cit bile cikarmadan cay servisi yapmak zorundayiz ya hele.bide bu koyu.olmus ac bu cayi deyince biri kafasindan asagi bosaltip zehir ic deyip.kendimi sokaga atmak istiyorum.kosmak osyiyorum.saatlerce biyle bir his geliyor

En çok da misafir gittiğim evde çay servisi yaparken ev sahibinin yaşıtım/yaşıma yakın erkek çocuklarının kenarda boş boş oturması canımı sıkıyor benim. :kızgın::kızgın:

Resmen köle gibi hissediyorum kendimi.

görümcen sana mı calısıyor :işsiz:aile yapısı ve eş gercekten cok önemlı
resmen hızmetcı moduna almıslar seni
biraz tırnaklarını cıkarmalısın
ya bitek kaynanamlarda degil.normal.rutin hayatimdaki islerden de biktim

hele o.kenara cekilmis gerekesiz erkek topluluguna cit bile cikarmadan cay servisi yapmak zorundayiz ya hele.bide bu koyu.olmus ac bu cayi deyince biri kafasindan asagi bosaltip zehir ic deyip.kendimi sokaga atmak istiyorum.kosmak osyiyorum.saatlerce biyle bir his geliyor

Ama erkekleri kenara çeken yine kadınlar, erkek yapmaz, erkek beceremez, erkek dışarda ekmek kazanıyor evde ayaklarını uzatsın dinlensin, ay adam bir haftasonu evde zaten onda da karısına yardım mı edecek, sen kadınsın yapacaksın tabii diye diye adamlar çok afedersiniz neredeyse tuvalete bile kadının sırtında gidecek hale getirildi.

Neden bir akşamda siz eşinize hayatım çayı demler misin demiyorsunuz?

Kim demiş kadın ev işi yapacak, erkek ev işinden anlamaz diye, askerde patates soymaktan anlamam ben komutanım desin bakalım komutan ne yapıyor onu, anlamaz diye birşey yok, öyle olsa idi en iyi aşçılar erkeklerden çıkmazdı, bugün tvlerde seyrettiğiniz aşçıların büyük çoğunluğu erkek, fabrikalara ütücü olarak giriyorlar, saya atölyelerinde dikiş makinelerine oturup dikiş dikiyorlar, yemekhanelerde bulaşık yıkıyorlar, eee hani erkek anlamazdı.
Parayla yapınca anlar evde karısına gelince anlamaz öyle mi:-)

Kadın süpürüyorsa erkek silecek, kadın yemek yapıyorsa adam sofra kuracak, hayat müşterek.
Herkes erkek çocuğunu bu şekilde eğitmeli, erkek oturur kadın kendini paralar düşüncesinden kurtulun artık.

ve canli canli ispatini yasiyorum.suan
bugun pazar ve birazdan gezmeye cikicaz esim tutturdu mantiyi pisir karnimizi doyiralum oyle gidelim diye tabi benim suanki ruh halim mutfaga girmek istememek..yapmadim bi durum yeriz disarda dedim cebimdeki son parayla yersin tamam dedi manti yapmadim diye suratini asti oturdu suan...benle konusmuyor....bir kadin gorevini yapmadi diye kotu oldu ..yapmak zorunda oldugumuzun kaniti bu iste.

Çay servisinden çok bunaldıysan bi osmanli ocağı al koy kocanin ya da misafirin onune kim nasil iciyosa doldursun diycem ama masraf olur diye simit almayan adam onu da almaz.

Ne tur bi koca o oyle ya
Parasi mi yok cimri mi
3 liraya dürüm almayan bi tip

Yapma arkadasim yapma zorla degil ya
Gucunun yetmedigine yardim edecek
İs basa dusunce padisahlar yola dusermis

Bende calismiyorum ama sofrayi birlikte topluyoruz
Ben bulasigi toplarken esim cayi koyar
Kim mutfaga giderse o demler

Boyle hayat mi olur tabi bunalirsin
Adam akilli ciddi ciddi konus esinle

ve canli canli ispatini yasiyorum.suan
bugun pazar ve birazdan gezmeye cikicaz esim tutturdu mantiyi pisir karnimizi doyiralum oyle gidelim diye tabi benim suanki ruh halim mutfaga girmek istememek..yapmadim bi durum yeriz disarda dedim cebimdeki son parayla yersin tamam dedi manti yapmadim diye suratini asti oturdu suan...benle konusmuyor....bir kadin gorevini yapmadi diye kotu oldu ..yapmak zorunda oldugumuzun kaniti bu iste.
Bu adama nasıl tahammül ediyorsunuz?

Ama erkekleri kenara çeken yine kadınlar, erkek yapmaz, erkek beceremez, erkek dışarda ekmek kazanıyor evde ayaklarını uzatsın dinlensin, ay adam bir haftasonu evde zaten onda da karısına yardım mı edecek, sen kadınsın yapacaksın tabii diye diye adamlar çok afedersiniz neredeyse tuvalete bile kadının sırtında gidecek hale getirildi.

Neden bir akşamda siz eşinize hayatım çayı demler misin demiyorsunuz?

Kim demiş kadın ev işi yapacak, erkek ev işinden anlamaz diye, askerde patates soymaktan anlamam ben komutanım desin bakalım komutan ne yapıyor onu, anlamaz diye birşey yok, öyle olsa idi en iyi aşçılar erkeklerden çıkmazdı, bugün tvlerde seyrettiğiniz aşçıların büyük çoğunluğu erkek, fabrikalara ütücü olarak giriyorlar, saya atölyelerinde dikiş makinelerine oturup dikiş dikiyorlar, yemekhanelerde bulaşık yıkıyorlar, eee hani erkek anlamazdı.
Parayla yapınca anlar evde karısına gelince anlamaz öyle mi:-)

Kadın süpürüyorsa erkek silecek, kadın yemek yapıyorsa adam sofra kuracak, hayat müşterek.
Herkes erkek çocuğunu bu şekilde eğitmeli, erkek oturur kadın kendini paralar düşüncesinden kurtulun artık.
bizler ne dersek diyelim o dediginiz erkek tanimi degismeyecek.ben cok umutsuzum.bu konuda...mevburiyetlerimiz var benim gibi cogu kadinin....degistiremedimz nasirlasmis toplumsal kurallar....benim esim bazen cayu demliyor kupama koyup getiriuor ama bu anlattiklarimin yukunu cekermi sizce?

Evliyim ve küçük bebeğim var bu yazdıklarınızın hiç birini yaşamadım
Nasıl bir eşiniz var? Nasıl bıktırmışsa sizi hiç yardım edeyim demiyor mu yada hadi bugün dışarda yiyelim demiyor mu?
Her gün 3 çeşit yemek mi bekliyor sizden bir günde makarna yapalım yada yumurta kırıp yiyelim demiyor mu?
Çayı bile ayağına mı bekliyor mutfakta ev işlerinde ortak değil misiniz?

bizler ne dersek diyelim o dediginiz erkek tanimi degismeyecek.ben cok umutsuzum.bu konuda...mevburiyetlerimiz var benim gibi cogu kadinin....degistiremedimz nasirlasmis toplumsal kurallar....benim esim bazen cayu demliyor kupama koyup getiriuor ama bu anlattiklarimin yukunu cekermi sizce?
Ama işte bunu değiştirmek için çabalamalısınız, kavga gürültüyle değil tatlı dille, yapacaksın değil yapar mısın'larla zamanla olur tabii erkeğinde anlayışlı olması lazım.

Birde neden her gittiğiniz yerde kendinizi hizmet etmek zorunda hissediyorsunuz? İçinizden gelerek yapacağınız yardım başka ama istemediğiniz halde of yardım etmesem söz olur diyerek hizmet edilmemeli.
Biraz rahat olun, herşeyi ince düşünmeyin.

Ama işte bunu değiştirmek için çabalamalısınız, kavga gürültüyle değil tatlı dille, yapacaksın değil yapar mısın'larla zamanla olur tabii erkeğinde anlayışlı olması lazım.

Birde neden her gittiğiniz yerde kendinizi hizmet etmek zorunda hissediyorsunuz? İçinizden gelerek yapacağınız yardım başka ama istemediğiniz halde of yardım etmesem söz olur diyerek hizmet edilmemeli.

Güzel diyorsun da Mune abla,yapmayacağım deme gibi bir şansımız yok ki.
Konu sahibini bilmiyorum ama ben yaşım gereği gittiğim her yerde ''hizmet etmesi gereken kız''ım.''Çay doldur,bulaşıkları makinaya diz,sofrayı bir topla,şunu getir,bunu götür...'' her misafir geldiğinde veya biz misafir olarak gittiğimizde duyduğum şey.Yok getirmiyorum desem kavga çıkar.
Evde yaşıtım erkek varsa kimse ona bir şey demiyor mesela.Onlar oturuyor hatta onlara ben hizmet ediyorum misafir olduğum halde.
Midem bulanıyor artık gerçekten.

hic hizmet etmedigim.durumlarda kadinlarin tutumu degisiyor sanki anlatamadigim duygular var beni benim gibi olanlar anlar .toplumdaki o duyguyu..

Güzel diyorsun da Mune abla,yapmayacağım deme gibi bir şansımız yok ki.
Konu sahibini bilmiyorum ama ben yaşım gereği gittiğim her yerde ''hizmet etmesi gereken kız''ım.''Çay doldur,bulaşıkları makinaya diz,sofrayı bir topla,şunu getir,bunu götür...'' her misafir geldiğinde veya biz misafir olarak gittiğimizde duyduğum şey.Yok getirmiyorum desem kavga çıkar.
Evde yaşıtım erkek varsa kimse ona bir şey demiyor mesela.Onlar oturuyor hatta onlara ben hizmet ediyorum misafir olduğum halde.
Midem bulanıyor artık gerçekten.
:KK5::cry:

Offf okurken ben daraldım. Bence etrafindakiler seni fazlasiyla kullaniyor birseyleri yapmak zorunda degilsin canım

Back
X