ev hanimi olmaktan nefret ediyorum

Her ev hanımı sizin gibi değil.Sizin eşiniz çok bencil ,sorun eşiniz ...
Neden yardım etmiyor ?Neden en azından haftada bir gün dışarda yemiyorsunuz bütçenize göre ?
Madem masraf diyor o zaman kendi girsin mutfağa ..

lanet olsun geberimdw kurtulayim
Allah korusun ya boyle soyleme...
Isin cok zor evet ama biraz sabirli ol. sakin sakin konus. 3 liralik durumle zengin de olmazsin fakir de de. duygularinizi acikca ablatmaktan cekinmeyin. her gun ayni seyleri yapmaktadır biktim deyin.

Bu arada esinizin maddi durumu kotu mu?
Yoksa cimri mi?

Sizin anlattığınız hayat düzeni ev hanımlığı değil zaten. Kayıt dışı ağır işçilik. Hatta bildiğin kölelik. Sizinle empati yapınca cinnet geçiresim geldi birden.

Eşinizin sizi anlaması hiç mi mümkün değil. Sakin sakin ne kadar zor durumda olduğunuzu anlatsanız gene mi anlamaz?

hic hizmet etmedigim.durumlarda kadinlarin tutumu degisiyor sanki anlatamadigim duygular var beni benim gibi olanlar anlar .toplumdaki o duyguyu..

ben anlayabiliyorum sizi..
yetişme tarzınızdan da kaynaklanıyor sanırım.. sizin göreviniz olduğu empoze edilerek yetiştiğiniz için gittiğiniz yerde bile insanların tavırlarından endişe ediyorsunuz..
aslında anlamamazlıktan gelmeniz lazım.. ben gittiğim yerde sadece sofra toplamaya yardımcı olurum .. 14 yıllık evliyim daha kv min evinde yemek yapmamışımdır .. 1 kere evini süpürmüştüm 1 kerede ütü yapmıştım.. kendime görev edinmedim hiçbir zaman .. ama siz öyle yetiştiğiniz için yapmanız gerekiyormuş gibi üstünüze vazife alıyorsunuz..
eşinizede bazı görevler verseniz ev içinde..

Güzel diyorsun da Mune abla,yapmayacağım deme gibi bir şansımız yok ki.
Konu sahibini bilmiyorum ama ben yaşım gereği gittiğim her yerde ''hizmet etmesi gereken kız''ım.''Çay doldur,bulaşıkları makinaya diz,sofrayı bir topla,şunu getir,bunu götür...'' her misafir geldiğinde veya biz misafir olarak gittiğimizde duyduğum şey.Yok getirmiyorum desem kavga çıkar.
Evde yaşıtım erkek varsa kimse ona bir şey demiyor mesela.Onlar oturuyor hatta onlara ben hizmet ediyorum misafir olduğum halde.
Midem bulanıyor artık gerçekten.

hic hizmet etmedigim.durumlarda kadinlarin tutumu degisiyor sanki anlatamadigim duygular var beni benim gibi olanlar anlar .toplumdaki o duyguyu..

Sizleri gayet iyi anlıyorum, biliyorsunuz sizlerden büyüğüm, benim jenerasyon hep kız kısmı ev işi yapar, babaya cevap verme, erkekler baş köşede oturur kız hizmet eder mantığıyla büyüdü, evlenene kadar hep benim vazifem bu zannediyordum ve emin olun sizler kadar nefret ederim ev işlerinden, bulaşık kabusumdur, ütü ıyyyyy, yemek desen zaten yemek yemeyi pek sevmem, o yüzden yapmakta işkence gibi.

Ama sonra anladım ki hayat müşterekmiş, işler birlikte yapılmalıymış, kızımı kendi yetiştirildiğim zihniyetten çok farklı yetiştiriyorum, kocaman kız çorba yapmayı bilmez, şehirdışına çıkmışsam babasıyla birlikte yaparlar herşeyi, kendini hizmet etmek zorunda hissetmez, bizde herşey birlikte yapılır, 3 kişilik aileyiz görev paylaşımı yaparız, kız anasıyım, büyüttüm artık o bana hizmet edecek demem, yok öyle bir zorunluluğu, içinden gelirse yapar, gelmezse yapmaz.

Lafı uzattım ama başkalarına hizmet etmek gibi bir zorunluluğunuz yok, bir surat asarlar iki asarlar sonra alışırlar bence.

sakin ol ve elindeki cay tepsisini ve bulasik sungerini yere birak:)herkes sizin gibi degil oncelikle,esiniz cok anlayissiz duzelme ihtimali var mi bilmiyorum siz yapabileceginize ve onun duzelecegine inaniyorsaniz konusun.diger misafir vb disardaki tavriniz da gereksiz.yapmayin,sizden bekliyorlarsa bekliyorlar,kaynana size bakarsa baksin kalkmayin yerinizden,misafirlige gidince de kendinizi paralamayin,evin sahibi yapsin mumkunse,tabak falan kaldirilir tamam da neden direkt mutfaga daliyorsunuz ki?baskasinin talebiyse gormezlikten gelin,siz evinize gelene is yaptiriyor musunuz bu arada?

Siz ailelerle çok içi içe mi yaşıyorsunuz acaba. Bu dediğiniz daha çok Bayram'larda falan olur bizde. Tek eşiniz kaç bardak çay içer ki? Ama kalabalıkta erkeklerin istekleri hiç bitmez . Sularını bile gidip almazlar . Herkes misafir olur .

sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...

simit yemek daha ucuz, evde peyniri zeytini, yumurtası zaten daha pahalıya gelmiyor mu kahvaltının, dolaptan çıkarıp masaya koyup yicek alt tarafı bir dakkalık iş, dolaptan masaya koymak bi zahmet en azından kendi kahvaltısını kendi hazırlasın

bende ne kızıma ne de gelin adayına iş yaptırmayı sevmiyorum...evime misafir geldiklerini düşünüyorum...ufak tefek çay servisi,yemek servisi olabilir tabii ama bulaşığa sokmam onları...ama ben misafirimi de bulaşığa sokmam...çünkü,benim evime keyifli gelip,keyifli gitsinler istiyorum...belki de o yüzden çocuklarım koşa koşa geliyorlar....

Her gun temizlik yemek camasir bulasikla ugrasip bunalmamak mumkun degil ki. neden her gun temizlik yapiyorsunuz? ben mi cok pasakliyim acaba, kedi oldugu icin her gun supurge aciyorum, banyoyu temizliyorum bunlar 1 saatimi aliyor 1 saat de yemek desek, hadi 1 saati de bulasik ve camasir toplama asma ya ayiralim (ki 1 saat surmez) gunun geri kalani sizin. Surekli misafir almayin, hizmet bekleyenlerin evine gitmeyin, bu kadar yipratmayin kendinizi.

Kimseye bir şey yapmak zorunda değilsiniz şuan kötü bir dönemden geçiyorsunuz maddi durumunuz varsa çıkın bir tatile. Termal su otellerine gidin yumuşatın cildinizi, kendinizi. Eşiniz sizi resmen kullanıyor bunun için evlenmiş bile olabilir bedava kölelik... Herkesin eli ayağı var bir zahmet kendisi yapabilir.

Her gun temizlik yemek camasir bulasikla ugrasip bunalmamak mumkun degil ki. neden her gun temizlik yapiyorsunuz? ben mi cok pasakliyim acaba, kedi oldugu icin her gun supurge aciyorum, banyoyu temizliyorum bunlar 1 saatimi aliyor 1 saat de yemek desek, hadi 1 saati de bulasik ve camasir toplama asma ya ayiralim (ki 1 saat surmez) gunun geri kalani sizin. Surekli misafir almayin, hizmet bekleyenlerin evine gitmeyin, bu kadar yipratmayin kendinizi.
Benim kedi de temizle temizle bitmiyor tüyleri, bir de yaslandi kuzum, daha da çok dökülüyor. Tıraş olmadığında 1 karış tüyü var. Seninki ne durumda Pelin? Yaşı kaç, tüyleri kısadır inşallah:)

Kaynananıza sürekli mi gidiyorsunuz? Eşin çalışmıyor mu ? Sadece sabah ufak bi kahvaltı akşama da akşam yemeği bitti gitti yani siz niye bu kadar iş yapıyorsunuz orayı çözemedim..walla eşim gelene kadar evde oturuyorum kitap okuyorum tv izliyorum boş boş yani..ne iş olabilir ki..haftada 2 kere genel temizlik oh mis..akşama da 2 kişilik yemek 4 çeşit yapıyorum ama 1 saate bitiyor yani..kaynanaya da haftada 1 gideriz o bize hizmet eder (okuduğumuz için çok kıymetliyiz belkide bilemiyorum ) baştan misafir olduğunuzu kavratacaktınız ipin ucu kaçmış..ama bizim toplumumuzda okumuyorsan veya işsizsen kullanıyorlar kadını o ayrı..Ay okurken daraldım valla Allah yardımcın olsun ..

ev hanimlarina cok saygi duyuyorum tabiki kutluyorum mesleklerin en zorlarindan birisi....ama ben bu isi bu zorunlulugu yapmaktan biktim artik
..evlendigimden beri hayatim yemek yap bulasik yika evi temizle , degisikluk olsun diye misafirlige gitsem yine servise yardim.et bulasiga yardim..bu nasil bi hayat ya ..erkekler yiyor iciyor kalkiyor birde "çayyy" diye sesleniyor..yemin ederim nefret geldi bana cay servisinden..o kadinlar yemekleri yapiyor bacagimiza kucagimiza yapisik cocuklarla sofrayi.kuruyor sonra sofrayi topluyor bulasik yikiyor bunlari yaparkende cay demliyor ve onu servis ediyor hoop tekrar bulasik ..yemin ederim.aglicam simdi sinirden..kaynanamlara gidincede ayni seyler e gelinsin yan gelip oturamiyorsun ki herzaman yan gelip oturmaktan yana degilim elbette bi isin ucundan tutmaliyiz ama bazen ara verilmeli bazi seylere yaa nefret ettirilmemeli ki isteyerek severek yapsin o kadin servisi yemegi...zorla ellerim.titreyerek yapiuorum ölü gibibir yüz ifadesiyle..cunku nefret ettim artik..yemek yapmayi berkarken cok severdim ama.evlenince bukadar nefret ettirilecegimi bilemezdim...cok sinirim.bozuk ya ölene dek dinlenemeyecegim.hep yemek yapip cay yapip servis edip bulasik yikamak zorundayiz kadinlar olarak...heleki calisan hanimlar..altininizda opuyorum isten gelip misafir agirliyorsunuz birde helal ya...ama calisan kadinlara saygi duyuluyor bu bir gercek...orengin: kaynanamlara gittigimizde gorumcem ayy oluyom.yorgunluktan geberiyom anneee diye sizlandiginda benim orda oturmam goze battirtilirtiyor kaynsnsm ve digerleri tatafindan.....ay sen otur yawrum aksama kadar calisiyorsun zaten cayi corbayi ellleme bizler xaten hep evdeyiz deyip gozler benim uzerime cevriliyor kalk gibisinden..yapiyoruk ediyorum mutlaka ama bikiyorum anliyormusunuz BIKIyorum....elbetteki her ortamda hunharca iş yapmiyorum ama olmuyor iste bir ortamda bir kadin sadece oturuyorsa o an cani o isii yapmamak gibi bir.luksu yok kimse anlayisli degil...simdide esim bagriyor kalk biselr hazirla diyor halbuki annrmlerden yeni geldim bir suru kalabalik ve hizmetten yeni kurtuldum...soyle saatlerce hic bise yapmadan yatma kafa dinleme sansim yokkk..disarda 3 tl lik bir durum yesrk bugunde diyorum amann ne masraf yapiyoruz birsuru sey var evde yapalim.yiyelim diyor e mutlaka birsuru is cikiyor....kendimi bulasik makinesi firin ocak tan baska birsey hissetmiuorum....dun teyzeme gittik bi degisiklik olur diye gittim ama nerdee pasta borek servisi cay servisi topla kaldir bulasigi yika hopp arabaya bin eve git cocuhu doyur mutfa topla yat sabahin korunde kahvalti ver ese hasta da olsan ..bugunde simit ye nolur desen masraf yapamam diyen bir es...aksama yedir icir yine sora misafir gelsin yine servis yine bulasik..allahim cildiricam yeter yaaaa...aglayarak yemek yaptigim.bile oldu...kadinlik ne zor :KK43:

Çalışın siz de o zaman. Şimdi eğer ev kadınıysanız, akşam eşiniz işten gelince ya da misafir geldiğinde ondan yardım bekleyemezsiniz. Ama ikinizde çalışıyorsanız her şeyi ortak yapmak zorundasınız. Öyle olunca emin olun öyle Çaaaay diye bağıramıyorlar. Hem eve de katkınız olur, hem kendinizi geliştirirsiniz hem de bu şikayet ettiğiniz şeylerden kurtulursunuz.

Sizleri gayet iyi anlıyorum, biliyorsunuz sizlerden büyüğüm, benim jenerasyon hep kız kısmı ev işi yapar, babaya cevap verme, erkekler baş köşede oturur kız hizmet eder mantığıyla büyüdü, evlenene kadar hep benim vazifem bu zannediyordum ve emin olun sizler kadar nefret ederim ev işlerinden, bulaşık kabusumdur, ütü ıyyyyy, yemek desen zaten yemek yemeyi pek sevmem, o yüzden yapmakta işkence gibi.

Ama sonra anladım ki hayat müşterekmiş, işler birlikte yapılmalıymış, kızımı kendi yetiştirildiğim zihniyetten çok farklı yetiştiriyorum, kocaman kız çorba yapmayı bilmez, şehirdışına çıkmışsam babasıyla birlikte yaparlar herşeyi, kendini hizmet etmek zorunda hissetmez, bizde herşey birlikte yapılır, 3 kişilik aileyiz görev paylaşımı yaparız, kız anasıyım, büyüttüm artık o bana hizmet edecek demem, yok öyle bir zorunluluğu, içinden gelirse yapar, gelmezse yapmaz.

Lafı uzattım ama başkalarına hizmet etmek gibi bir zorunluluğunuz yok, bir surat asarlar iki asarlar sonra alışırlar bence.
Herkesin eşi senin eşin gibi anlayışlı olmuyor ama abla. Allah iyilerle karşılaştırsın da, yaparım ederim diyenler evlendikten Sonra totoyu devirip oturuyor .

Sizi o hale getiren esiniz ve ailesi ozamana elhamdulillah eşim elinden geldiğince yardimci,kadınları köle gibi kullanmaz .kayinvaldem lerde de en baştan söyle bir düzen kurdum farklı sehirlerdeyiz yemeğini çayını kendisi yapar ben masa hazırlamaya toplamaya yardım ederim sadece .onlar bizdeyken de ben hizmetimi ederim onları karistirmam .siz sessiz kaldıkca devam eder daha. Caay diye seslenirken demledim bir bardak da bana dokermisin canim de gec. Ama kurulu düzeni karakteri nasıl degistirirsin karşı tarafı bilmiyorum

Of al benden de o kadar temizlik yemek ütü çamaşır hiç bitmiyor annene gidine yap kaynanaya gidince yap kendi evini yap of of:temizlik:

Benim kedi de temizle temizle bitmiyor tüyleri, bir de yaslandi kuzum, daha da çok dökülüyor. Tıraş olmadığında 1 karış tüyü var. Seninki ne durumda Pelin? Yaşı kaç, tüyleri kısadır inşallah:)

Bayiliyorum o tuy yumagi hallerine ama uzun tuylerin tuy sorunu fena :) benimki kisa tuy, gencliginde nerdeyse hic dokmezdi, 12 yasina girdi artik bolca dokuyoruz, ozellikle mevsim gecislerinde :olamaz: aman daha uzun uzun yasasinlar da tek sorunumuz tuy olsun :nazar:

E bu kadar bubalıyorsan neden tarz değiştirmiyorsun?
Benim eşim bana çok yardımcıdır ama ben baya tembel bir kadınımm, hiç gelemem soluklanmada ev işi servis falan.

Misafir geleceği zaman her şeyi önceden hazırlarım, bazen salondaki masaya koyarım her şeyi, açık servis yaparım. Termosa koyarım çayı salona getiririm, hem daha güvenli olur çocuk varken, hem de çay takibi yapmam, çayı biten masadan dolduruverir yani.

Bence haklısınız ama istediğiniz gibi kimse siZi düşünmeyecek, siz bence kendiniz değişiklik yapın. Simitçi çok uzak değilse çıkın simiti siz alın, eşiniz de çayı demlesin, siz de iş yapıyormuş gibi değil de sabah yürüyüşüne çıkmışsınız gibi düşünün.

Back
X