• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımı??

Bi dönem çalisiyordum.evet calismak cocuk bakip ev isi yapmaktan daha kolay.bende tv izletmem tlf acmam kizima acanlarin işi daha kolay bence.ama yinede arada kizima oyun kurup uzaklastigimda 1 saat takiliyor o sira is guc yapiyorum.yada camasir asiyorum mesela o da asiyo bir iki parca bisey.bi yer siliyorsam onada bi bez super etkinlik bence.cocuklari hayata katarsak biraz daha kolay olur isler.ogle uykusundada dinleniyorum bende zaten.esimidr zorlamam hic zaten mutlaka 1 _2saat oynuyor oynamadigida olur.cok da see yapmayn bence :)camasir as ben yatana kadar cocuga sen bak desem yazik ne zaman dinlenecek hakkaten

merhaba arkadaşlar

Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam

Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.

Bebeğin banyosu onda sadece bazen de altını alır akşamları oynatır vs ama

Ev hanımları eşinden yardım bekleyemez mi yani ben mi abartıyorum.

Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım

hergun yatana kadar o ilgilensinde olmaz ama oda dinlenmek istiyor sende yükleri paylasacaksınız yapacak birşey yok evlilik böyle bişey

Adam işten gelir gelmez cocugu at kucagına ev işine de yardım etsin ne zaman dinlenecek harbiden.

Ben size hak verdim açıkçası. Hem okula gidiyorum hem çalışıyorum. Akşam 9 buçukta anca işyerinden çıkıyorum. Her saatimde ayakta koşturarak geçiyor. Ama ev işlerini yapmak çok daha yorucu oluyor benim için. İzin günlerimde evi temizliyorum. Nişanlım gelince pilim çoktan bitmiş oluyor. Tüm gün evde olununca da dinlenecek zaman olmayabiliyor. Üstelik bebek de var sizde.
Bana bazen sen tüm gün evdeydin ben çalışıyodum diyo asfalyalarım atıyo gözüm seğiriyo sinirimden.

Yanlış değilsin arkadaşım haklısın.bebeği tv karşısına oturtursan ancak bütün işlerini halledebilirsin!ki asla oturtma.ben çalışan bir anneyim ama çalışmıyor da olsam senin düşündüğün gibi düşünürüm.eve geldiğinde Yorgun’da olsa azcık işin ucundan tutmalı.ayrıca ev işi ve özellikle bebek bakmak dışarda çalışmaktan kat kat daha zor

Bebek dedigin kac yasinda buarada?? Tum gun tv acma tabii acil islerinde olabilir 5-10 dk.. haricinde emekleyip yuruyosa surekli pesinde olmak zorundada degiliz yani. Gun boyu birlikte oynamak nedir ya? Hic mi uyumuyo bu cocuk? Ben mutfak isimi bile yaparim bazen her zmn degil. Dolansin ortada emeklesin. Tv ye tum gun oturtmanin ztn bi manasi yok, 4-5 yasina gelince ztn kendileri aciyor. Oyuncaklari vardir dok onune oynasin.. meyve sebze olan kitaplar var yaslarina gore ver baksin. Konusabiliosa soru sorsun arada.. boyle kucuk kucuk molalar olur yani..

En azından dışarıda iki insan görüp sohbet edip rahatça yemeğini yiyebiliyorsun çalışırken.çok ağır çalışma şartları olsa zaten talep etmem. Sabah 8 akşam 5 evimiz de uzak değil
Ee??
madem sabah 8 akşam 5 çalışıyor ve ev de işe yakın o zaman işten gelince 1 saat verin ona dinlensin sonra da çocuğunuzla ilgilensin siz de kendinize zaman ayırın ve dinlenin( duş alabilirsiniz bakım yapabilirsiniz vs)

çaydır kahvedir meyvedir kasmayın akşam yemeği yensin ve konu kapansın

siz de duş alın yatın uzanın gözlerinizi dinlendirin. ev işlerini(çamaşır-bulaşık-temizlik) gün içinde yapın

"çocuk da çok huysuz durmuyor"diyorsanız ya çocuğu oyalayacak bir şeyler bulacaksınız ya da yardımcı birini alacaksınız

işi masa başıysa eğer bu kadar rahatlık ona fazla hoş masa başı olmasaydı bile bir baba olarak çocuğuyla ilgilenmeli ve bir eş olarak da ev hayatına ortak olmalı

Bende ev hanımıyım, kocam işten geldiğinde çocuğumuz uyuyana kadar o ilgilenir yalnız şöyle bir ayrıntı var eşim akşam 18:30 gibi evde olur oğlum 2,5 yaşında ve düzenli uykusu var Allah’a çok şükür 21:30 en geç yatakta olur. Uyutma işi bendedir. Yani tüm gün 18:30 a kadar bende , 18:30 dan 21:30 a kadar onda. Uyutma bende. Yani ona da dinlenecek zaman kalmış oluyor banada. Görev paylaşımımız ise şöyle; haftasonu temizliği beraber yaparız mutfağı ben yapıyorsam Salonu o yapar gibi .. , bebeğin banyosu onda uyutması bende. ❤️❤️

Valla ben yorumların çoğuna katilamayacagim.

Sanırsın adamlar dışarda full taş taşıyor...Bir kere sabah duşunu alip giyinip kuşanip evden çıkıyorlar...Çayi kahvesi,yemegi,gazetesi var...Gün içinde farklı yüzler görüyor,iş arkadaşlarıyla iki muhabbet edebiliyorlar...Buna karşilik bütün gün boyunca,uyumayan ve surekli mizirdayan bir bebekle dört duvar arasında kalmak, başlı başına bir psikolojik çöküntü...Bunun ev işleri var,yemek yapmasi var...Dişari cikayim desen ayrı dert...

Gönül rahatlığıyla kocandan iş bekleyebilirsin....Sana da yardim edecek, çocuğuyla da ilgilenecek kusura bakmasın.

Adamlar ölümü gösterip sıtmaya razı etmişler,yarım saat çocuk egleyince, bi tabak kaldırınca şükreder duruma gelmişiz.Aferin bize :işsiz:

İkinizinde haksiz oldugu noktalar var. Mesela pijamalarda katlanmasin, aksam giyecek, bencede gerek yok ama camasirlar asılmalı en fazla 10dakika sürer. 1 2 saat cocukla zaman gecirebilir, sonrasinda dus alip dinlenmek istemesi normal

kısmen yanlış düşünüyorsunuz. adam yatana kadar bebekle ilgilense gerçekten ne zaman dinlensin???
ama bebek olduğu için diğer işlerde yardımcı olmalı. çamaşır asmak, sofra kurup kaldırmak, çay demleme gibi.

Valla ben yorumların çoğuna katilamayacagim.

Sanırsın adamlar dışarda full taş taşıyor...Bir kere sabah duşunu alip giyinip kuşanip evden çıkıyorlar...Çayi kahvesi,yemegi,gazetesi var...Gün içinde farklı yüzler görüyor,iş arkadaşlarıyla iki muhabbet edebiliyorlar...Buna karşilik bütün gün boyunca,uyumayan ve surekli mizirdayan bir bebekle dört duvar arasında kalmak, başlı başına bir psikolojik çöküntü...Bunun ev işleri var,yemek yapmasi var...Dişari cikayim desen ayrı dert...

Gönül rahatlığıyla kocandan iş bekleyebilirsin....Sana da yardim edecek, çocuğuyla da ilgilenecek kusura bakmasın.

Adamlar ölümü gösterip sıtmaya razı etmişler,yarım saat çocuk egleyince, bi tabak kaldırınca şükreder duruma gelmişiz.Aferin bize :işsiz:
Benim arkadaşlarımın çoğu 6 ayı doldurup resmen kaçar gibi işe başladı.
Hatta bebeğimin ne kadar zor çocuk olduğunu bilenler "Çekilecek dert değil,işe gir" dediler. Yani yoğun işlerde çalışıyorlar aslında ama demek ki cidden psikolojik olarak sürekli çocuk takip etmek yoruyor insanı.

Benim arkadaşlarımın çoğu 6 ayı doldurup resmen kaçar gibi işe başladı.
Hatta bebeğimin ne kadar zor çocuk olduğunu bilenler "Çekilecek dert değil,işe gir" dediler. Yani yoğun işlerde çalışıyorlar aslında ama demek ki cidden psikolojik olarak sürekli çocuk takip etmek yoruyor insanı.

Kesinlikle öyle.Benim de tüm bebekli arkadaşlarim hemen işe başladılar...Sabah süslenip evden çıkabilmek bile bir lüks.

evde olunca erkeklerin mantığı "ee evde zaten" şeklinde çalışıyor.
alışveriş yap, çocuğu parka çıkar, yemek yap, evi derleyip topla, çocuğunla ilgilen. çamaşır yıka kurut ütüle.
akşam sofra hazır bekle.. kaldır.. çay.. meyve..
haklısınız ama..
canınızın kıymetini bilin.
ev işiyle paralamayın kendinizi.
çocuğunuzla ilgilenin elbette. o uyurken siz de uyumaya çalışın. dinlenin.
kendiniz için bir şeyler yapmaya çalışın. uyku vakitlerini böyle değerlendirin biraz da..
her gün her gün temizlik yapmayın..
tuvaleti mutfağı temiz tutun yeter.

Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi
Bu şekilde ifade edilmesi doğru değil. Ev işi de, evlilikte müşterektir.
Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum

Gelir gelmez? Çalışmanın fiziki ve bedensel yorgunluğu... Bunu atlamasanız mı acaba?

bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım

Sen bakarsın, ben bakarım değil de neden daha doğaçlama yaşamıyorsunuz? Sıra sende sıra bende gibi çocuk bakmak size çocuk bakmayı eziyet haline getirir. Siz çay koyarken eşiniz bakar, eşiniz dinlenirken siz. Bence iletişim sıkıntınız var.

Back
X