• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımı??

Kaçırmışım demek ki :oops: ay maşallah herkese nasip olsun kolay büyütmek :KK54:
Büyür büyür,insan sevmelerden zorluğunu görmüyor bile:KK36:
Annemde kaldığımız bir gün bebeğimi giydiriyordum gece.Üstüne başına çıkmış,tümden değiştiriyordum,ama öyle konuşa seve değiştiriyordum ki,annem duymuş,sabah anlatıyor,hey Allahım kolaylık veriyor işte,şimdi bana nasıl da zor geliyor diyordu:))

Bence siz ev işlerini boşverin,bebeğiyle yeterince ilgilensin kafi.Zaten adam eve en geç 8 de gelse 3-4 saat bir bebeğe de baksın bir zahmet.Bebek bakmak çalışmaktan daha kolay demişler o da ayrı bir saçmalık bunu diyenler hiç 7 gün 24 saat bir bebek ile ilgilenmemişler sanırım.Siz haklısınız kesinlikle.
Adam eve 8de gelse 3 4 saat baksın diyorsunuz,1,5 yaşındaki bebeğin 12ye kadar ayakta ne işi var?Pekala da yemeğini yedikten ve baba 1 saat ilgilendikten sonra o çocuk uyumalı.Uyuyor mu bakalım diyenler olabilir.Ama onu biz sağlayacağız işte.
O düzeni kuracak olan biziz.

İlk defa bebek bakmanın zor olmadığını okuyorum şu kk da :)
Ve aynı fikirdeyim.
Evet ikiz bebek baktigim halde ki biri kolikti sabahlara kadsr aglardi yinede bana bebek bakmak calismaktan daha kolay gelmistir hep:))aslinda belki daha zordur ama isterse dunyanin en kolay isini yapiyor olayim hic farketmez yinede cocuklarimla birlikte olmayi o ise tercih ederim

Evet ikiz bebek baktigim halde ki biri kolikti sabahlara kadsr aglardi yinede bana bebek bakmak calismaktan daha kolay gelmistir hep:))aslinda belki daha zordur ama isterse dunyanin en kolay isini yapiyor olayim hic farketmez yinede cocuklarimla birlikte olmayi o ise tercih ederim
+1 aynen 6 aylik bir bebegim var her gece 3 4 arasinda uyur. Rahat bir işim var kesinlikle evde bebek bakmak daha kolay. Onca saat o kiyafetlerin icinde olmak bile yoruyor beni... Evde gecelikle sabahlikla oturmak oglumu emziririrken uyuyakalmak bile guzel en azindan ayaklarimi uzatabiliyorum.

+1 aynen 6 aylik bir bebegim var her gece 3 4 arasinda uyur. Rahat bir işim var kesinlikle evde bebek bakmak daha kolay. Onca saat o kiyafetlerin icinde olmak bile yoruyor beni... Evde gecelikle sabahlikla oturmak oglumu emziririrken uyuyakalmak bile guzel en azindan ayaklarimi uzatabiliyorum.
Aynen.vallahi isteyken sirf cocugunu ozlemis olmanin kafa yorgunlugu bile yetiyor

Benim eşim işten geldiğinde yorgun olur ve dinlenebilmesini isterim. Acil ve hastalık Durumu olmadığı sürece bi yardım istemem ben iyiysem kendim yaparım işimi. Yalnız lafı olmamış ayıp etmiş eşiniz .

Adam eve 8de gelse 3 4 saat baksın diyorsunuz,1,5 yaşındaki bebeğin 12ye kadar ayakta ne işi var?Pekala da yemeğini yedikten ve baba 1 saat ilgilendikten sonra o çocuk uyumalı.Uyuyor mu bakalım diyenler olabilir.Ama onu biz sağlayacağız işte.

aynen ben de geçen bir konuda bunu dedim. gece 12 ye 1 e kadar çocukla baş edilmez. 1 yaşında küçük çocuklar en geç 8 8 buçuk gibi yatar 1 yaşından sonra hadi biraz 9u geçerek yatar. benim oğlum 3 yaşında doğduğu günden beri tüm günlük düzenini gece uykusuna göre ayarladım ve hep böyle uyuttum. daha şimdi biraz 9 buçuk 10 gibi yatıyor o da artık bizimle oturup kendi vakit geçirmek istediği için.
hanımlar bu düzeni sağlayamıyor (kolik veya başka sıkıntısı olan çocuklar hariç) sonra da ben bu çocukla baş edemiyorum kocam etsin. ben de çalışan anneyim hem de oğlum 3,5 aylıktan beri ama gece uykusu hep düzenli olduğu için ben de eşim de evliliğim de bu gece sen bak ben bakayım sıkıntısını yaşamadık.

Bazı ev hanımlarının istekleri beklentileri imdaaaatt diye bağırtacak artık beni.Hayat müşterek iki tarafda çalışıyorsa görev paylaşımı yapılmalı fakat bayan çalışmıyorsa kusura bakmayın eşinizden işten gelip önlüğünü takıp çocuğu da sırtına bağlayıp gece yarısına kadar size hizmet etmesini bekleyemezsiniz.Ha ufak tefek yardımı olmalı mesela siz yemek yaparken ya da sofrayı kurarken çocukla oyun oynayabilir fakat daha fazlasını beklemek vicdansızlık olur.

Yani yardım etmesi güzel ama sizin zorunlu tutmanız ne bilim kafam karıştı. İşten yorgun argın gelecek ,hiç dinlenmeden çamaşır asacak vs. Sonra uyku saatine kadar bebekle ilgilenecek,sonra uyucak (e bi zahmet uyusun ;) )sonra sil baştan kal işe git, akşam gel bunları yap, uyu kalk yat git gel kalk yat :bicak:
Senide düşünüyorum hem iş, hem bebek, hem uykusuzluk ,hem yorgunluk kim dinlenmeli kim bakmalı çözemedim:anne:

Siz hiç bebek bakmamışsınız belli.Bebeklerin belli bir uyku düzenleri olmaz 3 yaşına kadar.Benim kızım iki yaşında memur gibi sabah 8 de uyanıp akşam 8 de uyumuyor kesinlikle normali de bu.Siz çocukların aynı tornadan çıkmış gibi hepsini aynı zannediyorsunuz sanırım.Robot değil bunlar,çocuk,hepsi aynı olacak diye bir kaide yok.Babasını bir saat görsün canım hatta onu da görmesin ne de olsa kadın o çocuğu tek başına üretti.Oh ne güzel yalandan baba olmak.Yazık.

Konu sahibi haklı olduğun yerler çok var. Her bebek bir değil. Bebeğin yorucu bir bebekse gün içinde 1 saat bile uyuyamazsın yemek yiyecek fırsatı zor bulursun. Yani bebekten bebeğe değişiyor. Bunu uslu günde 2 saat uyuyan bir bebeği olana anlatamazsın. Eşinin dediği hiç olmamış. Isten gelip yatana kadar olmasada diyelim 7 de geldi yemek yediniz 8 olur. 2 saat baba ilgilenebilir. 1 aylik bebeğim var feleğim şaştı kollarim kopuyor bütün gün evde geziyoruz ama duyan aman yenidogan bebek hep uyur sende uyu diyor oysaki uyumuyor üstüne hep ağlıyor...

Yorumlarınız için teşekkürler
Bazı arkadaşlar her zamanki gibi abartmış da abartmış.
İşten gelip çamaşır asıp çocuğu sırtına bağlayıp bulaşık asacakmışmış
Ne kadar abartmayı seviyoruz
Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.
Evet @Goha sofrayı kaldırıp gelene kadar eşim ilgilenmiş oluyor sonra ben de geliyorum üçümüz oynuyoruz tabi ki. Ben kendime zaman ayırmak istediğimde eşim e bende geldiğimden beri dinlenmedim diyor ben bunu sorguluyorum

Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.
Evet @Goha sofrayı kaldırıp gelene kadar eşim ilgilenmiş oluyor sonra ben de geliyorum üçümüz oynuyoruz tabi ki. Ben kendime zaman ayırmak istediğimde eşim e bende geldiğimden beri dinlenmedim diyor ben bunu sorguluyorum
Yapman gerekeni fazlasıyla yapıyorsun. Canini sıkma. Bebek 9 da yatıyormuş zaten. Yemekte hazır. Esin işten gelince çamaşır asip bebekle ilgilebilir bu atla deve degil. Sofrayi da toplayabilir. Bebegin kac aylik?

Böyle bir konu daha vardı geçenlerde.
Yani her 2 taraf çalışıyorsa gene söylüyorum her şey ortak yapılmalı.
Fakat eğer ki ben ev hanımı isem işlerimi akşama kadar zaten yaparım ki eşimle daha fazla vakit geçireyim.
Çamaşırları ser demek te ayrı bir olay bence
Yani canım masayı toplamama yardım edermisin desen neyse.
Adam zaten yorgun,şöyle bir ayağını uzatmak ister.
Siz evdeyken yarımsaat -1 saat mutlaka dinlenme imkanınız vardır öyle düşünün onu
Böyle bir konu daha vardı geçenlerde.
Yani her 2 taraf çalışıyorsa gene söylüyorum her şey ortak yapılmalı.
Fakat eğer ki ben ev hanımı isem işlerimi akşama kadar zaten yaparım ki eşimle daha fazla vakit geçireyim.
Çamaşırları ser demek te ayrı bir olay bence
Yani canım masayı toplamama yardım edermisin desen neyse.
Adam zaten yorgun,şöyle bir ayağını uzatmak ister.
Siz evdeyken yarımsaat -1 saat mutlaka dinlenme imkanınız vardır öyle düşünün onun yok.
Ben de çalışan anneyim ,bazen ikizler ,ev, iş çok yorucu oluyor ama eşime çamaşırları as dediğimde asıyor,bazen burun kıvırsa da bişey demeyip yapıyor.Bu zamana kadar hep yardımcım o oldu.Ama erkekler rahata alışınca ters cevaplar verebiliyor.1 söyledin 2 söyledin yapmadıysa boşver kendi işini kendin gör yoksa kavga çıkartırlar.Şimdiye kadar beraber uyuturduk artık onu da yapmıyor çocuklar annem ninni söyleyecek sen odadan çık yat diyorlar babasına,benim pilim bitene kadar ninni söylüyor yerlerde uyuyakalıyorum.Kimse kolay annelik yapmıyor napalım ,çocuklar mutlu olsun evde kavga olmasın yeter ki

Haklısın,çalışan 2 küçük çocuklu anne olarak parmaklarımla saydığım 1-2 dir eşime çamaşırları as demem.
Yani şöyle ben süpürürsem o siler lavoba yıkarsam o toz alır.
Söylenirse 2 söyleniryor sonra oh be iyiki yaptık bitti diyor.
Yapacak birşey yok.
TABİKİ ev hanımları çok yoruluyor.
Her cumartesi pazar evdeyim eşim cumartesi çalışır mesela.
Cumartesi akşama kadar hem çocuklarla hem yemekle hem yedirmekle ev işi ile akşama maf olmuş durumda oluyorum.
Yetişemdiklerimi pazara sarkıtıp eşimden de rica ederek yapıyorum.
Güzellikle zorlarsa triple ;)

Haklısın,çalışan 2 küçük çocuklu anne olarak parmaklarımla saydığım 1-2 dir eşime çamaşırları as demem.
Yani şöyle ben süpürürsem o siler lavoba yıkarsam o toz alır.
Söylenirse 2 söyleniryor sonra oh be iyiki yaptık bitti diyor.
Yapacak birşey yok.
TABİKİ ev hanımları çok yoruluyor.
Her cumartesi pazar evdeyim eşim cumartesi çalışır mesela.
Cumartesi akşama kadar hem çocuklarla hem yemekle hem yedirmekle ev işi ile akşama maf olmuş durumda oluyorum.
Yetişemdiklerimi pazara sarkıtıp eşimden de rica ederek yapıyorum.
Güzellikle zorlarsa triple :KK66:
pisi26237 pisi26237

Soranlara cevabım bu.

etiketi yeni gördüm.

bence ara ara eşler birbirini dinlendirmeli.
o yüzden size hak veriyorum, her gün olmamak şartıyla.
biz bir ara eşimle dönüşümlü spora gidiyorduk, herkes kendi gününde 2 saat kadar tamamen kendine ayırmış oluyordu. biz sporla değerlendiriyorduk, evde de oturulabilir tabi.

aile olarak yeterince zaman geçirildikten sonra herkes kendi başına kaldığı küçük zaman dilimlerine ihtiyaç duyar.

Benim eşim dün gelmedi toplantı için Ankara daydı.Ben iznimi değiştirdim çocukları giydirdim ,okula götürüp, evi temizledim 2 katlı bir de,sonra öğlenden sonra okula gittim onları alıp alışveriş merkezine gittim eve geldik yemek yedirdim oynadım 1 saat ,sonra yarım saat tv izlettim hopp 1 saat ninni söyledim uyudular.Böbreklerimi de üşütmüşüm temizlik yaparken tüm gün o kadar yoruldum ve halsizdim ki ... ama mecbur sabah erkenden çocukları uyandırıp giydirdim onları okula bıraktım ben işe geldim.Hayatım tam anlamıyla bir koşturmaca.

Back
X