• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımı??

merhaba arkadaşlar

Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam

Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.

Bebeğin banyosu onda sadece bazen de altını alır akşamları oynatır vs ama

Ev hanımları eşinden yardım bekleyemez mi yani ben mi abartıyorum.

Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım
Benim iki cocugum var ve suan onlarla genel temizlige girdim ikiside bebek esim aksam gelir tlefonla oynar uyur arada cocklarla oynar birsey demiyorum iste yoruluyor oda diyor hep evdesin sinir oluyorm ama yapacak birsey yok

merhaba arkadaşlar

Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam

Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.

biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
Biz ev hanimlari aksama kadar yatsak keske nerdeeee.esim benden dahacok dinleniyor vallahi.kiskaniyorum seni diyorum.ama bskar esim uyutur yedirir ilgilenir.guzel guzel soyleyin biraz aglamakli konusun kiyamaz.uc yas ve 8aylik iki kizim var babalari yardimetmezse hayatta yapamam.ediyor simdi adam sagolsun.haklisiniz ama calisan lara da fazla yuklenmemek lazim..

Her işin kendine göre zorlukları tabiiki vardır. Bebekler büyüdükçe oyunlar oynadıkça çabuk sıkılıyolar anne babalar nasıl oyalayacağını da şaşırıyorlar ama bir yolunu illaki buluyorsun...
Ev işlerine de gelince iş bölümü yapın , ev işini yapmaya üşendiğin zaman o iş gözünde büyür elin hızlıysa halledersin bi şekilde
Sonuç olarak daha ılıman yaklaşırsanız çözersiniz sorunlarınızı Allah yardımcınız olsun , bebeginizi sağlıkla büyütün insallah.

Bebek bakımı herşeyden zor...şu an izinliyim ama çalışırken(çok yoğun İşte çalışıyordum )daha az yoruluyordum.Eşim de hep söyler ev çocuk bakımı en zoru

Yanlis bir dusunce ya ikinizinki de. Sizde anlayisli degilsiniz, esinizin de uslubu hos degil. Ayrica iste tum gun o stres kafa yorgunlugu eve gelince ben tv sesi bile kaldirmayorum mesela biraz dusunceli olun.

çalışıyorken de çalışmıyorken de ben bu evin temizlikçisi değil hanımıyım,
şu an çalışıyorum, ama işsiz kaldığım dönem de oldu, keyfi çalışmadığım dönem de,
hiçbir zaman tüm ev işlerini tek başıma yüklenmedim.
aynı şekilde benim çalıştığım eşimin işsiz olduğu dönemde de, ben çalışıyorum sen evdesin bütün ev işlerini sen yap demedim.
her zaman adil ve eşit bir işbölümü yaptık.
aksi bana evlilik gibi değil, karşılıklı çıkar ilişkisi gibi geliyor.
çamaşır asmayı bile yük gören, az yesin bir hizmetçi tutsun kendine.

Valla hem çevremde hem de kk kulubünde 1 kişi demedi bugüne kadar bebek bakmak zor değildir diye :))
Hep gözümü korkuttular ve şuan rüyalarıma bile giriyor bu durum.
Tabiki zorlukları vardır..
Aa ben dedim hakkımı yeme:KK12:3ünü aynı zamanda büyüttüm neredeyse,yaş araları az,o yüzden tek çocuk büyütmek bana çerez gibi geliyor:KK45::KK45:

M minikmavikus merhaba canım ben de şu an çalışmıyorum bebeğim olduğu için 10 aylık .

Bebeginle baba elbette ilgilenmeli ama bunu görev ya da mecburiyet olarak değil. Bir de çok abartmissin . O adam akşama kadar çalışıyor en azından dinlenmesi için o adama biraz zaman tani . Sonra bebeğini ona ver bunu kendin için değil bebeğin için yap.

Ben eşime söylüyorum oğlun seni çok özlüyor kendinden çok mahrum etme zaten akşama kadar seni görmüyor akşam biraz da olsa sana doysun babası diyorum .
Gerçekten oğlum babaya çok düşkün babayı görünce ben onun gözünde yok oluyorum . Hiç bakmıyor bana ;)

Bazen biz insanlar bir şeyler beklerken malesef bencilce dile getiririz bu da hiç ama hiç kimsenin hoşuna gitmez . O yüzden ben diliyle değil de sen diliyle konuşursak her şey istediğimiz gibi olur. ..

Yani bende çalışmıyorum insan sabahtan akşama kadar her işini yetiştirebilir.ben şahsen işten yorgun argın gelen eşime şu çamaşırı as demem.siz evde yoruluyorsanız oda işte yoruluyor.kim bilir kaç kişiyle uğraşıyor akşama kadar.bebekle ilgilenecek tabi ama yatana kadar ilgilenemez.o zaman ne ara dinlenecek.

Bi an konuyu ben açtım sandım 1 yaşında bir bebek ücretsiz izinde olan anne
Akşam bişey yapıcam biraz ilgilen dediğimde gündüz yap diyor her sabah kahvaltısı hazır akşam yemeği hazır yanına da evden yemek koyuyorum akşam geliyor çay demliyorm bütün gün o lastik toka kafamda sabit kalıyor bazen o kadar çok saldım ki kızıyorum kendime bir şey bekleyince ee sen de çok şey bekliyorsun ama çalışmıyorsun evdesin diyor sanki yatıyorum akşama kadar hiç bir şey yapmıyor değil ama gerçekten yetmiyor tv ben de açmam kızıma video olaylarına ben de karşıyım tüm gün etkinlik oyun koşuştrmaca halindeyiz
Çok nadir bu konuda anlayışlı eş çocuk dığurmuşsun deforme olmus sun yoruluyorsun kendine vaktın kalmıyor çok zor...
Artık belim ağrımaya başladı kavga edince biraz iş yapıyolar zorla...
Ama çalışırken daha çok yapardı kesinlikle

Çamaşır lafı olmamış ama konuma bakarsanız bende açtım böyle bı konu ama eşle ilgili değil. Adam gerçekten ne zaman dinlncek sizde haklısınız ama esinizede fazla yuklenmeyin.. oda yoruluyor

Eşin o lafında haksız da olsa
Yatana kadar bebeğe bakmalı kısmında da sen feci haksızsın
İşten gelen insan da yorgun oluyor,bebeği bir iki saat alır oyalar ve sana verir o dinlenir
Ev işlerinde veya gece uyanmalarında yardım bekleyebilirsin bence ama tüm akşam bebeğe o bakarsa o ne zaman dinlenecek

Adam bebeğin amcası yada dayısı değil babası! bakacak tabiki de.kadın çalışınca hem iş hem eve gelsin yemek çoluk çocuk yatana kadar uğraşsın, kadın yaparken görevi, yapacak tabi oluyor. Erkeğe gelince ya o bütün gün çalıştı, yoruldu dinlensin oluyor... bu ayrımları zamanın da kim yaptı ve beyinlere kazıdıysa allah belasını versin...

merhaba arkadaşlar

Bence siz ev işlerini boşverin,bebeğiyle yeterince ilgilensin kafi.Zaten adam eve en geç 8 de gelse 3-4 saat bir bebeğe de baksın bir zahmet.Bebek bakmak çalışmaktan daha kolay demişler o da ayrı bir saçmalık bunu diyenler hiç 7 gün 24 saat bir bebek ile ilgilenmemişler sanırım.Siz haklısınız kesinlikle.

Bence yanlışsınız. Çalışma hayatı çok daha zor, stresli. Bak bu saat oldu sinirden uyuyamadım. Dışarıda yol çilesidir, insan çenesidir. Hepsi ayrı ayrı dert. Evde en azından ne ile karşılaşacağınız belli.kendi eviniz, en sevdiğiniz varlık yanınızda daha ne. Babanın Bebeği ile tabiki bağ kurmak amacıyla oynaması mantıklı. Ama çamaşır ser ya da yatana kadar oyna demek biraz abartı.

merhaba arkadaşlar

Yardım etmesi gerekir ama siz yatana kadar o ilgilenmesi bu yanlış. Adamın eve geldikten sonra da mesaisi devam ediyor gibi olur.sizinki eşiniz gelince bitiyor gibi.bunun yerine eşiniz eve yorgun geliyor ona bir dinlenme payı bırakın. Sonra bebekle o oynarken siz dinlenirsiniz.Eve geldin al çocuğu hemen demek olmaz

ben şunu anlamadım,
açıkladıysanız da görmedim.

akşam çocuğu paslaşıyor musunuz yani her zaman?
ikinizden biri her zaman yorgun veya işi mi oluyor?
ailecek zaman geçirmiyor musunuz?

tek tek bakınca ben ikinize de hak veriyorum.
çalışan adam eve geldiğinde dinlenmek ister.
evde tüm gün çocukla ilgilenen kadın akşam olunca biraz kendine vakit ayırmak ister.
ama gerçekten beklentiniz hep böyle bireysel takılmak mı?
haftada bir iki herkesin hakkıdır da,
bana garip geldi açıkçası.
anne baba çocuk üçlüsü olarak daha uzun süre takılınmalı diye düşünüyorum.

Kolay değil sende yoruluyorsun elbet ama işten gelir gelmez alsın yatana kadar baksında olmaz.işten gelmiş yorgun stresli evin yükü üstünde erkekler içinde kolay değil hayat.bu tavrınızda olmuyor o yüzden

Back
X