Ev hanımı??

Tabi bebekten bebeğe fark eder belki ona lafım yok ama zorlaniyorum desem nankörlük etmiş olurum :) zaten gündüz uykuları 2 ,3 saat ee 3 saate yemek ev işi herşey yetişiyor :) çok şükür kalan zamanı biraz dinlenerek biraz onunla oynayarak geçiriyorum hiç sıkıntı olmuyor benim için:)
Bebeginiz uyudugu icin cok sanslisiniz. Misal, benimki uyumuyor. Zorla 1 saat. O 1saatte hangi isimi yapayim? Tik desek uyaniyor zaten

Haklısın,çalışan 2 küçük çocuklu anne olarak parmaklarımla saydığım 1-2 dir eşime çamaşırları as demem.
Yani şöyle ben süpürürsem o siler lavoba yıkarsam o toz alır.
Söylenirse 2 söyleniryor sonra oh be iyiki yaptık bitti diyor.
Yapacak birşey yok.
TABİKİ ev hanımları çok yoruluyor.
Her cumartesi pazar evdeyim eşim cumartesi çalışır mesela.
Cumartesi akşama kadar hem çocuklarla hem yemekle hem yedirmekle ev işi ile akşama maf olmuş durumda oluyorum.
Yetişemdiklerimi pazara sarkıtıp eşimden de rica ederek yapıyorum.
Güzellikle zorlarsa triple :KK66:
Ben mesela temizliği haftaiçi yapıyorım haftasonu yaparsam da ben bebeğe bakayım diyor
Ayda bir de dip köşe için biri geliyor
Yemekli düzenli yapıyorum bulaşık yıkıyorum daha ne
Bir şeyler rica edince de minnetle yapılıyot neden çünkü ben çalışmıyorum

Benim eşim dün gelmedi toplantı için Ankara daydı.Ben iznimi değiştirdim çocukları giydirdim ,okula götürüp, evi temizledim 2 katlı bir de,sonra öğlenden sonra okula gittim onları alıp alışveriş merkezine gittim eve geldik yemek yedirdim oynadım 1 saat ,sonra yarım saat tv izlettim hopp 1 saat ninni söyledim uyudular.Böbreklerimi de üşütmüşüm temizlik yaparken tüm gün o kadar yoruldum ve halsizdim ki ... ama mecbur sabah erkenden çocukları uyandırıp giydirdim onları okula bıraktım ben işe geldim.Hayatım tam anlamıyla bir koşturmaca.
Ben çalışsam ben de öyle olurum belki de o yüzden çalışmaya dönmek istemiyorum çünkü eşimden beklentilerim artacak kavga edeceğiz

Benim eşim dün gelmedi toplantı için Ankara daydı.Ben iznimi değiştirdim çocukları giydirdim ,okula götürüp, evi temizledim 2 katlı bir de,sonra öğlenden sonra okula gittim onları alıp alışveriş merkezine gittim eve geldik yemek yedirdim oynadım 1 saat ,sonra yarım saat tv izlettim hopp 1 saat ninni söyledim uyudular.Böbreklerimi de üşütmüşüm temizlik yaparken tüm gün o kadar yoruldum ve halsizdim ki ... ama mecbur sabah erkenden çocukları uyandırıp giydirdim onları okula bıraktım ben işe geldim.Hayatım tam anlamıyla bir koşturmaca.
İşte benden de al o kadar.
Müthiş bir yoğunluk
Allah kolaylık versin ;)

Amin cümlemize,sağlığımız yerinde olsun yeter yoksa gerisi boş kimseden hayır yok,çocuklarım sağlıklı ben sağlıklı olduktan sonra işler yürür,yoksa zor

etiketi yeni gördüm.

bence ara ara eşler birbirini dinlendirmeli.
o yüzden size hak veriyorum, her gün olmamak şartıyla.
biz bir ara eşimle dönüşümlü spora gidiyorduk, herkes kendi gününde 2 saat kadar tamamen kendine ayırmış oluyordu. biz sporla değerlendiriyorduk, evde de oturulabilir tabi.

aile olarak yeterince zaman geçirildikten sonra herkes kendi başına kaldığı küçük zaman dilimlerine ihtiyaç duyar.

Aslında bu başka bir konu ama şöyle bir durum da var bebeğim kreş yaşına gelince çalışmayı düşünüyordum ama çalışırsm eşimden beklentilerim artacak çünkü titiz bi yapım var eşim de saldım çayıra...
Ve eminim tartışacağız sürekli. Çalışırsan birlikte yapacağız tabi ki diyor ama benim beklentimle onunki çok alakasız. Bilmiyorum ne yapmalıyım
Sırf bu yüzden çalışmamak da ne kadar doğru. Maddi sıkıntımız yok ama evde de bi süre sonra sıkılırım ve anlamsız geliyor her gün aynı şeyler

Aslında bu başka bir konu ama şöyle bir durum da var bebeğim kreş yaşına gelince çalışmayı düşünüyordum ama çalışırsm eşimden beklentilerim artacak çünkü titiz bi yapım var eşim de saldım çayıra...
Ve eminim tartışacağız sürekli. Çalışırsan birlikte yapacağız tabi ki diyor ama benim beklentimle onunki çok alakasız. Bilmiyorum ne yapmalıyım
Sırf bu yüzden çalışmamak da ne kadar doğru. Maddi sıkıntımız yok ama evde de bi süre sonra sıkılırım ve anlamsız geliyor her gün aynı şeyler

o zaman yardımcı düşüneceksiniz muhakkak, düzenli biri gelirse ne eşiniz ne siz yorulursunuz.
ben de saldım çayıra sayılırım :olamaz:
şuan kendim yapıyorum ama çalışırken yardımcım vardı, anahtarı da vermiştim, işten eve git ev mis gibi:KK72:

Çamaşır asmak cok mu büyük bir is ?
Niye herkes ona tepki göstermiş anlayamadim. Hazir yikanmis seyi asiverevek ışte.
Onun yerine mutfagi toplasin diyen olmus bu bana gore cok daha agir bir is.
Asiversin ne olur eli mi kirilir?
Ayrica ben anlayamiyorum bu babalar hic mi ozlemiyor cocuklarini? Benim burnumda tütüyor1 saat uzak kalsam. Tum gun gormemissin cocugu, esine teklif bile etmemesi lazim kendi alip birakmamali bence.
Esime de soyluyorum hep, dunyaya bir daha gelme sansim olursa Allah beni baba olarak göndersin.
Bedavadan cocuk sahibi oluyorlar daha ne?
Disarda calismaksa biz de çalışıyoruz, ama sabaha kadar iki hasta cocugun basibi da biz bekliyoruz ( bu benim ). Peki baba nerde?

Çamaşır asmak cok mu büyük bir is ?
Niye herkes ona tepki göstermiş anlayamadim. Hazir yikanmis seyi asiverevek ışte.
Onun yerine mutfagi toplasin diyen olmus bu bana gore cok daha agir bir is.
Asiversin ne olur eli mi kirilir?
Ayrica ben anlayamiyorum bu babalar hic mi ozlemiyor cocuklarini? Benim burnumda tütüyor1 saat uzak kalsam. Tum gun gormemissin cocugu, esine teklif bile etmemesi lazim kendi alip birakmamali bence.
Esime de soyluyorum hep, dunyaya bir daha gelme sansim olursa Allah beni baba olarak göndersin.
Bedavadan cocuk sahibi oluyorlar daha ne?
Disarda calismaksa biz de çalışıyoruz, ama sabaha kadar iki hasta cocugun basibi da biz bekliyoruz ( bu benim ). Peki baba nerde?
Baba telefonda,baba bilgisayarda,ya da halı saha maçında.İki agucuk yapsın bitti gitti.Yapım aşamasına yardımcı olmaktan başka faydaları yok sanırım.Ne güzel hayat.

Ama işte biraz sinir harbi yaşıyorum yorgnluktan
Uamrım kolaylıkla aşarım :KK66:
sinir geldiğinde yavrunu öp sarıl çok faydası olucaktır.Onun kokusunu içine çekmek bile yeter.Boşver işler aksasın yapamıyor ve yetişemiyosan ,önemli olan psikolojin ve de bebeğin

o zaman yardımcı düşüneceksiniz muhakkak, düzenli biri gelirse ne eşiniz ne siz yorulursunuz.
ben de saldım çayıra sayılırım :olamaz:
şuan kendim yapıyorum ama çalışırken yardımcım vardı, anahtarı da vermiştim, işten eve git ev mis gibi:KK72:
Ama illakş bir şeyler yapmasını beklerim yemek yaparsam bulaşığı da o yapmalı bana göre o da amaan gel içeri gidelim sonra yaparız diyecek yine bana kalacak çünkü yaşandı daha önce
Siz de evdesiniz o zaman şuan.. bekliyor musunuz bir şeyler yapmasını

Baba telefonda,baba bilgisayarda,ya da halı saha maçında.İki agucuk yapsın bitti gitti.Yapım aşamasına yardımcı olmaktan başka faydaları yok sanırım.Ne güzel hayat.
Benimki horul horul uykuda.
Sorsan gece 3 te yattim der, neden? Kitap okumus, yartisma programi izlemis uyku tutmamis.
Yani beyefendi keyifte.
Nasil guzel bir is saat 3 e kadar kitap okudugu icin sabah kalkamamak!
Benim omuzlarım 2 kat genisledi herhalde sabaha kadar bebek emzirip aksama kadar da kucagimda gezdirmekten.
Bugun cok gerginim cocuklarin ikisi de atesli bana baba demeyin :))))

Ama illakş bir şeyler yapmasını beklerim yemek yaparsam bulaşığı da o yapmalı bana göre o da amaan gel içeri gidelim sonra yaparız diyecek yine bana kalacak çünkü yaşandı daha önce
Siz de evdesiniz o zaman şuan.. bekliyor musunuz bir şeyler yapmasını

bizde normal bir günde gündüz işleri yapıyorum, yapabildiğim kadar, zaten çok titiz biri değilim, kalan işler yarına kalıyor.

ama öyle günler yaşadık ki, akşam sofraya yemek koyamadığım oldu.
o zaman da eşime iş düşüyor. işten gelip yemek yaptığı da oldu, temizlik yaptığı da.

çocuklarla söylememe gerek kalmadan ilgilenir, zaten çok özlüyorlar babalarını, beni istemiyorlar :) çocuklar yatana kadar birlikte vakit geçiriyoruz.
şuan spora ara verdik ama öncesinde çocukların yatma saatinden önce spora gittiği de olurdu, ama çocuklar 8.30da yatıyorlar mesela, o da 7.30da gidiyordu sanırım.

sinir geldiğinde yavrunu öp sarıl çok faydası olucaktır.Onun kokusunu içine çekmek bile yeter.Boşver işler aksasın yapamıyor ve yetişemiyosan ,önemli olan psikolojin ve de bebeğin
Benim her ikisi okula başladı.
1.sınıf çok zor diğeri kreşe gidiyor zaten.
Rabbim kolaylık versin inşallah .

Siz hiç bebek bakmamışsınız belli.Bebeklerin belli bir uyku düzenleri olmaz 3 yaşına kadar.Benim kızım iki yaşında memur gibi sabah 8 de uyanıp akşam 8 de uyumuyor kesinlikle normali de bu.Siz çocukların aynı tornadan çıkmış gibi hepsini aynı zannediyorsunuz sanırım.Robot değil bunlar,çocuk,hepsi aynı olacak diye bir kaide yok.Babasını bir saat görsün canım hatta onu da görmesin ne de olsa kadın o çocuğu tek başına üretti.Oh ne güzel yalandan baba olmak.Yazık.
:)) 1,5 ve 2,5 yıl aralıklarıyla kucağıma aldığım ve özveri ,sabır ve doya doya severek büyüttüğüm 3 çocuğumu saymazsak çocuk bakmadım evet:))
Üstelik eşim iki ayrı işte çalışıyordu,bana desteği yoktu ve benim işlerimin en güzel ve eğlenceli tarafı çocuklarımdı:KK36:.Kardeşlerimin çocuklarını da hesaba katarsam,epey bir çocuğu yakından tanıdığımı söyleyebilirim.
O yüzden tribünden değil,sahadan bildiriyorum naçizane.:kahve:
Memur gibi akşam 8 sabah 8 uyuyan çocuk yoktur zaten.
Gece uykusuna göre,gündüz uykuları ayarlanan,uyku vaktinden önce banyo, loş ışık,sessizlik kombinasyonuyla uyumaya hazırlanan,ve bunu alışkanlık haline getirmesine yardımcı olunan çocuk vardır.
Konu sahibinin eşini savunan bir şey de yok mesajımda dikkat ederseniz.
Ben yalnızca bebek için doğru olanı söyledim.Evet bebekler düzenli uyumalıdır.
Elden geldiği kadar bu düzen sağlanmalıdır.
Zor mu,evet.Ama bu yola çıkmak zorlukları göze almaktır zaten.
Anne ya da baba farketmez,ortaklaşa bir uyku düzeni kurup kendilerine de dinlenecekleri,birşeyler paylaşabilecekleri zaman kazanmalılar.
Yoksa sinirler bozuk,ev huzursuz,bebek mutsuz,anne uykusuz olur.Sanırım yorgun ve bocalayan annelerdensiniz.
Size de en yakın zaman da bir düzen oturmaya çalışmanızı tavsiye ederim.Yoksa sinirleriniz daha da laçka olur...

Ben evde olsam heralde eşimden birsey beklemem
Sonuçta bütün gün evdesin çocuğu uyutup hem işlerini hemde kendine vakit ayırabilirsin
Ben öyle ev hanımları biliyorum eşi işe giderken geçirmiyor bile saat 12 ye kadar uyuyor sonra işlerim yetişmiyor ayy çok yorgunum şöyle böyle şikayet ediyor.
Çalışan kadınlar ne yapsın?

merhaba arkadaşlar

Bir şeyi merak ediyorum doğrusu. Ben şuan çalışmıyorum bebeğim var. Eşime ev işlerinde yardım eder misin dediğimde minnetle yapıyor.
Eskiden çalışıyordun tamam ama şimdi evdesin işten gelip çamaşır asacaksam niye evlendim dedi ve konuşmuyoruz şuam

Ya evdesin lafı beni delirtiyor sanki yatıyoruz evde . Bebeğime tv açmıyorum video izletmiyorum akşama kadar birlikteyiz sürekli aktif haldeyim gün sonunda yorgun oluyorum.

Bebeğin banyosu onda sadece bazen de altını alır akşamları oynatır vs ama

Ev hanımları eşinden yardım bekleyemez mi yani ben mi abartıyorum.

Bir de akşamları gelir gelmez eşimin ilgilenmedisini bekliyorum
biraz kendimle kalmak istiyorum hem babasıyla zaman geçirsin diye o da oynuyor ama bi kaç saat sonra da ben ne zaman dinlenicem diye söylendiği oluyor
bence yatana kadar o ilgilenmeli diye düşünüyorum yanlış mıyım

Not: yorumlarınız için teşekkürler
Bazı arkadaşlar her zamanki gibi abartmış da abartmış.
İşten gelip çamaşır asıp çocuğu sırtına bağlayıp bulaşık asacakmışmış
Ne kadar abartmayı seviyoruz
Ben her gün demedim arada sırada beklentilerim olduğunda temizlik vs evdesin zaten gece n içinde yap beklentisi oluyor eşimde dedim
Eşimin gelmesi 6 bebeğin yatması 9. Zaten gelip yemek koyup sofra toplayana kadar eşim ilgileniyor ee saat oluyor 7.30 sonra 1.30 saat var bu arada ilgilenirse ben de dinlenmiş olurum yoksa zaten bulaşıkla sofrayla geçiyor o zaman dilimi
Soranlara cevabım bu.
Cnm esleerimiz hayatımız paylaştığımız kişidir ve bende 14 aydır evliyim benim eşimde bazen yorgunum dediğimde evde napıorsunuz ki hep yatıyorsunuz dediği günler oldu bu cümle insanın çok zoruna gidiyo

Eşin genel konuşmalarında hatalı fakat seninde iş hayatın olmuş görünen o ki
Yorgun gelen bir insana yatana kadar bebekle ilgilen demek yanlış
Sen evde boş durmuyorsun
Çoğumuz çocuk sahibiyiz ve katılıyorum üstümüze oturan yorgunluğa
Fakat eşin de filipinlerden tatilden gelmiyor

Bebeginiz uyudugu icin cok sanslisiniz. Misal, benimki uyumuyor. Zorla 1 saat. O 1saatte hangi isimi yapayim? Tik desek uyaniyor zaten
Inşallah uykusu düzene girer Sizin bebeginizinde. Ama düzene girmek için çocuğun uykusu geldiğinde yatağa bırakıp çok müdehale etmemek gerekiyor ben öyle öyle düzene soktum çok şükür.

Back
X