Siz hiç bebek bakmamışsınız belli.Bebeklerin belli bir uyku düzenleri olmaz 3 yaşına kadar.Benim kızım iki yaşında memur gibi sabah 8 de uyanıp akşam 8 de uyumuyor kesinlikle normali de bu.Siz çocukların aynı tornadan çıkmış gibi hepsini aynı zannediyorsunuz sanırım.Robot değil bunlar,çocuk,hepsi aynı olacak diye bir kaide yok.Babasını bir saat görsün canım hatta onu da görmesin ne de olsa kadın o çocuğu tek başına üretti.Oh ne güzel yalandan baba olmak.Yazık.
:)) 1,5 ve 2,5 yıl aralıklarıyla kucağıma aldığım ve özveri ,sabır ve doya doya severek büyüttüğüm 3 çocuğumu saymazsak çocuk bakmadım evet:))
Üstelik eşim iki ayrı işte çalışıyordu,bana desteği yoktu ve benim işlerimin en güzel ve eğlenceli tarafı çocuklarımdı

.Kardeşlerimin çocuklarını da hesaba katarsam,epey bir çocuğu yakından tanıdığımı söyleyebilirim.
O yüzden tribünden değil,sahadan bildiriyorum naçizane.

Memur gibi akşam 8 sabah 8 uyuyan çocuk yoktur zaten.
Gece uykusuna göre,gündüz uykuları ayarlanan,uyku vaktinden önce banyo, loş ışık,sessizlik kombinasyonuyla uyumaya hazırlanan,ve bunu alışkanlık haline getirmesine yardımcı olunan çocuk vardır.
Konu sahibinin eşini savunan bir şey de yok mesajımda dikkat ederseniz.
Ben yalnızca bebek için doğru olanı söyledim.Evet bebekler düzenli uyumalıdır.
Elden geldiği kadar bu düzen sağlanmalıdır.
Zor mu,evet.Ama bu yola çıkmak zorlukları göze almaktır zaten.
Anne ya da baba farketmez,ortaklaşa bir uyku düzeni kurup kendilerine de dinlenecekleri,birşeyler paylaşabilecekleri zaman kazanmalılar.
Yoksa sinirler bozuk,ev huzursuz,bebek mutsuz,anne uykusuz olur.Sanırım yorgun ve bocalayan annelerdensiniz.
Size de en yakın zaman da bir düzen oturmaya çalışmanızı tavsiye ederim.Yoksa sinirleriniz daha da laçka olur...