• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımıı olmakmı yoksa çalışan bayan olmakmı isterdiniz

Çalışmak tabiki bazı sebeblerden dolayı üniversiteye giremedim ama inşallah Rabbim nasip ederse üniversiteyide bitirip kariyer peşinde koşmak istiyorum:)

eğer çocuğun varsa, bir mesleğin de olsa, iyi bir işin de olsa, ev kadınlığı daha cazip gelebilir, ama çocuk yoksa tabii ki çalışmak, ... ama gerçekten güvenebileceğin, çocuğunu rahat emanet ettiğin bir yerlerin varsa, akraban veya annen varsa çalışmayı da düşüneblir insan... ama yoksa hem çalışmak hem annelik gerçekten zor oluyor... ben bunu yaşadığım için iyi biliyorum...

bence bir bayan için en cazip meslek öğretmenlik... meslek seçimi yaşında olsaydım, zamanında böyle 8.5 - 6 çalışılabilecek bir iş değilde öğretmenlik için okumak isterdim.. çünkü vaktin kalıyor annelik ve ev kadınlığı içinde...

maddi anlamda gerçekten rahat ve huzurlu isen evden sigortanın yatırılması gibi bir imkan da varsa.yani gelecek kaygın yoksa kesinlikle ev hanımlığı...

kendi ayakların üzerinde durmak zorundaysan elbette çalışmalı insan. iyi kötü geçinirim demek yerine şartları güzelleştirmeli.

maddi imkanım iyiyse ileridede ev hanımı olmayı tercih ederim. yüksek lisan mezunuyum ama gene de böyle düşünüyorum. ben tek çocuğum. annem çalıştığı için pek ilgilenemiyordu benimle. eve gelince annemi bulamıyordum. 3 yaşında kreşe başladım v.ss
o duyguyu iyi bildiğim için, kendi çocuğum olursa ona bunu yaşatmak istemem.

maddi imkanım iyiyse ileridede ev hanımı olmayı tercih ederim. yüksek lisan mezunuyum ama gene de böyle düşünüyorum. ben tek çocuğum. annem çalıştığı için pek ilgilenemiyordu benimle. eve gelince annemi bulamıyordum. 3 yaşında kreşe başladım v.ss
o duyguyu iyi bildiğim için, kendi çocuğum olursa ona bunu yaşatmak istemem.

alıştım yatmaya temizlik yemek yapmaya keyfime dicek yok :1:ew hanımı olmak istemezdim ama rahat geldi :1:

valla ev hanımlarının işi daha zor çalışan bayanlardan, ev temizliği ütü çamaşır bulaşık yemek çocuk bakımı vs vs vs daha sayamadığım bir çok şey yani öyle bizim yatacak vaktimiz olmuyor çalışan bayan dışarıda çalınca çalışıyor oluyor ev hanımı içeride çalışınca yatıyormu oluyor bence ev hanımlığı çok kutsal bş

ben maalesef birkac senedir calismiyorum.ilk zamanlar cook rahat geliyordu hersey.ama artik nefret ettim evde oturmaktan.calismayi cok istiyorum.gecen cok güzel bir yerde is buldum ama aksam 22,30 kadar calisacaksin dediler.2 cocugum var,esim sürekli vardiyali calisiyor,nasil calisayim ben bu iste.olmuyor bir türlü.kendime uygun bir is bulamiyorum.
ama calismak icin cok can atiyorum.ev gezmelerinden de SIKILDIM artik.

benim fikrim CALISMAK,CALISMAK ,CALISMAK

Ben bekarım ama bi gün annem yurt dışına çıkmıştı ve eve göz kulak olmak benim işim olmuştu. Yaz tatiliydi. Nefret ettim her şeyden o dönem. Çalışıp para kazanmak en güzeli. Ev hanımı olmak çok zor, ev işi bitmek bilmiyor. Bi de ben kendimi çok işe yaramaz hissetmiştim o zaman. Bedenini ev için çürütüyorsun resmen. Sürekli temizlik, yemek, çamaşır işleri... E sonuç? Bir hiç bence! Bomboş bir yaşam. Kendini evine, çocuğuna, eşine adamak gibi bir durum benim için söz konusu değil. :s
Yine de büyük konuşmak istemem. Koşullar ne getirir bilemem ama Allah korusun diyeyim. :50:

malesef çalışsan da sonuç değişmiyor. hem iş hem ev. daha ağır geliyor. :(

ben de üniversite mezunuyum. 6 ay öncesine kadar çalışıyordum. bebeğim olunca işten ayrıldım ama bağımı koparmadım. bebeğim 1 yaşını doldurunca dönmek istiyorum. aslında ev hanımlığı güzel bir yandan çünkü özel sektörde, işimde çok fazla stres yaşıyordum, bazen işler gece rüyalarıma giriyordu. doğum iznine çıksam da biraz kurtulsam diyordum. şimdi de evdeyim. ama hergünüm aynı geçiyor bir de bebek olunca... çok şükür maddi bir sıkıntımız yok. ama artık kendimi pasif hissetmeye başladım. her gün aynı işler... bir de insanlar 'o kadar okumuş şimdi evde oturuyor' demesinler diye de çalışmak geliyor içimden...

valla ev hanımlarının işi daha zor çalışan bayanlardan, ev temizliği ütü çamaşır bulaşık yemek çocuk bakımı vs vs vs daha sayamadığım bir çok şey yani öyle bizim yatacak vaktimiz olmuyor çalışan bayan dışarıda çalınca çalışıyor oluyor ev hanımı içeride çalışınca yatıyormu oluyor bence ev hanımlığı çok kutsal bş

ben ew hanımlığı çok kolay demedim...tabiki çok kutsal ve hatta en zor meslek ömür boyu bitmeyecek bi meslek...ben yeni ewliyim çocuğum yok eşimin lokantası var yemek konusunda biraz rahatım...ewimi hergün temizlerim çok titizim 5 dak.oturmam gerekirse gün boyu ama sabaha kadar oturup öğleye kadarda yatarım yeri gelince...rahatlıktan kastım buydu benim tabiki çoluk çocuk kalabalık ew saatind hazır olması gereken yemekler...sürekli dağılan bir ew bunlar sıralanınca ew hanımlığı en kutsal meslek...ama şunuda unutmayalım hem çalışıp hemde işden gelip bunları yapmak zorunda olan bayanlar var...çalışan her bayan hergün dışardan yemek sölemiyor yada ewine temizlikçi vs.tutumuyor bunları iş çıkışı yorgun bir halde yapıyor...ne yani çalışan bayanların emeği kutsal değilmi şimdi???bence bir kadının ewini ayakta tutarak herşeyi kendi halledebilmesi kutsal bişey...şahsen ben çalışsam temizliğimi ütümü yemeğimi yine ben yapıcam yine ben...

aslında ben nasıl isterdim var ya.şu an mesleğim var ama bebğim de olduğu için çalışmıyorum.hamile kalana kadar çalışmıştım. 2 yıldır çalışmıyorum.
şöyle bir işletme sahibi olmak.öhüm patroniçe gibi.işlek bir kafe mesela.işler tıkırında yürüsün elemanlara güveneyim gözüm arkada olmasın.ben de arada gidip takılırım.gittiğimde itibar göreyim hem geyik yapıp eğleneyim adım da iş kadını olsun :1:en çok bunu isterdim.çalışıp da çalışmamak yani.
ama tüm gün çalışıp sonra da gelip evin işlerive çocukları için didinen kadınlar en acıdığım kesim ve bir zamanlar ben de onlardandım ki bende çocuk yoktu o zmanlar. o halde bile berbat bir şey.
ha çalışıyorsan da bakıcın,yardımcın falan olacak ancak öyle.yoksa bir kadın olarak bin meslek yapmak çok zor.

eğer çocuğun varsa, bir mesleğin de olsa, iyi bir işin de olsa, ev kadınlığı daha cazip gelebilir, ama çocuk yoksa tabii ki çalışmak, ... ama gerçekten güvenebileceğin, çocuğunu rahat emanet ettiğin bir yerlerin varsa, akraban veya annen varsa çalışmayı da düşüneblir insan... ama yoksa hem çalışmak hem annelik gerçekten zor oluyor... ben bunu yaşadığım için iyi biliyorum...

bence bir bayan için en cazip meslek öğretmenlik... meslek seçimi yaşında olsaydım, zamanında böyle 8.5 - 6 çalışılabilecek bir iş değilde öğretmenlik için okumak isterdim.. çünkü vaktin kalıyor annelik ve ev kadınlığı içinde...

vaktin kalıyor da canın ve sinirlerin kalmıyor.öğretmenlik en zor mesleklerden biri.

evime zaman ayırabildiğim sürece çalışmak en iyisi..
malum ev işleri azaldı bayanların
çoğu şeyi makinalar yapıyor.hanımlar bir saate işlerini hallediyor.
eskiden olsa çalışmazdım sanırım
şeytan boş duran insanı rahat bırakmaz
toplum rahatlığı içiin bayanlar çalışmalı bence :kkk:

aaaa canım sende aynı benim eşim gibi düşünüyorsun :1: bazen temizlik yapmaktan yoruluyorum akşama yorgun düşüyorum eşim sanki sen mi yaptın makina yaptı diyor:1: ee peki onu makinaya atmak için ayıran kim sonra yerine yerleştiren kim yine biziz:1: hepsi 1 saatimizi alsa kaç saat ediyor biliyor musun:34: bence ev kadınlarının da hakkını yememeli:34: ben ev hanımı olarak şunu söyleyebilirim ki çalışan bir bayan ayakları üzerinde durduğunu kanıtlayan bir bayan olmak isterdim aslında meslek sahibiyim engelimde yok ama ne yazık ki bizim ailede bayanların çalışması ayıp olduğu için eşim ve eşimin tarafı buna izin vermiyorlar bende akşama kadar eşimi düşünüp o eve gelince ona sarıyorum keşke kafamı dağıtabilecek bir meşguliyetim olsaydı diyorum:30:

aaaa canım sende aynı benim eşim gibi düşünüyorsun :1: bazen temizlik yapmaktan yoruluyorum akşama yorgun düşüyorum eşim sanki sen mi yaptın makina yaptı diyor:1: ee peki onu makinaya atmak için ayıran kim sonra yerine yerleştiren kim yine biziz:1: hepsi 1 saatimizi alsa kaç saat ediyor biliyor musun:34: bence ev kadınlarının da hakkını yememeli:34: ben ev hanımı olarak şunu söyleyebilirim ki çalışan bir bayan ayakları üzerinde durduğunu kanıtlayan bir bayan olmak isterdim aslında meslek sahibiyim engelimde yok ama ne yazık ki bizim ailede bayanların çalışması ayıp olduğu için eşim ve eşimin tarafı buna izin vermiyorlar bende akşama kadar eşimi düşünüp o eve gelince ona sarıyorum keşke kafamı dağıtabilecek bir meşguliyetim olsaydı diyorum:30:

Canım çalışıp para kazanmak ayıp değil ki bence sen gerçekten çalışmak istiyosan davanın arkasında dur ve çalış eşinin ailesi de dursun bir adım geride sen eşini ikna ettikten sonra çok ta öenmli değil :)

Canım çalışıp para kazanmak ayıp değil ki bence sen gerçekten çalışmak istiyosan davanın arkasında dur ve çalış eşinin ailesi de dursun bir adım geride sen eşini ikna ettikten sonra çok ta öenmli değil :)

kaç senedir mücadele ediyorum ama malesef eşimde karşı:18: çalışmak tabiki ayıp değil ama bizim adetler böyle diyorlar erkek çalışır kadın evine çocuğuna bakar diyorlar :20: bence tabiki kadın bunu da yapmalı ama çalışmak istiyorsa çalışmalı da:30:

nişanlımda ailemde bende bu konuda hemfikiriz bi kadının ekonomik özgürlüğü olmalı...26 yaşındayım 8 aydır çalışıyorum üniversiteden mezun olunca kpss'ye girdim ve işsizlik çekmedim çok şükür

tabii ki çalışmak
evlensem de sırtımı eşimin üzerine dayamak istemem
her zaman kendi ayaklarımın üstünde durmak isterim

ev hanımıyım ama bekarken çalışıyordum şimdide çalışmak isterim ama eşim izin vermiyor :47::47::47:

Back
X