• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ev hanımıı olmakmı yoksa çalışan bayan olmakmı isterdiniz

sfii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2011
473
1
0
İzmir
bu sorum hem çalışan hemde ev hanımları için ilkin isterseniz kendim cvblim ben ev hanımıyım ve bundanda çook mutluyum çünkü evime eşime ve çocuklarıma bakmayı seviyoum bu benim şahsi fikrim bilmem siz ne düşünürsünüz

bazen insan ikisinden de bıkıyor...
amaa şöyle çooook param olsun istediim zaman işe gideyim istediğim zaman evle ilgileneyim isterdim sanırım...ama sürekli tırmalayıp günlerce anam ağlayana kadar çalışmak,ya da evden hiiç çıkmadan sürekli evde oturmak bana göre deil :25:

Son düzenleme:
Ben bekarım ama bi gün annem yurt dışına çıkmıştı ve eve göz kulak olmak benim işim olmuştu. Yaz tatiliydi. Nefret ettim her şeyden o dönem. Çalışıp para kazanmak en güzeli. Ev hanımı olmak çok zor, ev işi bitmek bilmiyor. Bi de ben kendimi çok işe yaramaz hissetmiştim o zaman. Bedenini ev için çürütüyorsun resmen. Sürekli temizlik, yemek, çamaşır işleri... E sonuç? Bir hiç bence! Bomboş bir yaşam. Kendini evine, çocuğuna, eşine adamak gibi bir durum benim için söz konusu değil. :s
Yine de büyük konuşmak istemem. Koşullar ne getirir bilemem ama Allah korusun diyeyim. :50:

normalde çalışıyorum ama eşimin işinden dolayı tayinimiz kıbrısa çıktı. ben de şimdilik izindeyim.2yıl boyunca ev hanımı olacağım yani. çalışmak mı yoksa ev hanımlığı mı diye çok düşünüyorum. çalışmak çok güzel. kendimi gerçekleştirebildiğim işte olmak harika.ancak öğrencisi velisi dırdırı şikayeti bitmiyor.vücudumdan ziyade kafam çok yoruluyor. malum, eskisi gibi öğretmene saygı da yok. o yüzden biraz burukluk oluyor ama yine de o masum çocukların bir gülüşü, bi adım ilerlemeleri benim için büyük mutluluk. evde para ayrımı yapmamamıza rağmen kendi paramı kazanmak da çok güzel. aldığımız şeylere katkımın olması çok güzel.
ama şimdi ev hanımıyım. temizlik, çamaşır, ütü, bulaşık, yemek. yaptığım başka bir şey yok.komşuya git gel, o sana gelsin falan. bunları çalışırken de yapabiliyordum.
hem çevremin genişlemesi hem de kendimi geliştirme açısından çalışmayı tercih ederim.

Gun icinde calisip aksam evine gelip cocuklarla ve ev isleriyle ilgilenen kadinlara cok gipta ediyorum. Eger ikisinden birini tercih etmem gerekseydi calismayi ev hanimi olmaya tercih ederdim. Ama ikisini birden yapabilmek cok daha guzeli. Insallah yapabilirm :)

Henüz evli değilim ama, hayatı boyunca çalışmış biri olarak evlenince evde oturmayı çok isterim.

çalışmak. bir kere çalışmak özgüven verir insana. her gün evden çıkarsın, dostların olur, kafan dolu olur.

ben ikinci türlüsü olasılığı olarak büyümedim, yani ev hanımı olma olasılığım çok yok çünkü hem ailemde gördüğümden dolayı-kadınlar çalışır- hem de çok çok zengin olmadığımdan, çalışmalıyım.

bir de düşünüyorum, bir süre evde kalmam gerekti, okul bittikten sonra. o sırada sevgilime öyle sardım ki, ne zaman arasa ilgiyle koştum, sinirlerim bozulmaya başladı, sürekli aramaya başladım, böyle ilgisine muhtaç oldum sanki.

ileride yetecek kadar param olursa bir noktada durmak isterim ama oraya kadar çalışmalıyım, çalışmak da isterim.

Evlenince çalışan bir bayan olmak isterim galiba ama evimlede ilgilenmek isterim :)

evime zaman ayırabildiğim sürece çalışmak en iyisi..
malum ev işleri azaldı bayanların
çoğu şeyi makinalar yapıyor.hanımlar bir saate işlerini hallediyor.
eskiden olsa çalışmazdım sanırım
şeytan boş duran insanı rahat bırakmaz
toplum rahatlığı içiin bayanlar çalışmalı bence :kkk:

Rabbim izin erdiği sürece çalışmak,çalışmak tabii ki çalışmak!:nazar::12:

çalışmak çok güzel tabi geceye kalan toplantılar,çocuklarla-eşlerle vakit bulamama olmadığı sürece

ev hanımı olmakda güzel ama kenarda paran varsa yada bir garantin ve altın günlerine koşturup çocuklarla ilgilenmemezlik yapmazsan

bazıları üni.diploması oluyo ama çok zengin olduğundan çalışmıyor çok zor durumda kalmadıkça ama o da bana garip geliyor

ev hanımı olacaksam da kurstan kursa koştururdum heralde :)

ama ben daha üni.bile girmedim :)

burdan kocacıma sesleniyorum...
akancıııımmmmmmmmmmm beni işten al...
evimin kadını olam nolluurrrrrrrr.....
bak evi temizlemeye bile zor zaman buluyorum ..
dışardan gelen yemeklerden sıkılmadın mı......
bi tas sıcak çorba için anneme yavşamaktan bıkmadınmı...
bana yemek hazırlamaktan yardım etmekten yorulmadınmı...
yav lütfen beni artık çalıştırma..
tek kelimene bakar hemen yazarım istifamı......:D

bu sorum hem çalışan hemde ev hanımları için ilkin isterseniz kendim cvblim ben ev hanımıyım ve bundanda çook mutluyum çünkü evime eşime ve çocuklarıma bakmayı seviyoum bu benim şahsi fikrim bilmem siz ne düşünürsünüz

Bence çalışmak kocaya muhtac olmamak kendi ayaklarımız üstünde durmak sanırım en güzeli...Annem ev hanımı keşke okusaydım çalışsaydım der durur o yüzden okuyorum ben hem çalışan hem de evine bakan bi bayan olucam inşallah :D

burdan kocacıma sesleniyorum...
akancıııımmmmmmmmmmm beni işten al...
evimin kadını olam nolluurrrrrrrr.....
bak evi temizlemeye bile zor zaman buluyorum ..
dışardan gelen yemeklerden sıkılmadın mı......
bi tas sıcak çorba için anneme yavşamaktan bıkmadınmı...
bana yemek hazırlamaktan yardım etmekten yorulmadınmı...
yav lütfen beni artık çalıştırma..
tek kelimene bakar hemen yazarım istifamı......:D

ay çok tatlısın ya, ama çalışmakta çok güzel birşey olsa gerek, çalışmak ve ev hanımlığı herikisinin altından kalkabiliyorsan tabi

bütün hayatım okuyarak ve çalışarak geçti.kendimi ev hanımı modunda göremediğim için bir kadından ev hanımı olmak istiyorum feryadı(!) bana çok uzak:1:

çalışmak çalışmak çalışmak diyorum çalışmak insanı dinç tutar dinç tutar zinde olursun... ev hanımıysan ve pencere pisse amaaan bugünlerde çok yoruldum öle kalsada olur diyemezsin çünkü o senin birinci vazifendir ama çalışıosan iş beklemez koşa koşa gidersin valla yoksa kapının önüne konulursun kovulmakmı penceremi tabiki iş dersin o pencere bi ay kalsada gözün görmez eşin sana yardımcı olur... çocuklarına herşeyi daha rahat alabilirsin bişe alcanda eşinden izin almak zorunda kalmazsın....

yahu paran varsa çalışıosan ev işi problemmi 15 günde bi kadın tutarsın olmadı ayda bi tutarsın yani çokmu zor:) valla paran varsa herşeyi yaparsın:)
ama çalışmıo olsaydım ve ev hanımı olsaydım kocaman bi kütüphane yapardım kendime en az her ay bi kitap alırdım halk eğitim kurslarına giderdim sabhları yürüyüşe çıkardım:)

çalışmak çalışmak çalışmak diyorum çalışmak insanı dinç tutar dinç tutar zinde olursun... ev hanımıysan ve pencere pisse amaaan bugünlerde çok yoruldum öle kalsada olur diyemezsin çünkü o senin birinci vazifendir ama çalışıosan iş beklemez koşa koşa gidersin valla yoksa kapının önüne konulursun kovulmakmı penceremi tabiki iş dersin o pencere bi ay kalsada gözün görmez eşin sana yardımcı olur... çocuklarına herşeyi daha rahat alabilirsin bişe alcanda eşinden izin almak zorunda kalmazsın....

yahu paran varsa çalışıosan ev işi problemmi 15 günde bi kadın tutarsın olmadı ayda bi tutarsın yani çokmu zor:) valla paran varsa herşeyi yaparsın:)
ama çalışmıo olsaydım ve ev hanımı olsaydım kocaman bi kütüphane yapardım kendime en az her ay bi kitap alırdım halk eğitim kurslarına giderdim sabhları yürüyüşe çıkardım:)

Çok güzel yazmışsınız ellerinize sağlık :)

ben çalışmaktan mutluluk duyan biriyim evde olduğum dönemler benim için çok sıkıntılı zamanlar
çalışmak kendini gerçekleştirmek benim için çok önemli ekonomik bağımsızlık da bir artı tabi ki

Güzel yorum olmuş arkadaşım. Bende yıllardır ikisini birlikte yürütüyorum. İşimi de evimi de seviyorum. Belli bir zamandan sonra öyle bir düzende gidiyorsun ki ev hanımı olan komşularım bana imrendiğini görüyorum. Ne zaman evini temizleyip çocuklara ne zaman yemek yapıyorsun diye. Çalışmak alışkanlık olmuş artık evde oturamam. Altın günleri vs. bana göre değil.

üniversite mezunuyum bir dönem çalıştım ama evlenince eşimin işi gereği düzenli bir iş hayatım olmayacağı için bıraktım ipin ucunu desem yeridir ........çalışmak güzel olsada ben aslında sevmiyorum çalışmayı ev hanımı olmayı seviyorum ve keyif alıyorum maddi yönden çalışmam zorunlu olsa elbet çalışırdım orası ayrı ama böyle bir sorunum da yok şükür eşim olsun kendi ailem olsun zaten rahat ettiriyorlar ......ben memnunum çok şükür :16:

Back
X