• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanimiyim calismalimiyim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Calişma niyetiniz ciddiyse ilkokula başlayana kadar işe ara verince sonra sizi kim işe alacak? O kadar ara vermeye musait mi mesleginiz, yaşiniz...
Bir kenarda diploma bulunsun diye okuyup evde oturmak size guvence değil, her sene bir suru insan univdrb mezun oluyor. Gider genc yeni mezun bir suru insanlardan işe alirlar yillarca uzak kalmiş biri yerine. 🤷

Evet haklısınız bende aslında evde korelmiyim diye açıktan unv. Okuyorum. İleride diploma bulunsun diye. Yani bilemiyorum çocuğumun okul hayatı nasıl etkilenir benim çalışmam başarısını etkilermi. Bunun için endişeleniyorum şimdiden. Bende yorulcam illaki iş ev çocuk eş . Bunlardan dolayı kafam çok karışık
Ya bu çok saçma bir düşünce değil mi? Şimdi elimde Türkçe bir veri yok ama çocukların başarıları ve ailelerin eğitim çalışma durumları arasında yapılan arastirmalarda anne babası beraber çalışan çocuklar en başarılı klasmandaydi. Ben de dahil bir sürü insanın annesi çalışıyordu, en iyi yerleri derecelerle okuduk, kimse perisan olmadı.

Evet haklısınız bende aslında evde korelmiyim diye açıktan unv. Okuyorum. İleride diploma bulunsun diye. Yani bilemiyorum çocuğumun okul hayatı nasıl etkilenir benim çalışmam başarısını etkilermi. Bunun için endişeleniyorum şimdiden. Bende yorulcam illaki iş ev çocuk eş . Bunlardan dolayı kafam çok karışık

😄 Daha yedi aylık olan bebeğin okul başarısını mı dert ediyorsunuz yoksa çalışmamak için bahane mi arıyorsunuz? Evinize çift maaş girecek çocuğunuzu daha iyi şartlarda daha iyi eğitimle okutabilirsiniz. Elinizde bu fırsat var. Hem sizin için hem çocuk için avantajlı sizin ileride çalışmanız.

Eşiniz memur ama aylık en az 50-60 bin almadığına göre öyle rahat bir hayatınız olmayacak. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Kocanızın maaşı ne size ne de çocuklarınızın geleceğine garanti.

Evde çalışmayıp ne yapacaksınız yıllarca? Çocuğa ne faydanız olacak? Öğretmen bile olsanız kendi branşınız dışındaki derste çocuğa faydanız olmayacak. Yersiz bahaneniz var.

Bari eğitim fakültesine girin okuyun, hem öğretmenlik diplomanız hem de kocanızın maaşı dediğiniz gibi dolgunsa küçük bir etüt merkezi açarsınız,işletirsiniz çocuğunuza da artısı olur.

Siz nasıl istiyorsanız öyle yapın. Bu konuda karar verecek olan siz ve eşiniz. Eş ailesi ya da buradaki üyeler değil.

+++++++
+++++++

Konu sahibesi ne istiyorsa onu yapsin. Ama her seyden once o KVye canim nasil cekerse oyle yapicam karisma desin :sinirli:

Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Mezuniyetiniz nedir bilmiyorum ancak özel firmalar genellikle bu kadar ara vermiş kişilerle çalışmayı riskli bulurlar.
Çocuğum ilkokul yaşına gelsin demişsiniz ama arada bir tane daha yaparsınız bir de o'nun ilkokulu beklenir. Çalışma hayatı böyle bir şey değil yani her şeyi bitireyim de sonra bakarım şeklinde olmaz. İş hayatı normal hayata paralel bir hayattır.
Zaten evden çalışacağım, diploma olsun diye açıktan okuyorum sözleri sizin iş hayatına oldukça uzak olduğunuz izlenimini verdi bana
Kendi adıma eşim isterse holding patronu olsun ben kendi paramı kazanmak için çalışırım. Kimseden para isteyemem ben.

Özgeçmişte 6-7 yıllık boşluğun telafisi yok pek çok sektörde. Zaten o kadar aradan sonra uyum sağlamanız da çok zor olur. Çocuk okula başlayana kadar çalışmayayım demek aslında bundan sonra hiç çalışmayacağım demek oluyor. Maddi durumunuz buna uygun olabilir ama hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Üstelik çalışmanın verdiği bir de manevi haz var, ben bundan da yoksun kalmak istemezdim bu kadar uzun süre.

Çalışmanız en sağlıklısı. Çocuk için durmanın inanın sınırı yok. İlkokul ortaokul olur, lise derken.... bi bakmışsın hiç başlayamamışsın. Ama bunu kendiniz ve çocuğunuz için yapın. Eşinizin ailesi karışmasın hiç.

Ben memurdum. Esim de memur ve yer degisikligi sık oluyor. Uymayacakti, benim de baska hayallerim vardi, evlenirken istifa ettim. 4 yıllık evliyim. 1 yasinda bebegim var. Ben hep hayallerimin pesinde evde kendi kendime calismaya devam ettim. Simdi yine derslerimi calisiyorum. Is buldugumda calismak da istiyorum. Ama ben kayinvalideden uzakta yasiyorum ve zaten evden calisicam calisirsam. Kayinvalidenin hele de beni istemeyen bir kayinvalidenin, evime, isime, cocugumun bakimina burnunu sokabilecegi konumda olsam, yani evden degil disarda calissam ve kayinvalideden baska bakacak kimsem yoksa calismazdim kesinlikle.
Bizimde sık tayinimiz çıkıyor. Eşimin görev yaptığı yer taşra. Eğer ki ben calisirsam Ankarada esimden ayri bebegimle yalnız kalıp caliscam. Beni de bu düşündürüyor

😄 Daha yedi aylık olan bebeğin okul başarısını mı dert ediyorsunuz yoksa çalışmamak için bahane mi arıyorsunuz? Evinize çift maaş girecek çocuğunuzu daha iyi şartlarda daha iyi eğitimle okutabilirsiniz. Elinizde bu fırsat var. Hem sizin için hem çocuk için avantajlı sizin ileride çalışmanız.

Eşiniz memur ama aylık en az 50-60 bin almadığına göre öyle rahat bir hayatınız olmayacak. Hayatta hiçbir şeyin garantisi yok. Kocanızın maaşı ne size ne de çocuklarınızın geleceğine garanti.

Evde çalışmayıp ne yapacaksınız yıllarca? Çocuğa ne faydanız olacak? Öğretmen bile olsanız kendi branşınız dışındaki derste çocuğa faydanız olmayacak. Yersiz bahaneniz var.

Bari eğitim fakültesine girin okuyun, hem öğretmenlik diplomanız hem de kocanızın maaşı dediğiniz gibi dolgunsa küçük bir etüt merkezi açarsınız,işletirsiniz çocuğunuza da artısı olur.
Eşim taşrada görev yapıyor. Ben çalışmak istersem Ankarada bebegimle eşimde ayrı kalcam. Çünkü küçük şehirlerde is sahası yok bende. Boş kalmamak adına unv okuyorum. Çalışmak istememe gbi Bi durum yok aslında şartlar biraz düşündürüyor.

Eşim taşrada görev yapıyor. Ben çalışmak istersem Ankarada bebegimle eşimde ayrı kalcam. Çünkü küçük şehirlerde is sahası yok bende. Boş kalmamak adına unv okuyorum. Çalışmak istememe gbi Bi durum yok aslında şartlar biraz düşündürüyor.

İnternet üzerinden iş yapabilirsiniz değil mi? Bir arkadaşım ilahiyat mezunuydu iş bulamadı, yazılım kursuna gitti şuan evden yazılımcı olarak çalışıyor. Dijital iş olanakları var.

Yazılım, dijital tasarım gibi eğitim alarak evden yapabileceğiniz işler var. Özel ders vermek bile evden yapılabiliyor. Madem eğitim almaya hevesiniz var evden yapılacak bir işin eğitimini alın.

İnternet üzerinden iş yapabilirsiniz değil mi? Bir arkadaşım ilahiyat mezunuydu iş bulamadı, yazılım kursuna gitti şuan evden yazılımcı olarak çalışıyor. Dijital iş olanakları var.

Yazılım, dijital tasarım gibi eğitim alarak evden yapabileceğiniz işler var. Özel ders vermek bile evden yapılabiliyor. Madem eğitim almaya hevesiniz var evden yapılacak bir işin eğitimini alın.
Teşekkür ederim

Memur biri olarak merak ettim maaşı dolgun memur grubu hangisiymiş🤷‍♀️ ortalama memuru asgari ücret seviyesine getirdiler.. çok doluyum bu konuda..🤬 buna takılmaktan konuya odaklanmadım bile.. konu sahibi çalışmak istemiyorsanız kimse sizi zorlayamaz ama şu da bir gerçek 7 yıl ara verirseniz işverenler sizinle çalışmak istemeyebilir.. sağlıkla büyütün bebeğinizi
Ben de bir memur olarak aynı şeyi düşündüm okurken insanlar da gerçekten çok para alıyoruz sanıyorlar sonra

İlkokula kadar diyordunuz şimdi çalışsam okul başarısını etkiler mi diyerek sonrası için de çalışmak istemediğinizin sinyalini veriyorsunuz aslında.
Kayınvalideyi falan boşverin siz ve eşiniz ne istiyor ona odaklanın.
Ama bu devirde dolgun da olsa memur maaşı ile zor hayat.
Çocuk büyüdükçe masraflar da büyüyor bir de.

İlkokula kadar diyordunuz şimdi çalışsam okul başarısını etkiler mi diyerek sonrası için de çalışmak istemediğinizin sinyalini veriyorsunuz aslında.
Kayınvalideyi falan boşverin siz ve eşiniz ne istiyor ona odaklanın.
Ama bu devirde dolgun da olsa memur maaşı ile zor hayat.
Çocuk büyüdükçe masraflar da büyüyor bir de.
Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.

Bakan varken fırsatı kaçırma. Şimdi çok erken. 3 yasına gelince fikirleri değişmezse çalışmaya baslayablirsin

Çalışan bir anneyim. Çocuğum büyüdü gerçi. Ama 1 yaşı doldurdu ben işe başladım. Bence kadınlar çalışmalı ve asla eşlerinin eline bakmamalıdır. Dünyanın türlü hali var. Kurslara gidin, bir meslek edinin. İlerde ayrılık olsa ne olacak? Kimse boşanmak için evlenmiyor ama bu da bir ihtimal. Ya da ömür ne kadar bilinmiyor. Eşin başına bir şey gelse Allah korusun, hiç çalışmamış kadın sudan çıkmış balık gibi ortada kalır. O yizden kadınlarımız kendini geliştirmeli, meslek sahibi olmalı ve çalışmalı.
Çocuğa gelince 6 yaşına kadar çocuğa evde annenin bakmasını da yeterli görmüyorum. Sosyalleşmesi ve gelişmesi açısından kreş, ana okulu şart. Bu durumda o okula sen işe gidebilirsin.

Back
X