• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanimiyim calismalimiyim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?
Siz çalışmak istiyorsanız çalışın. Başkaları istiyor diye değil. İkinci çocuk düşünüyorsanız yine ara vermeniz gerekebilir belki. Kendiniz adına siz karar verin🌸

Madem durumunuz iyi çocuğunuz kreş yaşına gelene kadar kendiniz bakın,sonra da kreşe verin.Kayınvalideniz muhtemelen aldığın maaşı kreşe verme ben bakayım der ama kabul etmeyin

Eviniz ve arabanız varmış. İhtiyacınız yoksa çocuğunuzun her dönemine şahit olun bir defa çocuk olacak. Herşey para değil sevgisiz ama para ile büyüyen çocuklar sıkıntılı olur

Bebeyinizin en güzel yillarini onunla birlikte gecirin derim ben. Cünki birdaha geri gelmicek o en güzel seneler ama is herzaman bulursunuz. KV baksa ister istemez cocuk onun düzenine de alisicak, kendiniz istediyiniz gibi yetistirmek istiyorsaniz ilkolua gidene kadar cocugunuzla olmaniz daha mantikli. Zaten okula gidince bos vaktiniz olucak ozaman calismaya baslarsiniz.

İlkokul çağı değilde en azından bı kreş dönemine gelene kadar kendiniz bakın. Benimde bebeğim var bende o şekilde yapmayı planlıyorum ya da atanmak için kreş dönemine kadar cabalicam. Mesleğiniz eğitim durumunuz ne bilemiyorum yazıları okuyamadım ama kendinize her zaman alternatif bı seçenek bırakın. Eş maddiyati ne kadar iyi olursa olsun bir kadının kendi ekonomik özgürlüğünün olması her zaman bı avantaj diye düşünüyorum.

kreş yaşına getirip işe başlamak çok mantıklı, ben her 2 çocuğumu da mecburen 3,5 aylıkken bırakıp işe geri dönmüştüm, çalışmamak gibi bir düşünceniz asla olmasın fakat 3 yaşı anneyle geçirmesi taraftarıyım, evet sistem buna çok uygun değil diye ben yapamadım, ama madem henüz başlamadınız siz yapın, devamında da çalışın,kendi hedefleriniz ve gelecek planınız olsun, eşim istemiyor durumundan kurtulmanız da lazım, diğer arkadaşlarıma katılıyorum, aniden bir deprem yaşadık, maalesef binlerce evlat annesiz ya da babasız kaldı, bir kadının her şartta kendine ve evladına bakabilecek durumda olması lazım...

umarım her şey istediğiniz gibi olur, sağlıcakla kalın...

Bu arada benim esimin de maaşı dolgun sayllir, guzelce gecinip gidiyoruz. Arabamiz var ama evimiz yok mesela. Calissam ev alabiliriz belki ama kismet napalim ya. Gozum yok simdilik, bana uygun is bulmadigim surece calisamam gibi duruyor
Eşinin maaşı dolgun (ki o da şüpheli) senin değil 😂😂 ayy ülke bir kurtulamadı şu ataerkil kafadan.çalışmazsan çalışma da şu eşimin geliri iyi çok şükürcülere çok gülüyorum valla😀😀.devlete de söyle bari. benim eşimin durumu iyi çok şükür.bana da bir emekli maaşı bağlayıverin diye.hani ölene kadar ayrılmayacağımız da garanti ya. hiçbir şey garanti değil hayatta, 1 sene sonra ölmeyeceğimiz garanti değil ama bizim ayrılmayacağımız garanti öyle mi?.ne yapacaksın eşinin maaşı dolgun(!) diye sen de hayatını onun ellerine bırakıverdin gitsin. Yaa siz çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz bu işleri. Yarın iş arasan yaşın geçecek, tecrüben olmayacak kimse sizi almayacak.hayatınız ellerinizin arasından kayıp gidiyor resmen ve siz eşimin durumu iyi çok şükür diyorsunuz 😀😀.birey olmayı öğrenemeyip, sürekli erkeklerden şikayet eden başka bir ülke kadını daha yoktur heralde.sonra eşimin ailesi neden bana temizlikçi muamelesi yapıyor diye konu açıyorsunuz.kendinize, hayatınıza biraz saygı duyun be.sonra başkalarından beklersiniz.

Son düzenleme:
Çalışmak istiyorsanız en fazla kreş yaşına kadar bakıp çalışmaya başlayın.

Bekarken çalıştığınızı söylemişsiniz 4 yıllık evlilikte 4 yıldır çalışmiyorsunuz çocuk ilkokula en erken 6 yaşında başlasa 10 yıl olacak 10 yıllık çalışma hayatına ara vermek sizin için eksi durum olacaktır özellikle özel sektörde.

ona buna bakmayın sizin canınız ne istiyorsa onu yapın bu yaşam size ait

Evet haklısınız bende aslında evde korelmiyim diye açıktan unv. Okuyorum. İleride diploma bulunsun diye. Yani bilemiyorum çocuğumun okul hayatı nasıl etkilenir benim çalışmam başarısını etkilermi. Bunun için endişeleniyorum şimdiden. Bende yorulcam illaki iş ev çocuk eş . Bunlardan dolayı kafam çok karışık
ilk okul çağı mı?
o zaman o çocuk size daha bağlı alışkın olur
çalışmak istemiyorsunuz bence de.. ve bu en doğal hakkınız istemeyebilirsiniz

bende merak ettim dolgu memur maaşı hangi statü?

Baskaların lafıyla calısacaksanız yapmayın, öyle kolay degıl cünkü, eger gercekten siz istiyorsanız calısın, baskalarını düşünmeyin bile.

İmkanınız varsa çocuğunuzu kendiniz büyütmek en iyisi henüz 7 aylıkmış .Çalışma mecburiyetiniz yok 3-4 yaşında isterseniz bakarsınız kendinizi strese sokmayın İş hayatında çok büyük hedefleriniz yoksa çocuğunuzla geçirecek günlerinizi harcamayın k.validenizin emrivaki yapmasına izin vermeyin.

Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.
Uzmanlar dediğiniz de Adem Güneş. Sadece o diyor bı saçmalığı. Allah aşkına gerçek uzmanları okuyun.

Ben memurdum. Esim de memur ve yer degisikligi sık oluyor. Uymayacakti, benim de baska hayallerim vardi, evlenirken istifa ettim. 4 yıllık evliyim. 1 yasinda bebegim var. Ben hep hayallerimin pesinde evde kendi kendime calismaya devam ettim. Simdi yine derslerimi calisiyorum. Is buldugumda calismak da istiyorum. Ama ben kayinvalideden uzakta yasiyorum ve zaten evden calisicam calisirsam. Kayinvalidenin hele de beni istemeyen bir kayinvalidenin, evime, isime, cocugumun bakimina burnunu sokabilecegi konumda olsam, yani evden degil disarda calissam ve kayinvalideden baska bakacak kimsem yoksa calismazdim kesinlikle.
Evden ne iş yapacaksın ki? Geliri çok düşük işler oluyor.

Ya bu çok saçma bir düşünce değil mi? Şimdi elimde Türkçe bir veri yok ama çocukların başarıları ve ailelerin eğitim çalışma durumları arasında yapılan arastirmalarda anne babası beraber çalışan çocuklar en başarılı klasmandaydi. Ben de dahil bir sürü insanın annesi çalışıyordu, en iyi yerleri derecelerle okuduk, kimse perisan olmadı.
Bahane bulup duruyor işte.belli çalışmayacak ama neden konu açmış anlamadım.belki destek veren olur da içim rahatlar diye ama umduğunu bulamamiş.işte örnek türk kadını.helal olsun kız size 😀😀. böyle böyle ev hanımı terimini tarihe gömeceğiz.🤩🤩

Uzmanlar dediğiniz de Adem Güneş. Sadece o diyor bı saçmalığı. Allah aşkına gerçek uzmanları okuyun.
O onu dinlesin daha vakit var, çocuk 4 yaşına gelince de elbet çocuk 7 yaşına gelene kadar anne ilgilenmeli diyen bir uzman çıkar. Hatta kesin çıkar.

Bence en az 2 yaşına kadar bakın bu süre zarfında siz de memur olmak için calisabilirsiniz ben o şekilde yapıyorum kısa mezunu iseniz katip mubasir ikm ve dahası oluyor kısa mezunu değil iseniz açık lise okuyup yine memuriyet deneyebilirsiniz hem evde bebeginizle ilgilenirken meşgale oluyor kafanız dağılır iyi oluyo yani

Back
X