• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanimiyim calismalimiyim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Ben memurdum. Esim de memur ve yer degisikligi sık oluyor. Uymayacakti, benim de baska hayallerim vardi, evlenirken istifa ettim. 4 yıllık evliyim. 1 yasinda bebegim var. Ben hep hayallerimin pesinde evde kendi kendime calismaya devam ettim. Simdi yine derslerimi calisiyorum. Is buldugumda calismak da istiyorum. Ama ben kayinvalideden uzakta yasiyorum ve zaten evden calisicam calisirsam. Kayinvalidenin hele de beni istemeyen bir kayinvalidenin, evime, isime, cocugumun bakimina burnunu sokabilecegi konumda olsam, yani evden degil disarda calissam ve kayinvalideden baska bakacak kimsem yoksa calismazdim kesinlikle.
Evden çalışınca bir yandan çocuk bakmak mümkün olmuyor maalesef

Memur biri olarak merak ettim maaşı dolgun memur grubu hangisiymiş🤷‍♀️ ortalama memuru asgari ücret seviyesine getirdiler.. çok doluyum bu konuda..🤬 buna takılmaktan konuya odaklanmadım bile.. konu sahibi çalışmak istemiyorsanız kimse sizi zorlayamaz ama şu da bir gerçek 7 yıl ara verirseniz işverenler sizinle çalışmak istemeyebilir.. sağlıkla büyütün bebeğinizi
Bende 14 yıllık memurum 13 bin alıyorum benim kurumumdaki temizlik personeli 23 bin alıyor yazıklar olsun diyorum

Pardon eş ailesi kim oluyor da sizin çalışıp çalışmama durumunuza burunlarını sokuyorlar. Sen de saf saf soruyorsun çalışmalı mıyım diye. Nasıl istiyorsan öyle yap. Eş ailesine de bir had bildirme zamanı gelmiş sanki.
Ne zaman kendini hazır hissedersen o zaman başla.

Burada mesleğiniz önemli.
Eğer geride kalacak, kariyerinize olumsuz bir puan yazacaksa derhal çalışmaya başlayın ama maksat şu konumda sadece çalışmak için olmamalı.
Ayrıca çocuk büyüyünce okul saatleri daha sıkıntılı.
Ona uygun bir iş bulmanız imkansız.

Çalışmak istemiyorsanız sırf eşinizin ailesi soruyor öyle istiyor diye çalışmayın. Gerekirse bundan sonra bu konular hakkındaki soruların cevabını eşiniz versin. Ben çalışmasını istemiyorum çocuğumuzu büyütmesini istiyorum desin. Yani demek istediğim siz nasıl istiyorsanız öyle yapın, iş hayatı birilerinin lafıyla katlanılacak bir şey değil. İstemeden çalışılmaz.

Butun memurlar ayni mi kazaniyor ki? Çevremde yaşamlarini gordugum bazi memurlar var, yani gayette paralari var kimisinin, maaşlarini sormadim ama az parayla öyle yaşanmaz. 🙄
Ben normal memurum düz memur 14 yıllık fakülte mezunu olarak 13 bin alıyorum eşim mühendis 19 bin alıyor bir arkadaşımız uzman 23 bin alıyor genel müdür falan değilse ortalama bu maaşları alırlar

Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?
Seçim senin, kalbinden ne geçiyorsa onu yapmalısın . Hayatına müdahale ettirme :)

Butun memurlar ayni mi kazaniyor ki? Çevremde yaşamlarini gordugum bazi memurlar var, yani gayette paralari var kimisinin, maaşlarini sormadim ama az parayla öyle yaşanmaz. 🙄
Yani sağlıkçısı öğretmeni genel olarak aynı kazanıyo arada bin TL falan anca fark var

Profesör 30 bin alıyo ben öyle söyliyim.
Kamu işçisi olabiliyosan çalış konu sahibi. O olmuyosa boşver kreşe, yola, giyime, yemeğe para vereceksin, evdeki işleri yapacaksın üstüne bir de, yorulacaksın ve eline ne kadar para kalacak?

Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.

Bu yazdiginiz her bir cumle hayatin olagan akisina o kadar ters ki... Sanirim calismak istemiyorsunuz zaten bir mesleginiz yokmus, kariyerinizi olumsuz etkileyen bir durum da yok yani. Esinizin de durumdan bir sikayeti yoksa calismamaniz da bir tercih oluyor.

Benim oğlum 4 yaşında ve doğduğundan bu yana kendim büyüttüm çalışmadım her anına şahitlik ettim iyikide öyle yapmışım bir çocuğu dünyaya getirip bir başkasına emanet edip çalışacaksam neden çocuk dogurayim ki bana çok anlamsız geliyor hala da çalışmayı düşünmüyorum iş hayatımı oğluma göre ayarlayacağım. Evladı olup da bırakıp çalışmak zorunda olan annelere asla sözüm yok sakin yanlış anlaşılmasın ben kendi adıma yazdım çalışıp para kazanmak gibi bir ihtiyacım yok ondan dolayıda keyfi çalışıp oğlumun güzel günlerinde ondan ayrı olmak istemedim bence sizede tavsiyem ihtiyaç dışında ise bence evladınızı kendiniz büyütün

Back
X