• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanimiyim calismalimiyim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Evden ne iş yapacaksın ki? Geliri çok düşük işler oluyor.
Orgu orup saticam bacim he geliri dusuk isler aynen. Yazilimciyim ben hanimefendi. Ortalama bir maasli calisani üçe bese katalaycak paralar kazaniyor yazilimcilar haberiniz var mi Komik

Kadının tercihidir deyip kimseyi konuşturmayıp bir başka kadına 50 sene çalışsan altımdaki arabayı anca alırsın deme çelişkiniz...
O yoruma boyle cevap, ben calismasin evde yan gelip yatsin diye de bir yorum yapmadım. Kaldi ki yan gelip yatar bana ne. Ben yorumumu yapar gecerim, ben mi karsiliyorum giderlerini. Bu kadar celallenip, savasa gider gibi yorumlamanin alemi yok. Kendi hayati kendi bilir :)

Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?
Bence çalışmak yerine memur için sınava gir ? Meslegin var mi anlamadim

Bunlarınki gerçekten dolgun galiba.baksanıza 10, 15 bin için ne çalışacağım, yorulduğuma değmez yorumu var yukarıda 😀
Yani be bileyim,adamına göre bazı şeyler. Doktoralı aranan bir elemansındır tamam 10bini beğenmezsin haklı olarak da. Bir fonksiyonu olmayan adamın da bunu söylemesi komik bence de.

Dolgun koca maaşını soruyorum hep,çoğu konuda görüyorum çünkü. Henüz hiç cevap gelmedi 😊😁

Yani be bileyim,adamına göre bazı şeyler. Doktoralı aranan bir elemansındır tamam 10bini beğenmezsin haklı olarak da. Bir fonksiyonu olmayan adamın da bunu söylemesi komik bence de.

Dolgun koca maaşını soruyorum hep,çoğu konuda görüyorum çünkü. Henüz hiç cevap gelmedi 😊😁
Meslegimizi ya da egitim durumumuzu nereden biliyorsunuz ki yorumu yapan ben oldugum icin cevapliyorum ? :) Kisiye gore giderler ve istekler degisir dogru, sonuna kadar katiliyorum. Benim durumum ne olursa olsun, calismak istemiyorum diyen birine hakaret edemem. Nasil calismazsin tembel, g zekali bunu mu yazmak normal ? Her kadin calissin ama konu sahibinin kosullari ortada en dogru karari kendi verir

Sadece babaanneye birakmak da değilmiş konu. Kocayı çalıştığı şehirde taşrada bırakacak, kendi kv'nin yaşadığı şehre ankaraya taşınacak çocuğuyla. Çocuğa da kv bakacak. Ölme eşeğim ölme.

Yok canım o iş olmaz. Çalışmamak daha mantıklı bu durumda.

Yok canım o iş olmaz. Çalışmamak daha mantıklı bu durumda.
Neden kocanı bırakıp kendine memur değil diye burun kıvıran, arana soğukluk bir kere girmiş kaynananın dibine gidesin ki max 10 k maaş için?😂

10,15 bin yerine sıfır bini tercih etmek de çok mantıklıymıs.😀😀 ne tembelsiniz be.canınız da mı sıkılmıyor koca gün.nerede kirayı bile karşılamıyor.anca istanbulda karşılamaz.hatta orada bile karşılar.madem kirayı bile karşılamıyor bari hiç birşey yapmayayım diye mantık mı olur ? Senin bir işin kirayı karşılayamıyorsa ooo bol maaşlı(!) eşleriniz mi rahat rahat karşılayabilecek ? Bari tembelim deyin babalar gibi.😀😀
Tembelim Ferhans canım çalışmak istemiyor sanane? Neden ev hanımlarınin konuları sana hep batıyor? Sen mi karsiliyorsun giderlerini? Sende kıskanıyorum de geç babalar gibi. Sen ciddi anlamda kiskaniyorsun çünkü. Diğer çalışan kadınlar gibi yorum yapıp geçmiyorsun hep iğneleyici lafların var ev hanımlarına.

Ben iki çocuğumu büyütüp öyle işe başladım. Bu şekilde içime sindi ve hiç pişman olmadım. maddi olarak eşimin maaşı da geçimimize yetiyordu. Sizde buna kendiniz karar vermelisiniz.
Ayrıca iş bulmak artık çok zor. Yüksek lisans mezunu olmama rağmen özel sektörde 4 yılda işe zor girdim. Kreş, anaokulu deseniz en uygunu 5 bin TL den başlıyor🤪

Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.

Hangi çalışan anne çalışma diyor?
Ben bütün kadınlara çalışması gerektiğini söylüyorum.
Ama düzgün mesleği yoksa astarı yüzünden pahalıya geliyor bu devirde.

Kaynana kendi memur muymuş ayrıca ne bu tripler ya 😀
Kaynananın içinde kalmış, gel ben bakarım çocuğa diyor skdkdkf. Aklı başında biri oğlum karısız mı kalsın, çoluk çocuğundan ayrı mı gitsin, aile hayatı olmasın mı diye düşünür, gaç yavrum ne hırsmış bu.

Meslegimizi ya da egitim durumumuzu nereden biliyorsunuz ki yorumu yapan ben oldugum icin cevapliyorum ? :) Kisiye gore giderler ve istekler degisir dogru, sonuna kadar katiliyorum. Benim durumum ne olursa olsun, calismak istemiyorum diyen birine hakaret edemem. Nasil calismazsin tembel, g zekali bunu mu yazmak normal ? Her kadin calissin ama konu sahibinin kosullari ortada en dogru karari kendi verir
Ben sizin ne yorum yaptığınızı görmedim başka arkadaşa cevap verdim zaten ki cevabım da sizin söylediğinizden çok farklı değildi. Maaş beğenmemek tamamen eğitim durumunuza,mesleğinize bağlı olarak değişir. Asgari ücretli adamın asgari ücreti beğenmeme lüksü yok bana göre. Ya da dışarıdan üni bitirmeye uğraşan birinin maaş beğenmeme lüksü yok.

Hakaret eden kimse görmedim bilemeyeceğim,ne çalışana ne de çalışmayana gerizekalı demem zaten,tarzım değil.

Öncelikle merhaba ben çocuğumu en yakınımda olsa benden başkasının büyütmesine karşıyım açıkcası onun annesi benim ve ben buna karar verdim o yüzden kendim büyütmek isterim ve kimse şu yaşına kadar onu ben büyüttüm üstünde çok emeğim var vs gibi konulara girmesini istemem çünkü bu tarz şeyler tartışma esnasında senin çocuğuna bile ben baktım olarak geri dönebiliyor dilin kemiği yok malesef her an her şeyle karşılaşabiliyoruz. Çalışmayı gerçekten kendiniz mi istiyorsunuz yoksa eşinizin ailesinden dolayı mı önce bunu kendinizle muhakeme edin bence eşinizle ve çocuklarınızla ilgilenmekte bir iştir çalısmaktır.

Tembelim Ferhans canım çalışmak istemiyor sanane? Neden ev hanımlarınin konuları sana hep batıyor? Sen mi karsiliyorsun giderlerini? Sende kıskanıyorum de geç babalar gibi. Sen ciddi anlamda kiskaniyorsun çünkü. Diğer çalışan kadınlar gibi yorum yapıp geçmiyorsun hep iğneleyici lafların var ev hanımlarına.
Ferhan bozuk saat gibi kırk yılda Bi doğru Bi yorum yapmış gibi gözüküyor millet de beğeniyor ama onun amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ne zaman birini kıskansa aha da böyle tüm hırsıyla yazıyor.

Ferhan bozuk saat gibi kırk yılda Bi doğru Bi yorum yapmış gibi gözüküyor millet de beğeniyor ama onun amacı üzüm yemek değil bağcıyı dövmek. Ne zaman birini kıskansa aha da böyle tüm hırsıyla yazıyor.
Aynen öyle. Kendisi zamanında tecavüze uğrayan kadini da kıskanip nirvanada bıraktığı için o yorumunu bu tür ev hanımı kiskanmalari kendisine az kalıyor ama.

Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.
Ne dinlediğiniz uzman uzanmış ne de konuştuğunuz çalışan annenler çalışan anne..

Senelerdir çalışıyorum daha çevremde 1 tane çalışmasam diyen duymadım.

Hatta bi arkadaşın çocuğu aşırı zor bi bebekti işi bırakcam artık her sabah çığlıklarla bırakmaktan yoruldum diyordu. Yaşı geçkin bi ablamız da "hıhı bırak da sonra okula başlayınca istediği bir şeyi almayınca çalış da al desin sana, ne zamana kadar çalışmayacaksın çocuk tamamen evden gidince ne yapacaksın?" demişti. O kadar haklı ki.

4 senedir çalışmamışsınız çocuk 5 sene sonra ilkokula başlayacak. Her geçen gün işsizlik artıyor 10 yıl çalışmamış biri olarak iş bulacak bir titriniz var mı?

Ayrıca dünya hali hadi boşanmadınız da yani belli olmaz eşten illa ayrılmak gerekmiyor vefat sakatlık vs durumu da yaşanabilir. Çalışmak iyidir.

Vizyonunuz göz kamaştırıyor. Hangi uzmanlar bunlar? Çok affedersiniz mabaddan mı

Yerinde olsam maddi kaygım yokken oturur çocuğumun biraz büyümesini beklerdim , memur bir kadın olarak söylüyorum bunu , çalışma her zaman olur ama çocuklarımız her zaman aynı yaşta kalmıyor, kimseyi dinlemeyin keyfinize bakın, çocuğunuz büyüyünce düşünün çalışmayı, çocuğunuzu eş ailesi değil kendiniz büyütün daha sağlıklı emin olun...
Evet bende böyle düşünüyorum.ve benim mesleğim yok calisirsam özel sektörde iş bulup çalışmam gerek. Bu da beni düşündürüyor
Kendisi ev hanımı.
Hangi çalışan anne çalışma diyor?
Ben bütün kadınlara çalışması gerektiğini söylüyorum.
Ama düzgün mesleği yoksa astarı yüzünden pahalıya geliyor bu devirde.

Çalışmayan kadını da para kazanmıyor ama eşi tarafından değer görüyor, bak adam ailesini karşısına alıp evlenmiş diye kıskandı herhalde. Bulmuştur muhakkak kıskanacak bir şey.

Çalışmayan kadını da para kazanmıyor ama eşi tarafından değer görüyor, bak adam ailesini karşısına alıp evlenmiş diye kıskandı herhalde. Bulmuştur muhakkak kıskanacak bir şey.
Çalışmadığı halde “tercih” edilmesine öfkeli.
Çalışsın çalışmasın genel kadın düşmanı o.

Back
X