Ev hanimiyim calismalimiyim

Dlbrhln

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2023
20
-7
1
Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?

Bence en az 2 yaşına kadar bakın bu süre zarfında siz de memur olmak için calisabilirsiniz ben o şekilde yapıyorum kısa mezunu iseniz katip mubasir ikm ve dahası oluyor kısa mezunu değil iseniz açık lise okuyup yine memuriyet deneyebilirsiniz hem evde bebeginizle ilgilenirken meşgale oluyor kafanız dağılır iyi oluyo yani
Lise mezunu olacakti kısa yazmışım yanlışlık olmus

Merhaba hanımlar. Ben evliyim ve yeni bebegim oldu. Bekarken çalışıyordum evlenince eşim memur olduğu için başka şehire gittik ve işimi bırakmak zorunda kaldım. Buarada 4 yıllık evliyim. Eşimin ailesi ilk başta beni istemediler çalışmıyor memur değil diye evliligimize karşı çıkmışlar. Ama eşim çok istediği için karşı koyamamışlar. Bu sene de yeni bebeğimiz oldu şuan 7 aylik. Evimiz arabamız var şükür eşimin maasi da dolgun. Kayinvalidemlere biara bebegimi buyutuyum bende çalışırım dedim. Şimdi arada diyorlar ki biz bakarız bebeğine çalışmak istersen diyolar. Ama ben bebegimi en az Bi ilkokul çağına gelene kadar kendim yetiştirmek istiyorum. Bir yandan da çalışmak istiyorum. Sizce ne yapıyım?
Yerinde olsam maddi kaygım yokken oturur çocuğumun biraz büyümesini beklerdim , memur bir kadın olarak söylüyorum bunu , çalışma her zaman olur ama çocuklarımız her zaman aynı yaşta kalmıyor, kimseyi dinlemeyin keyfinize bakın, çocuğunuz büyüyünce düşünün çalışmayı, çocuğunuzu eş ailesi değil kendiniz büyütün daha sağlıklı emin olun...

Bir kadın her zaman çalışmalı kendini güvence altına almalı, bu tartışılacak birşey değil bence..!

Birkaç yıldır çalışmamışınız şimdi bebeğiniz de ufak 3 yaşına kadar siz bakın madem maddi durumunuz iyi ama sonra onu kreşe verip sizde bir işe girin eğerki gerçekten çalışma isteğiniz varsa yoksa çocuğunuzun ilkokula gelemsine daha yıllar var o sürede köreleceksiniz yaşınız geçecek ve iş bulmanız imkansız hale gelecek, hatta sizde çalışın kpss ye belki kadrolu olmasa da sözleşmeli kadrolara atanırsınız ya da büyük şehirde iseniz özellikle üniversiteelr sürekli eleman alıyor kpss puanı şartı ile ..
Ama şunu unutmayın çalışınca rahatınız bozulacak ,sürekli bir koşturmaca halinde olacaksınız, evin işi, işin stresi, çocuğun okula brakılıp alınması ,hastalık hallerinde izin alabilme durumları vs hep sizi yoracak. Şu an çalışma hayatında olmadığınız için boş vaktiniz çok ve tek stresiniz annelik ve ev işleri ,onlarda evde olunca bir şekilde hallediliyor zaten planlı olursanız .

3 çocuklu ev hanımı bir kadın vardı ömründe çalışmamış, 20 yıllık kocası boşanmak istiyordu, ev veriyor araba veriyor nafaka veriyor yokkk kadın korkuyor nasıl yaşayacağım nasıl başa çıkacağım diye. E haklı da bu ekonomide. Boşanacağı adamın parası olmadan boşanamıyor bile, böyle bir durum. Hiç mi korkmuyorsunuz? Yıllarca onu bekle bunu bekle, zaman öyle çabuk geçiyor ki şaşar kalırsınız.

Senin kararin önemli, kv etkilemesin. Ne mezunusun bilmiyorum, meslegin var mi ? Bunlar etken, 3 yas ideal diye düşünüyorum. 3 5 yil ara veren korelir, asla is bulamaz gibi bir soyleme de katılmıyorum. Ik'da calismis biri olarak ne univ mezunlari is bulamadi, ne tecrubeliler acikta kaldi. Bulunan isler de ortada 10 bin 15 bin, 1 kirayi karsilamiyor. Kendine cok dert etmeden, istedigin tarafi sec

Senin kararin önemli, kv etkilemesin. Ne mezunusun bilmiyorum, meslegin var mi ? Bunlar etken, 3 yas ideal diye düşünüyorum. 3 5 yil ara veren korelir, asla is bulamaz gibi bir soyleme de katılmıyorum. Ik'da calismis biri olarak ne univ mezunlari is bulamadi, ne tecrubeliler acikta kaldi. Bulunan isler de ortada 10 bin 15 bin, 1 kirayi karsilamiyor. Kendine cok dert etmeden, istedigin tarafi sec
10,15 bin yerine sıfır bini tercih etmek de çok mantıklıymıs.😀😀 ne tembelsiniz be.canınız da mı sıkılmıyor koca gün.nerede kirayı bile karşılamıyor.anca istanbulda karşılamaz.hatta orada bile karşılar.madem kirayı bile karşılamıyor bari hiç birşey yapmayayım diye mantık mı olur ? Senin bir işin kirayı karşılayamıyorsa ooo bol maaşlı(!) eşleriniz mi rahat rahat karşılayabilecek ? Bari tembelim deyin babalar gibi.😀😀

Son düzenleme:
Bana sizin çalışmaya çok da gönlünüz yok gibi geldi. Çalışırsam çocuğumun başarısı nasıl etkilenir demişsiniz mesela. Bu sizin çalışmanız veya çalışmamanızla çok da ilgili bir konu değil bence. Çalışıp çocuğu çok başarılı olan kadınlar varken çalışmayıp çocuğu başarısız olan kadınlar da var. Çalışmamak için bir sebep değil yani bence.

İnsanın bir işinin olması ve kendine ait bir gelirinin olması her zaman önemli. Geleceğin ne getireceği belli olmaz, o yüzden her koşulda kendi ayakları üzerinde durabilmek gerekir diye düşünüyorum. Bu yüzden bence çalışmalısınız ancak karar sizin elbette.

Uzmanlar en az çocuk 4 yaşına gelene kadar anneler çalışmasın çocukla ilgilensin diyorlar ya ondan dolayı diyorum okul başarısını etkilermi diye psikolojisi açısından. Evet haklısınız hayat çok zor. Esim çalışmamı istemiyor. Ben kendim için çalışmayı düşünüyorum ilerisi için yani. Ama çocukta ağır basıyor. Çalışan anneleri dinliyorum kesinlikle çalışma diyorlar. Bilemiyorum.
Vizyonunuz göz kamaştırıyor. Hangi uzmanlar bunlar? Çok affedersiniz mabaddan mı mezun olmuşlar?

Mesleğiniz var mı? Ne iş yapacaksınız? İlkokula kadar beklemeniz gereksiz ama çocuğunuz 3 yaşına geldiğinde kreşe başlatmalısınız zaten. Bu devrin çocukları ilkokula kadar evde oturmamalı bana göre.

Bir de eşim memur maaşında dolgun diyorsunuz,ne kadar mesela? Memur çocuğuyum hiç dolgun memur maaşı görmedim şahsen.

Mesleğiniz var mı? Ne iş yapacaksınız? İlkokula kadar beklemeniz gereksiz ama çocuğunuz 3 yaşına geldiğinde kreşe başlatmalısınız zaten. Bu devrin çocukları ilkokula kadar evde oturmamalı bana göre.

Bir de eşim memur maaşında dolgun diyorsunuz,ne kadar mesela? Memur çocuğuyum hiç dolgun memur maaşı görmedim şahsen.
Bunlarınki gerçekten dolgun galiba.baksanıza 10, 15 bin için ne çalışacağım, yorulduğuma değmez yorumu var yukarıda 😀

10,15 bin yerine sıfır bini tercih etmek de çok mantıklıymıs.😀😀 ne tembelsiniz be.canınız da mı sıkılmıyor koca gün.nerede kirayı bile karşılamıyor.anca istanbulda karşılamaz.hatta orada bile karşılar.madem kirayı bile karşılamıyor bari hiç birşey yapmayayım diye mantık mı olur ? Senin bir işin kirayı karşılayamıyorsa ooo bol maaşlı(!) eşleriniz mi rahat rahat karşılayabilecek ? Bari tembelim deyin babalar gibi.😀😀
Selam ferhanssss 😅 Sen Ferhan'din di mi ? Biri oyle yazmisti hahaja bu ne siddet bu ne celal ? Calisir, calismaz sana ne ? Seni ne ilgilendiriyor, sonucuna kendi katlanir. Sen bir 50 yil calis, benim altimda ki arabayi anca alırsın. Beni dert etme :)

Siz çocuk yokken de çalışmamışsınız ki. Şimdi çocuğu bırakıp zor çalışırsınız gibi geliyor. Bir de babaanneye çocuk baktırılmıyor
Sadece babaanneye birakmak da değilmiş konu. Kocayı çalıştığı şehirde taşrada bırakacak, kendi kv'nin yaşadığı şehre ankaraya taşınacak çocuğuyla. Çocuğa da kv bakacak. Ölme eşeğim ölme.

Sadece babaanneye birakmak da değilmiş konu. Kocayı çalıştığı şehirde taşrada bırakacak, kendi kv'nin yaşadığı şehre ankaraya taşınacak çocuğuyla. Çocuğa da kv bakacak. Ölme eşeğim ölme.
O da çok saçmaymış ya.

Selam ferhanssss 😅 Sen Ferhan'din di mi ? Biri oyle yazmisti hahaja bu ne siddet bu ne celal ? Calisir, calismaz sana ne ? Seni ne ilgilendiriyor, sonucuna kendi katlanir. Sen bir 50 yil calis, benim altimda ki arabayi anca alırsın. Beni dert etme :)
Kadının tercihidir deyip kimseyi konuşturmayıp bir başka kadına 50 sene çalışsan altımdaki arabayı anca alırsın deme çelişkiniz...

O da çok saçmaymış ya.
Şartlar hic uygun degil bu açıdan bakinca. Yani bir meslek olsa atanmış olsa diyeceğim mecburiyet var 2 sene falan babaanne bakacak, ayri kalinacak. O zaman tamam. Ama bu ne ki simdi?

Eşinin maaşı dolgun (ki o da şüpheli) senin değil 😂😂 ayy ülke bir kurtulamadı şu ataerkil kafadan.çalışmazsan çalışma da şu eşimin geliri iyi çok şükürcülere çok gülüyorum valla😀😀.devlete de söyle bari. benim eşimin durumu iyi çok şükür.bana da bir emekli maaşı bağlayıverin diye.hani ölene kadar ayrılmayacağımız da garanti ya. hiçbir şey garanti değil hayatta, 1 sene sonra ölmeyeceğimiz garanti değil ama bizim ayrılmayacağımız garanti öyle mi?.ne yapacaksın eşinin maaşı dolgun(!) diye sen de hayatını onun ellerine bırakıverdin gitsin. Yaa siz çocuk oyuncağı mı sanıyorsunuz bu işleri. Yarın iş arasan yaşın geçecek, tecrüben olmayacak kimse sizi almayacak.hayatınız ellerinizin arasından kayıp gidiyor resmen ve siz eşimin durumu iyi çok şükür diyorsunuz 😀😀.birey olmayı öğrenemeyip, sürekli erkeklerden şikayet eden başka bir ülke kadını daha yoktur heralde.sonra eşimin ailesi neden bana temizlikçi muamelesi yapıyor diye konu açıyorsunuz.kendinize, hayatınıza biraz saygı duyun be.sonra başkalarından beklersiniz.
Esimkn maasi dolgun o yuzden calismiyorum demedim. Memuriyet bana gore degildi, hayallerim vardi. Hayallerimdeki isi yapmak istedigim icin işten ayrıldım. Esimin maasi bize yettigi icin de calismak icin bi baski hissetmedim uzerimde. Asıl siz insanlarin hayallerine ve tercihlerine saygi duymayi ogrenin bence. Cunku ben zaten kendime saygi duydugum icin istemedigim bir isi yapmak yerine kendi yolumu cizme cesaretini gosterdim

Back
X