- 9 Mayıs 2012
- 622
- 697
- 53
- 38
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Aynı kafadayiz,tek olmadığımın farkına varmak çok güzelBen de daha önceki konuda yazdım. Kadın çalışacaksa Ada'm da evde aynı onun yaptıklarını yapmalı. Çamaşır, ütü, temizlik, yemek. Sadece salata yapıp bulaşıkmakinesini boşaltmak değil. Eşit.
Ben yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.
Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.
Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!
Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Ayy helal sanaBen yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.
Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.
Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!
Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
insanların çalışma tercihlerini kendilerine bırakıyorumdaMerhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Konu sahibini tebrik ediyorum böyle düşünen anneler Mutlu evlatlar büyütüyor.Bir annenin çalışması demek çocuğuna yüreğinde o kadar derin yaralar açıyorlar örneğin zarar olarak aklıma gelen çocuğun anneye ömür boyu kırgın kalması zararını da hemen söyleyeyim. Bir çok çocuk okuldan eve geldiklerinde boş ve sessiz bir eve adım attıklarını etrafta kağıtlara yazılmış notlarla muhatap olduklarını sıcak yemek ve hazır bir masa ile karşılaşan arkadaşlarının ne kadar şanslı olduğunu Annelerine içten içe bir dargınlık hissederler. Kaç yaşlarına gelirse gelsinler bu acı hep yüreklerinde kalıyor örnek verip uzatmak istemiyorum.Birde mecburiyet yoksa keyfen anneler çocuklar tam anlamıyla büyüyene kadar çalışmayın.Ben mesela 9 ay evde çocuk baktım ve sıyırıyordum
Sosyal hayatım yok, çocuk endeksli ve ona da kendime de fayda yok
O zaman çamaşır yıkamak bile beni geriyordu
Şimdi işe de gidiyorum çamaşırı da yıkıyorum ama huzurluyuz tüm gün çocuk ile değilim
Çalışma konusuna da çocuğumu büyütüyüm makul bir gerekçe olabilir demiştim ama sonra işe dönmek cidden zor oluyor
Tamam arkadaşa verdiğiniz tepkide haklısınız da, kendinizi haklı çıkarmak adına işaretlediğim kısımla insanları yaftalamış olmuyor musunuz?
Ne demek şefkatsizlik? Ne demek çocukları bakıcıya, kreşe atmak?
Okul öncesi eğitim almayacak mı sizin çocuğunuz bir sene de olsa ya da okula gitmeyecek mi?
Sizin tabirinizle siz de çocuğunuzu kreşe atmayacak mısınız?
Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/
Bizim kulturumuz insanlarin birbirleri uzerinde hukum surme otorite kurma olayi cok oldugundan, kadin calisirsa kocasi uzerinde otorite kurmaya hakki olur, calismazsa kocasi onun uzerinde otorite kurar seklinde yorumluyor. Biz ne zaman batidan aldigimiz birseyi duzgun yorumlamayi ogrenecegiz bilmiyorum cidden. Halbuki kadin calissada saygi duyulmasi gerek bir bireydir, erkek isini kaybetsede saygi duyulmasi gereken bir bireydir demiyoruz, diyemiyoruz kafamiz buna basmiyor. Toplum olarak insan insan oldugu icin sevmeyi, insana sadece insan oldugu icin saygi duymayi bilmiyoruz.
Gelin ogretmense kiymetlidir bizim icin, damat doktorsa hayirlidir. Kizin babasi zenginse hayirli kismettir, damat adayinin ailesi yuksek sosyal statuye sahipse kesin iyi insanlardir.