Ev hanımları tü kakamı yahu!

Konu giderek 'benimki altın, seninki kavanoz kapağı' muhabbetine doğru ilerlemeye başladı :-)
Görüşlerden çok, kıyas yarışı var..
Bir de şu çakma nurhayat "SAMANtha" ya cevap yazanlar; alinlarinizdan öperim.. bana yazacak birşey birakmadiniz :-*

Ben de daha önceki konuda yazdım. Kadın çalışacaksa Ada'm da evde aynı onun yaptıklarını yapmalı. Çamaşır, ütü, temizlik, yemek. Sadece salata yapıp bulaşıkmakinesini boşaltmak değil. Eşit.
Aynı kafadayiz,tek olmadığımın farkına varmak çok güzel

Ben yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.

Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.

Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!

Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.

Peki at kadar adam evde yemeğini yapmıyor ütüsünü yapmıyor çamaşırı makina ya koymuyor asmıyor cocuga bakmıyor evde sorumluluk almıyırsa ne olacak? Kadın hem dışarda akşama kadar çalısıp hem de evde mi çalışacak. Erkeğin kadına bakmak zorunda olmayan ve Türk erkeğine acıyan zihniyetiniz Türk erkeğinin evde iş yapmaktan hoşlanmayan ve bunu kadına yükleyen kadının görevi sayan olduklarını biliyormusunuz ? Size öylesi denk gelmemiş olabilir ama malesef Türk erkekleri böyledir. Dolayısıyla da hanfendi neden iki yerde çalışsın ki. Bir nevi paylaşım yapmışlar adam dışarda kadın içerde çalışıyor buda gayet normal benim nazarımda.. Ayrıca ilerde ne olur bilinmez bu fikre katılırım fakat mesleği olan kadın bir şekilde basının çaresine bakar diye düşünüyorum. Bu arada ev hanımı degilim öğretmenim atanamadım ama üç kuruş elime gelsin diye ücretli yim.. Ama sevgili eşim evde kolunu kaldırıp iş yapmaz ise birde bebegim var ise asla çalışmam.. !!

Son düzenleyen: Moderatör:
Ben yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.

Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınız bedavaya olmaz.

Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!

Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Ayy helal sana:KK15:

Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.

merhaba, fakultem bittiginden itibaren resmi olarak haftanin 6 gunu - gunde 11 saat; gayri resmi olarak haftanin 7 gunu, uyanik oldugum her dakika bir fiil calistim. Bu yaz temmuz ayinda esimin gorevi geregi paris'e tasinmak zorunda kaldim ve 6 bucuk aydir calismiyorum. hissettiginiz kinama gerekliligini aynen paylasiyorum ve hatta itiraf da ediyorum ki hakkiyla ev yonetebilen kadinlarin onunde saygiyla egiliyorum. ben sahsen beceremedim, bunun hicabini duyuyorum.

Annenin çalışmamasıyla gelen faydaların çalışmasıyla ortaya çıkabilecek faydalara göre çok fazla olduğunu düşünüyorum. Annenin çalışmasıyla gelen zararların çalışmamasıyla ortaya çıkabilecek zararlara oranla daha fazla olduğunu düşünüyorum.

Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
insanların çalışma tercihlerini kendilerine bırakıyorumda

birisinin bana bakma konusu (baba ,eş .. anne, vs) öyle bir isteğim talebim olamaz istememde
kendim bakıyorum kendime

Ben mesela 9 ay evde çocuk baktım ve sıyırıyordum

Sosyal hayatım yok, çocuk endeksli ve ona da kendime de fayda yok

O zaman çamaşır yıkamak bile beni geriyordu

Şimdi işe de gidiyorum çamaşırı da yıkıyorum ama huzurluyuz tüm gün çocuk ile değilim

Çalışma konusuna da çocuğumu büyütüyüm makul bir gerekçe olabilir demiştim ama sonra işe dönmek cidden zor oluyor
Konu sahibini tebrik ediyorum böyle düşünen anneler Mutlu evlatlar büyütüyor.Bir annenin çalışması demek çocuğuna yüreğinde o kadar derin yaralar açıyorlar örneğin zarar olarak aklıma gelen çocuğun anneye ömür boyu kırgın kalması zararını da hemen söyleyeyim. Bir çok çocuk okuldan eve geldiklerinde boş ve sessiz bir eve adım attıklarını etrafta kağıtlara yazılmış notlarla muhatap olduklarını sıcak yemek ve hazır bir masa ile karşılaşan arkadaşlarının ne kadar şanslı olduğunu Annelerine içten içe bir dargınlık hissederler. Kaç yaşlarına gelirse gelsinler bu acı hep yüreklerinde kalıyor örnek verip uzatmak istemiyorum.Birde mecburiyet yoksa keyfen anneler çocuklar tam anlamıyla büyüyene kadar çalışmayın.

Ev hanımının ve çalışmıyorum.esim in maaşı yetiyor çok sukur ama her ay giysi çeşit çeşit ayakkabı gitmiyorum.ve en güzeli biricik kizim 11 aylik y avrumla en güzel günlerimi yaşıyorum.esim tabiki bakicak bana bakmakla yükümlü niye onun parası beni rahatsız etsin ki.çalışmak tabiki güzel para kazanmak kimseye muhtaç olmamak ama evli ve çocuklu olunca çalışmak işkence bence.
Biz ev kadınları akşama kadar yemek bulaşık temizlik cocuk bakımı pazar alışverişi utu....uzar gider liste bizde alisiyoruz kim demis halt etmişler yediğimiz ekmeğin her lokmasini hak ediyoruz esimiz bize bakacak yedirip giydirecek bu onun görevi bu kadar.neden esimin parası beni rahatsız etsin ki bilakis çatır çatır yiyorum esinde cimri değil çok sukur.baba parası yenmez koca parası yenir mis evlilikte kurallar böyle.
Parasını kisksnsn erkek evlenmesin okadar.Ev hanımı olmak çok zevkli vallahi kızımın herseyi bende annesiyle buyuyor ve ben kızımı kimseye emanet etmem.zamanı geriye alınamaz kızımın en güzel yollarını kacirmiyorum her an yanındayım melegimin ve ev hanımı olmaktan gurur duyuyorum.
Yasasin ev hanımları evinin bastaclari kinseni n ağız kokusunu çekmeyen şaNSLI KADINLAR...

Tamam arkadaşa verdiğiniz tepkide haklısınız da, kendinizi haklı çıkarmak adına işaretlediğim kısımla insanları yaftalamış olmuyor musunuz?
Ne demek şefkatsizlik? Ne demek çocukları bakıcıya, kreşe atmak?
Okul öncesi eğitim almayacak mı sizin çocuğunuz bir sene de olsa ya da okula gitmeyecek mi?
Sizin tabirinizle siz de çocuğunuzu kreşe atmayacak mısınız?

Okul oncesi egitimden bahsetmiyorum maddi sorunlar yuzunden maalesef cocugunu daha erken yaslarda cocuk bakim merkezine birakmak zorunda kalan anneler icin konusuyorum. Tabiki okul oncesi preschool egitimine gidicek. Bu konuda konu sahibi zaten cocuklarla ilgilendigi icin calismadigini belirtmis. Hic bir anne isteyerek cocugunu bakiciya veya kucuk yastan krese birakmak istemez. Durumu el veriyorsa evde durmaya cocuklara niye yazik etsin. 3-4 yasindan sonraki kres egitiminden bahsetmiyorum o zaten normal haliyle gitmeleri gereken yerler

Konuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/

Benimce çok zor , yenidoğum yaptım 2 buçuk yaşında kızım var kayınvalide 2 aydır bizde kalıyor mümkün değil yetişemiyorum.hele 1 yaş ara aman diyorum, yardıö edicek birisi varsa en azından bizim gibi 2 buçuk yaş olsun arada

Bizim kulturumuz insanlarin birbirleri uzerinde hukum surme otorite kurma olayi cok oldugundan, kadin calisirsa kocasi uzerinde otorite kurmaya hakki olur, calismazsa kocasi onun uzerinde otorite kurar seklinde yorumluyor. Biz ne zaman batidan aldigimiz birseyi duzgun yorumlamayi ogrenecegiz bilmiyorum cidden. Halbuki kadin calissada saygi duyulmasi gerek bir bireydir, erkek isini kaybetsede saygi duyulmasi gereken bir bireydir demiyoruz, diyemiyoruz kafamiz buna basmiyor. Toplum olarak insan insan oldugu icin sevmeyi, insana sadece insan oldugu icin saygi duymayi bilmiyoruz.
Gelin ogretmense kiymetlidir bizim icin, damat doktorsa hayirlidir. Kizin babasi zenginse hayirli kismettir, damat adayinin ailesi yuksek sosyal statuye sahipse kesin iyi insanlardir.

Olay bundan ibaret iste. Ellerine aklina saglik.

Bende calismayan ev hanimina saygi göstermem diyen zihniyeti garipsiyorum.
Ha belki gecici süreligine ev hanimi belki keyfi öyle istiyor belki esiyle anlasmislar vsvs.. kime ne yahu ?
Bizim millet gercekten garip :KK70:

Biri birsey üretse veya el isleri yapsa veya herhangi baska birsey ve karsiliginda ücret maas almiyorsa insan degil mi saygiyi hak etmez mi? O Var olmuyor mu acaba? :KK51:var olmak saygi görmek sadece maasli calisan insanlara hak taniliyor gibi bir algi var ortada .. bence modern köleligi basariyla yutturmuslar insanlara :KK59:

Ben anlamiyorum cocuk bakmak icin kisa sure evde olan arkadaslar ev hanimi olmuyor ki, benim bildigim anlamda ev hanimi okumamis ve hayati boyunca hic calismamis olan kadin, yillarca calistim simdi bebek sahibi oldum evdeyim, cocugum iki yasina gelene kadar da evde olacagim simdi benim ismim ev hanimi olmaz ki, ben hala muhendisim ancak kisa bir sure calismayacagim hepsi bu
Kesinlikle ev hanimi olma taraftari degilim, esim boyle bir durumda bana bakmak zorunda degil, nasil ki ben ev isi yapmak zorunda degilsem onun da bana bakma zorunlulugu yok bana gore, aksini dusunen insanlar elbette var ancak bu kisisel dusunce yani tek bir dogru yok bana gore
Benim bakis acimla ev hanimiysan koca eline bakarsin ve hayatin onun insafina kalmistir, o varsa varsindir yoksa yoksundur.

Ben balayından döndüğüm hafta iş başvuruma olumlu yanıt gelmişti ve işe başlamıştım,eşim üst düzey yönetici gayette iyi geliri var,ben o dönem iyi bir firmada gayette iyi bir pozisyondayken dahi eşim benim maaşımın dört katını kazanıyordu,borcumuzda yoktu,gül gibi geçinirdik yani ama yinede doğum yapana kadar çalıştım. Bana doğru gelen buydu. Evi beklemek değil.Varsın evim kirli olsun,dağınık olsun,ben huzurluydum.
Çocuğum olunca ayrıldım,hala paraya ihtiyacımız yok ama ben çalışacağım ,en geç Eylül gibi kendi işimi kuracağım. Haftasonları yeterde artar bile ev işine.
Tabiki yorucu evliyken ,çocukluyken çalışan insan olmak ama insanın iç huzuruda önemli.
Bende bir yerde çocuğumun geleceği için çalışacağım,kendimi köreltmemek adına çalışacağım. Emekliliğime 7 sene kaldı,onu halletsem o bile kardır yaşlılığımda.Hayat bu kime ne getireceği belli mi? Eşin işinin hep rast gideceğinin garantisi var mı? Tabiki yok.
Evde oturana saygım var,kendi kararıdır,kendi hayatıdır.
Çocuğunu bırakıp işe gidene de saygım var,ama mecburdur ama öyle mutlu,iyi hissediyordur ,kendi kararı,kendi hayatı.
Eş bakmak zorunda mantığı bana ters ama onuda belirteyim, tabiki bakar çocuğuna eşine ama bu devirde zorunluluk diye birşey olamaz.
Ben memur çocuğuyum rahmetli babam 1 memur maaşıyla 3 çocuk okuttu,2 amcamın okuluna destek oldu,ceplerine harçlıklarını koydu,ikramiyesiyle kooperatiften ev aldı,üzerine yıllarca taksit ödeyerek ama bu devirde tek maaşla kimse yapamaz. Öylede pahalı bir devir şu an kıyaslanamaz bile. Dolayısıyla eskiden evet kadınlar çoğunlukla evde oturup çocuk bakarmış,işleride kolay değilmiş,soba yak,çamaşır yıka vs ama şimdi herşeyin kolayı var. Ultra lüks eşyalarımız var. Dolayısıyla hafife almıyorum ev işini ama bugün yapılan ev işi,annelerimizin zamanında yaptığı ev işinin yanında devede kulak kalır.
Kimse de ev hanımı tü kaka demedi diye düşünüyorum, dediyse dahi halihazırda evde olmama rağmen üzerime alınmadım şahsen.

Konunun hepsini okuyamadım ama annem benim yanımda değildi ve bu bende psikolojik bi travma olarak kaldı. Uzun zaman annemden nefret ettim suçladım ama şuan yeni yeni annemin suçu olmadığını anlıyorum ki hala muallaktayım.

Bence doğru karar vermişsiniz ki siz bir annesiniz kararınızı sorgulamak bana düşmez. İsteyen çalışır, istemeyen çalışmaz bu kadar basit bir konu bu.

Ev hanımları da evde sorumluluk sahibi yemek bulaşık çamaşır ütü vs bunlar nasıl oluyor? Olmasaydı ne olurdu acaba :KK51:

Ben yaklaşık 7 yildir çalışıyorum çalışma saatlerim gayet güzel ..cocuklarimi 9 aylıkken bırakıp çalıştım bakıcı derrtleri falan neler yaşadım ben bilirim ama hicbir Aman pişman olmadım calistigima ..onlarlada ilgileniyorum birbirimizide özlüyoruz annelik hassasiyetiminde bir ev hanimi kadar olduğuna inanıyorum. Ev hanımlarına saygı duyuyorum ama onlarda çalışanlara saygı duymalı .
ohh çalışmaya gidiyor ne ev isi ne çocuk umrunda değil geziyor geliyor ,biz aksama kadar evde yoruluyoruz mantığında olan ev hanımlarında gördük malesef kendini geliştirme zihniyeti bundan ibaret bizim birçok evhanimimizda malesef:( ev hanımı çalışıyor çalışan bayan gezmeye gidiyormuş hıh:63:birçok ev hanımından titiz düzenli olduğumada eminim hem kariyer hem çocuk yaparım evimede bakarım:KK73:

Calismak güzel konu sahibinin yazdiklarina katiliyorum arti esimden para almak hicte zoruma gitmiyo bosunami hayat arkadasi olduk ev hanimi olmak ev es ve cocuk ile ilgilenmekte cok güzel bişey bence.

Bu herkese göre değişen konulardan biridir.Çünkü herkes kendi yaşadığını bilir ve tercih meselesidir.
Ben ki sadece 8 ay işsiz kaldığım için bi ton laf duymuşum eşimden,ev hanımlığı mı Allah korusun diyorum.Kendimi bildim bileli çalıştım ailem bile bakmadı desem yeri.Çalış oku her şeyimi kendim yaptım elhamdülillah.Ekmek için bugün eşime,yarın eşim olmazsa kime el açayım?
İleride Allah korusun olumsuz bir durumla karşılaşırsan da lütfen ''Ama çocuklarım için kendimi feda etmiştim ''deme olur mu.

Kocadan herhangi bir sebeple ayrılınabilir
Boşanma da olabilir ölüm de
İşte bu durumlarda annenin güçlü olması lazım manevi ve maddi olarak.
Bu yüzden her sağlıklı insanın ama ağır ama hafif bir işte çalışması gerektiğini düşünüyorum

Back
X