• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımları tü kakamı yahu!

ablamm burada 2 -3 üniversite mezunuyum diyip ahkam kesenlerden daha fazla kalitelisin ve düşüncelerine çok önem veriyorum senin

Herşey okumakla olmuyor zaten,kendini geliştirmek yetiştirmek insan olmak çok daha erdemlidir bana göre.
Ayrıca tşk ederim sağol:))

Benim gördüklerimin hepsi sıkıntılı.

Aç kalmadıysan çalışmayacaksın.

Benim görüşüm.
Gorusunuze saygi duyuyorum lakin sadece ac kalmamak icin calisilmiyor
Toplumda saygiyi hak etmek, sosyal yasamda birey sayilmak, sayginlik elde etmek ve kariyer icin calisiliyor genelde

Genelleme istisnaları haric tutar. Babanin evinde gece 4te girebiliyor muydun eve? Refah her zaman maddiyat olmak zorunda degil. Babanin evinde sekse düşkünmussun seks kelimesini bile kullanabiliyor muydun?
sen yanında eşin olmadan gece 4 de eve dönebiliyorsan eşinde hoşgeldin karıcığım bar nasıldı diyorsa haklısın samantha:)

Herşey okumakla olmuyor zaten,kendini geliştirmek yetiştirmek insan olmak çok daha erdemlidir bana göre.
Ayrıca tşk ederim sağol:))
benim annem ilkokul mezunu ben üniversite beni suya götürür sususz getirir.hep derim okusaydın rektör olurdun acaip zeki kültürlü ya :) seni seviyorum ablam ya

Gorusunuze saygi duyuyorum lakin sadece ac kalmamak icin calisilmiyor
Toplumda saygiyi hak etmek, sosyal yasamda birey sayilmak, sayginlik elde etmek ve kariyer icin calisiliyor genelde
calismayan ev hanimlari saygiyi hak etmiyor mu yani?
Diye sorarlar adama
Uslup yanlıs!

"Kocam bana bakmak zorunda"cilar da evi temizlemek zorunda o zaman, kocasindan yardim isteyemez, cocuklara bakmak zorunda, her aksam kocasi geldiginde onune istedigi yemegi koymak zorunda, para harcarken esine sormak zorunda
Farkinda miyiz acaba koca sadece karisina bakmak zorundayken (sizin tabirinizle) kadinin ne kadar fazla zorunluluklari var?
Kendinize neden bu damgayi yapistiriyorsunuz ki? Calisin madem olan bir cocuk bakicisina arti bir de ev temizlikcisine bakar
Bursada yasiyorum 5 bin lira maas alirim calissam,2 bine bakici tutarim 1000liraya temizlikci, esime 1000 lira veririm al ev gecimine katki diye, 1000lira da bana kalir madem ben de bu gorusteyim, aramizda bunu yapan birsuru kadin var demek ki olabiliyor, calismayan kadina saygim var benim ama malesef erkegin saygisi yok, keske olsa

Aynen bak buna da katılıyorum burada konu açılıyor işte tüm gün yoruluyorum yok eşim sofrayı kaldırmadı, yok yattı uyuyakaldı, bende tüm gün ev işleriyle yorulmuştum surat yaptım yok efendim şu bu. Tüm gün evde olan biri de o zaman eşine bu kadar serzenişte bulunmasın yani. O kişide tüm gün çalışıp geliyor eşini çalıştırmıyorsa evde işler görülsün rahatça diye. Hem çalışıp hem bir de evine bakan kadınlar ne yapsınlar. Sonuçta tüm evin işini bir günde yapmak zorunda değilsin. Her gün mutfakta silinmez cam da. Zaten düzenli yapınca iş de birikmez. Ev hanımlarına bir şey demiyorum tercih onların sonuçta ben sadece gerekliliğinden bahsediyorum kendi annemden pay biçiyorum ve asla çocuk var falan bahane üniversite bitirip çalışmayanları anlamıyorum.

%90 ı yatıyo zaten karısı çalışsa da çalışmasa da eşine evde yardım eden erkek sayısı bir elin parmağını geçmez. Hepimiz biliyoz bunu niye ki bukadar savunma.
Olay esitlikten acildigi icin savunma bu kadar
Size gore bunlar normalse tamam olabilir, bana gore normal degil, erkek bir sure sonra ben parani oduyorum sana bakiyorum sen de bunlari bunlri yapmak zorundasin deyip kadina saygi duymamaya basliyor onu anlatmaya calisiyorum siz de bu olayi normallestiriyorsunuz, ne soylesem edee ne var bunda zaten oyle diyorsunuz, siz oyle mutluysaniz, boyle kalin madem ne diyeyim arkadasim?

kadın çalışmalı bana görede..çocugunun ıhtıyacını da,kendı ıhtıyacımı kımseye sormadan danısmadan alabılmelı..sosyalleşmeli,aktıf oalrak hayata karışabılmeli.
akşam cocukla gecirilen zaman okadar kıymetlı oluyor ki,kalıtesıde artıyor halıyle..
tabi bunun için birincisi cocugu emanet edebılecek guvenılır bırının olması şart,
bunun dışında eşinin kazancı evi gecindirip tüm ihtiyacları karsılamya yetiyorsa,ve kadın evinde de uzun süre kaldıgında mutlu olabılıyosa çalışılmayabılır..
ama ev bana göre degil,3 ay dogum izni sonunda 6 ay ücretsiz aldım afakanlar bastı:)

calismayan ev hanimlari saygiyi hak etmiyor mu yani?
Diye sorarlar adama
Uslup yanlıs!
Erkege gore hak etmiyor evet, dedim ya diger mesajlarimda erkek egemen toplumda yasiyoruz, ben bir kadinim calismayan kadina saygi duyarim ama erkek calismayan kadina saygi duymaz onu parasini odeyip aldigi mal olarak gorur, yanlis olan bu benim uslubum degil,

Çocukluğuma inme kısmı çok saygılıydı gerçekten , psikoloijme laf atmak da çok özgün ve dahice bir fikir yazdım zaten.
Bakın yazdığım yazıları cidden anlayamamışsınız. Kimse anlayamamış.
Toplumda kadınların yeri yok ben bundan bahsettim ve kadınlar da varolmak için çaba göstermiyor. Her yazımda bunu ısrarla yazıyorum insanlar da cevaben kocama kendimi ezdirmem ya da kocam bana bakmakla yükümlü yazıyorlar. Bu, bu konudaki son mesajım umarım ne dediğim artık anlaşılır.

Kocam bana bakmakla yükümlü dediğiniz anda, o adamın mülkiyeti haline gelirsiniz. Adamın mülkiyetine geçerseniz birey olamazsınız. Bizim toplumumuzda kadınlar ikinci sınıf olmayı kendileri kabulleniyorlar.

Kadınlar tecavüze uğruyorlar, adam kravat takıyor sıyrılıyor.
2 gün önce İstanbul'da saldırıya uğrayan kız için sosyal medyada o saatte sokakta ne işi vardı hak etti yazdılar.
Bu zihniyeti mülkiyetini bu heriflere veren kadınlar yarattı. Bu adamlara göre kadın ait olduğu koca/baba erkeğe uymayacak saatlerde dışardaysa tecavüzü hakeder.

Mahkemede bakire kadına tecavüz etmek, olmayana etmekten daha büyük suçla cezalandırılıyor, aynen Ortaçağ'daki gibi. Kadın da mal olduğu için bakireyse sahibi baba/koca zarara geçiyor. Her durumda kadının bir değeri yok, sadece mal ederi olan bekaretin değeri var.

Kadınlar da kendilerine koca mülkiyetine geçmek üzere mal olarak bakıyorlar. Ülkemizdeki kadınların üst baş modern ama kafa Ortaçağ. Evlenince bozulmamış paket bulamazsa kızı evine geri gönderen derebeyine sunulmak üzere bekleyen zavallı köylü kız kafasında kadınlarımız. Kadınlar da kendilerini insan olarak görmüyorlar, hayattaki misyonları kocaya dayanmak. Bunun için de bekaretlerini koruyorlar ki piyasa değerleri düşmesin. Piyasa değeri güzellik ve bekaret kadınlar için, erkekler içinse para. Erkekler paralarının yettiği en güzeli almak istiyor, kadınlar da güzelliklerinin yettiği kadar zenginiyle evleniyor. Adam düğüne o kadar para saydıktan sonra tabi ki bekaret istiyor. Kimse burda bana dini inanç bik bik bik yazmasın, kadınlar kendilerine daha yüksekten alıcı bulmak için bekaretlerini koruyorlar.

Bu kadının kocanın mülkiyeti olma kafası Ortaçağ'da kaldı ama Türkiye hala Ortaçağ'da. İnsanlarımız iphonelu ipadli modern kılıklı Ortaçağ köylüleri aslında.

Kadının toplumuzda ne yeri ne adı var. Ne mecliste dışişleri , ekonomi gibi bakanlıklar kadınlara veriliyor, ne de başka yerlerde üst düzey yöneticilikler. Buna gelinceye kadar kadınlar insana bile sayılmıyor zaten, mahkemelere gidin bakın bir kadına zarar vermenin hiçbir cezası yok. Kadın mı kız mı bilemem diyen, kendini aşağılayan adama oy vermeye devam eden kadınlara ben acırım başka bir şey yapamam o zaten ayrı ama dediğim şu ki toplumda kadınlar kendilerini adam yerine koysunlar.

Kadınlar önce kendilerine saygı duysunlar, kendilerini erkektan farklı görmesinler bana bakacak adam diyip kendilerini aciz duruma sokmasınlar. Kadınlar varolmak için çabalasınlar, toplumda söz sahibi olmak istesinler, misyonlarını çocuk bakmak evlenmek olarak görmesinler. Kadınlar da birey olmak istesinler. Bir şeyler başarma, emeğiyle bir yerlere gelme, toplumda söz sahibi, kariyer hırsı zaten kadınlarımızda yok tüm misyon koca +çocuk; bari rızıkları için el adamı eline bakmamak için çalışmaya razı olsunlar.

Ben bunu yazdım. Sizin anladığınız:

Yazdığınız yazıda siz görmek istemesenizde ev hanımlarını tembellikle ,zavallılıkla suçluyorsunuz

Ben evhanımlarının kafalarını suçluyorum. Adam bana bakmakla yükümlü artık yazmasınlar ne olur, kendilerini babadan kalan tarla ya da ahırdaki inekle eş duruma getirmesinler.

Başka sorum yok hakim bey.
+1

Çalışan bir bayan olarak yüküm çok fazla. Ev hanımlarını hakir görüyor muyum? Hayır. Zaten böyle bir hakkımda yok.

Ama sizde takdir edersiniz ki ev hanımlarının bir kısmı ev hanımı değil sokak hanımı.

Benim anneannemde ev hanımıymış ama İstanbul gibi yerde dedem Almanya' dayken dört tane çocuk büyütmüş. Nasıl çalışmış, ne emeklerle çocuklarını büyütmüş. Ben böyle kadına saygı duyarım. Elini öperim.

Ha bir başkasının eşi iyidir. Kadın çalışmak istemez. Evine eşine ve çocuklarına olabildiğince vakit ayırır. Adam gibi evlatlar yetiştirir, kitap okur, faydalı programlar izler. Çoluğu çocuğu sağlıklı beslensin diye elinden geleni yapar, tertemiz bir evi vardır. İnsanlarla seviyeli ilişkiler kurar. Yapıcı ve topluma faydalı bir bireydir buna da saygı duyarım.

Bir diğeri de benim gibidir, sabahın altısında kalkar, oğlu iyi beslensin diye taze taze yemeklerini pişirir. Kar kış demeden düşer yollara. Evi çoğu zaman dağınıktır ama o evde her akşam yemek pişer. Öyle kapı kapı gezmez, hafta sonu mümkün mertebe eşiyle ve çocuğuyla vakit geçirmeye çalışır. Olabildiğince tasarrufludur. Arada bir iki jest yapar kendine. Kitap okur fırsat buldukça. Bazen canı sıkılır arkadaşlarına dertlendiği olur ama çoğu zaman işiyle uğraşır. Deneme zamanı bütün yaz deneme alanında ovanın güneşinde çalışır. Eşi de iyidir Allah' ı var. Mevcut aksaklıklardan pek şikayetçi olmaz. Oda farkındadır hanımın durumunun. Arada arkadaşlarıyla takılır, misafir ağırlar. Arada öğrencilerine harçlık verir. Anasının, babasının, kardeşinin gönlünü yapmaya çalışır. He bazen çok dırdırcıdır. Arada atara geçer ama saman alevi gibi sönüverir. Sonra üstüne çalışan kadınlar çocuk bakamaz, kadınlıkları da analıkları da yarımdır diyen tiplerle karşılaşır ve sinir krizi geçirir falan :KK53: vs. vs. vs...

Alternatif çok yani.

Bunların içinden gecenin bir vakti yatan, öğlen kalkan, kapı kapı komşu gezip sürekli dedikodu yapan birde üstüne çalışan kadınlara saran, çocuk bakmıyorlar, yok devlet dairesinde bütün gün tırnak törpülüyorlar, hatta ve hatta bu kadınlara kocamı baştan çıkarıyorlar bilmem ne diye iftira atan bir kadın tipine asla saygı duymuyorum kardeşim. Bunların çalışan versiyonları da oluyor ki evlerden ırak. Okumuş cahille uğraşmak daha zor.

benim annem ilkokul mezunu ben üniversite beni suya götürür sususz getirir.hep derim okusaydın rektör olurdun acaip zeki kültürlü ya :) seni seviyorum ablam ya

Annemde ilkokul mezunu ama kendini çok iyi yetiştirmiş birisidir.76 yaşında hala bulmaca çözer tartışma programlarını hiç kaçırmaz seyreder..Sağol hayatım bende sizleri seviyorum:))

Calismalayan kadinlara kimsenin tu kaka dedigi yok. Ama bu calismayan kadinlarin boyle konu acip sanki dunyanin en ulvi gorevini basarmis gibi kendi hayatlarina ozendirmeye calismalarina anlam veremiyorum. Guya disarda ev hanimlarina olan tepkileri dert ediyorlar. Yahu sen karsi taraftan borc, maddi yardim istemedigin surece senin calismamana kim laf ediyor? Ama sen buraya konu acip "anayim ben, evimin sultaniyim, cocuk dogurdum, cocuk emzirdim, kocam bana bakmak zorunda" diye ucuz naralar atarsan, calisanlardan da tepki alirsin dogal olarak. Sen kendi kucuk dunyanda oyle mutluysan yasa. Ne diye herkes tarafindan onaylanma ihtiyaci hissediyorsun?

Yalniz, o calisan kadinlar da bebeklerini tasiyici anne vasitasiyla dogurmuyolar yani. Sizin kafanizda calisan kadin figuru ne tam anlayamadim. Ama dogurmak emzirmek sadece size has bi yetenek degil. Ev isine gelince, calisma sartlari hafif olan kendi yapiyor, agir olan da kendine yardimci olacak birini ise aliyor. Boylece baska calisan bir kadin icin istihdam saglamis oluyor. Neyse calisan kadini daha fazla anlatip calismayanlarin tepkisine maruz kalmayayim.

Ben bu tür konularda hep görüyorum tü-kaka dendiğini.
Durduk yere, kimseye bir şey demediği halde üstüne gidilen üyeler oluyor.
Konu sahibi de bundan muzdarip bence.

Diğer taraftan evet bazı çalışmayan hanımlar da tek doğrunun bu olduğunu savunup duruyorlar, sanki çocuğu bırakıp işe giderek hayatı karartılıyor çocuğun!

İki taraflı saçma bir güç savaşı mevcut, kabul edelim.

Back
X