Çocukluğuma inme kısmı çok saygılıydı gerçekten , psikoloijme laf atmak da çok özgün ve dahice bir fikir yazdım zaten.
Bakın yazdığım yazıları cidden anlayamamışsınız. Kimse anlayamamış.
Toplumda kadınların yeri yok ben bundan bahsettim ve kadınlar da varolmak için çaba göstermiyor. Her yazımda bunu ısrarla yazıyorum insanlar da cevaben kocama kendimi ezdirmem ya da kocam bana bakmakla yükümlü yazıyorlar. Bu, bu konudaki son mesajım umarım ne dediğim artık anlaşılır.
Kocam bana bakmakla yükümlü dediğiniz anda, o adamın mülkiyeti haline gelirsiniz. Adamın mülkiyetine geçerseniz birey olamazsınız. Bizim toplumumuzda kadınlar ikinci sınıf olmayı kendileri kabulleniyorlar.
Kadınlar tecavüze uğruyorlar, adam kravat takıyor sıyrılıyor.
2 gün önce İstanbul'da saldırıya uğrayan kız için sosyal medyada o saatte sokakta ne işi vardı hak etti yazdılar.
Bu zihniyeti mülkiyetini bu heriflere veren kadınlar yarattı. Bu adamlara göre kadın ait olduğu koca/baba erkeğe uymayacak saatlerde dışardaysa tecavüzü hakeder.
Mahkemede bakire kadına tecavüz etmek, olmayana etmekten daha büyük suçla cezalandırılıyor, aynen Ortaçağ'daki gibi. Kadın da mal olduğu için bakireyse sahibi baba/koca zarara geçiyor. Her durumda kadının bir değeri yok, sadece mal ederi olan bekaretin değeri var.
Kadınlar da kendilerine koca mülkiyetine geçmek üzere mal olarak bakıyorlar. Ülkemizdeki kadınların üst baş modern ama kafa Ortaçağ. Evlenince bozulmamış paket bulamazsa kızı evine geri gönderen derebeyine sunulmak üzere bekleyen zavallı köylü kız kafasında kadınlarımız. Kadınlar da kendilerini insan olarak görmüyorlar, hayattaki misyonları kocaya dayanmak. Bunun için de bekaretlerini koruyorlar ki piyasa değerleri düşmesin. Piyasa değeri güzellik ve bekaret kadınlar için, erkekler içinse para. Erkekler paralarının yettiği en güzeli almak istiyor, kadınlar da güzelliklerinin yettiği kadar zenginiyle evleniyor. Adam düğüne o kadar para saydıktan sonra tabi ki bekaret istiyor. Kimse burda bana dini inanç bik bik bik yazmasın, kadınlar kendilerine daha yüksekten alıcı bulmak için bekaretlerini koruyorlar.
Bu kadının kocanın mülkiyeti olma kafası Ortaçağ'da kaldı ama Türkiye hala Ortaçağ'da. İnsanlarımız iphonelu ipadli modern kılıklı Ortaçağ köylüleri aslında.
Kadının toplumuzda ne yeri ne adı var. Ne mecliste dışişleri , ekonomi gibi bakanlıklar kadınlara veriliyor, ne de başka yerlerde üst düzey yöneticilikler. Buna gelinceye kadar kadınlar insana bile sayılmıyor zaten, mahkemelere gidin bakın bir kadına zarar vermenin hiçbir cezası yok. Kadın mı kız mı bilemem diyen, kendini aşağılayan adama oy vermeye devam eden kadınlara ben acırım başka bir şey yapamam o zaten ayrı ama dediğim şu ki toplumda kadınlar kendilerini adam yerine koysunlar.
Kadınlar önce kendilerine saygı duysunlar, kendilerini erkektan farklı görmesinler bana bakacak adam diyip kendilerini aciz duruma sokmasınlar. Kadınlar varolmak için çabalasınlar, toplumda söz sahibi olmak istesinler, misyonlarını çocuk bakmak evlenmek olarak görmesinler. Kadınlar da birey olmak istesinler. Bir şeyler başarma, emeğiyle bir yerlere gelme, toplumda söz sahibi, kariyer hırsı zaten kadınlarımızda yok tüm misyon koca +çocuk; bari rızıkları için el adamı eline bakmamak için çalışmaya razı olsunlar.
Ben bunu yazdım. Sizin anladığınız:
Yazdığınız yazıda siz görmek istemesenizde ev hanımlarını tembellikle ,zavallılıkla suçluyorsunuz
Ben evhanımlarının kafalarını suçluyorum. Adam bana bakmakla yükümlü artık yazmasınlar ne olur, kendilerini babadan kalan tarla ya da ahırdaki inekle eş duruma getirmesinler.
Başka sorum yok hakim bey.