Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Çok şaşırdım ciddenDoğru söylüyorsun. Özellikle hayatında bir gün bile çalışmamış teyzeler veya üniversite okumadığı için çalışmayı hiç düşünmeyen tipler üniversite mezunu ama çocuklarını büyütmek isteyen bir bayan görünce tırnaklarını çıkarıp, "boşuna mı okudun, çalış, kocanın eline mi bakıyorsun " laflarına başlarlar. Ben 15 yıl çalıştım. Artık biraz evde olmak istiyorum deyince neye uğradığımı şaşırdım. Sürekli ne Zaman işe gireceksin. Gazete ilanı göstermeler falan. Genelde ev hanımları yaptı bunu.
Size kim ne dediyse umursamayın. Herkesin kendi seçimi. Tarif ettiğiniz ev hanımları çok. Kendi başına bir değer olmak ev hanımı olmakla ilgili değil. Zaten o devrilip yatanlar, işe girincede işleri asıyor. Karakter meselesi. Siz bir işe girip hakkıyla yapacak bir insansanız; başkasının ağzıyla üzülmeyin.Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Sizin gibiler yüzünden ev hanımları çalışmayı rahatlık olarak görüyor. Siz çocuğun zor Zaman'ına denk gelmişsiniz yardım eden de olmayınca zorlanmışsınız sanırımBen mesela 9 ay evde çocuk baktım ve sıyırıyordum
Sosyal hayatım yok, çocuk endeksli ve ona da kendime de fayda yok
O zaman çamaşır yıkamak bile beni geriyordu
Şimdi işe de gidiyorum çamaşırı da yıkıyorum ama huzurluyuz tüm gün çocuk ile değilim
Çalışma konusuna da çocuğumu büyütüyüm makul bir gerekçe olabilir demiştim ama sonra işe dönmek cidden zor oluyor
Esim evde oturup ev beyi olsun. Yeminle ona da cocuklara da bakarim.Ehhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, farkli türden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?
Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.
Eşinizle alakalı bir durum. Ben öylelerini biliyorum ki dillerinde sürekli ben sizin için çalışıyorum lafı. Eşi çocuğu olmasa çalışmayacak sanki
Sanırım o teyzeler çalışan kendi kızlarına üzülüyor. Senin rahat etmeni kıskanıp fesatlanıyorlar. Emekli olan arkadaşıma bile daha gençsin çalış diyebiliyorlar.Çok şaşırdım ciddendertleri neymiş ki acaba?
Ben de cektigim aciyi hatirliyorum sadecebunu hiç anlamadım, anlamayacağım dala ben doğumlarını bile hatırlayamıyorum neredeyse ha, öyle de gamsızım
![]()
Çarpıtmıcam sadece bunu duyan kadın atanamamış ve ev hanımı olmayı tercih etmiş biri. Yani hiç de ezik değil ama karşısındaki odun olunca böyle oluyorEşin tavrına bağlı bi durum evet ama birazda kadının elinde eşin tavrı kısmen yani. Ezik profil asla cizmedim ve ev hanımligi ayy diye bakilacak bişey de değil guclu kadin olmak çalışan olmak değildir bunu hissettirdim. Aman çalışıyor diye pasif olmadım olamamda zaten bazı yaşadıklarımiz bizim tavrımizla alakalı. Çarpıtılmaz umarım bu soylemim...
İster bakar ister bakmaz diye bir durum söz konusu değil ki. Hayat müşterek. O evde kalmayı tercih ediyorsa öbürü de çalışacak mecburBen yatıyorum ve daha fazla konuşmaya çalışmıyorum ama şunu söylemek isterim ki bu toplumdan adam olmaz.
Madem varolmak istemiyorsunuz, madem yediğiniz yemeğin parasından bile başkasını sorumlu tutuyorsunuz o zaman üzgünüm mal, meta, ar,zar, ...beyin karısı olmaktan öteye gidememeye mahkumsunuz. Tembellik yapmak için acizliğe razıysanız birey olamazsınız. Varolmak için,saygı için çaba koyacaksınuz bedavaya olmaz.
Hala adam bana bakmakla yükümlü bikbikbik yazmışsınız, bu kadar aciz misiniz yahu, at kadar yetişkin insan bunu da mı yapamazsınız???!???!!!
Neyse diyecek sözüm cidden kalmadı. Eliniz ayağınız yok mu yazıyorum, hala adam bana bakmakla yükümlü şeklinde cevap veriyorsunuz tükettiniz beni.
Gözlemlerim doğrultusunda söyledim Çalışan annelere ev hayatı nasıl sıkıcı geliyorsa çocuklara da annesinin işe gitmesi sıkıcı geliyor.Siz çalışmaktan mutlusunuzdur çalışırsınız,çalışmalısınız da.Çünkü senelerin emeği var.Ama bunu erkeğe muhtaç olmayayım,kendi paramı kazanayım diye çalışırsanız benim söylemim ona göre idi.Ya biri bana ihtiyacı varsa çalışsın yoksa çocuk baksın mantığını açıklasın , insan ihtiyaç için mi çalışır . Ben öğretmenim atandım o kadar uğraştım niye evde oturayım , benim avantajım çalışma saatlerim iyi ve annemin bebeğime bakması , 7 aylıkken başladım çalışmaya , ben böyle mutluyum, ben mutluysam bebeğimde Mutlu , sabah erken kalkma zorunluluğu dışında hiç dezavantaj olmadı . Şu an 2 yaşında oğlum . Kaçıracak bi an da yokki . Bilmiyorum ben mi çok duygusuzum . Anne der, yürür , emekler, ilk cümlesini kurar . Bunlardır önemli anlar bana göre , valla 15 tatilde sıkıldım . Bana göre değil bütün gün ev ve çocuk
Maşallah düşüncelerinizi ve düşüncelerinizi hayata gecirmenizi sahiden taktir ediyorum çünkü kimse rajat rahat boyle bir kararı alip hayata geciremezMerhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.
Kiz gelin iyi hos diyosun da hem calisip hem ev islerine yetismeye calisan kadinlara da gunah. Adam var bir bardak suyunu bile kendi almiyo. Sifon cekmekten aciz. O vakit aciyamiyosun iste bazi erkeklere.Ehhh ben de tam bu kafadan bahsediyordum.
Kadın da erkek de homo sapiens, farkli türden değiller o zaman neden sizin yediğinizin içtiğinizin parasını vermek o adama düşüyor? Aileyseniz maddi sorumluluk da 50-50 olmalı. Adam yıllardır sabah 6da kalkıyor onun canı yok mu??? Çocuklar sizin de çocuğunuz neden maddiyatlarını üstünüze alınmıyorsunuz?
Diğer konuya da yazdım. Kadınlar her konuda ahkam kesiyorlar, eşitiz saygı istiyoruz bik bik bik ama iş eli taşın altına koymaya, çaba göstermeye gelince arazi oluyorlar. Konu finansa gelince kadınlar hep toz oluyor!!!! Ama erkekkjj bana bakmak zorunda kafası bir tek bizim toplumumuzda var. Benim şimdi yaşadığım toplumda herkes kendi birey olduğunun farkında, kimse yiyeceğini ödemekten başka birini yükümlü tutmuyor....neyse. Türk erkeklerine acıyorum, yıllardır konu finansa gelince birden aciz kalan yarım bireylerle evlenip onları hayatboyu sırtlarında taşıyorlar.
Aslına bakarsanız ikinvi sürpriz oldu. İlk sene zor olsada şimdi daha iyiyiz. Arka arkaya olmaları bir açıdan iyi oldu. Onlar birbirine arkadaş bende kendi halimde takılıyprumKonuyla alakasız ama 1 yaş arayla iki çocuk zor oluyor mu? Eşim öyle yapalım beraber büyürler diyor ama ben korkuyorum çok genç de değilim yapabilir miyim bilmiyorum :/