Valla ben anibaresini kullum bu zihniyeti, benim ailemdeki bütün kadınlar çalışıyor, ben böyle gördüm, böyle de devam edeceğim. Millet "ay biyolojik saatim geldi, hadi çocuk doğurayım" falan deyip çocuk yapıyor, ben çoluk çocuk konusu açıldığı zaman ben o çocuğu iyi yaşatamayacaksam neden dünyaya getireyim? falan modundayım. Bende mi tuhaflık var yoksa insanlar mı tuhaf anlamış değilim. Benim amcamla evlenerek köyden şehre gelmiş olan sevmediğim yengem bile evinde gelinliklerle alakalı incik boncuk işi yaparak para kazanıyor, iki çocuğunu da üniversiteye yolluyor şu an yani. Köyden gelmiş olmasını küçümsemek için söylemedim yanlış anlaşılmasın ama faydalı olma isteği her zaman eğitim seviyesiyle doğru orantılı olmuyor. Ben ne ailemden ne de sülalemden bugüne kadar "evlen, kocan sana bakmak zorunda" ya da "ailen sana bakmak zorunda" gibi bir cümle duymadım. Ben üniversiteyi kazandığımda "oku kızım, kendinden başka kimsenin hayrı yok bu dünyada" diyen bir sülaleye sahibim, herhalde bu yüzden bana garip geliyor bazı zihniyetler.