Ev hanımları tü kakamı yahu!

Ya arkadaşlar ekonomik durumu elinde olan bayana eşi hiç tokat atmazmı sanıyorsunuz? O kadar konu açılıyor ki! Ben her zaman şunu savunurum. Biz hemcinsimize değer verirsek karşı cinste verir, vermek zorunda kalır...

Her seçiş bir vazgeçiş. Çalışıyorum çocuğuma o yüzden kendim bakamıyacağım ama paramı kazanıp çocuğuma kendime evime istediğimi kimseye sormadan alabilicem. Çalışmasaydım çocuğuma kendim bakardım eşimin verdiği harçlıkla yada harcamayı uygun gördüğü tutar kadar harcayabilirdim. Tercih meselesi..
Ama ikisininde kendince zorlukları var ev hanımlığıda çalışan olmakta. Artısı eksisi iş anlamında eşit bence

Ekonomik özgürlüğü olan bayana eşi tokatta atabilir dövedebilir sövedebilir. Ama çalışan bayan boşanırken ekonomik özgürlüğü olduğu için çok daha rahat boşanma kararı alır. Aradaki fark bu. Basımıza gelecekler kader kısmet onu bilemeyiz

Ya arkadaşlar ekonomik durumu elinde olan bayana eşi hiç tokat atmazmı sanıyorsunuz? O kadar konu açılıyor ki! Ben her zaman şunu savunurum. Biz hemcinsimize değer verirsek karşı cinste verir, vermek zorunda kalır...
arastırmalara gore unıversıte mezunu erkekler sıddete daha cok meyıllı dayak yıyen de yıne okumus calısan kadın. nler var nler ben bo doktor kocadan dayak yıyen gozu mor hastaneye gelen bashemsıre bılıyorum kızlar

Aradaki yorumları okumadım ben de şu an stajyer avukatım kendi işim bürom olacak serbest çalışacağım yoksa ben de çalışmak istemezdim çünku ben de çocuklarımı kendim buyutmek istiyorum bakıcıya bırakmak istemiyorum

Eşim de sırf çocuklarıyla ilgilenme amaciyla home office kurdu kendine evde çalışıyor

Annem de yana döne bana bakıcı arıyor :KK48:

Sürekli esimle çocuklarimiza biz bakacağız diyoruz ama nedense kimseyi inandıramıyoruz yapamazmışız aynı anda hem ev işi hem çocuk bakımı yapamazmışız eşiminki de hevesmiş bakmazmış beceremezmiş bakalım kim haklı cıkacak :anneadayı:

arastırmalara gore unıversıte mezunu erkekler sıddete daha cok meyıllı dayak yıyen de yıne okumus calısan kadın. nler var nler ben bo doktor kocadan dayak yıyen gozu mor hastaneye gelen bashemsıre bılıyorum kızlar

Evet. Ama o başhemşire boşanamıyorum ekonomik özgürlüğüm yok, annem babameve almıyor arkamda değil demez. İstese kapının önüne koyar adamı. Demek istediğimiz bu aslında

Cidden çalışan bir erkek/kadın kadar çalıştığınıza inanıyor musunuz?

biz ciddi mesai yapan bir kadın kadar çalışmıyor olabiliriz fakat bütün kadınlarda sabah 8 akşam 5 ful oturup çalışmıyordur her halde yoksa kk da sabahtan mesai bitene kadar yorum yapan kadınlar kim

Ben hayatta herşeyin takdiri ilahi olduğuna inananlardanım. Yani Rabbim kulunun rızkını verir. Ama yatarak alabileceğimi ummuyorum tabiki. Öncelikle Allah muhafaza eşim vefat ederse, maaşı var. Ama olmasa dahi baba maaşı diye birşey var devlette. Ha bunlar çokta önemli değil. Çünkü ben boş durmuyorum, okumaya, üretmeye çalışıyorum. Mesleğim var çok şükür. Zaten kadınlar evde yatsın kicaları baksın demiyorum. Herkes üretsin fakat bakış açısı kadın evde oturmaz olmasın. Yada koca eline bakmamak icin çalışmak olmasın
Herkesin baba maaşı, koca maaşı yok işte. Bak yine onun maaşı, bunun maaşı içeren cümleler... Yine bişeylere sırt dayama... Ben istiyorum ki sırt dayama olmasın. Tamam maaş varsa var ama ben istiyorum ki kadın bana kalkıp da "öyle bir durum olursa ben çalışırım, paramı kazanır, çocuklara da bakarım" desin. Koca maaşı, baba maaşı, bunlar öncelikli olmamalı. Bu cümleler önce gelmemeli bana göre. Çok da önemli değil dediğiniz şeyler paragrafın sonunda yer almalı o zaman. Ben müsadenizle sizin yazdığınız yazıdaki bazı cümlelerin yerini değiştirmek istiyorum, insanlara örnek olacaksa bence böyle örnek olsun:

"Ben hayatta herşeyin takdiri ilahi olduğuna inananlardanım. Yani Rabbim kulunun rızkını verir. Ama yatarak alabileceğimi ummuyorum tabiki. Ben boş durmuyorum, okumaya, üretmeye çalışıyorum. Mesleğim var çok şükür. Zaten kadınlar evde yatsın kocaları baksın demiyorum. Herkes üretsin fakat bakış açısı kadın evde oturmaz olmasın. Yada koca eline bakmamak icin çalışmak olmasın. Allah muhafaza eşim vefat ederse, maaşı var. Ama olmasa dahi baba maaşı diye birşey var devlette. Ha bunlar çokta önemli değil."

Evet. Ama o başhemşire boşanamıyorum ekonomik özgürlüğüm yok, annem babameve almıyor arkamda değil demez. İstese kapının önüne koyar adamı. Demek istediğimiz bu aslında
psikopat bı kocaysa onu yapamıyor cnm malesef kadınların can guvenlıgı yokk..

Her seçiş bir vazgeçiş. Çalışıyorum çocuğuma o yüzden kendim bakamıyacağım ama paramı kazanıp çocuğuma kendime evime istediğimi kimseye sormadan alabilicem. Çalışmasaydım çocuğuma kendim bakardım eşimin verdiği harçlıkla yada harcamayı uygun gördüğü tutar kadar harcayabilirdim. Tercih meselesi..
Ama ikisininde kendince zorlukları var ev hanımlığıda çalışan olmakta. Artısı eksisi iş anlamında eşit bence
Fırsat maliyeti meselesi.

biz ciddi mesai yapan bir kadın kadar çalışmıyor olabiliriz fakat bütün kadınlarda sabah 8 akşam 5 ful oturup çalışmıyordur her halde yoksa kk da sabahtan mesai bitene kadar yorum yapan kadınlar kim

Peki madem. Kendinizi öyle görüp kıyaslıyorsanız bir şey diyemem.

Yok atıyor hatta aldatan bile vardır ama ekonomik özgürlüğü olduğu için bu durumda kocasına boyun eğmek yerine ayrılmayı kendine yeni bir hayat kurmayı şeçiyor.

Çünkü onlar biricik evlatlarına ve karılarına bakmakla yükümlü zavallı kölelerdir. Bir de hem evde yatıp hem de eşinin emeğini parasını elinden tamamen alıp eşine harçlık verenler varmış. Yazık o kocalara. Cidden çok yazık. Nerde eşitlik
Ne zamandan beri karısına çocuğuna bakıyor diye kocalar zavallı oluyor. Pardonda bunları da yapmicaksa ne işe yarıyor bu erkekler. Kadın hem evi idare edicek hem çocuk büyütücek hemde calisicak yok ya başka kadın bunları yaparken eşitlik oluyor erkek bi calisicak diye köle oluyor. Hiç bi kadın istemiyorsa çalışmaz onun zaten görevleri var her erkekte mecbur bakıcak hiçbirine acimiyorum bakmakla yükümlüler .

[QUOTEia, post: 44880150, member: 649672"]Herkesin baba maaşı, koca maaşı yok işte. Bak yine onun maaşı, bunun maaşı içeren cümleler... Yine bişeylere sırt dayama... Ben istiyorum ki sırt dayama olmasın. Tamam maaş varsa var ama ben istiyorum ki kadın bana kalkıp da "öyle bir durum olursa ben çalışırım, paramı kazanır, çocuklara da bakarım" desin. Koca maaşı, baba maaşı, bunlar öncelikli olmamalı. Bu cümleler önce gelmemeli bana göre. Çok da önemli değil dediğiniz şeyler paragrafın sonunda yer almalı o zaman. Ben müsadenizle sizin yazdığınız yazıdaki bazı cümlelerin yerini değiştirmek istiyorum, insanlara örnek olacaksa bence böyle örnek olsun:

"Ben hayatta herşeyin takdiri ilahi olduğuna inananlardanım. Yani Rabbim kulunun rızkını verir. Ama yatarak alabileceğimi ummuyorum tabiki. Ben boş durmuyorum, okumaya, üretmeye çalışıyorum. Mesleğim var çok şükür. Zaten kadınlar evde yatsın kocaları baksın demiyorum. Herkes üretsin fakat bakış açısı kadın evde oturmaz olmasın. Yada koca eline bakmamak icin çalışmak olmasın. Allah muhafaza eşim vefat ederse, maaşı var. Ama olmasa dahi baba maaşı diye birşey var devlette. Ha bunlar çokta önemli değil."[/QUOTE]

O benim buda sizin düşünceniz saygı duyrım

Ev hanımıyım ve çatır çatır para kazanıyorum....
Aşçı
Temizlikçi
Kreş
Sekreter
Hemşire
Psikolojik danışman
Masöz

Her işini ev rahatlığında karşılıyorum daha ne olsun...aslında aldığım para az bile ama tanıdık indirimi yapıyorum :KK54:

Tüm bunları parayla yaptırmaya kalksa ohooo 24 saat çalışsa yetmez

Ne zamandan beri karısına çocuğuna bakıyor diye kocalar zavallı oluyor. Pardonda bunları da yapmicaksa ne işe yarıyor bu erkekler. Kadın hem evi idare edicek hem çocuk büyütücek hemde calisicak yok ya başka kadın bunları yaparken eşitlik oluyor erkek bi calisicak diye köle oluyor. Hiç bi kadın istemiyorsa çalışmaz onun zaten görevleri var her erkekte mecbur bakıcak hiçbirine acimiyorum bakmakla yükümlüler .
Değiller
Sizde ev işini tek başınıza yapmak zorunda değilsiniz.

Herkesin baba maaşı, koca maaşı yok işte. Bak yine onun maaşı, bunun maaşı içeren cümleler... Yine bişeylere sırt dayama... Ben istiyorum ki sırt dayama olmasın. Tamam maaş varsa var ama ben istiyorum ki kadın bana kalkıp da "öyle bir durum olursa ben çalışırım, paramı kazanır, çocuklara da bakarım" desin. Koca maaşı, baba maaşı, bunlar öncelikli olmamalı. Bu cümleler önce gelmemeli bana göre. Çok da önemli değil dediğiniz şeyler paragrafın sonunda yer almalı o zaman. Ben müsadenizle sizin yazdığınız yazıdaki bazı cümlelerin yerini değiştirmek istiyorum, insanlara örnek olacaksa bence böyle örnek olsun:

"Ben hayatta herşeyin takdiri ilahi olduğuna inananlardanım. Yani Rabbim kulunun rızkını verir. Ama yatarak alabileceğimi ummuyorum tabiki. Ben boş durmuyorum, okumaya, üretmeye çalışıyorum. Mesleğim var çok şükür. Zaten kadınlar evde yatsın kocaları baksın demiyorum. Herkes üretsin fakat bakış açısı kadın evde oturmaz olmasın. Yada koca eline bakmamak icin çalışmak olmasın. Allah muhafaza eşim vefat ederse, maaşı var. Ama olmasa dahi baba maaşı diye birşey var devlette. Ha bunlar çokta önemli değil."[/QUO

ben çalışmıyorum.allaha şükür ekonomik bir sıkıntımız yok lise mezunuyum
varsayalım çalışmam gerekti ekonomik sıkıntıya düştük ve ya boşanmak zorunda kaldım hiç bir zaman çALIŞMIYORUM BU ZULMU ÇEKERİM DEMEM
ŞÜKÜR ELİM AYAĞIM TUTUYOR NE İŞ OLSA ÇALIŞIR ÇOCUKLARIMa KENDİME BAKARIM
ama çalışmayan hanımları da tümden para yiyici olarak görmek hoş değil

edit :yanlışlıkla buyuk yazdım hanımlar

Back
X