Ev hanımları tü kakamı yahu!

Merhabalar ben üniversiye ve 6 yıllık kariyerden sonra ev hanımı olup çocuklarıma bakmayı tercih edenlerdenim. Elbetteki tercihimi çalışmaktan yana kullanabilirdim ama çocuklarımı kimseye teslim etmek istemedim. Varsın bir oyuncakları olsun ama anneleriyle oynasınlar. Varsın bir alışverişte et almayalım fakat yorgun bir anne ile olmasınlar. Hep ilk eğitimi benden alsınlar istedim. Şuan büyük 3,5 küçük 2,5 yaşında. Bende vakit değerlendirmek ve daha çok ilim için 2. üniversite tercihimi kullanıyorum. Belki oğullarımı okula gönderince çalışabilirim, bu benim tercihim. Eşim asla ve asla karışmaz bu konuya. Asıl konuya dönecek olursak; ben toplumumuzdaki ev hanımına bakış açısını anlayamıyorum. Çalışan hanım güçlü ve ayakta ama! ev hanımı yatıyor modundalar. Niyetim karşılaştırma yapmak değil, bana göre çalışanda, ev hanımıda değerlidir. Çünkü en önemlisi bizim, hepimizin güçlü bireyler olmamızdır. Eşim bana bakmak zorunda, çünkü ben onun hayat arkadaşıyım, çoucklarımda biricik evlatlarıdır. Toplumumuzdaki bu eş eline bakma meselesi yüzünden ara sıra eşime karşı hatalarım olmuştur. Ama sağolsun hep 'ben parayı kendim için değil, sizin için kazanıyorum' der. Yani biz yoksak hayatını bir şekilde zaten idame ettirir, onca yıl okuyup emek vermesine gerek yokki. Yapmayın hanımlar! Ev hanımlarını sadece dedikodu yapıp, totosunu devirip yatan hanımlar olarak görmeyin. Çalışma hayatınıda ev hanımlığınıda tatmış biri olarak, toplumumuzdaki çifte standartı kınıyorum.

Valla kim ne derse desin ne düşünürse düşünsün. Sen çocuklarını iyi yetiştirebilmek adına evde kalmayı tercih etmişsin. İleride belki çalışırsın belki çalışmazsın. Evlilikte kim kazanırsa kazansın para ortaktır. Tamam kadının parası olması çok başka birşey ama asıl gurur yapıp "koca parası yiyemem" diyenleri anlayamıyorum. Böyle bir ayrım aynı evin içinde nasıl düşünülür aklım almıyor. Ya o adam ileride karısından vazgeçerse, ayrılırsa kadın ayakları üzerinde nasıl dursun diyenleri hiç anlamıyorum, madem bu ihtimal akıllara geliyor o adamla 1 dakika bile durmayın.

Üniversite mezunuyum istediğim işe girene kadar da ev hanımıyım, eşim de benim için kazanıyor, asla da para harcarken çekinmem.

Ha işin şu tarafı var. Kızlarımız kör kütük aşık olup evlenmesinler, elbette okullarını okusunlar meslek sahibi olsunlar, çalışma imkanları olsun. Çalışıp çalışmamak onların bileceği iş. Okula ailesi gönderdiği halde gitmeyip sokaklarda gezen, amaann nasılsa birini bulur evlenirim parasını yerim diye düşünen cahillerden bahsetmiyorum ben. Bu insanları bende tasvip etmiyorum.

Ancak konu sahibi siz evlatlarınız için şuan evdesiniz. İnsanlara kulak tıkayın. Sizin aileniz sizin kocanız sizin yuvanız. En iyisini siz istersiniz.

Özgürlük ve refah için evlenmedim ben, baba evinde daha özgürdüm hatta,babamın durumu da iyiydi refah para anlamındaysa, eşimde daha ziyade duygu adamı sekse ben daha düşkünüm

Her konuda olduğu gibi bu genelleme de olmamış

Genelleme istisnaları haric tutar. Babanin evinde gece 4te girebiliyor muydun eve? Refah her zaman maddiyat olmak zorunda degil. Babanin evinde sekse düşkünmussun seks kelimesini bile kullanabiliyor muydun?

Sizin eşiniz lütfedip iyi bir insan oluyor, sizin için kazanıyorum diyor. Siz onun lütfuna, yücegönüllülüğüne , insafına kalmışsınız. Başka birinin ihsanına bakmak, insafına kalmak hiç tarzım değil. Zira adam yarın fikrini değiştirip başja bir kadına aile olmayı lütfetmek isterse , insaf için yalvarmak istemem.

İnsanın kendi parası olması gibisi yok buna hiç değinmiyrm bile.

Tabi ki çocuklarınızla daha çok vakit geçirmek güzel ama karşılığı başkasının insafına kalmak. Dediğim gibi bana göre değil.
bence o kişiliklerle alakalı.
bazı kadınların kişiliği zayıf, ezilmeye müsait, hakkını savunamıyor. çalışsa dahi kendine güvenemediği için boşanamıyor ve kocasının kahrını çekmeyi tercih ediyor.
kimi kadınlar ise çalışmasa da kendine güveniyor, ezdirmiyor, eşinin para konusunda ezmesine izin vermiyor, aralarındaki saygı sınırını aşmasına asla izin vermiyor ve evliliğini (koca-dışarda çalışan eş, kadın-evde çalışan eş) şeklinde devam ettiriyor.
benim eşim bana eve para getiriyorum ulen diyemez, pişman ederim. sonuçta benim rızkımı o vermiyor. gider çalışırım ona mahkum olmam. ama çalışıp para kazandığım halde evin reisi benim, para bende duracak deyip dövecek, sövecek öyle adamı da süründürürüm.
ay çocuklarım var, kocamı hala seviyorum diye de ağlamam yani buralarda.

İki kızım var , onları meslek sahibi yapabilmek en önemli gayem. "Calismam" derlerse kulaklarını çekerim, "üzülmeyin, zengin koca bulursunuz " demem.
Erkek çocuk ne iş olsa yapar (ki ben bunu da istemem) ama kız çocuğu hem okumalı, hem çalışmalı. Çocuklarının karşısında dimdik durmalı. Koca bunu sorun etmese bile kendi etmeli. Benim bakış açım bu

Birisi para için diğeri ailesi için çalışıyor yazmışsınız da o parayı biz ailemiz için kazanıyoruz ayrıca çalısan kadın da evinde temizlik yemek ütü bulaşık işi yapıyor ve iki kat daha fazla yıpranıyor

ben evde olunca çocuğun üstünü dakika da bir değiştirmiyorum mesela.. o yüzden hafta da 2 kere çamaşır yıkıyorum.. çalışınca kreşe gidiyor.. sürekli makina çalıştır. kıyafet yıka kurut ütüle.. hatta arabada klima ile çorap kuruttuğumu biliyorum..

belli ki bazı kadınlar sadece ev hanımları evde çalışıyor sanıyorlar.. bu da ayrı ilginç..

Silikon muhabbeti dönen çevrede yaşadığınjz için sizin tanıdıklarınız kesin kötü görür kadını :KK66:

Kız çocuğu gibi cümleler kurmak haklı çıkarmaz sizi. Silikon muhabbeti de garip bir sey degil. Forumu açın herkes silikon üstüne silikon yaptırıyor ve bu konuşuluyor insan uzvu çünkü meme konusulmayacak bir sey degil.

:KK66: ben de hak verdim sana
Yani sen evde bekleyen vajina olun diye cagirmiyorsun ki kimseyi, hadi boyle olun demiyorsun ki, boyle olursunuz diyorsun. Evde bekleyen vajina olmayi desteklemiyorsun, toplumda ister istemez evde oturunca oyle olunuyor kim ne kadar itiraz ederse etsin, bugun bana bakan es yarin benden skilip artik baskasina bakacagini soyleyebilir neticede, o zaman da sokaga atilan vajina olurum :KK66:

Bu anlatılmak istenen vajina metaforu üzerinden anlatılmaz ama,anlatılırsa değişik oluyo,söyle ki çalışan kadın seks yapmıyo mu eşiyle, oda o zaman gezip gelen vajina, sonunda gene seks gene seks

Kız çocuğu gibi cümleler kurmak haklı çıkarmaz sizi. Silikon muhabbeti de garip bir sey degil. Forumu açın herkes silikon üstüne silikon yaptırıyor ve bu konuşuluyor insan uzvu çünkü meme konusulmayacak bir sey degil.
Senin aklın fikrin uzuvlarda zaten
Sabahtan beri bir bir sıralıyorsun
Hadi hayırlısı
Bekar mısın anlamadım

Ben eşimin ailesiyim eline bakmıyorum zaten. O bana ve çocuklarına bakmak zorunda. Calışmaya zorlayacaksa evlenmesin, kendine güvenmeyen insanla işim olmazki
mahkumiyet yok, hayatı her manada paylaşmak var.
mahkumiyet olarak bakanlar evlenmemeli.

Kendinizi bahsettiğiniz konumda görün
Anormal kaçmaz
Ama tüm kadınları o konumda görmeyin
Kimse evde bekleyen vajina değildir

ayrıca kusura bakmayın hanımlar artık evde ki işlerde eskisi kadar yorucu değil çamaşırı makine yıkıyor elde çamaşır bitti
bulaşıkları iki günde makineye atanlar var
süpürgeler eski tip değil
eskiden kadınlar salçasını, turşusunu, peynirini, yoğurdunu, eriştesini ve aklıma gelmeyen bir sürü şeyi evde hazırlardı şimdi doğal beslenmeye çok dikkat eden ev hanımları harici herkes hazıra koşuyor nerdeyse
eskiden kadın dikiş diker kendi elbisesini kendi diker çocuklarına bir şeyler örer ve giydirirlerdi hem hazır giyimin ucuzlamaya başlaması hem de kadınların aman ne yapacağım dikişle uğraşıp da diyen gömleğin düğmesini dikmek için pantolon paçası katlamak için terziye dört beş lira verenler var ama evde tüm vakti var

yani kısacası kadınlar evde eskiden daha çok üretirler ve ev işlerinde çok daha fazla yorulurlardı
ama şimdi öyle değil bu yüzden erkeklerin de gözüne gelmeye başladı evde oturan hanımları

Ya varya abartının dibini buluyorsunuz bazen he !

Çalışan da mutlu, çalışmayan da

Kime ne ?

Ben çalışıyorum ama özel sektör koşullarından dolayı ayıla bayıla aman ben birşeyler üretiyorum havasında çalışmıyorum..

Eşim bir borç yükü altına girdi geliri iyi olmasına ragmen öderken zorlanıyoruz..

Destek olmak için girdim..

Ama çalışan kadın tribi atabilecek kadar da kendimi kutsal kadın moduna sokmuyorum yahu..

Sürekli bir didişme hali..

Kimisi çalışmaktan haz alır kimi almaz

Ben alıyor muyum mesela ?

Vallahi almıyorum..

Özel sektör diyoruz aloooooo (!)

İnsanın yağının çıkarıldıgı mekanlar diyoruz
Bence konu sahibinin demek istediği çalışıp yada calismamak değil sadece insanlarin bakis acisi boyle calisanlar ev hanimiyim diyemiyorum diyor ya konu sahibi kendisini ezik gostermemek icin yani burda bile insana insan olarak deger verilmiyorda mesleğine göre deger veriliyor ama ev hanimi olmakta bence cok zor bi gorev öyle çocuğa bakmak ev isleri yapmak misafir ağırlamak falan filan bence herseyden once insana insan oldugu icin deger vermek lazim

Bu anlatılmak istenen vajina metaforu üzerinden anlatılmaz ama,anlatılırsa değişik oluyo,söyle ki çalışan kadın seks yapmıyo mu eşiyle, oda o zaman gezip gelen vajina, sonunda gene seks gene seks

Ama çalışan kadının vajinası daha cazip geliyor ona göre.
Yani düşün bir yerde evde bekleyen vajina, diğer yerde yeni yerler görmüş turist vajina :D
Mantık bu

Genelleme istisnaları haric tutar. Babanin evinde gece 4te girebiliyor muydun eve? Refah her zaman maddiyat olmak zorunda degil. Babanin evinde sekse düşkünmussun seks kelimesini bile kullanabiliyor muydun?

Şöyle söyliyim gece 4te eve gelmeyi özgürlük saymadım hiç, şimdi de saymıyorum,baba evinde babamla seks muhabbetini edeceğim bir durum olmadı annemle konuşurduk ama,ama o zaman bakire olduğum için düşkünlük yoktu,evlenince ne iyiymiş yaw dedim

De konu neden buralara geldi

Back
X