• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Ev hanımlarının emekli olabilmesi için kanun teklifi: 25 yıl evlilik şartı

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898
CHP ev hanımlarının emekli olabilmesi için kanun teklifi verdi

page_ev-hanimlarinin-emekli-olabilmesi-icin-kanun-teklifi-25-yil-evlilik-sarti_817124641.jpg

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, sigortalılık ile bağı bulunmayan ev hanımlarının emekli olabilmesi için Meclis'e kanun teklifi verdi. Teklif yasalaşırsa, evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayan kadınlar faydalanabilecek.

CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifini TBMM Başkanlığı'na sundu.

Teklifin gerekçesinde, 15 milyon ev kadını bulunduğuna dikkat çekildi.

Gerekçede; "Bu kanun teklifi düşük gelirli hanelerde primleri ödeme imkanı olmadığı için herhangi bir şekilde sigortalı olamayan ve belli bir süre sigortalı olarak sosyal güvenlik sisteminde kaydı bulunduğu halde şu an sigorta ile bağı bulunmayan ve prim ödeyemeyen ev kadınlarının yaşlılık aylığı alabilmelerinin önü açılmaktadır" ifadeleri yer aldı.

Evlilikte 25 yılı tamamlama şartı
Teklife göre; SGK ile herhangi bir bağı olmayan kadınlardan, evliliklerinde en az 25 yılını tamamlayanlar, hiçbir şekilde aylık ve gelir almaya hak kazanmamış olanlar, kanunda belirlenen yaş sınırı ve prim gün sayısı esas alınmak şartıyla ve kanunda belirlenen kazanç sınırları içinde hesaplanacak tutarları peşin ödeyerek veya borçlanarak yaşlılık aylığı almaya hak kazanacak.

http://t24.com.tr/haber/ev-hanimlar...cin-kanun-teklifi-25-yil-evlilik-sarti,394979

25 yıl dile kolay.. Eşleri ölmüş kadınlar için de geçerli mi acep..
Anacığıma yaptırsak..

Ev hanımının 25 sene evli olması konusu ayrımcılık olmuş. İlla koca kahrı çekmesi gerekiyor der gibi :110::KK12:
25 yıl iş hayatında çalış emekli ol daha iyi olabilir, en azından dışarda kafanı şişirenler olur eve gelince huzurlu olursun. :p

İnş. Faydalanır tabi nasıl öderler bilmiyorum ama babam kredi falan çeker belki ek gelir olur en azından :110: sorma sanki sormuşlar mı :KK12:
Umarım baban öyle birşey yaparda kadında ahir ömründe 3-5 para alır devletten, gerçi eve harcar kendine harcamaz garibim:( aman hiç girmeyelim sormadan el kadar kızı evlendirme konusuna, eski insanlara çok kızıyorum çünkü böyle konularda:KK12:

Umarım baban öyle birşey yaparda kadında ahir ömründe 3-5 para alır devletten, gerçi eve harcar kendine harcamaz garibim:KK43: aman hiç girmeyelim sormadan el kadar kızı evlendirme konusuna, eski insanlara çok kızıyorum çünkü böyle konularda:KK12:
Aynen dediğin gibi ya eve harcar ya da sokak hayvanlarına hergün sabah hayvanları besliyor kilolarca tavuk parçası alıp evde haşlıyor uğraşıyor bu yaşında :KK72:
Aynen çocuk çocuk evlendirmişler zamanında :KK12:

25 yıl dile kolay.. Eşleri ölmüş kadınlar için de geçerli mi acep..
Anacığıma yaptırsak..

Ev hanımının 25 sene evli olması konusu ayrımcılık olmuş. İlla koca kahrı çekmesi gerekiyor der gibi :110::KK12:
25 yıl iş hayatında çalış emekli ol daha iyi olabilir, en azından dışarda kafanı şişirenler olur eve gelince huzurlu olursun. :p
Niye ayrımcılık?
Çalışarak emekli olanlar daha uzun çalışıyor. Ben 58 yaşımda emekli olacağım mesela. 25 yaşında evlenen ev hanımı benden önce emekli olmuş olacak :)

Son düzenleme:
Niye ayrımcılık?
Çalışarak emekli olanlar daha uzun çalışıyor. Ben 58 yaşımda emekli olacağım mesela. 25 yaşında evlenen ev hanımı benden önce emekli olmuş olacak :)
Çoğu ev kadını yararlanamayacaktır zaten, 25 yaşında evlenen, 25 yıllık evliliği sonrasında bir günde emekli edilmez, sizler gibi yaş bekletirler, belki varsayımla yazıyorum sağlık kapsam dışı bırakılacaktır, sadece emekliliğe yönelik prim ödemesi çıkarılır, çalışıpta kazanan kadar maaşları olmaz zaten bu durumda, ayrıca sanmayın ki ev kadınlarının hepsi bu primi ödeyebilecek, çoğu eşi, ailesi çalıştırmadığı için ev kadını statüsünde, kendine ait gelirleri olmayan bu kadınların kocalarının her ay ekstra yük sayacağı bu primi ödeyeceğini hiç sanmıyorum, milyonlarca ev kadınının çok az kısmı bu hakkı kullanır.

25 yıl evli kalmış kadınlara emeklilik ne ki madalya takmaları lazım. 25 yıl, benim yaşım kadar nerdeyse. Maşallah ya çeyrek asır resmen :nazar:

Çoğu ev kadını yararlanamayacaktır zaten, 25 yaşında evlenen, 25 yıllık evliliği sonrasında bir günde emekli edilmez, sizler gibi yaş bekletirler, belki varsayımla yazıyorum sağlık kapsam dışı bırakılacaktır, sadece emekliliğe yönelik prim ödemesi çıkarılır, çalışıpta kazanan kadar maaşları olmaz zaten bu durumda, ayrıca sanmayın ki ev kadınlarının hepsi bu primi ödeyebilecek, çoğu eşi, ailesi çalıştırmadığı için ev kadını statüsünde, kendine ait gelirleri olmayan bu kadınların kocalarının her ay ekstra yük sayacağı bu primi ödeyeceğini hiç sanmıyorum, milyonlarca ev kadınının çok az kısmı bu hakkı kullanır.
O konulara dair bir yorumum olmadi zaten, cogu erkek de odemeyecektir prim falan.

Ben sadece 25 yila haksizlik denmesine yorum yaptim.

Emekli maaslari zaten az, ev kadinlarininki asgariden yatirilir muhtemelen, o da azicik bir maas yapar.

Back
X