- 29 Şubat 2012
- 61.512
- 62.451
- 898
- Konu Sahibi Huy Meselesi
-
Anam garip anamın 45 yılıYasalaşırsa bir incelemek lazım, 23 yılı dolduruyorum, kalmış şurada 2 yıl
Aaaaaa çok küçük evlenmiş kadıncağızAnam garip anamın 45 yılı15 yaşında evlendirmişler
İnş. Faydalanır tabi nasıl öderler bilmiyorum ama babam kredi falan çeker belki ek gelir olur en azındanAaaaaa çok küçük evlenmiş kadıncağızteklif yasalaşırsa bir araştırın, umarım annen faydalanabilir.
Umarım baban öyle birşey yaparda kadında ahir ömründe 3-5 para alır devletten, gerçi eve harcar kendine harcamaz garibimİnş. Faydalanır tabi nasıl öderler bilmiyorum ama babam kredi falan çeker belki ek gelir olur en azındansorma sanki sormuşlar mı
Aynen dediğin gibi ya eve harcar ya da sokak hayvanlarına hergün sabah hayvanları besliyor kilolarca tavuk parçası alıp evde haşlıyor uğraşıyor bu yaşındaUmarım baban öyle birşey yaparda kadında ahir ömründe 3-5 para alır devletten, gerçi eve harcar kendine harcamaz garibimaman hiç girmeyelim sormadan el kadar kızı evlendirme konusuna, eski insanlara çok kızıyorum çünkü böyle konularda
Niye ayrımcılık?25 yıl dile kolay.. Eşleri ölmüş kadınlar için de geçerli mi acep..
Anacığıma yaptırsak..
Ev hanımının 25 sene evli olması konusu ayrımcılık olmuş. İlla koca kahrı çekmesi gerekiyor der gibi
25 yıl iş hayatında çalış emekli ol daha iyi olabilir, en azından dışarda kafanı şişirenler olur eve gelince huzurlu olursun.
Çoğu ev kadını yararlanamayacaktır zaten, 25 yaşında evlenen, 25 yıllık evliliği sonrasında bir günde emekli edilmez, sizler gibi yaş bekletirler, belki varsayımla yazıyorum sağlık kapsam dışı bırakılacaktır, sadece emekliliğe yönelik prim ödemesi çıkarılır, çalışıpta kazanan kadar maaşları olmaz zaten bu durumda, ayrıca sanmayın ki ev kadınlarının hepsi bu primi ödeyebilecek, çoğu eşi, ailesi çalıştırmadığı için ev kadını statüsünde, kendine ait gelirleri olmayan bu kadınların kocalarının her ay ekstra yük sayacağı bu primi ödeyeceğini hiç sanmıyorum, milyonlarca ev kadınının çok az kısmı bu hakkı kullanır.Niye ayrımcılık?
Çalışarak emekli olanlar daha uzun çalışıyor. Ben 58 yaşımda emekli olacağım mesela. 25 yaşında evlenen ev hanımı benden önce emekli olmuş olacak :)
O konulara dair bir yorumum olmadi zaten, cogu erkek de odemeyecektir prim falan.Çoğu ev kadını yararlanamayacaktır zaten, 25 yaşında evlenen, 25 yıllık evliliği sonrasında bir günde emekli edilmez, sizler gibi yaş bekletirler, belki varsayımla yazıyorum sağlık kapsam dışı bırakılacaktır, sadece emekliliğe yönelik prim ödemesi çıkarılır, çalışıpta kazanan kadar maaşları olmaz zaten bu durumda, ayrıca sanmayın ki ev kadınlarının hepsi bu primi ödeyebilecek, çoğu eşi, ailesi çalıştırmadığı için ev kadını statüsünde, kendine ait gelirleri olmayan bu kadınların kocalarının her ay ekstra yük sayacağı bu primi ödeyeceğini hiç sanmıyorum, milyonlarca ev kadınının çok az kısmı bu hakkı kullanır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?