Ev hanimligindan biktim.eziklik duygusundan biktim

Dandinidastana2

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
3 Eylül 2011
319
163
103
Hatay
Ev hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum

Ev hanimligindsn ve eziklik duygusundan biktim.gittigim hrryerdr ve her ortamda akranlarimin ve akrabalarimin calisiyor olmasindan bitmek tukenmek bilmeyrn is hayati anilarini dinlemekten.anlatacak bisey bulamamaktan(ev usleri haric).HATTA sadece dinleyici olmaktan ote gidememektrn.bombos ve sıkıcıcı monoton hayatimdan.hizmetci gibi butun gun is yapmaktan.konusmayi ve muhabbet etmeyi bile unutmaktan.etrafimdakilerin komsu teyzelerden ote gidemeyisinden(onlari cok seviyorum bu arada).
Bitmis tukenmis ozguvenimden.beni hayatim boyunca hep asagilayan ve calistirmayan annemden.calistirmayan ve kisiligimi yok eden kocamdan.herseyden nefret ediyorum

aslında çalışıp sizin gibi hisseden bı çok kişi varken. sizin durumunuzda olup tam tersi olan kişiler de var.

mesela ben çalışıyorum ama evde olunca anlatacak biseyim olmuyo. ama çalışmamış lise mezunu ev hanımı bi arkadaşım var. hep biseyler yapar aktiftir hiç sikmaz muhabbeti.

ben de elimden geldiğince kendimi gelistirmeye biseyler arastirmaya çalışırım.

çalışma imkaniniz yoksa kurs vs imkaniniz var mi peki. ya da evden biseyler yapmaya. tek başınıza çıkıp dolasmaniz sorun oluyo mu mesela

Bende ev hanımıyım , hiç sizin gibi hissetmiyorum , çalışıp yada bilmem ne mezunu olup iki lafı bir araya getiremeyenler var , siz niye konuşmayı unutacak durumdasınızki bukadar , kendinizi hizmetçi olarak görmenizde çok garip , çalışan bayanlar ev işide yapıyor aynı zamanda . Çoluk çocuk varmı , siz fazla bunalmışsınız .

Eşinizle konuşun çalışmak istediğinizi böyle sıkıldığını mutsuz olduğunuzu anlatın sizde çalışın ama ev hanımı olmakta o kadar kötü bir durum değil neden kendinizi hizmetçi gibi hissediyorsunuz sonuçta sizin eviniz çalışsanızda eve gelince bunları yapıcaksınız.

sizin meseleniz ev hanimi olmak değil bence. içinizdeki mutsuzluğa bahane olmasın çalışmamak. evet calismak, insan icine çıkmak bazen çok guzel. ama bazen çalışan insanlar da evlerinde oturup evleriyle çocuklarıyla ilgilenmek istiyorlar.

eğer evinizdeki yaşam monotonsa ve sıkıcıysa buna bir çözüm bulmak sizin elinizde. neden çalışmıyorsunuz? deneyiminiz mesleğiniz yoksa bile kurslara, atolyelere gidebilirsiniz. o kadar güzel ugraslar var ki suan eğer maddi durumunuz yeterliyse -ki calismadiginiza göre öyle olduğunu varsayıyorum- kendinize çok guzel kazanımlar sağlayabilirsiniz.

yıllardır çalışıyorum, o kadar yorgunum ki çalışmaktan. şuan kızım için ücretsiz izindeyim, eğer maddi durumum elverseydi heralde hic evde durmazdim.

bu tip meselelerde başkalarını suçlamak kolay olan bana gore. tek engellenen siz değilsiniz. eğer gerçekten isterseniz yapabilirsiniz.

Sizin meseleniz işe yarar hissetmemek.
Ve yaptığınız şeylerin muhtemelen eşiniz, aileniz vb kişiler tarafından onay ve tebrik görmemesi.
Bunu değiştirmek sizin elinizde.
Canınız istiyorsa o işi ya mükemmel yapın ya da yapmayın.
Konuşmak için çalışıyor olmak algısı hele ki çok yanlış.
Bir insanın kültürel ve iletişimsel donanımları, para kazanma amaçlı emek vermesine bağlı olamaz.
Kendinizi geliştirin, gündemi takip edin.
Yeni şeyler deneyin ve belki de yeteneğiniz olduğu bir alanı keşfeder, buna yönelirsiniz.
Yaptığınız temizliği bile hafife almayın, ağır iştir.
Ve bunu önce kendiniz dile getirip, takdir edin kendinizi.
Ardından söylemlerinize yansıtarak farkettirin.

İşe yaramama duygusu o kadar okuyup çalışmamak küçükken eleştirdiğim ev kadınlarından oldum ben de. Ölsem gözüm arkada kalmaz yaşama amacı bulamıyorum çalışsam amaçlarım olurdu çok sıkılıyorum ben de çok. Kendimi bu hayatta mutlu edemedim diye çocuk yapmak istemiyorum. Olsaydı oyalanırmıydım yoksa daha da mı bunalırdım bilmiyorum

sizin meseleniz ev hanimi olmak değil bence. içinizdeki mutsuzluğa bahane olmasın çalışmamak. evet calismak, insan icine çıkmak bazen çok guzel. ama bazen çalışan insanlar da evlerinde oturup evleriyle çocuklarıyla ilgilenmek istiyorlar.

eğer evinizdeki yaşam monotonsa ve sıkıcıysa buna bir çözüm bulmak sizin elinizde. neden çalışmıyorsunuz? deneyiminiz mesleğiniz yoksa bile kurslara, atolyelere gidebilirsiniz. o kadar güzel ugraslar var ki suan eğer maddi durumunuz yeterliyse -ki calismadiginiza göre öyle olduğunu varsayıyorum- kendinize çok guzel kazanımlar sağlayabilirsiniz.

yıllardır çalışıyorum, o kadar yorgunum ki çalışmaktan. şuan kızım için ücretsiz izindeyim, eğer maddi durumum elverseydi heralde hic evde durmazdim.

bu tip meselelerde başkalarını suçlamak kolay olan bana gore. tek engellenen siz değilsiniz. eğer gerçekten isterseniz yapabilirsiniz.
Kalkistigim hicbir iste basarili olabilecegime inanmiyorum.esim bir taraftan cocuklar bir taraftan cekistirdikce hicbir isin ucundan tutmak motivasyonu yok.oysa ayaklari ustunde duran ozguvenli biri olmak isterdim.daha once bircok denemem oldu ama issizlik yuzunden dogrudurust bisey tutturamadim.kisacasi ne umduk ne bulduk.

Para sorun degilse olay calismamak olamaz. Calisan butun kadinlar mutlu mu: ) asla degil herkes cok merakli degil 5-6 gun cocugu colugu birakip calismaya.. ekmek parasi..paran varsa vok guzel seyler yapabilirsin.. ha hem calismiyirsan hem paran yoksa o zaman haklisin

bence o zaman da haklı değil, kusura bakmasın arkadaş.
ben bu çağda hala eşim çalıştırmıyor cümlesini hic bir kadina yakistiramiyorum. hele ki maddi durumu iyi degilse. hem eksik bırakacak, evin gecimini sağlamakta zorlanacak hem calistirmayacak. farklı meseleler vardır, çocuğuna bakacak kimsesi yoktur, aldığı para bakiciyi bile karşılamaz belki anlarım. ama çalıştırmıyor olmamalı sebep.

ayrıca çalışan herkes dolu dolu mu muhabbet ediyor sanki? eski is yerimden arkadaslarim arıyor bazen o mudur istifa etmiş, bu kız boşanmış yeniden evleniyor, bu adamın çocuğu olmus'tan öteye gidemiyor sohbet.

15 aydır evdeyim, çok zor bir bebeğim var. ama ya okudugum bir kitap vardır elimde, ya da araştırdığım bir konu.

buraya girip yazı yazabilen birinin interneti de vardır değil mi? isterse sıkılmaya hic vakti kalmaz.

Kalkistigim hicbir iste basarili olabilecegime inanmiyorum.esim bir taraftan cocuklar bir taraftan cekistirdikce hicbir isin ucundan tutmak motivasyonu yok.oysa ayaklari ustunde duran ozguvenli biri olmak isterdim.daha once bircok denemem oldu ama issizlik yuzunden dogrudurust bisey tutturamadim.kisacasi ne umduk ne bulduk.

sizin genel olarak hayata karşı bir isteksizliginiz var heralde. mesela esinizle mutlu değilseniz, ya da çocuklar çok yoruyorsa çalışınca bu düzelmeyecek iki katina çıkacak hersey. hayattan zevk almanın yollarını bulmak sizin elinizde.

bence o zaman da haklı değil, kusura bakmasın arkadaş.
ben bu çağda hala eşim çalıştırmıyor cümlesini hic bir kadina yakistiramiyorum. hele ki maddi durumu iyi degilse. hem eksik bırakacak, evin gecimini sağlamakta zorlanacak hem calistirmayacak. farklı meseleler vardır, çocuğuna bakacak kimsesi yoktur, aldığı para bakiciyi bile karşılamaz belki anlarım. ama çalıştırmıyor olmamalı sebep.

ayrıca çalışan herkes dolu dolu mu muhabbet ediyor sanki? eski is yerimden arkadaslarim arıyor bazen o mudur istifa etmiş, bu kız boşanmış yeniden evleniyor, bu adamın çocuğu olmus'tan öteye gidemiyor sohbet.

15 aydır evdeyim, çok zor bir bebeğim var. ama ya okudugum bir kitap vardır elimde, ya da araştırdığım bir konu.

buraya girip yazı yazabilen birinin interneti de vardır değil mi? isterse sıkılmaya hic vakti kalmaz.

Valla burda cogu kisi herkesin hayatini kendi hayati gibi saniyor, ama oyle degil. Kimi kadin kocasi izin vermiyor diye yerinden oynayamiyor. kadin okumus bilgili kulturli bir arastirmaci ustelik. Neleri var neleri. Yani ben calisirim demekle olmuyor demekki. Herkesin karakteri ayni degil, herkes guclu degil. Bak bu dogru demiyorum, ama var yani

Back
X