memur maaşınamı endeksli konutu annenizin?Hayır sabit ödemeden faydalanmadilar. Her 6 ayda bir artıyor ücret ama annemler 13 sene önce aldılar. Ne kadar artsada bornal kiralar kadar artmıyor ve bir süre sonra piyasanın çok altında kalıyor ödemesi. Mesela annem şu anda 1000 tl gibi bir para ödüyor aylık ama karşı dairesini ev sahibi kiraya verdi 1900 e. Yani karşı dairedeki kişi kiraya 1900 veriyor bir nevi havaya giden para ama annem kendi evine 1000 tl ödüyor. Hersekilde siz karlisiniz ama sanırım siz çok düz mantık bakıyorsunuz olaya.
anlatmıyorsunuz ki. her sene 2 kere artış olması mı canınızı sıkıyor?Ahhh beni bi anlasanız.
Olsada habire ev satsam konu sahibi.Hangi şehir bu çok ucuzmuş bizi de bilgilendirin konu sahibi. Habire ev satmayın biraz kendinizi zorlayabiliyosaniz ödeyin o evi. Ben de bugünlerde ev almak istiyorum ama elimi hangi eve atsam şakkk diye satiliyo
Her 6 ayda bir efe tüfe oranında zam yapılıyor. Şimdiye kadar daha az zam yapılıyordu ama son dönemde çok ciddi enflasyon olduğu için bu defa annemlerinde öncekilere göre daha yüksek zamlandi ama evin değeride inanılmaz arttı. Ama çevreye bakin normal ev kirasını efe tufe oranında zam yapan kalmadı neredeyse kiralar 2 katına çıktı direk. Ev sahibi bu kadar zam yapamaz çıkaramaz mahkemeye başvurun vs deniyor ama uğraş dur işin yoksa üstüne birde dünya kadar huzursuzluk. Şimdi en azından kendi evinde mis gibi kendi malına ödeyerek oturacaksın.memur maaşınamı endeksli konutu annenizin?
toki evi senede 2 kere memur maaşına göre zamlanıyor. piyasadaki normal evler bir hafta içinde en az 50-100 bin zamlanıyor bir de öyle düşünün.Ahhh beni bi anlasanız.
anlatmıyorsunuz ki. her sene 2 kere artış olması mı canınızı sıkıy
1 yılda 20 bin koyuyor üstüne ee benim ödediğim 20 bin benim evimin borcu hiç bir şekilde bitmice onu demek istiyorum.Hani bankadan çekeriz kredi sabit durur yerinde taksitleri ama bu böyle değil borç hiçbir şekilde bitmiyor.anlatmıyorsunuz ki. her sene 2 kere artış olması mı canınızı sıkıyor?
Evin fiyatı mıymış o? Ben ara ödeme falan sandım. Haberimiz olsaydı keşke alırdık220 bine ev bulmuş onun farkında değil sanırım. 220'ye ev mi kaldı?
ahahah beğenmiyor ama. bir senede 20 bin zamlanacak diyor. ilanlar bir haftada 100 bin artıyor. şu an 220'ye ev bulsam borca bile girmeden basar parayı alırım birikmişle. herkesten önce alırım o derece yaniEvin fiyatı mıymış o? Ben ara ödeme falan sandım. Haberimiz olsaydı keşke alırdık
Kim benmi??Siz bu hesapsızlıkla nasıl kpss çözdünüz ya ordsa matematik mantık yok mu?
anlatmıyorsunuz ki. her sene 2 kere artış olması mı canınızı sıkıyor?
Anaparadan bahsediyor. Üstüne yıllarca taksit ödeyecek (benim anladığım)220 bine ev bulmuş onun farkında değil sanırım. 220'ye ev mi kaldı?
Tokilerde her altı ay bir zam geliyormuş ödeme miktarı artıyormuş.Bizde ev aldık 2019'da banka kiredi ile 1500 aylık ödeme ile ozaman bu para çoktu şimdi ise bu miktar pula döndü.Merhaba hanımlar,burada konu açmıştım evim oldu çok mutluyum diye( ama malesef evimizi satmak durumunda kaldık.Şimdi biz evi tokiden başka birirnin üzerinden devraldık,bize devralırken bu ev memur maaşına endeksli dedi banka personeli,ben biliyordum 6 ayda enflasyona göre artış gösterdiğini,fakat ana paranın'da yükseldiğini bilmiyordum.Temmuz ayında memur maaşları zamlanınca ne göreyim,benim 195 bin olan ana param 220 bin olmuş.İnanın o kadar üzüldümki ne yapacağımı şaşırdım hemen tokiyi aradım bana denilen, evinizin değeri yükselmiş birde bu sene efe tüfe çok arttı siz okumadınızmı imzalarken dedim önümüzdemi bırakıyorsunuz imzala imzala hadi diyorsunuz.Kısacası durum bundan ibaret ben yine ev hayalindeyim.Ama dersimi aldım nasip diyeceğim bundan sonra heee hep nasip diyodum ama,bundan sonra oluruna bırakacağım galiba.Hepinize iyi günler dilerim.
ahahhah ya işte sizin gibi insanları seviyorum. lafınızdaki ince zeka, bu dokundurma bambaşka bişey ve sesli güldüm, söylemek istedim sadeceSiz gerçekten devlet memuru musunuz?
Soruların çalındığı sene mi girdiniz kpssye?
Olm benim aldığım ev 6 ayda %250 zamlandı.ahahah beğenmiyor ama. bir senede 20 bin zamlanacak diyor. ilanlar bir haftada 100 bin artıyor. şu an 220'ye ev bulsam borca bile girmeden basar parayı alırım birikmişle. herkesten önce alırım o derece yanikimseye de söylemem izdiham çıkmasın diye, önce giden kapar evi
Ben işte habire satmalik bir duruma girmeyin diye söylüyorum valla çok samimiyim hangi şehir bu oraları ben de araştırayim en azından hangi coğrafi bölgede?Olsada habire ev satsam konu sahibi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?