Ev hayalim yine suya düştü

memur maaşınamı endeksli konutu annenizin?

Hangi şehir bu çok ucuzmuş bizi de bilgilendirin konu sahibi. Habire ev satmayın biraz kendinizi zorlayabiliyosaniz ödeyin o evi. Ben de bugünlerde ev almak istiyorum ama elimi hangi eve atsam şakkk diye satiliyo

memur maaşınamı endeksli konutu annenizin?
Her 6 ayda bir efe tüfe oranında zam yapılıyor. Şimdiye kadar daha az zam yapılıyordu ama son dönemde çok ciddi enflasyon olduğu için bu defa annemlerinde öncekilere göre daha yüksek zamlandi ama evin değeride inanılmaz arttı. Ama çevreye bakin normal ev kirasını efe tufe oranında zam yapan kalmadı neredeyse kiralar 2 katına çıktı direk. Ev sahibi bu kadar zam yapamaz çıkaramaz mahkemeye başvurun vs deniyor ama uğraş dur işin yoksa üstüne birde dünya kadar huzursuzluk. Şimdi en azından kendi evinde mis gibi kendi malına ödeyerek oturacaksın.

Evin fiyatı mıymış o? Ben ara ödeme falan sandım. Haberimiz olsaydı keşke alırdık
ahahah beğenmiyor ama. bir senede 20 bin zamlanacak diyor. ilanlar bir haftada 100 bin artıyor. şu an 220'ye ev bulsam borca bile girmeden basar parayı alırım birikmişle. herkesten önce alırım o derece yani kimseye de söylemem izdiham çıkmasın diye, önce giden kapar evi

anlatmıyorsunuz ki. her sene 2 kere artış olması mı canınızı sıkıyor?

Ben anladığımı anlatayım size yanlışsa beni düzeltin konu sahibi

195.000 TL 'ye evi anlaşmışlar Aylık ödeme 1,625 TL diyelim (120 ay olduğunu varsayarsam )
6 ay sonra ödemeler 1.625 'den yaklaşık 1.835 TL'ye yükselmiş.
Evin taksitleri 6 ayda bir artıkça kalan bedelde artıyor.

Başka bir değişle

Evin değeri ; 220.000.-
6 ay* 1835 ; 11.000.- (taksitler örnektir)
6 ay sonunda kalan : 209.000 olması gerekirken

7.ayda gelen aylık zam oranına göre kalan ana para yükselir.

Konu sahibi böylemi ?

220 bine ev bulmuş onun farkında değil sanırım. 220'ye ev mi kaldı?
Anaparadan bahsediyor. Üstüne yıllarca taksit ödeyecek (benim anladığım)
TOKİ fakirlere yönelik bir şey değil mi, neden memur maaşlarına oranlı. Çok saçma..hadi konu sahibi memurmuş ya asgari ücretle evi alanlar ne yapacak?
Ne saçma bir ülke ya... Konu sahibi kredi çekip peşin ödeme imkanınız var mı? En azından sabit parada banka kredisi ödersin, ödeyeceğin para enflasyondan değer kaybeder

Tokilerde her altı ay bir zam geliyormuş ödeme miktarı artıyormuş.Bizde ev aldık 2019'da banka kiredi ile 1500 aylık ödeme ile ozaman bu para çoktu şimdi ise bu miktar pula döndü.

Olm benim aldığım ev 6 ayda %250 zamlandı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…