Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.ödeyecek ama piyasadaki ilanlarla kıyaslanınca daha ucuz. 100 bin falan artıyor ev fiyatları haftada.
toki'nin memur maaşı sistemi aşırı saçma zaten ama asgari ücrete endeksli olması da kötü olurdu, önüne gelen asgariye zam yapıyor çünkübu sabit veya enflasyonun bilmem kaçı kadar zamlanacak biçimde olmalı. atyorum enflasyonun beşte biri kadar gibi.
konu sahibi banka kredisi çekemiyormuş öyle yazmış.
izmir selçuk'ta yeni toki yapacaklar, göt kadar evler m2 bazında, 800 binlerden başlıyor.
ben asgari ücretle çalışıyorum.Yahu zaten anapara arttığı için taksit artıyor. TOKİ sistemi bu. Sizin maaşınıza da zam geldi ödemenize de. Satacağınız bir durum yokmuş ki.
tamam işte memur maaşına endeksli olması her türlü saçma zaten dar gelirli için.Memur maaşı zammı dediği enflasyon oranı zaten. Ne kadar enflasyon açıklarsa o kadar zam yapıyor. Sabit taksit isteyen banka kredisiyle ev alıyor zaten. O durum da malum zaten.
Nasıl bitmiyor borcunuz allah aşkına? Sonsuz ödemeli toki mi yapmışlar?Memur değilim ben sıradan bir işçiyim.Ben bu daireyi başka bi şahıstan aldım hani dedim istanbulda bişey alamıyorum bari başka yerden alayım az az öderim dedim,fakat baktığımda benim borcum hiç bitmiyor hani bankadan çekersin ödedikçe düşer taksidinde zamanla pul olur ama bu öyle bişey değil hem taksit zamlanıyor hem ana para zamlanıyor.
Konunun ismi zaten; "ev hayalim yine suya düştü"o zaman hiç alamayacak, geçmiş olsun ne diyelim. biz hesaplamasına takıldık daha çok.
Pardon banka öpücükle kredi vermiyor:)))onun içinde ipotek göstermek gerekiyor ne gösterelim ev zaten benim üzerime değil devletin üzerine biraz mantıklı olsanız tek çalışıyorum zorlanırım ama öderim bi şekilde dedim ama olmadı.aylık taksidin yükselmesini takmış kafaya. kiracı olduğun zaman ev sahibi her sene kirana daha yüksek zam yapmaya çalışıyor. işine gelmiyorsa çık diyor. saçma sapan şeylere karışıyorlar, bizimki karışmaya çalıştı mesela izin vermedik. kafaya göre sebepsiz çıkarmak istiyor, yeni eve taşınmak demek masraf ve yeni kira demek. bin tane dert yani bu haliyle bile tokiyi öpsün başına koysun. biz de düşündük ama yapıldığı ilçede 1 sene ikamet etme şartı vardı, karşılamıyoruz bu şartı. ayrıca bu tokinin kalan ödemesini belli bir süre sonra bankadan kredi çekip kapatan da var. şu devirde ev almak için tl ile borçlanmak mantıksız bir durum değil.
Taksit sayısına bakıyorlar benim taksit sayım 100 ayNasıl bitmiyor borcunuz allah aşkına? Sonsuz ödemeli toki mi yapmışlar?
Asgari ücrete de 1300 tl zam geldi zaten.ben asgari ücretle çalışıyorum.
Benimki de 120 aydı, 5 yıl olmuş bile cekeli.Taksit sayısına bakıyorlar benim taksit sayım 100 ay
Tek çalışıyorum derken? Boşandınız mı?Pardon banka öpücükle kredi vermiyor:)))onun içinde ipotek göstermek gerekiyor ne gösterelim ev zaten benim üzerime değil devletin üzerine biraz mantıklı olsanız tek çalışıyorum zorlanırım ama öderim bi şekilde dedim ama olmadı.
Banka ama dimi?Benimki de 120 aydı, 5 yıl olmuş bile cekeli.
Ee tamam 100 ay sonra bitecek yani borcunuz.Taksit sayısına bakıyorlar benim taksit sayım 100 ay
İşte çocuklarda öyle dedi zaten anne bırak bu kadar kendini şartlamayı olmuyorsa olmuyordrTek çalışıyorum derken? Boşandınız mı?
Tek başına asgari ücretle hem çocuk büyütüp hem ev kredisi ödemek mümkün değil zaten.
Ama herşeye geldiAsgari ücrete de 1300 tl zam geldi zaten.
Olmayacağı açıkmış ama zaten. Hovardalık yapmışsınız. Bunun taksitlerin artmasıyla falan bir alakası yok. Sizin herhangi bir taksit ödeyecek geliriniz yok şu an.İşte çocuklarda öyle dedi zaten anne bırak bu kadar kendini şartlamayı olmuyorsa olmuyordr
Evet banka ama sizin gibi ince hesap yapsak bankadan kredi cekemezdik, çünkü faiz ödüyoruz.Banka ama dimi?
Galiba peşinat ödemesi gerekiyor ve ona gelmiş 25 binEe tamam 100 ay sonra bitecek yani borcunuz.
Yok değilmiş. Taksitlere zam gelmiş.Galiba peşinat ödemesi gerekiyor ve ona gelmiş 25 bin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?