Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

gamyoncu

o artık melek annesi
Kayıtlı Üye
7 Eylül 2011
3.252
46
363
35
yaksamlar kızlar ben bu siteye daha yeni üye oldum.Ve benim sorunum bana göre çok büyük.Ev işini yapamıyorum yemek yapamıyorum sürekli bir üşengeçlik hali.Mutfak oturma odası salon hepsi aynı.Kendime bir çeki düzen veriyim diyorum ama olmuyor.O kadar özeniyorum ki evi ve kendi tertemiz insanlara.Daha 1.5 yıllık evliyim.Eşimde bana belli ettirmese de oda çok şikayetçi bu durumdan.akşamları yemek yapamıyorum.Bulaşıklar birikiyor.çamaşır deseniz aynı.evimde hala bir düzen sağlayabilmiş değilim.gıda fabrikasında amir olarak çalışıyorum.8 saat çalışma saatimiz.Ama bende hep tembellik hali
Şimdi sizden ricam bana bir akıl verin neyi nasıl yapmam gerektiği hakkında.Lütfen bayanlar sizlerin yardımlarına çok ihtiyacım var.Umarım beni geri çevirmezsiniz.

vitamin desteği falan alsanız belki biraz canlandırır sizi.

yok yok vitaminlik değil bu. O an bol enerji isteyen ama sevdiğimiz bi aktivite olsa koşa koşa yaparız da iki tabak dursa masada kaldırmaya üşeniriz. Arkadaşım benimle aynı durumu paylaşan biri var mı diyordum, varmış gerçekten. Valla ben artık işi eğlenerek yapmaya çalışıyorum. Dün yerleri silmem gerekiyordu mesela, tuttum bütün odadaki mobilyaların yerini değiştirdim. Çünkü dekorasyonu çok seviyorum ve koca koca mobilyaları taşırken değil de eğilip yerleri silerken daha çok yoruluyorum sanki. :) Neyse bu arada da parça parça her koltuğun altını sildim fln derken hem salonum değişti hem yerler halloldu. Kendine küçük ya da seveceğin hedefler koyarak daha fazlasını yapmanı tavsiye edebilirim. Sende işe yarayanlar varsa ben de bekliyorum. :)

off kadınların işi zor valla ! aksama kadar çalışıp aksam evın ıhtıyaclarıyla geçirmek ınsanı bıktırıyor gercekten. benım her zaman haftada birkaç gun yardımcım olmasına ramen yemekten kalk topla sonra yeni yemegı yap çamasır at as bılmemne saat oluyor 10 11 zaten, hele bır de utu, temızlık falan yapanları dusunemıyorummm ! 10 dan 11 den once koyamıyorsun poponu koltuga sonrada ZZzzzz zaten. en guzel gunlerı boyle geçiyor ınsanın! bence yardımcı birini alıyormusun bılmıyorum ama en azından haftada bırkac gun al derım. rahatlarsın biraz. madem çalışıuyorsun o kadarı ihtiyaç yani.. en azından kısmen hafiflersin.

müzik dinlemeyi seviyorsanız müzik dinleyerek temizliğinizi yapsanız .Bu arada ben anlamadım beceremiyor musunuz yoksa yapmak mı istemiyorsunuz?

beceriyorum ama kalkıpta yapmak istemiyorum tabi onlar biriktikçe birikiyor ve ben bu sefer içinden hiç çıkamıyorum

evet kendimi aynı senin dediğin gibi oluyor ama benim ki bazen değil sürekli oluyor

evlenmeden önce nasıldın yine böylemiydin sonradanmı oldun annene hiç yardım etmezmiydin

bende 2 yıllık evliyim.. bende yeni yeni düzen oturttum evimde.. hem iş hem ev işi insanı yoruyor.. ama maalesef eşinize karşı sorumlu olduğunuz hatırlıyorsunuz her akşam eve geldiğinizde bir birer yapın ben öyle yapıyorum.. mesela bir akşam mutfağı düzenliyorum.. bi akşam çamaşır atıyorum.. bi akşam ütü yapıyorum.. ama bende hala banyoya bi düzen getirebildiğimi söyleyemem.. şuan da yarınki yemeği pişiriyorum mesela

evet kızlar yok mu bana yadımcı olucak taktik vericek arkadaşlar inanın bu dertten çok sıkıldım ve görüşlerinizi dört gözle bekliyorum

1- dağınık evde temizlik yapılmaz. önce eşya, ıvır zıvır... düzenini oturtursanız temizlik düzeni peşinden gelir.

ıvız zıvır atın. tezgahlar hep boş kalsın. banyoda kullanmadığınız krem, parfüm dolaplara kaldırın... ne kadar tenha, o kadar kolay temizlik.

2- bismillah diyip hemen başlayın yoksa ay az oturam tv bakam... kalkamazsınız yerinizden. ilk işinizi yapın kendinize hedef koyun şunu izleyecem gibi iş bitsin öyle. zaten işe başladı mı da aman buna mı üşendim dersiniz inanın.

3- biriktirmeden yapın. mesela, küveti 1ay fırçalamazsan 1saat çamaşır suyuyla ovman gerekir ama her banyodan sonra daha bornoz üstünüzdeyken cifle şöyle bir fırçalayıp su tutarsan 5dk da temizlenir.

mutfak tezgahları boş olursa gelir gider silersiniz. biblo da öyle ne kadar az o kadar kolay toz alırsınız.

günlere göre sıralarsınız.

ütü mesela birikti mi ayy nasıl üşenirim. 2 gömlek çıkar çıkmaz hemen ütülerim. 2 gömlek 2 pantalon.... sık ama az az yapıyorum böylece.

iş biriktirmeyin.

Son düzenleme:
canım zaman zaman herkes tembelleşir :) insanın öyle dönemleri olur. 1.5 yıl dediğine göre sende daimi bir şey bu. müzik dinle ya da aç televizyonu. bir yandan işini yap bir yandan kulağın orda olsun. o şekilde daha çabuk biter.
evlenmeden önce de böyle miydin? annene yardım ediyor muydun. neden içinden gelmiyor. canın bir şeye mi sıkkın.

evindeki fazlalıklardan kurtul kaldır bi kenara atılcakları at verilcekleri ver rahatlarsın.3 senelik evliyim ve hiç sevmem heryerde bi eşya olmasını sade ve az eşyayla daha mutluyum temizligi kolay oluyor
kendine çamaşır ve ütü günü belirle
pc başına geçip oturma
akşam yemegini az ye ( fazla yedigimde benimde mutfgı toplayasım gelmiyor) üzerine bi agırlık cöker)
her aldıını yerine hemen koy
cocuk oluncaa cok daha zor oluyorr

aksam yemegini az ye diyor nerden biliyon cok yedigini ALLAH IYILIGINI VERSIN

ben kendime şöyle taktikler üretiyorum mesela yapmam gereken bişey var yapamıyorum diyorumki bunu yapmam için ne lazım .. mesela müsafir gelecekse evin temiz olması lazım kimseye mahcup olmayayım o zaman düşünüyorum kendimi şartlandırıyorum yarın müsafir gelecek diyorum halbuki öyle bişey yok ama kafama onu yerleştirince o işi yapıyorum senden böyle yapabilirsin ..

saat 19.00 gibi eve gitmiş oluyorum.yemeğim hazır oluyor.onu ısıtyorum.salata yapıyorm hemen.yiyoruz.bende oturursam kalkamıyorum o yüzden sofradan kalkar kalkmaz hemen bulaşıkları makineye atıyorum.ertesi günkü yemeği ocaga koyuyorum.meyve çay kahve bulaşıgınıda hemen yıkayıp kaldırıyorum.eşimde bende düzenliyiz.haliyle evimiz hiç dagılmıyor.herkes aldıgını aldıgı yere koyuyor.hafta sonu cumartesi alışverişi marketi hallediyorum.pazar günü eşimle birlikte temizlik yapıyoruz.1 hafta yetiyor bize.eşim hafta içi mutfagı birkez daha alıyor kırıntı olur diye.çamaşır günüm cumartesi akşam.pazar günü onları toparlıyorum.ütülüyorum.böylece kendiliğinden düzen sağlanmıs oluyor.

bence yapmanız gerekenler

* öncelikle eşinizle konusmalı topladıgınız temizlediğiniz düzene baglı kalmasını sağlamalısınız.oda düzenli olmalı temiz buldugunu temiz bırakmalı.

* bir sonraki günün yemeği bir önceki günden hazır olmalı.

* bulaşık asla bekletmeyin sonra yıkamasıda zor olur.haşaratta gelir hiç mideniz almaz.

* belli bir günü çamaşır günü yapın.makineye atın sonra boşaltın yine atın.kuruyanları ütülenecekleri bekletmeyin.hemen kaldırın.

bu durumdan rahatsız oldugunuz belli.sürekli kafanızda su işide yapmalıyım diye düşüncesi rahatsız ediyor olmalı sizi.o yüzden biriktirmemek çok önemli.sıraya koyun.düzeni sağlayın gerisi çorap söküğü gibi geliyor.yapacagınız haftanın bir günü temizlik.sonrasında düzenli olmak.bulaşık çamaşır bekletmemek.ertesi günün yemeğini 1 gün önceden yapmak 8 saat çalışıyormus birde ne güzel.işlerinizi halledin ohh kafanız iş yönünden de rahat keyfinize bakın sonra

evet gerçekten çok doğru ama ben uygulayamıyorum bu şekilde bana evde yaptığınız işleri anlatırsanız daha çabuk motive olacağımı umuyorum

çalışıyor musun sen yoksa ev hanımı mısın canım?

ben çalışıyorum evli değilim ama annemler yok şimdilik evde iki kardeşim daha var.. akşam eve git yemek hazırla bulaşıkları topla makineye yerleştir sonra biraz keyif derken akşam yatmadan yarım saat önce camları açar muhakkak havalandırırım evi ortalıktaki dağınıklığı toplarım öyle yatarım
haftasonuda dipli köşeli koltukları çekip halıları kaldırıp süpürür silerim tabi bunları yaparken müzik daima açıktır ve güzel kokulu deterjan al yerler için.. bide yerleri sildiğin suya azıcıkta olsa sirke damlatıver bunu bana bi büyüğüm söylemişti eskidende yapılırmış evdeki kötü duaları yok edermiş bereket verirmiş alışkanlık oldu bende yapıyorum salonun yerlerini silince kuruyana kadar başka odaya geçer orayı süpürürüm fazlalıkları tutmayı hiç sevmiyorum ıvır zıvır gözüme ilişen olursa atarım gözüne kestirdiğin eşyalarda değişiklik yap bide temizlik yapmayı çok seviyorum ben terapi gibi geliyor

tuvaleti banyoyu en sona bırakırım tuvaleti fırçalarım deterjanı ve çamaşır suyuyla bırakırım mikropları ölsün diye geçerim banyoya lavaboyu ciflerim yıkarım aynasını silerim sonra tekrar tuvalete güzelce durularım mis gibi kokar kapısını kapatırım..

temizliğin sonunda girerim banyoya güzelce banyonun yerlerinide yıkar temizlerim kendi duşumu alır çıkarım veee en güzel yanıııı kendime türk kahvesi yapar evde kimse yoksa bornozla oturup mis gibi evde keyif yaparak kahve içmek eeeh evde birileri varsa kahveyi giyinikken içmek

temizlik yaparken bide kimseyi istemiyorum ayağımın altında kovuyorum evden
annem atom karınca diye isim taktı bu arada

inşallah faydası olmuştur

birde her haftasonu dolabımdaki kıyafetlerin hepsini boşaltır tekrar katlar düzenlerim havalanırlar bu arada kirliler çıkar neyin nerde olduğunu bilirim

artık yorulmadıysam ayakkabılığı düzenlerim biter işleeeer :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…