Ev işi yapamıyorum,sürekli üşengeçlik halindeyim

Bu konudan müzdaribimmm
Bende bir türlüü düzenlii olamıyorumm böyle oluncada çok mutsuz oluyorum,
Mesela bugünn evi tertemiz yaptımm hep böyle olacam diyorumm 2 gün öyleysem 3ncü gün tanıyamıyorumm eviii ,
yerlerde oyuncak çamaşır derken başını alıyor gidiyorr
Bende şimdi hergün kendime iş belirledim havalar soğuyunca dün bütün camları sildim ,bugün mutfağı temizledimm buzdolabı ,dolap içleri yarın diğer odalar bitincede hergün dağınıklık bırakmıcamm

Yemek işinide 1 haftalık liste hazırladımm bugün nohut yarın ,türlü diye 1 haftalık yazdım
ama bende 3 çocuk var o yüzden düzenlii olmak zor oluyorr,biri sabah gidiyor diğeri öğlen, 1 de 10 aylık oğlum varr
Yemeğide mesela zor olanlar eğer karnıyarık yapacaksam 1 gün önceden kzıartıyorumm sabah hemen pişiriyorum

bu durumdan bende muzdaribim :)
ama yapacak birsey yok usteki arkadasin yazdigi gibi 3 gun yapsam 4 gun pes ediyorum yine basa donuyorum...
bazen hic temizleyesim gelmiyor evi...bazende hergun temizliyorum ruh halime bagli...
genelde sinirlenince kendimi temizlige adiyorum...hep sinirlensem mi ne :))
butun gun tv karsisinda pc karsisinda oturmaya mecalimiz oluyor kalkip 2 is yapmaya mecalimiz olmuyor...
bi laf vardi sen islerden korkma isler senden korksun diye:))
bazen ben islerden korkuyorum bazende onlar benden gecinip gidiyoruz napalim

evet bayanlar benim o huyum var mesela yemekten sonra hemen salona geçiyorum sonra yaparım diye ama tabıkı de yapamıyorum bu şekilde uzayıp gidiyor bazen kendımı işe yaramaz bile hissedebiliyorum inanın bu çok kötü bir duygu yardımcı almaya durumum musaıt değil esımde yardımcı oluyor ama bütün soruun bende çok güzel anlatmışsınız insallah devamı gelir

Allah kolaylık versin sana tatlım.Ben evliyim ve çalışmıyorum.Çalışanların işi tabiki çok daha zor.
Bende iş yapmayı pek sevmem; ama nasıl oluyorsa sürekli iş yapar haldeyim.Evim her daim temiz ve topludur.
Nacizhane birkaç tavsiyede bulunabilirim, diğerler arkadaşlarınkinden çok da farklı değil aslında.

Olabildiğince iş biriktirme.Yemekten sonra; ''Bi salona geçiyimler, biraz yatak odasında uzanayımlar'' işi aksatır.O anda toplanıp, yıkanmalı.Akşam yatmadan öncede lavaboya domestos dökersen tertemiz olur.

Çamaşırlar bi makinelikken, aç.Birikirse hem serme, hem katlama, hem de ütü birikmiş olur.

Yani olay aslında zincirleme devam ediyor.İşin püf noktası biriktirmemek.
Üşengeçlik yaptığım zamanlarda annemin söylediği güzel bi söz:

SEN İŞTEN KORMA; İŞ SENDEN KORKSUN

bazen iş yapmak sıkıcı olabiliyor ben mutluyken temizlik yapmayı seviyorum mesela haftanın 2 günü süpürgemi açarım
toz alırım yerlerimi silrim banyomu silerim biter:86:
buzdolabını temizlemeye üşenirim eşim yardım eder sağolsun

işte benim sorunum biriktirmek sonra yaparım sonra yaparım diye diye sürekli erteliyorum

aslında canım bir şeye sıkkın falan değil niye böyle oluyor anlamıyorum

bende senin gibi olmayı çok isterdim ben Allahıma şükür mutsuz bir insan değilim ama sonuç malum

ne güzel anlatmışsın.kokulu deterjanlar demişsin kendimi alıştırmak için bu yolu denedim ama oda sonuç vermedi alıp geldikten sonra onları yerleştirmeye bile üşeniyorum sonra yaparım diye diye öyle kalıyorlar lutfen beni kınamayın ama bu derdime çözüm bulmak istiyorum bu siteyi çok uzun zamandır takip ediyordum ve burda verilen cevapları çok önemsiyorum

her yemekten sonra birikmeden buşaık makinasına atıver.
çamaşırlar birikmeden yıka.
pc ye mi oturcan eve ssüpürge açmadan oturma.
vs. yani oturmayı dinlenmeyi işlerin sonuna bırak.
valla ev kötü olunca vicdan azabı oluyo. hem güzel bir görüntüde olmuyor.

evet çok doğru söylüyorsun yapmak istiyorum yapamıyorum yapmayınca da pişman olup vicdan azabı çekiyorum ve kendimi çok suçluyorum

Giydiğin Kıyafeti Sağa Sola Bırakma..
Üzerinden Çıkanı, Kirli Sepetine At..
Hergün Çamaşır Yıka 15 Dk. Programı Var Ona At..
Balkonuna Çamaşır Askısı Al Aşağı Sarkanlardan Hemen Kuruyor..
Ütü Desen, Kışın Sıcacık Buharlı Ütü Yaparsın..
Sevmiyorsan Ütü Yapmasını Kurudukça Ütüle Biriktirme..
Hele ki Eşinin Tüm Kıyafetleri Elinin Altında Ütülü Olsun..
2 Ayda Bir Temizlikçi Çağır, Onun Dışında Hergün Süpürge Aç ve Toz Al..
Evin Kir Tutmasın ki, Temizlemesi Kolay Olsun..

Bulaşık Dediğin Nedir ki İnsanın 10 Dk. Almıyor..
Sen Artık Evlendin, Ev Hanımı Oldun..
Bunlara Dikkat Etmen Lazım..
Bu Gibi Şeyler Eşinin Evden Soğumasına Neden Olabilir..
Bunları Lütfen Gözardı Etme Olur mu ?
Çok Basit Şeyler..

Başlığını da Değiştir..
Yapamıyorum Değil, Yapmıyorum Olsun..
Bende Hastasın Sandım Girdim Konuya..

Son düzenleme:
ve birde şöyle bir sorunum var ben kendimi ev hanımı gibi hissedemiyorum yani sanki arkamdan biri gelipte evi topluycakmış gibi zannediyorum ama bakıyorum değişen hiçbirşey yok sürekli boşverebiliyorum sonrada kendime kızıyorum ama ne fayda

arkadaşlar biliyorum bu sizin için belkide ufak bir sorun gibi gelebilir ama inanın benim içimi kemiriyor ve beni bitiriyor çalışmaktan desem 1 2 ay çalışmadım evde kaldım ama yine de aynıydım eşimle severek evlendik ve bu böyle olmasaydı eşimin tavrı daha farklı olurdu bi arkadaşımız yazmış eşiniz evden soğur diye evet en büyük korkum bu Allah korusun.

şöyle yap sende...mesela ben bulaşık makinasınımı boşaltıcam saat 12,30 diyelim.diyorum ki 12,40 ta bu biter sonra çamaşır asarım sonra kek yaparım vs vs.program belirle kendine ...ve mutlaka uy..uyarsan devamı gelir.başlayınca devamı gelir zaten

QUOTE=gamyoncu;21184847]arkadaşlar biliyorum bu sizin için belkide ufak bir sorun gibi gelebilir ama inanın benim içimi kemiriyor ve beni bitiriyor çalışmaktan desem 1 2 ay çalışmadım evde kaldım ama yine de aynıydım eşimle severek evlendik ve bu böyle olmasaydı eşimin tavrı daha farklı olurdu bi arkadaşımız yazmış eşiniz evden soğur diye evet en büyük korkum bu Allah korusun.[/QUOTE]

Elbette Allah Korusun..
Ama Çok Samimi Bir Arkadaşım, Karısından Bu Sebepten Ayrıldı..
Her Evlilik Böyle Olacak Diye Bir Şey Yok..
Söylemeden Geçmek İstemedim..

Son düzenleme:
ilk zamanlar bende senin gibiydim, evlenmeden önce homurdansamda anneme hep yardim ederdim

evlenince insana bir tembellik cöküyor nedense

ama eger esin temizlige ve yemege önem veriyorsa zamanla sorun olmaya basliyor.

bu yüzden kendini hemen toparlaman lazim, kaynananlarda bu durumu anlarlarsa ilerde basina kalkarlar, kimseye firsat verme.

dikkatimi de cekti saatlerdir burdasin, daha cikmaya niyetin yok galiba

burda yarim saat az otursaydin onun yerine ütünü yapsaydin, nerden baksan en az bir hafta ütü derdin olmazdi.

yada burda yazisirken hemen bir makine camasir atabilirsin.

yada sen gine burda otorurken ocaga yemegini koyabilirsin, sen yatana kadar pismis olurdu.

simdilik aklima gelenler bunlar.

ha bide misal kendine fazla yüklenme, hergün bir göz dolap toparla.

ivir zivir ne varsa belki lazim olur diye sakin evde tutma hepsini at.

Elbette Allah Korusun..
Ama Çok Samimi Bir Arkadaşım, Karısından Bu Sebepten Ayrıldı..
Her Evlilik Böyle Olacak Diye Bir Şey Yok..
Söylemeden Geçmek İstemedim..
[/QUOTE]

çok teşekkür ederim yardımcı oldugunuz için

ay aynı ben valla. geberecem üşengeçlikten. sanki ev benim değil. daha alışamadım. sanki biri gelip temzlicek. ulen yapma yapma bu sefer birikiyo hiç işin içinden çıkamıom. durdukça durası gelio insanın. ay daha çok yazacaktım ama malum üşengeçlik... allah sonumuzu hayır ede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…