evlenmeden önce nasıldın yine böylemiydin sonradanmı oldun annene hiç yardım etmezmiydin
işte benim sorunum biriktirmek sonra yaparım sonra yaparım diye diye sürekli erteliyorum1- dağınık evde temizlik yapılmaz. önce eşya, ıvır zıvır... düzenini oturtursanız temizlik düzeni peşinden gelir.
ıvız zıvır atın. tezgahlar hep boş kalsın. banyoda kullanmadığınız krem, parfüm dolaplara kaldırın... ne kadar tenha, o kadar kolay temizlik.
2- bismillah diyip hemen başlayın yoksa ay az oturam tv bakam... kalkamazsınız yerinizden. ilk işinizi yapın kendinize hedef koyun şunu izleyecem gibi iş bitsin öyle. zaten işe başladı mı da aman buna mı üşendim dersiniz inanın.
3- biriktirmeden yapın. mesela, küveti 1ay fırçalamazsan 1saat çamaşır suyuyla ovman gerekir ama her banyodan sonra daha bornoz üstünüzdeyken cifle şöyle bir fırçalayıp su tutarsan 5dk da temizlenir.
mutfak tezgahları boş olursa gelir gider silersiniz. biblo da öyle ne kadar az o kadar kolay toz alırsınız.
günlere göre sıralarsınız.
ütü mesela birikti mi ayy nasıl üşenirim. 2 gömlek çıkar çıkmaz hemen ütülerim. 2 gömlek 2 pantalon.... sık ama az az yapıyorum böylece.
iş biriktirmeyin.
canım zaman zaman herkes tembelleşir :) insanın öyle dönemleri olur. 1.5 yıl dediğine göre sende daimi bir şey bu. müzik dinle ya da aç televizyonu. bir yandan işini yap bir yandan kulağın orda olsun. o şekilde daha çabuk biter.
evlenmeden önce de böyle miydin? annene yardım ediyor muydun. neden içinden gelmiyor. canın bir şeye mi sıkkın.
bazen iş yapmak sıkıcı olabiliyor ben mutluyken temizlik yapmayı seviyorum mesela haftanın 2 günü süpürgemi açarım
toz alırım yerlerimi silrim banyomu silerim biter:86:
buzdolabını temizlemeye üşenirim eşim yardım eder sağolsun
çalışıyor musun sen yoksa ev hanımı mısın canım?
ben çalışıyorum evli değilim ama annemler yok şimdilik evde iki kardeşim daha var.. akşam eve git yemek hazırla bulaşıkları topla makineye yerleştir sonra biraz keyif derken akşam yatmadan yarım saat önce camları açar muhakkak havalandırırım evi ortalıktaki dağınıklığı toplarım öyle yatarım
haftasonuda dipli köşeli koltukları çekip halıları kaldırıp süpürür silerim tabi bunları yaparken müzik daima açıktırve güzel kokulu deterjan al yerler için.. bide yerleri sildiğin suya azıcıkta olsa sirke damlatıver bunu bana bi büyüğüm söylemişti eskidende yapılırmış evdeki kötü duaları yok edermiş bereket verirmiş alışkanlık oldu bende yapıyorum salonun yerlerini silince kuruyana kadar başka odaya geçer orayı süpürürüm fazlalıkları tutmayı hiç sevmiyorum ıvır zıvır gözüme ilişen olursa atarım gözüne kestirdiğin eşyalarda değişiklik yap bide temizlik yapmayı çok seviyorum ben terapi gibi geliyor
tuvaleti banyoyu en sona bırakırım tuvaleti fırçalarım deterjanı ve çamaşır suyuyla bırakırım mikropları ölsün diye geçerim banyoya lavaboyu ciflerim yıkarım aynasını silerim sonra tekrar tuvalete güzelce durularım mis gibi kokar kapısını kapatırım..
temizliğin sonunda girerim banyoya güzelce banyonun yerlerinide yıkar temizlerim kendi duşumu alır çıkarım veee en güzel yanıııı kendime türk kahvesi yapar evde kimse yoksa bornozla oturup mis gibi evde keyif yaparak kahve içmek eeeh evde birileri varsa kahveyi giyinikken içmek
temizlik yaparken bide kimseyi istemiyorum ayağımın altında kovuyorum evden
annem atom karınca diye isim taktı bu arada
inşallah faydası olmuştur
her yemekten sonra birikmeden buşaık makinasına atıver.
çamaşırlar birikmeden yıka.
pc ye mi oturcan eve ssüpürge açmadan oturma.
vs. yani oturmayı dinlenmeyi işlerin sonuna bırak.
valla ev kötü olunca vicdan azabı oluyo. hem güzel bir görüntüde olmuyor.
yaksamlar kızlar ben bu siteye daha yeni üye oldum.Ve benim sorunum bana göre çok büyük.Ev işini yapamıyorum yemek yapamıyorum sürekli bir üşengeçlik hali.Mutfak oturma odası salon hepsi aynı.Kendime bir çeki düzen veriyim diyorum ama olmuyor.O kadar özeniyorum ki evi ve kendi tertemiz insanlara.Daha 1.5 yıllık evliyim.Eşimde bana belli ettirmese de oda çok şikayetçi bu durumdan.akşamları yemek yapamıyorum.Bulaşıklar birikiyor.çamaşır deseniz aynı.evimde hala bir düzen sağlayabilmiş değilim.gıda fabrikasında amir olarak çalışıyorum.8 saat çalışma saatimiz.Ama bende hep tembellik hali
Şimdi sizden ricam bana bir akıl verin neyi nasıl yapmam gerektiği hakkında.Lütfen bayanlar sizlerin yardımlarına çok ihtiyacım var.Umarım beni geri çevirmezsiniz.
arkadaşlar biliyorum bu sizin için belkide ufak bir sorun gibi gelebilir ama inanın benim içimi kemiriyor ve beni bitiriyor çalışmaktan desem 1 2 ay çalışmadım evde kaldım ama yine de aynıydım eşimle severek evlendik ve bu böyle olmasaydı eşimin tavrı daha farklı olurdu bi arkadaşımız yazmış eşiniz evden soğur diye evet en büyük korkum bu Allah korusun.
QUOTE=gamyoncu;21184847]arkadaşlar biliyorum bu sizin için belkide ufak bir sorun gibi gelebilir ama inanın benim içimi kemiriyor ve beni bitiriyor çalışmaktan desem 1 2 ay çalışmadım evde kaldım ama yine de aynıydım eşimle severek evlendik ve bu böyle olmasaydı eşimin tavrı daha farklı olurdu bi arkadaşımız yazmış eşiniz evden soğur diye evet en büyük korkum bu Allah korusun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?