Ev isi yapan erkek yok mu ?

Kadın isterse yapmalı ev işinden ziyade yardım kulağa daha hoş gelir.erkek böyle daha çok yola geliyor.🙌

Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor :KK64: Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Benimkisi yemekleri yapıyor, mutfağı genelde topluyor. Ama ev süpürmede falan çok iyi olmadığı için onları ben yapıyorum. Onları da yapar mısın dediğimde yapar ama. Bana da yap diye tutturmaz evi bok götürse bile. Kalkar kendisi yapar. Yemeği haftada 4 o yapar :)

Dün eşim mutfağı süpürüyordu hiç sesimi çıkarmadım.Dur ben yapıyım diye elinden süpürgeyi almadım.Sağ olsun evde olduğu zamanlar bana yardım eder.
Erkeklerin ev işlerine yardım etmemelerinde başta annelerinin sonra da eşlerinin payının da olduğunu düşünüyorum.
Anneleri paşa oğullarına kıyamıyor.Hiç yardım etmeyen paşalar oluşuyor.
Bazı hanımlar da eşlerinin yaptığı işleri beğenmiyor bence.

Eşim benden iyi temizlik yapar çünkü kayınvalidem öyle yetiştirmiş, kayınbabam da çok iyi ev süpürür siler. Yemek de yapar. Ama nasıl hani yapsak mı derim ben başlarım arkadan gelir. Geçen süpürgeyi çıkardım sonra lavobaları deterjanlayım öyle süpürürüm diye düşünürken süpürmüş ben de arkasından sildim.
Biraz yetiştirme tarzı biraz da ilgi ile ilgili bence. Çok üşengeç bir insanım mesela hiç sevmem iş yapmayı eşim tersi. Adam geçen gece yorganların olduğu bir dolap vardı orayı toparlayalım mı diye sordu? Bense dolap İş düzen iş hiç sevmem. Neyse kalktım sayesinde yaptık bir şeyler :)

Eşim temizlik yapmayı zerre bilmez. Evi temizlerim geldiği gibi etrafı b.k götürür. Ama çok güzel yemek yapar. Ha şunu yap dediğim zamanda yapmamazlik etmez yapar. Yönlendirilmesi gerek çünkü böyle alışmış. Annesi çalışmış eşimde abisiyle beraber kendi basının çaresine bakmaya çalışmış ama başaramamış 😂

Eşim temizlik yapmayı zerre bilmez. Evi temizlerim geldiği gibi etrafı b.k götürür. Ama çok güzel yemek yapar. Ha şunu yap dediğim zamanda yapmamazlik etmez yapar. Yönlendirilmesi gerek çünkü böyle alışmış. Annesi çalışmış eşimde abisiyle beraber kendi basının çaresine bakmaya çalışmış ama başaramamış 😂
Maşşallah bütün herkesin kocası da gündelikçi gibi temizlik hastası çıktı. Vay anasını

Benim eşimde pek yardım etmez bi tost yapar arada, evi temizlediğim zaman neden hergün temizlik yapıyosun der temizlemediğim zaman bütün gün evdesin ne evin hali der 2 yaşımda çekmece dolap indiren kızım var, koronadan 1 aydır evde kızım 8-9 arası kalkıyor her gün söyleniyor işe gitmiyorum bu saatte kalkılır mı diye çok bunaldım artık 1 aydır evdeyim bi işin ucundan tutayım demiyor hep ofluyor evde durulurmu ben duramıyorum ben sıkılıyorum diye şükret diyorum sağlığımız yerinde yediğin önünde insanın evi gibisi var mı diye, bunalımlardayım

Biraz yapiyla alakalı, aileden gorduguyle de bagdasmali bir şey bence. Eşim annesine de yardım edermiş, evde de her şeyi o yapıyor nerdeyse. Hoşuna gidiyor yapmak mesela Bn temizlik yapmadım hc tek başıma. Keza erkek kardeşimi de annem böyle yetiştirdi o da eşine yapıyor. Annemin evinde de babam genelde illa kadın yapıck diye bsy yok, onu kim diyorsa o da öyle görmüştur anasından.

-- babam emekli olana Kadar bardagini kaldirmazdi (annem ev hanimi), emekli oldu, annem ben yürüyüse gidiyorum toplayiver etrafi diyor, annem gelene Kadar babam merdivenleri bile siliyor, yanliz mutfak isini pek sedigi söylenemez.
-- Kardesim evlenene Kadar cikardigi corabi bile sepete atmazdi, simdi esi ben cayimi icene Kadar makinayi bosaltsan diyor , Adam ipteki camasiri kaltlayip yenisini asiyor
-- Benimki yillarca yanliz yasamis her isini kendi yapmis, simdi hayatim suralari süpürüversen diyorum, oturma odasini süpürse mutfagi birakiyor...

iste böyle

Back
X