Ev isi yapan erkek yok mu ?

Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor :KK64: Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?
Ben evde hiç iş yapmam büyük temizliğe varana kadar kocam yapar ve severek zevk alarak çok derli topludur 8 senelik evliyim bir kere üstünü öıkarıp ortalığa bıraktığını bilmem

Esim yapar, neredeyse esit paylasiriz ev islerin I, ben ondan daha az saat calisiyorum, o yuzden biraz daha fazla is bana bakiyor olabilir ama belirgin bir fark degil.

Evlilik oncesi ozel olarak konusmadik, ama o yapmazsa ben hayatta yapmam, isterse evi... Gotursun fark etmez, o benden daha titiz oldugu icin el mecbur yapacak yani, yoksa kendi rahatsiz olur.

Benim babam yapıyor. Sevgilim de yapıyor. Önceki de yapardı, ondan bir önceki de... Diğerlerinde bu deneyimi yaşamadım bilemiyorum :KK53:

Bahsettiğim ev işi de "yardım etmek" değil.
Babam yemek hariç her şeyi yapar; yemek konusunda soy, doğra vs yardım eder sadece. Evi toparlar, kahvaltı hazırlar, mutfağı toparlar, ocağı siler...
Yardımcı gelmediği dönemler oldu. O zamanlar da sil-süpür işini annemle beraber yaparlardı, cam silip balkon da yıkardı. Çamaşır yıkamıyor ama asmasını istesek "yok" demez.
Market, pazar alışverişini hep o yapar. Benim ailemle oturduğum süre içinde kendime ped almışlığım yok, onları bile alır. Hiçbir işe "kadın işi" dediğini duymadım. Beraber kışlık domates de yaptık, mantı da açtık.

Sevgilim de yapıyor her işi. Yemeği de çoğunlukla o yapar. Ben sevmiyorum zaten yemek yapmayı. Arada kek, kurabiye yapıp götürüyorum, öyle kurtarıyorum kendimi :KK53:

Var yani yapanlar, bdv'ye bakıp umutsuz olmayın. Ama karşınızdaki insanı iyi tanımaya çalışın, ufak ayrıntıları gözden kaçırmayın.

Kendini erkek diye kadından üstün görmeyen merhametli adamlarla evlenirseniz hiç sorun olmaz. Kız kardeşim ev de toz bezlerinin yerini bilmez. Temizliği hep eşi yapar. Kardeşim söylemeden talep etmeden yapar. Ya adam annemin yani kayınvalidesinin evinde kimse talep etmediği halde bulaşık yıkar. Benim eşimde kendi başına yaşayıp çocuk bakacak kapasitededir. Cam silmekten yemeğe çocuk bakımından ütüye yapmadığı ya da yapamayacağı şey yoktur. Kızlarımıza ikimiz bakıyoruz. Ona bırakıp kız kardeşime giderim iki gün tatil yaparız kardeşimle. Tüm bunları yaparken de utanmaz. Hani bazıları cam silmez mesela biri görür diye. Öyle kompleksleri de yoktur.

Eğer içinizde en ufak şüphe varsa bırakın. Kimsenin bakıcısı değilsiniz. Doğru iyi merhametli adamlar var buna göre yapın seçiminizi. Bu memlekette zor ama imkansız değil. Kadını hizmetçi gören zihniyetlerle evlenmeyin lütfen. Soyları tükensin diye bekliyorum ben. Böyle adamlardan kadınlar uzaklaşırsa bunlar bu kadar coşamaz zaten.

Bugun bizde arkadaslarla bunu konustuk her isi yapiyorum dedi. Evet yapar. Evlenmeden önce hiç aklıma gelmedi sormak sadece ütü yapmayı sevmem demistim 😅 Malesef ki ütü yapmayı bilmediğini söylemişti 🙈
O evi süpürür(hatta o daha iyi yaptığını söyler)ben toz alır silerim, balkonu yikar,camları siler, çamaşır asar, toplar, katlar, makinayi bosaltir hatta en sevdigi kasiklik bosaltmak 😅 kahvaltılık aperatif şeyler hazırlar çok bi yemek yapamaz. Yani çok şükür çoğu şeyi yapar bana yardımcı olur ama her zaman değil zaten böyle bir talebimde olmuyor bazen nazlandigim hasta olduğum zaman bazen cani istediğinde kendi yapar. Illa beraber yapalım demem sonuçta oda yoruluyor.
Benim kardeşim de öyle çok şükür bence bir erkek yalnız kaldığında ya da eşi hasta olduğunda bir şeyler yapmayı bilmeli. BilmiyorsadA başına gelince öğreniyor kbabam gibi.. Kendi babam kalkıp su bile almaz.
Kayinvalidemin evide temizlerim çünkü kendisi yapamıyor. Eşimde yardım eder o süpürür. Bazen bana bile iş bırakmaz

Çok şükür çok şanslıyım böyle bir eşim olduğu için 🤗🧚‍♀️🌸 sevgi pitircigi oldum. 🙈

Tüm erkekler eşlerini hizmetçi gibi mi görüyor ? BDV ye bakıyorum. 3 konudan biri eşim ev islerini beğenmiyor,kvme yardın etmemi istiyor,kendisi hicbir şey yapmıyor yazıyorlar. Benim etrafımda da hep böyle. Kültür/okumuşluk düzeyinden bağımsız olarak daha ev işi yapan erkek görmedim. Artık iliski kriterlerimin başında ev işi yapması geliyor :KK64: Sizin sevgilileriniz/eşleriniz nasıl ? Evlenmeden önce bu durumları konustunuz mu ?

Burası bdv olduğu için kocam çok güzel ev işi yapıyor diye konu açamıyoruz haliyle.
Anasının kuzusu, lokması çiğnenip ağzına verilen adamlarla evlenmezsen her şey yapar. Özellikle yalnız yaşamış (öğrenci evinde değil) insanlar bu konularda sorun çıkarmazlar.

Benim eşim de hem temizlik yapar hem yemek, bazı yemekleri benden daha guzel yapar ki ben onun kadar iyi süpürge yapamam mesela vs. Allah razı olsun aksi takdirde hayat zor... temizlik yapmasının sebebi de ailecek daha fazla vakit geçirme istedigidir, oy gidip bi öpeyim şimdi :KK68: şu anda horluyor ama olsun 😂😂😂

Ben bu konunun abartıldığını düşünüyorum, iki taraf çalışıyosa yardımlaşılır ev işlerinde ama erkek çalışıyosa bizde öyle mesela, tabi ki yapıcam üzerime düşen bu oluyo benim de bu durumda, ama bu durum zamanımızda kadına bi hakaretmiş gibi adlediliyo, erkekler nasıl eve bakmak zorundaysa kadında eve bakmak zorundadır bu ister maddi olsun ister ev işi anlamında, küçümsenecek bişeyse hiç değil, benim eşim canı isterse yapar eder istemezse de sorum etmem hiç
Kadın çalışmıyorsa evin sorumluluğu kadında oluyor çoğunlukla evet, bu hakaret de degil, iş bölümü oluyor.
Ama aynı adam işten geldikten sonra da eşinden hizmet etmesini bekliyorsa yada haftasonu da evle ilgili hiçbirsey el sürmüyorsa yada çocukla ilgili kucağına alıp 5 dakika sevmenin dışında sorumluluk almıyorsa durum görev dağılımının dışına çıkıyor.
Burda erkek işten gelip ayaklarını uzatıp çay,kahve servisi bekliyor. Kadın çocuk ve eş gönlü yapmaya çalışıyor bu hakaret olmasa bile çokta kabul edilmemesi gereken bir durum.

Benim eşim ev işi yapiyor . Basak burcu zaten.
Basakla evlenin sizde kızlar :halay::halay:
Yemek işini cok bilmez ama et sote gibi şeyleri yapabiliyor ama yemek yapma işini ona bırakmam zaten ben seviyorum yapmayı:)
Erkeğine göre değişir ama bdv de okuyunca hepsi oyle gibi geliyor insana cidden haklısınız..

Eşim çok güzel balık pişirir bazen mutfağa girip yemek yapar içinden gelir ama onun dışında ev işleri hep benim üstümde. Sağ olsun çok düzenli tertipli olduğu için dağınıklığa gelemediği için de sürekli arkamı toplar ben iş yaparken bebekle ilgilenir ki bana yetiyor çünkü ben evimizin işleriyle ilgili sorumluluğun kendimde olmasını seviyorum. Önemli olan eşimin bana kıyamayıp elimden süpürgeyi alıp kendisinin süpürmesi aslında.

Evlenmeden önce hiç konuşmadik bu konuyu.. ikimiz de çalıştığımız için, ev işlerini birlikte yapmaya başladık en başından.
Oğlum doğalı, genellikle o cocukla ilgilenir ben işleri toparlarim. Eksik olmasın, elinden geleni ardına koymaz.
Ama yemek işinden hiç anlamaz.

Valla evlenmedem once aa hayatim pazat gunleri beraber yapariz derdi.Sagolsun hamileligimde 2 defa evi supurmesi disinda bir gormedim :110:

Önce dilimizi değiştirmekten başlamalıyız sanırım. Örneğin; eşlerimiz bize yardım eder mi? Etmez. Bana yardım etmesi doğru değil çünkü ben, sorumluluk budalası olayım da biri de kendimi az budala hissedeyim diye bana yardım etsin diye evlenmedim, o koşulda evlenmezdim de zaten. Dolayısıyla, sırf ortaklaşa iş yapıyoruz diye, kendimi şanslı görmüyorum, bahtıma da böyle bir eş çıktı ne büyük lütuf demiyorum.
Biraz tersten gittim, şimdi biraz düzleştireyim. İki 'insan' birlikte yaşamaya karar veriyorsa, 'birlikte' 'yaşamalı'. Biri yaşayıp diğeri boş zamanında yaşamaya çalışıyorsa o birliktelik değil, bencillik oluyor. Her işi eşit yapmalıyız değil burda derdim, eşit iki insan olarak yaşamalıyız. Hayatınızı karşınıza alıp objektif bakın, sahiden eşit misiniz? Aksini kabullenmeyin, ne olursa olsun. Bu kadar basit.

Herkesin anlayacağı şekilde ayrıntılarla da yazayım; 6 yıllık evliligimizde ben 1 ya da 2 kere cam sildim, geri kalanında eşim yaptı, o da 1-2 kere yemek yaptı geri kalanında ben yaptım, çamaşır yıkamayı seviyorum, o da süpürmeyi seviyor, toz 1-2kere ben almışımdır, ütüler herkesin kendine ait, her türlü dolap içi ve dışı o daha düzenli, daha çok görür ve uğraşır, ben sıkılırım, ben mutfağı seviyorum, tadilat severiz, perdeleri ben yıkar ütülerim, tuvalet banyo ben daha çok temizlerim vs vs böyle gider. Evle ilgili olan her konu ikimizin sorumluluğunda, onun da eksi-artı yanları var, benim de. Bir şekilde birbirimize söyleniyoruz da yeri gelince ama hiçbir zaman bir kadın/erkek olarak nasıl bunu yapmazsın, düşünemezsin diye kavga etmedik, her zaman iki 'insan'ız. Aksi olamazdı. Olsa idi, velev ki değişti ve kabullenmiyor, o halde bosanirdim, çocuğum dahi olsa. Bu çok net. Çünkü ben insanim.

Evli değilim ama babam var örnek olarak, çok yardımcı olur her şeye.
Mesela annem şehir dışında şu an. Ev işlerini paylaştık kendi aramızda. Yemeği ve çamaşır asmayı ona pasladım, ben bulaşıkları diziyorum bi' de ev süpürüyorum tamam :dondurma::p

Burası bdv olduğu için kocam çok güzel ev işi yapıyor diye konu açamıyoruz haliyle.
Anasının kuzusu, lokması çiğnenip ağzına verilen adamlarla evlenmezsen her şey yapar. Özellikle yalnız yaşamış (öğrenci evinde değil) insanlar bu konularda sorun çıkarmazlar.
Yalnız yaşayıp titiz de olursa kaymaklı ekmek kadayıfı gibi yemede yanında yat:)))
Bir de bunların bir üst versiyonu var, bizim bir abimiz öyleydi, ev işi, alışveriş, çocuk bakımı dışında el işi de yapardı, örgü, etamin işleme hem de süper yapardı valla.

Eşim çok şükür yapıyor.benim çevremdeki cogu eş yapiyo hatta. Eşim isten gelir yemek yoksa direk yemek yapar.bana da sen çocuğa bakhazır olunca haber ederim der :) 2 haftaya bir temizlik için yardımcı gelir. Ev süpürülmesi gerekiyorsa o süpürür ben vileda yaparım.camasir serer :) tab bu ara ben yan gelip yatmam :) genelde oğlumla ilgilenirim eğer oğlum duruyorsa bende isin bir ucundan tutarım. Bence kesinlikle eşler yardım etmeli.madem bu hayat ortak yürütülüyor. Kadın çalışıyorsa ya da çalışmayıp çocuk varsa kesinlikle ortak olmali

Ben evlenmeden önce belirtmistim yapmam diye camasir suyuna alerjim varcunku. Ben yaparim tamm demisti. Dalga geciyo sandım ama gercekten yapiyo her cumartesi evi siler supurur. Camasir makinesini calistirir. Asar toplar utuler.. hafta ici benden once gelir bulasik makinesini bosaltir yemekleri isitir. Bence icinden gelmeli ben hic bi zaman sunu yap demem

Back
X