Ev isi yapmak bir gereklilik mi?

Konu sahibine gelince cok saçma sapan şeyleri kafaya takıyorsun.
eee ailen öyle dedi diye dayak mı yiyeceksin? yapmak istemiyorum yapmıyorum diye bir olay yok, yapmak istemiyorum yardımcı alıcam dersin, ben temizlik yapmam kocam yapar dersin. evi bok götürecek değil ya illa ki yapılacak, sen yapmazsın verir parasını yaptırırsın. Temizlik seven adam bulur ona yaptırırsın. Öyle ya da böyle yapılacak. Çevrene açıklama yapmak zorunda değilsin, He He de geç. Biri bana öyle derse g.tümle gülerim.

Ah onca sey yazdim silindi
Özet geçeyim
Çok ev isi seven biri değilim eskisi kadar
Önceleri evim.temiz.olsun diye elim hep üzerindeydi artik saldim haftada bir iki.kez supurge açarım canim isterse viledayla gecerim bazen gerek bile olmuyor süpürge iyi olunca tozu topluyor
Mutfak desen bulasiklari at makineye tamamdir :) kalan elde yikanacaklari da biriktiriyorum zaten bir iki tepsi bir de tahta kasik falan cikar o da bir legen suyla hallolur.
Kendinize pratik çözümler üretirseniz cok emek vermeden temiz bir evde oturursunuz
Ev işi bilmek zorunlu degil zaten yaparak öğreniyorsunuz ya da kendi yöntemlerinizi buluyorsunuz
Ayrıca ileride esiniz temizlik sever biriyse onunla yaparsınız simdi erkekler de ayri evde kendileri yaşıyor ev isini biliyorlar.
Biriniz supurur digeri arkasindan siliverir
Biriniz yemek piserken digeri sofrayi kurar sonra birlikte kaldirirsiniz
Bence temizlik işinde fazla yorulmamak için evin düzeni önemli mesela ben şimdi kiradayım ve mutfak o kadar küçük ve kullanışsız ki kendi evimin mutfağı daha büyük ve daha lüksttü , dolaplar ve kullanışsız yani düzenli ve tertipli olmak imkansız ,
Bir evin düzenli oluşu dolapların çok oluşuna bağlı mutfağın kullanışlı oluşuna bağlı ne kadar düzenli olursa ol , düzenli ve temiz görünmüyor

Son düzenleme:
Temizliği düzeni severim
Beni için terapi gibi birşey
Tabiki bu benim artım eksim değil
Yapıyorsam kendim için yapıyorum
Spor yapmarken kendimiz için yaparız değil mi
Yanlız şöyle bir gerçekte var biri sizin temizliğinizi yapıyorsa bu anneniz kardeşiniz vs olabilir
Tabiki problem yapacaklardır
Mesela genç çocuklarım var
Şu Z 🤣 kuşağı dediklerinden
Dökülen saçlarını kirli çamaşırlarını odalarını düzensiz bırakmalarına pek tahamülüm yoktur
Sizde böyleyseniz problem yapmaları normal diye düşünürüm
Koca dayağı ayrıntısına gelince
Temizlik yüzünden dayağı mazur gören zihniyetin budalalığını konuşmaya bile luzüm görmem

Bence temizlik işinde fazla yorumlamak için evin düzeni önemli mesela ben şimdi kiradayım ve mutfak o kadar küçük ve kullanışsız ki kendi evimin mutfağı daha büyük ve daha lüksttü , dolaplar ve kullanışsız yani düzenli ve tertipli olmak imkansız ,
Bir evin düzenli oluşu dolapların çok oluşuna bağlı mutfağın kullanışlı oluşuna bağlı ne kadar düzenli olursa ol , düzenli ve temiz görünmüyor
Elbette mesela benim de ilk evimdeki mutfağım büyüktü dolaplarim coktu esyalari birinci rafa koymam yetiyordu
Simdiki mutfağım tıklım tıkış ki cok esyam da yoktur tek yasiyorum zaten
Ayrica esya depolama alanim da yok salonum cabuk dağılıyor hersey kanepe üzerinde (ünite/konsol vs yok).
Tüm tekstil ürünlerini koydugum 3 kapılı bir gardrobum.var icinde kıyafetten baska hersey mevcut ben de sigamiyorum :)
Ama kendimce pratik seyler uretmeye çalışıyorum
Konu sahibine de ev işlerini basite indirgeyerek anlatmak istedim kendi pratik temizleme yollarini bulur, esi de yardim eder ileride diye.

Düzenli ve yeni evden sonra böyle küçük eski kullanışsız eve taşınmak işkence
Hiç bir haz insan alamıyor ne temizlikten nede ev düzeninden çünkü mimar düzenlememiş rastgele olan bir ev yeni yapılarda bir mimar eli değmiş oluyor daha düzenli olunca az zaman harcıyorsun

Çevrenizdekilerin söylemi ilginçmiş. Aslında seni anlıyorum hele çalışan bir kadınsan gözüne daha büyük geliyor bu işler ama ilerde evlendiğinde sorumluluğun artınca yapmak zorunda kalacaksın, kalacağız çoğumuz .

Evini sevince yapıyorsun az çok. Çok eşyalı ev olmasa pratik oluyor. Haftada bir koltukları çekip yerleri silip kalan günler sadece süpürge tutunca ev temiz kalıyor. Mutfağı da her akşam düzenlemek 20 dakika ancak sürüyor. Çok kirlenmeden müdahale edersen işin kolaylaşır.

Koca dayagiyla is mi ogrenilirmis?
Ev isi yapmayi ben de sevmem ama sadece koca icin yapilmiyor is. İnsan kendi isini de kendi gormeli,camasir bulasik yikayabilmeli,utu yapabilmeli,olmeyecek duzeyde evini temiz tutabilmeli,yine olmeyecek duzeyde yemek yapabilmeli yani bunlarin evlilikle alakasi yok. Hic evlenmeyenler is yapmiyor mu 70-80 yasina kadar ana babamiz mi bakacak bize sanki? İlle yapacaksiniz ev isi. Yardimci insan tutsaniz dahi 24 saat kim sizi temizleyecek?

Ben de sevmiyorum ve bir kadin olarak sevmek zorunda da değilim. Bir insan olarak yaşadigim yerin düzenini sağlayacak kadar yapmalıyım sadece. Ev işi yapmiyosunuz diye sizi dövecek adamla evlenmeyin zaten, çok seven kendi yapsın. Ev işi kadın olduğunuz için siziin göreviniz değil ki

Ev isi bence gerekliliktir. Kokular benim icin önemlidir. Temizlik kokusunun kendi capinda ayri bir güzelligi vardır. Cogu param temizlik ürünlerine gider. Yeni cikan tum urunleri denemisligim vardır. Daginik temiz olmayan bir eve esiniz gelmek istemeyebilir. Benim bir akrabam ev islerini o kadar yavas yapiuor ki yaz temizligini 1 ayda falan tamamliyor ve eşi surekli isyerinde zaman geçiriyor. Bir de ev islerini baskalarinin fikirleri icin degil temiz bir hayati sectiginiz icin yaparsınız. Evli misiniz bilmiyorum ama bende bekarken ev isine elimi surmedim okuldur iştir gece yatmadan yatmaya evdeydim. Evlenince cok farkli oluyor. Yerde bir toz goreyim supurgeye viledaya koşuyorum.
Ay ne güzel , senle yaşamak vardı :)
Ev işine yardım edeymiş keşke o tanıdığın iş yerinde oturana kadar
Ben de evliyim ama ne kadar yapsam o kadar yüklenir eşim , yap et vs demez ama ben yapmazsam km yapacak ? Ona da yap deyince illa gerginlik oluyor , erkeklere bu konuda çok sinir oluyorum !! Ben de çalışıyorum ve yaptığım her iş eşime hizmetçilik ediyormuşum his veriyor bana , yendi bir evde yaşamak çok istiyorum ama tek başıma yetiştiremiyorum

Ev işi yapmak ekonomik durumunuz el verirse yardımcı alırsınız sizin için gereklilik ortadan kalkar ama ekonomik durum el vermiyorsa ya sizin için yapacak birini bulursunuz ya da kendiniz yapmak zorunda kalırsınız. Heleki ailede ya da arkadaşlarla bir evde yaşıyorsanız kusura bakmayın ama en nefret ettiğim insan türüdür . Bir tane de bizde var. Sofra kurulur bi çatal da ben koyayım demez karşıdaki insan ne kadar zor şartlarda olursa olsun sıfır yardım, sofrayı kutmasak yemek yemez, banyo yapar o banyoyu temizlemez, yerlere biseyler dökülür hemen halının altına iter sırf onları süpür demesinler diye.... Daha çok sayarım da gerek yok. Yani siz kendinizi nasıl hissediyorsunuz bilmiyorum ama çekilir durum değil. Evde sorumluluğu bir kişinin üzerine yıkmak vicdanen de hiç hoş değil. yani siz de o evde yaşıyorsanız evi temizlemelisiniz çünkü kirlenmesinde sizin de payiniz var

Ev kendi işini kendi yapamadığına göre, yapacak biri lazım. Ya o evde yaşayanlar yapacak bunu ya da imkan dahilinde yardımcı yapacak. Başka bir seçenek yok :confused:

İşini kolaylaştırabilirsin.mesela avize almak yerine duy takarsın. Eşya sayını azaltırsın. Koltuk,sehpa, masa yeterli. .gümüşlük alıp ,içini ıcık cıcık şeylerle doldurmak gereksiz..biblo,resim vs kullanmazsın.o zaman temizlik yapmak kolay olur.aklıma başka gelmiyor.

Back
X