En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Gunaydin azerin. Dun cam silip banyo yikamistim ya. Her yerim agriyor. Cok iş de sayilmaz ama. Niye boyle oldu anlamadim. :rolleyes:

Bu arada kurabiye ile ilgili sorularim var. :KK6:

1) pudra sekeri katsak sekeri eritmeye gerek kalmaz degil mi?
2) buzluga cig atiyorsun sanirim. Cikarinca nasil pisiriyorsun? Hemen kesip firina mi atiyorsun?
Evet canim pudra sekerini eritmwye gerek yok
Buzluga çiğ atiyorum cikarinca dilimleyip diziyorum 10 dakikaya falan cozuluyo sonra firina atıyorum
Buzlu nasil olur hic denemedim

lokum bilmiyorum kurabiye tarifi olma mi betus:KK53:napacan lokumu?
..........

ablam seviyor ona süpriz yapacaktım yapıp hafta sonu götüreyim diyorum :) nette bir iki tarif buldum ama emin olamıyorum..... artık deneme yanılma yoluyla bakıcaz bir çaresine... tutarsa hemen tarifi yazarım....

dün akşam yemek yaptım ve banyoyu yıkayıp,ovdum.
pikemi makineye attım.

bu akşam çocukların pikelerini değiştirme,balkon yıkama,çamaşır katlama,evi silip süpürme işlerim olacak.

evde olmayınca parça parça artık.:)

Günaydın beybiler,

Dün dükkandan çıkmadan evvel masaları dolapları falan sildim.... misler gibi yaptım gene bir torba bulaşık topladım torbalara doldurdum... eve gidene kadar nasıl yorulmuşum tahmin bile edemezsiniz.... ayaklarımın dizden aşağısı ne feci ağrıdıı... sonra didim olmaz didim bu mutfak temizlenecek

önce mutfak masasını boşalttım sildim,
üzerine dolaplardaki zımbırtıları doldurdum mutfak dolaplarını komple sildim... uleyn kim der ki 2 hafta önce sildim diye... söylesem inanmazlar...unlar dökülmüş pirinç yan yatmış ayyyy......

sildim kurudu yerleştirdim

bu arada dükkandan getirdiğim bulaşıkları attım makinaya bende de var dı bir kaç kirli bulaşık onlarıda toparladım koydum...

erzak dolabını boşalttım bu arada bir tabak kırdım... mutfağa girip bir şey kırmadan çıkarsam olmaz zaten :)) başıma bişi gelir maazallah... erzak dolabı kendinden geçmiş her şey karman çorman... onları düzelttim...

yerleri süpürdüm... saat oldu 11 buçuk... ayacıklarım zıvanadan çıktı... daha da iş var ama yapamadım gittim yattım... sözle sabah erken kalkçaktım işe bile geç kaldım...

sabah bıcı bıcı yaptım... dükkanın malzemelerini koliledim geldim..... git eve şimdi mutfak darma dağınık.....

bu akşam gene mutfaktayım... bir erzak dolabı daha var o toparlanacak silinecek, camı balkonu perdeleri süpür sil halledilecek.... belki arkadaşımda gelebilir... onu da mı çalıştırsam napsam :))

gunaydin canim:21:
hemen veriyim
dun yaptim mesela tarcinli ve kuru uzumlu cok guzel oldu:KK72:yumusacik oluyo bu kurabiye icinde yumurta yok cunku
250 gr tereyagi
1 su bardagindan biraz az sut
1 su bardagi seker
vanilya
ve kabartma tozu
'un
tarcin
kuru uzum

sutle sekeri ocakta seker eriyene kadar isit
sonra soyuyunca yagin uzerine ilave edib diger malzemelerle birlikte hamurunu yogur
ben bol tarcinli yaptim
180 derecede pisir
bu tariften 2-3 tepsi cikiyo
ben 1 tepsi yapip digerini buzluga atiyorum

sagol cnm tarıfin için guzelmiş,sütüm ve kuru üzümüm yok evde

Günaydın beybiler,

Dün dükkandan çıkmadan evvel masaları dolapları falan sildim.... misler gibi yaptım gene bir torba bulaşık topladım torbalara doldurdum... eve gidene kadar nasıl yorulmuşum tahmin bile edemezsiniz.... ayaklarımın dizden aşağısı ne feci ağrıdıı... sonra didim olmaz didim bu mutfak temizlenecek

üzerine dolaplardaki zımbırtıları doldurdum mutfak dolaplarını komple sildim... uleyn kim der ki 2 hafta önce sildim diye... söylesem inanmazlar...unlar dökülmüş pirinç yan yatmış ayyyy......

bu arada dükkandan getirdiğim bulaşıkları attım makinaya bende de var dı bir kaç kirli bulaşık onlarıda toparladım koydum...

erzak dolabını boşalttım bu arada bir tabak kırdım... mutfağa girip bir şey kırmadan çıkarsam olmaz zaten :)) başıma bişi gelir maazallah... erzak dolabı kendinden geçmiş her şey karman çorman... onları düzelttim...
çok yorulmusun cnm ya,allah yardımcın olsun,kendi dükkanınızmı
yerleri süpürdüm... saat oldu 11 buçuk... ayacıklarım zıvanadan çıktı... daha da iş var ama yapamadım gittim yattım... sözle sabah erken kalkçaktım işe bile geç kaldım...

sabah bıcı bıcı yaptım... dükkanın malzemelerini koliledim geldim..... git eve şimdi mutfak darma dağınık.....

bu akşam gene mutfaktayım... bir erzak dolabı daha var o toparlanacak silinecek, camı balkonu perdeleri süpür sil halledilecek.... belki arkadaşımda gelebilir... onu da mı çalıştırsam napsam :))

yok beybi ama 10 küsur yıl olunca aynı yerde kendi dükkanım gibi bişi :)) olsun kemek teknemizi de temizleyiverdik işte aradan çıktı çok şükür.... bir de kapıları silsem bu gün süper olacak....

lokum bilmiyorum kurabiye tarifi olma mi betus:KK53:napacan lokumu?

aa nazarimiza geldi bebis:KK22::KK22:gecmis olsun:KK68:

hadi bakalim rapor isterik:21::21:

:KK9::KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:efferim:KK9:

:KK70::KK70::KK70::KK70::KK70:

ben de klimayi acmadan is yapamiyorum:KK53:sen yine de sabah basla ise daha serin oluyo
sonra da gir yikan ohh miss:KK49::KK49::KK49:

Azerinnn'cim canim benim islerimin yarisini anca yapabildim. Yaptiklarimi soyliyim..:21::21:

Mutfak dolaplarimdan basladim. Bir guzel dip kose sildim. Bayaa bi uzun surdu. Sonra supurge yaptim tabi sadece salonla mutfagi supurdum sildim :KK48: dar zamanda baslarsam ise bu kadar oluyo.bugunde yapicam birazdan baslicam yazarim yine canim. Ay cok iyi geldi. Bu arada videonuda izledim bana bayaa bi gaz verdi. aksam ben is yaparken kizimda uyuyodu. Bayaa bi uyudu e tabi bu sefer bizim hanim gece uyumadi. Kacta yattigimi hatirlamiyorum cok gec olmustu. Bi saat once kalktim simdi kahvalti yapicam. :KK72: ben yine ugrarim. Hadi kalin saglicakla....:KK52:

ben islerimi bitirdim bilem:21:aslinda erken bitirdim ama rapor gec oldu:cool:
yimegimi de yaptim
yataklar toplandi
camasir katlandi
kizimin odasi
yatagi toplandi
salon toplandi
masa ve orta sehpa silindi
mutfak toplandi
bulasik makinesi bos calistirildi
sonra dolduruldu
digerleri elde yikandi
yimek yapildi
wc lavabo ovuldu
supurge acildi:KK49::KK49::KK49:
garnitur ve kofte yapilip buzluga atildi:21::21::21:

dün akşam yemek yaptım ve banyoyu yıkayıp,ovdum.
pikemi makineye attım.

bu akşam çocukların pikelerini değiştirme,balkon yıkama,çamaşır katlama,evi silip süpürme işlerim olacak.

evde olmayınca parça parça artık.:)
hadi insallah bi siliver artik su evi bacim:KK53:
Günaydın beybiler,

kiz betus neen dukkanda yikamiyosun bulasiklari :eek:hem siz kac kisisiniz 2 gundur yika yika bitmiyo:KK70:
Azerinnn'cim canim benim islerimin yarisini anca yapabildim. Yaptiklarimi soyliyim..:21::21:

Mutfak dolaplarimdan basladim. Bir guzel dip kose sildim. Bayaa bi uzun surdu. Sonra supurge yaptim tabi sadece salonla mutfagi supurdum sildim :KK48: dar zamanda baslarsam ise bu kadar oluyo.bugunde yapicam birazdan baslicam yazarim yine canim. Ay cok iyi geldi. Bu arada videonuda izledim bana bayaa bi gaz verdi. aksam ben is yaparken kizimda uyuyodu. Bayaa bi uyudu e tabi bu sefer bizim hanim gece uyumadi. Kacta yattigimi hatirlamiyorum cok gec olmustu. Bi saat once kalktim simdi kahvalti yapicam. :KK72: ben yine ugrarim. Hadi kalin saglicakla....:KK52:
olsun canim baya bi is yapmishsin ellerine saglik gule gule kirletin:KK60:
herkes işlere dalmış,mutfagı toplıcam grş
ee hani hala burdasin goruyorum seni:confused::confused:

kiz betus neen dukkanda yikamiyosun bulasiklari :eek:hem siz kac kisisiniz 2 gundur yika yika bitmiyo:KK70:

sileyim di mi?

bu akşam bir arkadaşın kınası var.

hem yemeği,hem işleri bir saatde yapmam lazım.

çocuklar evi karıştırmamışsa hepsini halledebilirim.

kaç zamandır koşturarak iş yapmıyorum.

eski hızıma dönmem lazım.:))

...............

6 da kişiyle alakalı değil... ben mutfakta ne varsa yıkansın istedim.... elde değil makinada kaynaya kaynaya.... birde geçen aylarda ilaçlama yapılmıştı dükkana içime sinmiyor bir türlü.... son tabaklarıda bu akşam götürcem... aslında araç olsa bir kerede biterde araç olmadığı için parça parça götür getir zor oldu.... ama bitti.... azimle şapan şey edermiş :))

sileyim di mi?

bu akşam bir arkadaşın kınası var.

hem yemeği,hem işleri bir saatde yapmam lazım.

çocuklar evi karıştırmamışsa hepsini halledebilirim.

kaç zamandır koşturarak iş yapmıyorum.

eski hızıma dönmem lazım.:))

ekşın seviyon sen :)

ben islerimi bitirdim bilem:21:aslinda erken bitirdim ama rapor gec oldu:cool:
yimegimi de yaptim
yataklar toplandi
camasir katlandi
kizimin odasi
yatagi toplandi
salon toplandi
masa ve orta sehpa silindi
mutfak toplandi
bulasik makinesi bos calistirildi
sonra dolduruldu
digerleri elde yikandi
yimek yapildi
wc lavabo ovuldu
supurge acildi:KK49::KK49::KK49:
garnitur ve kofte yapilip buzluga atildi:21::21::21:

şimdi garnitür yapıyonya buzluktan çıkarınca içindeki patateslerin tadı değişmiyor mu?

Anca bu kadar oluyo iste bebisle:KK23:

Sıra geldi bugunku islere

kahvalti bulasiklarini bos olan makinama dizdim calistirdim
ocagi sildim
tezgahi sildim
beyazlar yikandi
gardrop duzenlendi
Supurge yapildi
toz alindi
kizimi yikadim