günaydınlar.Dün kurs toplantısına gittim.eve geldim.Gitmeden o günün yemeklerini hazırlamıştım ama tezgahı toplayamamıştım topladım bulaşık makinesini boşalttım kirli bulaşıkları makineye yerleştirdim sütçü geldi sütü kaynamaya bıraktım çamaşırlarım vardı yıkanan onları astım yatakları düzelttim aşağıya indim baktım makinem çalışmıyor ne yaptıysam çalıştıramadım çok üzgünüm çok ben makineyle ilgilenirken süt taştı.Başıma bir sürü iş çıktı henüz sıcağı sıcağına önce ocağı temizledim sonra bütün bulaşıkları tekrardan makineden çıkartıp elde yıkadım tezgah oldu onları hemen kurulayıp yerlerine yerleştirdim .ben tezgahı kalabalık sevmiyorum normalde bulaşık sepeti falan da bulunmaz elde yıkanancak bir şey olursa hemen temiz bir havlunun üzerine koyar sonra da kaldırıım.neyse tezgahı da hallettim ama çok vaktim geçti mutfakta. bugün servis gelecek işte hayırlısı.Şimdi de okula gidecem kızımın koro gösterisi var çıkmadan da yatakları düzelticem.Gelince görüşürüz.Kimsenin beyaz eşyasının bozulmaması dileğiyle mutlu tertemiz günler
süt taşması kötü olmuş, makinenin bozulmasıda, bende bulaşık selesinde sevmiyorum kapları ama hiç boşalmıyor benimki:)
canım sana birşey sorucam çocuklara nasıl tulum kullanıyorsun. benimde kızım üstünü çok açıyor 2,5 yaşında . daha önce biraz kalın bi tulum almıştım ama çok terledi diye hiç giydiremedim. sen nasıl tulum giydiriyorsun ? birde içine birşey giydiriyor musun?
canım uyku tulumu alttan sadece çıt çıtlı badi ve büyüğe atlet külot giydiriyorum, küçüğün üstünü örtmüyorum o çok terliyor abiside örtsemde açıyor, küçüğe çorap giydiriyorum hatta tuluma dikiyorum:)
Günaydın kizlar :)
DÜNKÜ YAPTIKLARIM
mutfak toplancak
YAPILDI
yemek yapilacak
YAPILDI
kızımın odasındaki dağınıklık toplancak
YAPILDI
yatak odası ve yatak toplancak
YAPILDI
duşa kabinin şu damlaları dün çıkmadı
mavi su aldım yine onunla temizlenecek
YAPILMADI
supurge yapılacak
YAPILMADI
yerler silinecek
YAPILMADI
toz alınacak
YAPILMADI
çamaşır yıkanacak asılacak
YAPILDI
katlayip yerlestireceklerimde var
YAPILDI
kızım uyuduktan sonra yapamadığim iişleri yapcam.
Ben çok yavasim kizlar siz islerinizi nasıl cabucak bitiriyorsunuz?
canım kaç senelik evlisin bu önemli:) bana 8 sene oldu öncesinde evde de ben yapardım temizliği anneme bırakmazdım, pratik kazanıyorsun zamanla birde ben yapı olarak çok hareketliyim hastayken bile yatamayan tiplerdenim:)
Maşallah canım ellerine sağlık gule gule kirletin.. senin yazdıklarını okuyunca hiç bi iş yapmadığımı anladım. Hem okula giden çocuğun var hem bebeğin var bide bir sürü is yapiyosun. Maşallah yaa.. Hep böylemisin yani her günün böyle hareketli mi? Nasıl başarıyosunuz? Bu enerjiyi nerden buluyorsunuz?
marka önemli değil canım. Benim aldigim tex :) Ben bakkala baktım orda buldum. Üzerinde fayans temizleyici yaziyo. Aynı cam sil gibi su. Tavsiye ederim herkese. :)
evet canım hemen hemen böyle, ayağımı uzatıp dizimide izliyorum işimi de yapıyorum sabah 6 da ayaktayım, eşim geldikten sonra yemek bulaşık dışında iş yapmam, misafir geleceği zaman hariç o zaman yatana kadar iş yaparım evi kırklarım yemek hazırlıklarımı bir gün önceden yaparım ertesi gün yine evi siler süpürürüm, takıntılıyım galiba
merhaba canım.
konmari yöntemi sadece benim yazma çekmecemde var galiba.
dik dik koyuyorum onları.
ama penye,pijama vs. çok katlanmasından hoşlanmıyorum.
canım ben sadece hafta sonu böyle iş yapıyorum.
misafir de gelecekti ve önceki haftada hasta gibiydim birikmişti.
her an değerlendirilmeli diye düşününce farketmeden boşa geçirdiğimiz zamanlar dolu dolu geçmiş oluyor haliyle.
bir de sabah erken kalkıyorum genelde.
bu hafta fazla fazla yorucuydu gerçekten.
mecbur olmasam ayağımı uzatıp yatardım kesinlikle.
ben her hafta siliyorum.uzun zaman geçince zor oluyor,gözümde büyüyüyor senin gibi.
tertemiz mis gibi olmuş halini hayal et.
hatta foto çekebilrsen çek,buraya ekle.
dinlenemedim ve çok yoruldum gerçekten.
daha fena hastayım.dün raporluydum.birazdan da eve gideceğim.
yemek ve ev toplama dışında iş yapamıyorum artık.
konmari sevdim ben zaten katladıklarım çok katlı durmuyor, çocukların ki sık sık yıkanıyor malum:) kendiminkide günlük değişince katlı kalamıyorlar:) epey yer açıldı çekmecelerde yalnız o yönden iyi oldu
haklısın boş zaman çok geçiriyorum ben çoğu vakit mız mız oturuyorum iş varken bile:) bazende füze takılmış gibi iş yapıyorum
buzdolabı konusunda çok haklısın bundan sonra bende her hafta döküp sileyim yıkamasamda:) üstten siliyorum ama tamamen boşaltma gibi olmuyor:) çekerim çekerim inşallah
canım bu hastalık salgın olansa iyi dinlenmeden geçmiyor iki haftadan fazla oldu bana öksürük hala var, geçmiş olsun
zamanla olacak bir şey.
ama pratik yolları da var tabi.
kendine zaman tut her iş için.belki o hızda yapmaya çabalarken hızlanırsın.
bazen işler gözümüzde de büyüyor.
çok basit ve kolayca yapabildiğini düşün.:)
bir işten yorulup sıkılınca başka bir işe devam et. bu da etkili oluyor.sonra o işe tekrar dönersin.
güzel taktik:)
Tünaydın kızlar aman tam temizliğe heveslendim ev revir gibi oldu eşim hasta kızım hasta yataklar acık herkes üstüne bir battaniye almış yatıyor pöfff gelde iş yap bu kargaşa da....
çok geçmiş olsun evde hasta olunca meyve tabakları su bardakları mendiller her yerde:) işin zor kolay gelsin
Kizlar naber:)
Ah ahh maşallah neler yapiyosunuz darisi basima artikin:)
Bi ara dolabimin fotosunu eklicem amanin nerde eski azerin diyeceksiniz :))))durumun ciddiyetini sergilicem size:)))
e sen hamilelik kadrosundan faydalanıyorsun tadını çıkar gitsin:) sonra motor takmış gibi iş yapıyor insan:) bu arada topiğin çok güzel:)