En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
ben de geçen sene şubat ayında doğum yaptım. ama hiiiç sancım olmamıştı son günüme kadar. keşke olsa da normal doğum yapsam diye hep dua ettim. ama bizim kız inatçı çıktı ve son güne kadar bekledi. Sağolsun dr'larımız da sezaryen delisi. sezaryen ile doğum yapmış oldum.

Allah yardımcın olsun. bir avazda kurtarsın. sağlıkla bebeğine kavuş inşallah.

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun amin inşallah şimdilik normal doğum diyor drumuz umarım sonuna kadar devam eder

Çok teşekkür ederim canım Allah razı olsun amin inşallah şimdilik normal doğum diyor drumuz umarım sonuna kadar devam eder

benim de son ana kadar normal doğumdu. bebeğim 4 kg olunca, günü gelince, bebeğim hiç aşağıya inmeyince ve hiç sancım olmayınca, kan uyuşmazlığı sebebiyle dr'um sezaryen önerdi.

bana sunduğu diğer gerekçe de; kan uyuşmazlığı olanlarda 40 haftayı geçirmemek gerekiyormuş. bebek annenin kan grubundan olmazsa doğduktan sonra ağır sarılık geçirebilirmiş. İstersen bekleyebilirsin dedi. ama bunu söyleyince tedirgin oldum, ve bir şey olursa sorumluluğun altından kalkamam diye düşünerek tamam dedim.
Dr'umun yalancısıyım.

benim de son ana kadar normal doğumdu. bebeğim 4 kg olunca, günü gelince, bebeğim hiç aşağıya inmeyince ve hiç sancım olmayınca, kan uyuşmazlığı sebebiyle dr'um sezaryen önerdi.

bana sunduğu diğer gerekçe de; kan uyuşmazlığı olanlarda 40 haftayı geçirmemek gerekiyormuş. bebek annenin kan grubundan olmazsa doğduktan sonra ağır sarılık geçirebilirmiş. İstersen bekleyebilirsin dedi. ama bunu söyleyince tedirgin oldum, ve bir şey olursa sorumluluğun altından kalkamam diye düşünerek tamam dedim.
Dr'umun yalancısıyım.

Hımm anlıyorum canım ben de sürekli dra gidiyorum ister istemez alışıyorum güveniyorum ne dese inanıyorum hakkımızda hayırlısı

canım ikramlık yok, Kahve günü :KK71:
önceden 4 çeşit yapıyorduk. günümüz akşam olduğu için herkes yiyip geliyor, o diyo "ben yedim" öteki diyo "ben tokum". yeni gün başlarken dedim kahve günü yapalım o zaman. herkes de onay verdi.

ama yine de cuma gününden bi tatlı yapasım var :):KK55:

dün akşam yaptıklarım:
salonumun çamurlu camını sildim :-)
evdeki tüm kapıları sildim.
1 makine yünlü çamaşırlarımı yıkadım.
ve dağ gibi çamaşırlarımı katladım.
sonra tembellik geldi oturdum kaldım.
sabah kalkınca da bulaşık makinesindeki temizleri yerleştirip, bir kaç tabak vardı kirlide onları makineye yerleştirdim.

bu kadar.:oops:
ne guzel bi tatli iyi gider ama madem yiyip geliyirlar:KK76:
canım doğum hikayeni okudum şimdi, tam istediğim gibi bir doğum olmuş bana nasip olmadı ama senin adına çok sevindim.
sağlıkla büyüt oğluşunu.
Allah razi olsun canim...cok sukur kolay ve istedigim gibi nasip etti rabbim..senin icin hayirlisi boykeymis demek ki..ben hepp normsl istiyrdum ama yinede hangisi hayirliysa oboldun diye dua ederdim:KK66:

ne guzel bi tatli iyi gider ama madem yiyip geliyirlar:KK76:

Allah razi olsun canim...cok sukur kolay ve istedigim gibi nasip etti rabbim..senin icin hayirlisi boykeymis demek ki..ben hepp normsl istiyrdum ama yinede hangisi hayirliysa oboldun diye dua ederdim:KK66:
Ben de bi tatli yapicam :)

Ben de oyle dua ettim. Hayirli evlat olsunlar. Saglikla buyusun kuzucuklar.

Eveett. Cuma günü temizliğimi yaptım. Misafirlerimi ağırladım.

Cuma sabah kalkınca tatlımı yaptım.
Evi süpürdüm sildim.
Toz aldım.
Banyo, wc ve küçük tuvaleti yıkadım.
lavaboları ovdum.
aynaları sildim.
portmantodaki montları kaldırıp aynasını sildim.
Yatak odasını düzenleyip uyku setini düzenledim.
Ütüyü ve süpürgeyi kapalı balkona kaldırdım.
Mutfağı topladım.
Ocağı ve bir iki yağ damlası gördüğüm mutfak kapaklarını yağçözledim.
Makineyi bir iki kere çalıştırdım.
Çamaşır makinesini de çalıştırıp çıkanları diğer kapalı balkona astım.
Mutfak camını sildim.
Çöp attım.
Duş aldım misafirlerimi bekledim.

Bugün de dağılmış salonumu topladım.
Evi komple süpürdüm.
Telefon geldi komşular gelmek istiyormuş. Buyrun dedim.
Zaten ikramlık da var temizlik de yapıldı. Böyle misafir hep gelsin değil mi ama :KK66:
Onları ağırladım. Bir makine de bulaşık attım makinaya.
Bu kadar.

Eveett. Cuma günü temizliğimi yaptım. Misafirlerimi ağırladım.

Cuma sabah kalkınca tatlımı yaptım.
Evi süpürdüm sildim.
Toz aldım.
Banyo, wc ve küçük tuvaleti yıkadım.
lavaboları ovdum.
aynaları sildim.
portmantodaki montları kaldırıp aynasını sildim.
Yatak odasını düzenleyip uyku setini düzenledim.
Ütüyü ve süpürgeyi kapalı balkona kaldırdım.
Mutfağı topladım.
Ocağı ve bir iki yağ damlası gördüğüm mutfak kapaklarını yağçözledim.
Makineyi bir iki kere çalıştırdım.
Çamaşır makinesini de çalıştırıp çıkanları diğer kapalı balkona astım.
Mutfak camını sildim.
Çöp attım.
Duş aldım misafirlerimi bekledim.

Bugün de dağılmış salonumu topladım.
Evi komple süpürdüm.
Telefon geldi komşular gelmek istiyormuş. Buyrun dedim.
Zaten ikramlık da var temizlik de yapıldı. Böyle misafir hep gelsin değil mi ama :KK66:
Onları ağırladım. Bir makine de bulaşık attım makinaya.
Bu kadar.
Masallah mis gibi olmus heryer...aynen temiz ev hazur ikramlik jim istemez misafiri:)

Bu hafta sonu hiç bişey yapmadım hanımlar.dün dışardaydık hep bügünde düğün vardı ordan geldik daha yeni.yarın güzel bş temizlik yapıcam evde birde salonun halılarını silicem.şimdl çay içip televizyon seyrederim yarın erkenden temizlik mesaisine başlıycam kısmetse .yarın burda görüşmek üzere.

Sabah kalkıldı kahvaltı hazırlanıp yapıldı .bi küçük sabah yürüyüşü yaptım geldim.yatağın nevresimlerini değiştim yenisini taktım çıkardıklarını makineye attım çocuklarınkinş de değiştim onlar beklemede yıkansın onları da atıcam .küçük halıları silkeledim yerlerini sildim süpürdüm halıları yaydın tekrar süpürdüm odaların tozunu aldım dağınıklığı topladım..bNyoda duşakabini ve lavaboları cilit Bang ile sildim duruladım yerlerinide sildim klozeti domestosla hallettim .yukarı kat bitti .merdşvenleri sile sile indim .aranın halılarını silkeledim yerini sildim .bi kovada kirçözle su hazırladım ölçüsüne göre.aranın halılarını ve salonun halılarını bununla sildim .çok memnun kaldım tavsiye ederim .şimdi az mola verdim halı silmek yoruyor .

image.webp
Belkş merak edeniniz olur bu da halıları silerken kullandığım ürün.bende böyle bi performans bekleniyodum açıkcası çünkü halılarım açık renk ve ufak bi yerde tendürdiyot lekesi bile vardı.o bile çıktı gitti halılarım aynı temizleyicşden gelmiş gibi oldu.

Eki Görüntüle 1760371 Belkş merak edeniniz olur bu da halıları silerken kullandığım ürün.bende böyle bi performans bekleniyodum açıkcası çünkü halılarım açık renk ve ufak bi yerde tendürdiyot lekesi bile vardı.o bile çıktı gitti halılarım aynı temizleyicşden gelmiş gibi oldu.

Nereden aldiniz acaba? :)

Ben de 3 haftadir griptim , fazla iş yapamadim.

Bugun yemek yaptim.
Evi topladim.
Buzdolabini sildim , bozulanlari attim.
Banyo , klozet, lavaboyu kirkladim.
Beyazlar yikandi , astim.
Bulasik makinesini doldurdum ,calistirdim.
Mutfagi sildim ,supurdum.

Yarin da butun evi silip supurecegim.

Misafirim var , ikramlik yaparim.

Dün yapilanlar;
-Kahvaltı hazirlanirken b.makinesi boşaltıldı kahvaltidan sonra kirliler yerlestirildi masa silindi sandalyeler ciflendi tezgah üstü ocak ciflendi.
-banyonun yerler yıkandı klozet
duşa kabin ve lavoba çamaşır suyu ve cifle yikandi
-kızımın ve bizim nevresimler degistirildi yatak odasının yerler süpürülüp silindi
-Oglumun odası süpürülüp silindi
Salon ara ve mutfakda aynı şekilde süpürüldü silindi yemekler yapıldı çocuklar derken bazı işler kaldı bugünde çamaşırlar toplanicak toz alınıcak wc yıkanıcak

Nereden aldiniz acaba? :)

Ben de 3 haftadir griptim , fazla iş yapamadim.

Bugun yemek yaptim.
Evi topladim.
Buzdolabini sildim , bozulanlari attim.
Banyo , klozet, lavaboyu kirkladim.
Beyazlar yikandi , astim.
Bulasik makinesini doldurdum ,calistirdim.
Mutfagi sildim ,supurdum.

Yarin da butun evi silip supurecegim.

Misafirim var , ikramlik yaparim.
Ben kipadan almıştım ama çoğu yerde var.geçmiş olsun bu arada çok uzun sürmüş gribiniz .evin hanımı hasta olmaya görsün ev evlikten çıkıyor kolay gelsin

güünaydın arkadaşlar
ben çalışan bir bayanım işleri yetiştiği kadar yapabiliyorum
akşam yaptıklarımı yazayım
yemek yedikten sonra 2 makina bulaşık yıkandı
buzdolabında bozulanlar atıldı
mutfak dolaplarının içlei yerleştirilip silindi
ocak fırın aspiratör temizlendi
ıspanak ayıklandı suya ıslatıldı
sabah makina boşaltıldı tekrar dolduruldu
ıspanaklar yıkandı süzgeçte
kahvaltı yapıldı işe gelindiii

Masallah mis gibi olmus heryer...aynen temiz ev hazur ikramlik jim istemez misafiri:)

Tatlı yaptım ya kız, daha ne :) Kural bu sonuçta :)

Ayrıca ctesi günü komşular haber verdi sana kahveye geçicez diye. Gündüz plan yapmıştık dışarı çıkmak için, akşama buyrun gelin dedim. onalr da tamam dedi. Dışarı çıktık 1-2 saatliğine eve geldik, ondan sonra misafirleri çağırdım. Çay koyduk. kışlık gözlemelerim vardı kızarttım, güzel bi kahvaltı sofrası gibi bi sofra hazırladım. haber vermedikleri için bunlarla yetinmek zorunda kaldılar :) tatlım da vardı ekstradan. yedik içtik. kalktılar.

Pazar günü de annemler, Samsundan misafirlerimizle birlikte geleceklerini haber verdi.
kalktım yemek yaptım. çorba yaptım. hazırlandım bekledim. geldiler. önce bi kahve faslının ardından yemekler yendi, bulaşık vs. arkasından çay faslı. geri döndüler.

Ama ölmüşüm ki o akşam erkenden bir yattım sabah kalktım.

pratik bilgiler verin bana yaa
kısa sürede iş bitirme taktikleri

buradan öğrendiğim en pratik bilgi. Bugünün işini yarına bırakma hatta yarının işlerinden de bir iki ekstradan yap :)
Akşamdan dağınıklık kalmasın. ve haftada bir mutlaka süpür / sil /toz al yapman lazım.

onun haricinde, ben de bir çalışan bayan olarak; dondurucu kullanmaya alışmanı tavsiye ederim. yaptığın yemeklerden artanı ve sonraki gün yemek istemediğin şeyi buzluğa at bir kaç gün sonra çıkar ısıt ye.

kuru fasulye gibi bir şey pişireceksen, haftasonundan yap ki pişmesini bekleme. ctesi akşamdan ıslat fasulyeni, pazar sabahı da pişir. hafta içi 2-3 gün yeter. kalırsa buzluğa...

mesela salatalık malzemeleri yıkayıp kurutup gıda poşetine koyuyorlar ve hazır olmuş oluyor salata yaparken.

kahvaltı ediyorsanız sabah, kahvaltılıklarını şu hazır kahvaltılıklar var ya tepsili, onlara koy hem koyması hem toplaması kolay olsun. hatta BirTutamMutluluk20 BirTutamMutluluk20 buna benzer bi konu açmıştı. bulursam onun linkini paylaşırım seninle.

Ben kipadan almıştım ama çoğu yerde var.geçmiş olsun bu arada çok uzun sürmüş gribiniz .evin hanımı hasta olmaya görsün ev evlikten çıkıyor kolay gelsin

Sag ol canim. Grip hala devam ediyor. :cry:

Aynen ev evlikten çikti. Temizligim tam gaz devam. :-)

Bu arada o kircozu denemek istiyorum. Tabii iyice iyilesince.:rolleyes:

Back
X