En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
kızlar bana bi el atın heleee.
şimdi ben temizlik yapmayı zulüm gibi gören biriyim, ama aynı zamanda evim pis ve dağınık olduğunda da cinnet geçiriyorum.
ne olur bana sevdirin şu işi ya, yada şevklendirin.
çok saçma buluyorum hergün hergün aynı şeyleri yapmayı :ssz:
hamarat, çalışkan ve temiz hanımlar cidden yardım bekliyorum.
birde pintiyim yeni eşya alamıyorum. kullanmadıklarımı atamıyorum :27::27::27:
yoksa umutsuz vakamıyım:2:

ya sevemiyorum selinim ya :((
hele o banyo temizliği yomu beni delirtiyor. yaptımmıda tüm heryer elden geçsin istiyorum. önce klozete domestosu boca edip ovacam, sonra lavabo duşakabin, banyonun aynası, dolabı... birde zemini yıkıyorum deli deli. tavanını yapmaya takatim kalmıyor. ama oranın da temizlenmesi gerekmez mi? off yetemiyorum ya işte yetemiyorum.

bunun tek yolu planlamak günlük iş planı oluşturmak böylece her gün başka bir iş yapacaksın mesela
GÜNLÜK İŞ PROGRAMI

PAZARTESİ:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Mert erenin odasını sil süpür ,
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Salonun ve mutfağın camını sil 15 günde bir pazartesi günleri

SALI :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Balkonları yıka
Mert erenini odasının camını sil 15 günde Salı günleri

ÇARŞAMBA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Oturma odasının camını sil 15 günde
Çarşamba günleri

PERŞEMBE :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasının camını sil 15 günde Perşembe günleri

CUMA: Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Çamaşırları yıka

CUMARTESİ:
Yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Salon ve mutfağın yerlerini sil süpür
Balkonu yıka
Arka balkonun camını sil

PAZAR:
Çarşaflar değişecek
Havlular bornozlar yıkanacak
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka

Gece yatmadan yer silinecek

Ayda bir perde yıkanacak

Ayda bir dolaplar temizlenecek bunun benzeri kendine uygun
çamaşırları toplarken katlarsan ayrıca onunla uğraşmazsın tuvalet banyoyu çıkarken el yıkamadan önce lavaboları ovalayarak sürekli temiz tutabilirsin eşin dolabı dağınık bırakıyorsa her açtığında toplarsan birikmez
benim de oğlan aynı senin oğlan gibi süreki hareket halinde o sulu boyalar her yerde koltuğum geçen rengarenkti benk benekti sildim üstüne örtü attım yere naylonumsu bi örtü açtım onda yapıyor geçen duvarlar siyah parmak iziydi geçerken sildim başka yolu yok ben de sevmem ki evde eşim ve oğlum tüm öğleden sonra evdeler yatmadan ortalığı mutfağı toplar yatarım 7.20de okulda olmam gerek 6 da kalkıp eşimi oğlumu yolcu ettikten sonra yataklaır topluyorum etrafta bişey varsa akldırıyorum bazen siliyorum evi çıkıyorum okulun eve yakın oluşu artı tabi

bunun tek yolu planlamak günlük iş planı oluşturmak böylece her gün başka bir iş yapacaksın mesela
GÜNLÜK İŞ PROGRAMI

PAZARTESİ:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Salonun ve mutfağın camını sil 15 günde bir pazartesi günleri

SALI :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Balkonları yıka
Mert erenini odasının camını sil 15 günde Salı günleri

ÇARŞAMBA:
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Oturma odasının camını sil 15 günde
Çarşamba günleri

PERŞEMBE :
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasının camını sil 15 günde Perşembe günleri

CUMA: Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka
Yatak odasını sil süpür
Balkonları yıka
Çamaşırları yıka

CUMARTESİ:
Yatak odasını topla
Küçük odayı topla
Oturma odasını topla
Salon ve mutfağın yerlerini sil süpür
Balkonu yıka
Arka balkonun camını sil

PAZAR:
Çarşaflar değişecek
Havlular bornozlar yıkanacak
Salonu sil süpür
Mutfağı sil süpür
Tuvalet banyoyu yıka

Gece yatmadan yer silinecek

Ayda bir perde yıkanacak

Ayda bir dolaplar temizlenecek bunun benzeri kendine uygun
çamaşırları toplarken katlarsan ayrıca onunla uğraşmazsın tuvalet banyoyu çıkarken el yıkamadan önce lavaboları ovalayarak sürekli temiz tutabilirsin eşin dolabı dağınık bırakıyorsa her açtığında toplarsan birikmez
benim de oğlan aynı senin oğlan gibi süreki hareket halinde o sulu boyalar her yerde koltuğum geçen rengarenkti benk benekti sildim üstüne örtü attım yere naylonumsu bi örtü açtım onda yapıyor geçen duvarlar siyah parmak iziydi geçerken sildim başka yolu yok ben de sevmem ki evde eşim ve oğlum tüm öğleden sonra evdeler yatmadan ortalığı mutfağı toplar yatarım 7.20de okulda olmam gerek 6 da kalkıp eşimi oğlumu yolcu ettikten sonra yataklaır topluyorum etrafta bişey varsa akldırıyorum bazen siliyorum evi çıkıyorum okulun eve yakın oluşu artı tabi
loveli neettin sen bacım :1:
öl dseydin daha iyiydi ya :))) nasıl yani hemen hemen hergün salonu sil süpür yazmışsın
hepten bohçamı alıp kaçacam ha annemin evine.
of off ben bunları yapamam :43:
sabah erkende kalkamıyorum. 8 de mesai başlıyosa ben 07.55 de çıkıyorum denizi kreşe bırakıp işe geçiyorum.
benimde işyerim yakın ama 7.30 dan önce kalkmam. o 25 dk lık zamandada kuzuya pekmez içirip meyve suyu sıkmakla geçiyor zaman. iş yapmadığım gibi bide sabah sabah bulaşık çıkarıyorum :26:

Bu kadar temiz evde yaşanmaz :52:
Benim evimde haftada 1 kere temizlik olur, mutfakla hergün uğraşırım o kadar. Mikroplar sandığımız kadar kötü değildir :9:

yok kızzzz bu benim programdı yazın kışın programımı değiştiriyorum örnek maksadıylan koydum bacım sen kend,ne göre ayarlayacaksın dimek istidimdiiiiiiii yoksa şimdi bunu yapamıyoorum
mesela
dün evi süpürdüm bugün sildim toz aldım
tuvalet bayoyu gece yıkarım mutfağı toplarım kapakları ıslak bezle silerim bitti gibi okul zamanı böyle oluyor bi de hamile olunca

:16:Evet hanimlar, bir-birimize yardimci olmak amaciyla hem de ev islerinde motive olmak icin bu topigi acmak istedim:16:
siz de benim gibi bi turlu pc basindan ayrilip ev isi yapamiyosaniz :1:ve ya coluk cocuk ev isi derken 24 saat size yetmiyorsa
buyrun buraya:42::42::42:
ev isleri:

1.utu
F-fd_23.gif
F-fd_24.gif

2.bulasik
fd_33.gif
fd_30.gif

3.ev supurmek
fd_107.gif
fd_42.gif

4.silmek
fd_38.gif
fd_21.gif

5.camasir
F-fd_25.gif
fd_105.gif
fd_106.gif

6.toz almak
FG-pulizie_2.gif

7.hali
fd_41.gif

8.yemek
fd_101.gif
fd_103.gif

ve daha ismini yazmadigim bi cok is:43::43::43:
bunlari daha eglenceli hale getire biliriz:46::46::46:
mesela takim halinde bahar temizligi yapa biliriz
ve ya bu gunluk islerimizi sirayla yazariz sonra her kes birlikte yemek yapar arkasindan evi supurur tabi bunlar rapor edilir
ya da geliriz kizlar bu gun su su islerim var ama su kadar da zamanim var deriz ve o kisiye islerini bolmesinde yardimci oluruz hep beraber

siz de benimle birlikte varsaniz buyurun:42::42::42::42::42::42:

Peki yemek,yemek ev isi degil mi derseniz buyrun sizi burdan alalim
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek...rinnn-in-dunya-mutfagi-9734-azeriturkrus.html

Sayfa 229 230 da isimize yariyacak bazi videolar var

:34:
Topigimin caliskan hatunlarinin sizlere onerileri
pratik bilgiler​
1.camlari aynalari sampuanli suyla silip durulayin kuru bezle ovmaniza gerek yok
2.avizeleri de ayni sekilde sampuanli suyla silin ama bu sefer durulamadan kuru bezle ustunden gecin
3.beyaz camasirlari yikarken icine 1 kalip beyaz sabun atin bembeyaz olucaktir
4.halilari koltuklari ister arap sabunuyla isterse de aspirin beyaz sabun kir coz karisimiyla silin tertemiz oluyo
5.perdeleri daha az sicaklikta yikarsaniz utulemenize gerek kalmaz
6.yag lekesi dusmus kiyafetlerinizin leke kismini bulasik deterjaniyla yikayin
7.siyah kiyafetlerinizi yikarken sampuanla yikarsaniz beyazlamaz

1.yesillikleri yikayip gazete kagidinin uzerine sererek suyunu cekmesini bekleyin sonra baska bi gazete kagidina sararak buzdolabinda haftalarca temiz bi sekilde saklaya bilirsiniz
her seferinde yikamaniza gerek yok
2.keke kurabiyeye pastaya ve diger her turlu tatlilar icin posete gerektigi kadar un karbonat vanilya seker ve diger kuru gidalari dokup agzini kapayarak istediginiz kadar beklete bilirsiniz
gerektiginde sutunu yumurtasini ve s ilave edip firina atmaniz sadece 5 dakikanizi alir
3.sogani yemeklik dograyip kavanoza koyup agzini kapayin gerektiginde cikarip kullanin
4.patatesleri ister kizartmalik ister yemeklik dograyip kavanozda suyun icinde her gun suyunun degistirilmesi sartiyla buzdolabinda muhafiza ede bilirsiniz
5.buzdolabindaki kotu kokular icin kucuk bir dilim ekmek yeterli
6.firindaki balik kokusu icinse 1 dilim ekmegi firinda kizartin tum kokuyu kendine cekecek

1.soğan için......:yaklaşık 1 kilosoğanı tavada çok az bir yağla kısık ateşte kavurup tamamen öldüğünde kavanoza koyup üstünü geçcek kadarda yağ koyarsak yaklaşık 1 ay dayanır her
yemek yapışta 1-2 yemek kaşığı yağlı soğanlı karışımdan koyabiliriz böylece soğan doğramak,soğanı sotelemkle vakit kaybolmaz ısıtmak yeterlidir istenirse salçalıda denenbilir ama her yemekte salça gerekmediğinden ben salça kullanmıorum:) bu şekilde soğan acımaz,sulanmaz,tadında hiçbi değişiklik olmaz kullanım süresi 1 aydır:)

2 maydonoz..... için maydonozun bağı hiç çözülmez küçük bi leğende sirkeli su hazırlnır yaklaşık bir tatlı kaşığı sirke 1,5 litre soğuk su maydonoz bu suda 2-3 saat bekletilir güzelce yıkanır süzülmesi için kenara konur 15 dakika sonra şöyle bi sirkelenir kavanoza sapları alta gelcek şekilde konulur iyce kavanoza sokulur haifif su damlacıkları olcak üstünde onların kalması lazım üstünede kavanozun kapağı değil!!! streç film gerilir hava almıcak şekilde kapatılır böylece 10 gün yemyeşil kalır yapraklarda kalan damlacıklar maydonozun saplarını besler sterç filmde hava aldrımadığı için maydonozlar yeyeşil kalır

3. kırmızı lahana.... salatalar için kullandığımız kırmızı lahanayı rendeleyebiliosak rendeyle zor geliosa tamamını 5-6 seferde robottan geçirip bi kavanoza koyarız 1 litrelik kavanoz için miktar ağzından 3 parmak aşağıda kalana kadar lahana konabilir kavanoza sonra üstüne 1 çay bardağı sirke konulur kalanıda suyla üstünü geçecek kadar doldurulur... salata yaptıgımızda kavanozdan kaşıkla ne kadar istiosak yıkamadan salataya koyarız nefis bi tat ve renk verir kullanım süresi 3 aydır yanlız suyu azaldıkça üstüne su eklenir yoksa üst bölgesinin rengi değişir... bu şekilde kırmızı lahanayla salata yaparken uğraşmaya gerek kalmaz ve lezzetine inanamıcaksınız ben bi tane büyücek bi lahana almıştım1.5 ay önce 2 litrelik kavanoz çıktı 1 tanesi bitti geenlerde 1 tanesi daha duruo :)))) bendekiler geçen sene 3 ay içinde bittikleri için 3 aydan fazla dayanırmı bilemiorum ama 3 ay kesinlikle dayanıyo:))) denenmiştir.... bi nevi turşu kuruoruz gibide düşünebiliriz...bunun bir tarifide var sarımsaklı yoğurda 5 kaşık yogurda 1.5 kaşık bu lahanadan kullanılırsa ve üstüde maydonoz yada dereotuyla süslenirse çok lezzetli ve 2 dakikada yapılmış bi meze elde edilir....ben hemen her misafirde yaparım sarımsak tarifide aşağıda

4. sarımsak..... sarımsakla her yemekte uğraşmak istemiosak sarımsakları diş diş suyup havan varsa havanda ezip yoksa sarımsak rendesinde redeleyip oda yoksa robottan geçirip oda yoksa rendenin en küçük gözünde rendeleyip bi kavanoza koyup üstüne tuz serpip üstünüde bir parmak geçicek kadar havayla teması kesilsin diye yağ doldurup varsa zeytinyağı daha iyi olur ama yoksa yada azsa ayçiçek yağıda olur ben yarıyarıya kullanıorum kavanozu doludurursak sarımsaklar bu şekilde 4 ay dayanıyo:) benim 2.5 ay önce yaptıgım sarımsaklar hala duruo bundan bi önceki yarım kilo sarımsak 4 ay dayanmıştı daha fazla dayanırmı bilmiorum ama 4 ayda hiçbirşey olmamıştı... yoğurtta kullanıldıgında yağ hiçbi şekilde tadını bozmuyo hatta farkedilmiyo bile kesinlikle tavsiye ederim.... denenmiştir isteyene hepsinin tek tek resminide çekip gösterebilirim....:)hatta sarımsağın üstündeki yağı salatalara mercimek köfretisne kısıra kullanırsak lezzet katmış oluruz ağza sarımsak taneleri gelmeden saklatalara sarımsak taı vermiş oluruz...

5. diyelim ki mercimek çorbası yapıoruz hazır ocakta yanıyoken iki katı kadar yapıp bir litrelik kavanoza yarısını doldurup kaynar haldeyken , kapağını sımsıkı kapatıp ters çevirip bir gün beklioruz kapak içeri göçüp konserve çorbamız tuttuysa buzdolabında en az 2 ay beklio ben 2 ay denedim fakat daha fazlası olurmu bilemiorum benim denediğim yoğurt çorbasıydı tadında en ufak bi değişiklik yoktu sadece naneli yağını koymadan konserveledim tencereye koyup ısıtıp üstüne yağ yaptım hepsi bu:) bu yöntem hertürlü çorbada içinde et ürünü olmayan,pataes yemeği,ıspanak yemeği yapılabilir ben semizotu yemeğinde denemiştim tadi ilk günki gibiydi....

6. nane,toz biber...........yemeklere her defasında sos yapmak istemiosak 1 bardağı sıvı yağa 2
yemek kaşığı nane koyup hafif kızdırıp altını kapatıoruz sonra bunu küçük bi cam kavanoza alıoruz çorbaya yemeklere buzdolabından çıkarıp üstüne ilave edioruz,başka bi versiyonuda 1 su bardağı yağa 1.5 yemek kaşığı toz biber ben nanelisini değil fakat toz bibelisini yapıorum daha lezzetli geldiği için kesinlikle bozulmuyo 1 seneye kadar kullanılabilir miktar artırılabilir ben 2 su bardağı yaptım 3 ay yedik çok pratik sadece kullanmadan önce kaşıkla kavanozun altında biriken biberleri karıştırmak lazım:) biberler dibe çöküo makarnada yogurtlu mezelerde çorbalarda çok kullandım bu sosu:) denenmiştir.....:)

7.kaşar peyniri.............. ilk alındıgında küp küp dogruorum ben aldıgımda 1 kiloluk alıorum 1 kiloyu küp küp dograyıp 3'e ayırıorum 2 sini buzluga koyyorum 1 ini buzdolabına ,buzdolabındaki bitince buzluktakini bi gece önce çıkarıorum buzdolabına koyyorum bi gecede buzdolabında çözülüo zaten böylece küflenmeden peynir yiyebiliorum tadında en ufak değişiklik olmuyo kahvaltıdada her defasında kaşarı doğramak zorunda kalmıorum ama püf noktası şu buzdolabındada buzluk poşetinde kalcak yoksa kurur ve küflenir... aynı şeyi sucuk salam sosis içinde yapabiliriz yanlız dograyıp koyarsak daha pratik olur... biz normalde salam yemeyiz sadece kahvaltıya misafir geldiğinde ben bi baton salam aldım 7-8 er dilimler halinde poşetledim kahvaltıya misafir gelcende bi gece önceden bi poşet çıkarıorum tazecik yiyolar:)

8.limonsuyu..........aldığımız limonları fazlaysa ve limonlar bozulmak üzereyse diilse bile pratiklik açısından ben kocişe yaptırıorum genelde ..... hepsini önce bi kapta sıcak suda 10 dakka bekletiorum limon ister sulu ister kuru olsun .... hepsini sıktırıp kavanoza koyup kapağınıda streç filmle kapatıorum

Iste bahar temizligi listelerimiz:16:
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/616065-bahar-temizligi-liste1.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/616249-bahar-temizligi-liste-2-a.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/616754-bahar-temizligi-liste-3-a.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/618079-bahar-temizligi-liste-4-a.html
http://www.kadinlarkulubu.com/faydali-bilgiler/618081-bahar-temizligi-liste-6-a.html

4359-ev-ve-ofis-temizligi.jpg
temizlik_g_n_.jpg
935454_522998057747928_1291169483_n.jpg

Temizlik guzeldir ama hastalik derecesinde olmamasi sartiyla
bu yaziyi gercekten cok sevdim okumadan gecmeyin lutfen
♥ UNUTMAYIN ♥
Unutmayın...
Bir toz tabakası, altındaki ahşabı korur.
'Bir ev mobilyaların üzerine
'seni seviyorum' yazabildiğinde gerçek bir ev olur .'
Yıllardır her hafta sonu,
'aman biri çıkıp geliverirse' diye en az sekiz saatimi
her şeyin mükemmel görünmesine harcıyordum.
En sonunda anladım ki,
hiç kimsenin çıkıp geldiği filan yok;
hepsi dışarıda hayatlarını yaşayıp eğleniyorlar !
ŞİMDİ, insanlar ziyarete geldiğinde,
kendimi evimin durumunu izah etmek zorunda hissetmiyorum;
İnsanlar, benim daha çok dışarda hayatımı yaşarken
ve eğlenirken ne yaptığımla ilgililer.
Bunu hala keşfedemediyseniz,
lütfen tavsiyelerime kulak verin.
Hayat kısa, tadını çıkarın !
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın
ama onun yerine
bir resim yapmak,
bir mektup yazmak daha iyi değil mi,
kurabiye ya da bir kek pişirmek,
bir tohum ekmek toprağa,
istemek ve gereksinim duymak arasındaki farkı keşfetmek ?
Mecbur hissediyorsanız temizlik yapın,
ama bilin ki çok zamanımız yok
içilecek bir kahveyle,
yüzülecek bir nehir,
tırmanılacak bir dağ,
dinlecenek bir müzik,
okunacak bir kitap,
dedikodu yapılacak arkadaşlar,
sürdürülecek bir hayat .
ama bilin ki
dünya gözlerinizi kamaştıracak güneşle dışarıda,
saçlarınızın arasında gezecek rüzgarla,
karla, sizi ıslatacak yağmurla...
Bu gün bir daha yaşanmayacak.
ama hep aklınızda bulunsun,
yaşlılık bir gün gelecek
ve bu çok da hoşunuza gitmeyecek
Ve bir gün bu dünyadan gittiğinizde
- ki hepimiz mecbur gideceğiz -
geride daha çok toz bırakacağız !
BUNU HAYATINIZDAKİ KADINLARLA PAYLAŞIN..
Topladıklarınız değil,
nasıl bir yaşam yaşadığınıza dair dağıtabildiklerinizdir hayat...​
çok başarılı buldum tebrik ederim:1:

yok kızzzz bu benim programdı yazın kışın programımı değiştiriyorum örnek maksadıylan koydum bacım sen kend,ne göre ayarlayacaksın dimek istidimdiiiiiiii yoksa şimdi bunu yapamıyoorum
mesela
tuvalet bayoyu gece yıkarım mutfağı toplarım kapakları ıslak bezle silerim bitti gibi okul zamanı böyle oluyor bi de hamile olunca

Ben hamileyken hepten salmıştım. Eşim yapıyordu :52:
Evde otursam yapacağım ama hem çalış hem bebek bak hem de koca eve anca sıra geliyor.

Ben hamileyken hepten salmıştım. Eşim yapıyordu :52:
Evde otursam yapacağım ama hem çalış hem bebek bak hem de koca eve anca sıra geliyor.

oğluma hamileyken eşim erken çıkıp geç geliyordu 6 gibi ve gurbetteydim kimse yoktu yapacak küçük süpürgeler var ya günlük onlarla süpürüyordum erken doğurursam evi kirli kalmasın diyordum hahaaa temzilikçi yokmuş gibi

şimdi de oğlum 3 yaşında yapabiliyorum çok şükür azcık dikkat ediyorum bozduğumu hemen düzletip işimi azaltmaya çalışıyorum dipbucak yapamıyorum bari görünnen yerler temiz olsun

mesela

sana bravo valla lovelicim:)))
kendimi biliyorum en fazla 1hafta uyarım belli bir düzene sona yine istemez canım hiç birşey yapmak.
eşime yalvarır dururum banyoyu yıkar mısın? evi süpürür müsün diye :17::17::17:
aslında evi NEDEN böyle pırıl pırıl tutmam gerektiğine bir sebep bulsam ve ona gerçekten inansam yaparım da bana çok saçma geliyo ya :36::36:

Son düzenleme:
sana bravo valla lovelicim:)))
kendimi biliyorum en fazla 1hafta uyarım belli bir düzene sona yine istemez canım hiç birşey yapmak.
eşime yalvarır dururum banyoyu yıkar mısın? evi süpürür müsün diye :17::17::17:
aslında evi NEDEN böyle pırıl pırıl tutmam gerektiğine bir sebep bulsam ve ona gerçekten inansam yaparım da bana çok saçma geliyo ya :36::36:

valla ben buraya takılarak günlük rapor veriyordum şunu yaptım bunu yaptım arkadaşlar da beğeniyordu çok seviniyordum bu olur mu

valla ben buraya takılarak günlük rapor veriyordum şunu yaptım bunu yaptım arkadaşlar da beğeniyordu çok seviniyordum bu olur mu

aslında o yüzden burdayım canım. bir teşvik bir şevk gelir mi diye?
sen hala yazıyormusun hergün yaptıklarını?
ben de başlasammı yazmaya?
mesela bu akşam birde çaya misafirim var
hazırlığım olmadığı gibi evimde pis :25:

eşim titizdir ama bana ibşey demez gider kendi yapar böyle olunca utanıyorum bazen hihihihiih koca dağınıksa sıkıntı yok benim koca tertiplidir kirlisini sepete atar çıkardığını düzgün koyar bulaşığını makineye koyar sehpada bardak bırakmaz çorapları hep belli yerdedir falan ben dağınığımdır çoraplarım heryerden çıkabilir mesela sehpada bardak kalır gibi bezen salıyorum ben de ama genelde toplu tutmaya çalışıyorum çat biri gelebiliyor

ilk 3 ay yazamadım hamilelikten dolayı ama tekrar başlıyorum azcık yapsam da yazıyorum iş yapmış gibi hissediyorum kürlü çıkı gibi

azerinin 3 saatte dip bucak konusu var link vermeiyorum googlede böyle yaz çıkıyor bazen ona bakıp yapıyorum bir bakıyorum çoğunu yapmış oluyorum tavsiye ederim bahar temizliğini bu topikte azerinin sayesinde yaptım bahar temizliği konuları var onun mesela süper şevk geliyor gerçekten

eşim titizdir ama bana ibşey demez gider kendi yapar böyle olunca utanıyorum bazen hihihihiih koca dağınıksa sıkıntı yok benim koca tertiplidir kirlisini sepete atar çıkardığını düzgün koyar bulaşığını makineye koyar sehpada bardak bırakmaz çorapları hep belli yerdedir falan ben dağınığımdır çoraplarım heryerden çıkabilir mesela sehpada bardak kalır gibi bezen salıyorum ben de ama genelde toplu tutmaya çalışıyorum çat biri gelebiliyor

benim eşim de titizliğin t si yok :(((
daha çorabını bile hiç kirli sepetine atmış değil. heryerden çorap topluyorum.
normal kirlileri bile banyonun kapısının önüne konur, sepete atmaz :((
sabah bi kalkarım yatağın yanı bardak dolu, oğlana su getirmiş orda bırakmış :((
salonda çerez yer çerez tabağı öylece ordadır :((
bulaşığını asla makinaya atmaz, sudan geçirip tezgaha koyar. makinaya kim koyacaksa :((
ooooooof offf :43::43::43:
ama yap diyince yapar. ev süpürür siler, banyo fırçalar, ocak siler hatta halı bile yıkar. ama diyince :24:

ne kusuru canım tabiki sorabilirsin:29:

o mide yanması çok kötü ya benim yeni yeni geçti maden suyu iç iyi geliyo

hamileliğim iyi gidiyo ufak tefek sancılar oluyo ama idare ediyoruz şükür, bende bel fıtığı var o çok zorluyo beni azcık iş yapsam bacaklarımın ağrısından kalkamıyorum:50:

benim 3.bebeğim olacak allah nasip ederse...büyük oğlum 8 yaşında küçük oğlum 3 yaşında bunada dr. kıza benziyo dedi bakalım bebiş sonradan bize kazık atmazsa:9:

senin ki nasıl gidiyo kaçıncı çocuk? azcıkda ben sorayım:)))

kaç zamandır giremedim gecmişi okudum yeni cevap yazabiliyorum iyi benim hamileliğimde biraz yorucu geçmekle bereber sorun yok 2. çocuğum 3 e giden oğlum var hepimizinkini allah bagışlasın

Kızlar ben geldim bi aylık tatilden sonra sizleri çok özledim cumartesi akşam geldik şu güne kadar evde fır dönüyorum evi adam etmek için çogu bitti azı kaldı
Bu arada azimm bebişmiz erkekmiş çok sevindim rabbim sizlere bağişlasın inş saglıkla kucagına alırsın oğluşunu:16::16:

ilk 3 ay yazamadım hamilelikten dolayı ama tekrar başlıyorum azcık yapsam da yazıyorum iş yapmış gibi hissediyorum kürlü çıkı gibi

azerinin 3 saatte dip bucak konusu var link vermeiyorum googlede böyle yaz çıkıyor bazen ona bakıp yapıyorum bir bakıyorum çoğunu yapmış oluyorum tavsiye ederim bahar temizliğini bu topikte azerinin sayesinde yaptım bahar temizliği konuları var onun mesela süper şevk geliyor gerçekten

Heehhh işte bugun dediğini uyguladım sırayla hepsini teker teker yaptım bide dakika tuttum zevkli oluyor gerçi benim ev buyuk oldugundan dakikaları pek tutturamadım ama olsun :32::32::32:

Evet gelelim bugun yaptıklarıma
Bir makine çamaşır attım makineye
Cocukların yataklarını odasını topladım.
Yatak odamın nevresimlerini değiştirdim yatagımı topladım
Mutfağı toparladım tezgahı çamaşır suyuyla sildim aspiratörüü yağ çözücüye sildim ocağı ovdum
Sonracıma cocukların bazalarını çektim altlarını süpürüp sidim yerlerini silip çıktım
Salon koltuklarımı çektim arkalarını sildim süpürdüm minder altlarını süpürdüm yerlerini sildim toz aldım çıktım
Yatak odamın sadece görünen yerlerini silindim süpüprdüm toz aldım bazamın altını cekemedim
Çamaşırlarımı astım tekrar bir makine nevresimlerini yıkadım astım
Mutfağın yerlerini sildim süpürdüm
Holü de aynı sekilde sildim süpüprdüm
lavaboyu wc yi çamaşırsuyuyla yıkadım yerlerini sildim
Cocuklar geldi
Yemek yaptım
Ödevlerini yaptırdım
Sofrayı toplayım bulaşıkları makineye attım
Ve en cok sevdiğim o ses Türkiye yarışmasını izledim

AZerinin canım benim bak Bayram geliyor hadi bize bir liste yapta birazcık gaza gelip hep birlikte yapalım ne dersin senin listelerin guzel oluyor bende Bayram temizliği icin gun gun bişeyler yapmayı planlıyorum yaptıkca yazarım

Gunaydinlar temiz titiz hatunlar:16::16::16::16:bir guzel gunden daha merhaba:16::16::16::16:bu gun burasi soguk:32::32::32:iyi oldu ama sonbahar kendini gosteriyor:16::16::16::16:pc den yazi yazmayi ozlemisim ya:31::31:
bakin ne guzel bilgiler uldum cok hosuma gitti bi ara tek tek denemeyi dusunuyorum:46::46::46:

En pratik temizlik bilgileri:
Kahve lekesi

Kahve lekesinin baş düşmanı yumurta sarısıdır. Ilık su içerisine bir yumurta sarısını döküp iyice karıştırın. Onu lekenin üstüne sürüp bir iki dakika bekledikten sonra durulama suyu ile silin. Lekenin ortadan kaybolduğunu göreceksiniz.

Kan lekesi

Muhtemelen kan lekesi gün içerisinde rastlayabileceğiniz en inatçı sorunlardan biridir. Soğuk suyun üzerine bol miktarda tuzu dökün. Daha sonra bu karışımı lekenin bulunduğu noktaya dökerek üstte kalan tuz ile ovalayın. Bu işlemi bir-iki dakika sürdürdükten sabunla yıkayıp durulayın.

Ruj lekesi

Ağır lekeler sınıfına giren ruj için yapılacak en iyi yöntem kabartma tozudur. Ruj lekesi olmuş giysinizi kabartma tozu ile birikte yıkarsanız sorun ortadan kalkacaktır. Hatta bazı kaynaklara göre saç spreyi de ruj lekesine iyi gelen ürünlerden biridir.

Ayakkabı temizliği

Kirlenen ayakkabılarınızı temizlemek için en iyi yöntem dış macunudur. Bunun için temiz bir bez ve dış macunu yeterlidir. Temiz bezin üzerine diş macununu dökdükten sonra iyice yedirin. Daha sonra ufak ufak ovalayın. Durulamak içinde yine temiz bir bezi kullanabilirsiniz. Bu işlemden sonra göreceksiniz ki en sevdiğiniz ayakabınız eskisinden daha yeni olacak.

Ayakkabı cilası

Mat ve pis bir ayakkabıyla kimse dolaşmak istemez. Eğer ayakkabınızı kısa bir zaman içerisinde temizleyip patlatmak durumunda iseniz bir muz bütün işi çözecektir. Muzu ezip bir bez yardımıyla ayakkabınıza yedirin ve herşey hazır.

Yağ lekesi

Önemli bir günde koltuğa dökülen bir yağ lekesi uğraşmak isteyeceğiniz son şey olmalı. Telaşlanmanıza gerek yok. Kabartma tozu ve suyu karıştırarak yumuşak bir hamur kıvamına getirin. Lekenin bulunduğu yere sürüp biraz bekleyin. Duruladığınızda lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.

Gümüş parlatma

Muhteşem bir akşam yemeği çatal, bıçaklarınızın mat görüntüsü ile mahvolabilir. Derin bir kabın içine ılık su doldurun. Kabartma tozu döktüğünüz suyun içine parlatmak isteğiniz metal eşyaları bırakın. Biraz beklettikten sonra bir sünger kullanarak soda ile iyice silin. En son soğuk suyla duruladığınız takdirde parlak ve temiz bir görünüm elde edecektir.

Su lekeleri

Ağaç yüzeylerde suyun bıraktığı izlerden kurtulmak için nemli bir beze mayonezi iyice yedirin. Lekelerin bulunduğu yerleri hafifçe ovalayın. Bu izlerden kurtulduğu için sehpanız size teşekkür edecektir.

Halı ve döşeme temizliği

Pahalı bir halı temizleyicisi almak yerine halınıza mısır unu serpin ve ovalayın. Kirler anında yüzeye çıkacaktır. Ekstra temizlik için halı şampuanı ve soda da kullanabilirsiniz.

Fırın temizliği

Geleneksel fırın temizleyiciler etkilidir ancak içerisindeki kimyasallar, zehirli gazlar sağlık sorunlarına neden olabilir. Bunu daha kolay ve sağlıklı bir yöntemle halletmek mümkün. Soda su ve kabartma tozunu eşit ölçülerde karıştırın ve bir gün bekletin. Ertesi sabah karışımı temizlik fırçası ile kirli yüzeye döküp hafifçe ovalayın. Nemli bir bez yardımı ile durulamanız yeterli olacaktır.

Evye temizliği

Su lekeleri lavabolar için en kötü görünümü oluştıruyor. Bunun teöizliği aslında sandığımızdan daha kolay. Bir litre suyun içine dört kaşık kabartma tozu ekleyin. Karışımı temiz bir bezle birlikte lavaboya uygulayın.

Ocak temizliği

Kabartma tozunu sıcak su ile macun haline getirin. bunu bir bez yada fırça yardımı ile ovalayarak uyğulayın ve beş dakika bekleyin. sonrasıda duruluyabilirsiniz.

Back
X