En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Bugun sabah 4ten sonra uyku tutmadi 6 gibi utuye basladim kucuk oda ful camasirdi.. yarisi bitti sayilir yatak odasinin tozunu aldim ortulerini utuledim serdim sonra dus aldim kahvalti yaptim hazirlandim cocuk krese ben ise saat iki de geldim bi saat uyudum cok yorgundum sonra oglumu aldim uc gibi hoop oturmaya gittik bi arkadasa..gelince yemegim vardi sofrayi kurdum yedik topladik esimle..banyo lavabosunu ovdum..kalan bulasiklari yikadim.. oglusla oynadik kitap okuduk film izledik.hayvan resimlerine baktik netten.kocis yogurt mayaladi bulasik mak.bosaltti. oglani uyuttu simdi uyuyoruz allah rahatlik versin kizlar..versin de dinlenelim insallah :)

Günaydın bayanlarr :3: :3:

dün eve gitmeden markete uğradık eve geldik onları yerleştirip yemek yaptım
paşa bey fırın yemeği değil tencere yemeği istedi onunla uğraştım biraz
neyse yeekten sonra bulaşıkları toparladım makinaya yerleştirdim
makina çalışırken büyükleri yıkadım
mutfağı toparladım çöpler vardı onları attım
sonra oturma odasını toplayıp toz aldım
birde üstünden süpürge yaptım
o kadar

ilk günden kendimi sıkmayayım dedim :1: :1:
sabah kalkınca da yatak odasında yine yıkanacak çamaşırlar vardı onları attım makinaya akşama yıkanmış olur onlar yerleşecek

Bugun sabah 4ten sonra uyku tutmadi 6 gibi utuye basladim kucuk oda ful camasirdi.. yarisi bitti sayilir yatak odasinin tozunu aldim ortulerini utuledim serdim sonra dus aldim kahvalti yaptim hazirlandim cocuk krese ben ise saat iki de geldim bi saat uyudum cok yorgundum sonra oglumu aldim uc gibi hoop oturmaya gittik bi arkadasa..gelince yemegim vardi sofrayi kurdum yedik topladik esimle..banyo lavabosunu ovdum..kalan bulasiklari yikadim.. oglusla oynadik kitap okuduk film izledik.hayvan resimlerine baktik netten.kocis yogurt mayaladi bulasik mak.bosaltti. oglani uyuttu simdi uyuyoruz allah rahatlik versin kizlar..versin de dinlenelim insallah :)

sen bol bol enişteyi çalıştırmışsın :)) olsun olsun çalışsın....

o kadar

sabah kalkınca da yatak odasında yine yıkanacak çamaşırlar vardı onları attım makinaya akşama yıkanmış olur onlar yerleşecek

hıhhh sende bizden oldun gari :))

dün dinlendim bir güzel sabahta bulaşıklarımı yıkadım çok şükür... mutfak miss...

kuşarın kafesleri kaldı birde mutfaktan arındırdığımı düşündüğüm uçan karıncalar meğer küçük odaya çöreklenmişler.... hey yarabbim.... kuşlarda sağ olsun dört bir yana yem saçıyorlar... ilaç döktüm ama kuşlara bir şey olmaz inşallah onu hesaba katmadım ben....oooff offff akşam olmaz bu gün bana.....

çöpleri çıkarmayıda unuttum böcekleri görünce :( birinci katta oturmanın dezavantajlarından biri bu diğeri camlardaki demirleri silmek diğeri perdeleri açamamak dışardan illa bri görür psikolojisi bir diğeri de balkona çamaşır asamamak :(( taşınmak istiyorum ama bu sene imkansız.....

Evet canim 3 aylik hamileyim ikinci cocuguma. biraz surpriz oldu bu bebis..tesekkur ediyorum anneler gunumu kutladigin icin..seninde gelecek gunlerin kutlu olsun simdiden.cok guzel bi duygu allah isteyen herkese nasip etsin
Amin canım Rabbim tüm isteyenlere versin - seninkisi de hayırlı olsun evinize neşe getirsin hem oğluşun kardeş sevgisini de görsün - ben ablayım ve her ne kadar yaş aralığımız çok olmasa da kardeşlerim evlatlarım gibidir ufacık birşey olsa benim canım daha fazla yanar - Rabbim herkesin evladını hayırlı etsin - hamileliğin nasıl geçiyor zor mu?

Eşin de epey işi halletmiş maşallah:nazar: her eve lazım öyle koca:9: değil mi Betül?????????:1:

o kadar

İlk güne nazaran gayet iyisin ilerisini düşünemiyorum:44: Artık azerin ile aşk arkadaşlarımıza iyi rakip olursun gibime geldi:9: Ellerine sağlık:nazar:

dün dinlendim bir güzel sabahta bulaşıklarımı yıkadım çok şükür... mutfak miss...

kuşarın kafesleri kaldı birde mutfaktan arındırdığımı düşündüğüm uçan karıncalar meğer küçük odaya çöreklenmişler.... hey yarabbim.... kuşlarda sağ olsun dört bir yana yem saçıyorlar... ilaç döktüm ama kuşlara bir şey olmaz inşallah onu hesaba katmadım ben....oooff offff akşam olmaz bu gün bana.....

çöpleri çıkarmayıda unuttum böcekleri görünce :( birinci katta oturmanın dezavantajlarından biri bu diğeri camlardaki demirleri silmek diğeri perdeleri açamamak dışardan illa bri görür psikolojisi bir diğeri de balkona çamaşır asamamak :(( taşınmak istiyorum ama bu sene imkansız.....
Ah Betül yaaa valla nedir bizim şu evlerden çektiğimiz:47: Ben 3. kattayım ama perde konusunda hassasımdır akşam kalın perdeleri kapatırım sabah da onları açar tülü kapatırım hiç komple açtığımı bilmem - ama demirler konusunda haklısın hiç çekilmez temizliği - bence ev ara çık sen:34:

Bu arada ben hiçbir şey yapmadım yaaa - bu ara halsizlik hat safhada kolumu kaldıracak halim yok ama akşam iyi bir temizlik şart - bu arada akşam bari çarşıya gideyim yeni evi temizlemeye kalkıştığımdan içime sinmiyor vileda ucunu yenilemem lazım ondan sonra ver elini temizlik:21:

Ah Betül yaaa valla nedir bizim şu evlerden çektiğimiz:47: Ben 3. kattayım ama perde konusunda hassasımdır akşam kalın perdeleri kapatırım sabah da onları açar tülü kapatırım hiç komple açtığımı bilmem - ama demirler konusunda haklısın hiç çekilmez temizliği - bence ev ara çık sen:34:

perde konuusnda ben bildiğin paranoyağım malesef :) taşınmakta bir dert bu ev hem ucuz hem yeri iyi hem temiz... istiyorum ama düşündürüyor ne zaman yapabilirim bilmiyorum :)

Bu arada ben hiçbir şey yapmadım yaaa - bu ara halsizlik hat safhada kolumu kaldıracak halim yok ama akşam iyi bir temizlik şart - bu arada akşam bari çarşıya gideyim yeni evi temizlemeye kalkıştığımdan içime sinmiyor vileda ucunu yenilemem lazım ondan sonra ver elini temizlik:21:

yarın upuzuuuun bir rapor bekliyoruz....

perde konuusnda ben bildiğin paranoyağım malesef :) taşınmakta bir dert bu ev hem ucuz hem yeri iyi hem temiz... istiyorum ama düşündürüyor ne zaman yapabilirim bilmiyorum :)

yarın upuzuuuun bir rapor bekliyoruz....
İnşallah canım - eve gidince birşeyler yapmam lazım böyle olmuyor bir de günler uzun işler daha çabuk bitmesi lazım ama ben halsizlikten hiçbir şey yapamıyorum biraz kendime gelmem lazım
sen de haklısın ev konusunda ben de öyle hem kirası uygun hem de özünde temiz ev bulamıyorum yani genel bir sil süpürle girmek isterim tadilatla uğraşmak istemiyorum

sen bol bol enişteyi çalıştırmışsın :)) olsun olsun çalışsın....

hıhhh sende bizden oldun gari :))

inşalalh siz gibi olayım da evim misssler gibi tertemiz olsunnn :16: :16:

Amin canım Rabbim tüm isteyenlere versin - seninkisi de hayırlı olsun evinize neşe getirsin hem oğluşun kardeş sevgisini de görsün - ben ablayım ve her ne kadar yaş aralığımız çok olmasa da kardeşlerim evlatlarım gibidir ufacık birşey olsa benim canım daha fazla yanar - Rabbim herkesin evladını hayırlı etsin - hamileliğin nasıl geçiyor zor mu?

Eşin de epey işi halletmiş maşallah:nazar: her eve lazım öyle koca:9: değil mi Betül?????????:1:

İlk güne nazaran gayet iyisin ilerisini düşünemiyorum:44: Artık azerin ile aşk arkadaşlarımıza iyi rakip olursun gibime geldi:9: Ellerine sağlık:nazar:

yok ben onlara rakip olamammm :9: :9:
bu akşam bitirmem lazım ki gezmeye gidebileyim :1: :1: kendime ödül vericem işlerimi bitirirsem yoksa bitene kadar çıkmak yok

Dunku raporumu yazayim dedim:27::27:
Salon supuruldu silindi koltuklar cekilip altlari silindi :) vitrinler bosaltilip icleri silindi icindekiler 3 mak.anca yikandi
Avize parcalari yikandi toz alindi *cami gecen hafta silmistim:27:
Banyo temizlendi cif ve banyo spreyi ile ovuldu lavabo temizlendi ayna silindi klozet camasir suyu ile temizlendi paspaslari yikandi serildi
Wc camasir suyu ile yikandi
Yatak odasi supuruldu silindi*cekmecelerin altlarinida sildim ama bazaya dokunmadim:27: toz alindi dolaplar ustten duzeltildi nevresimler degistirildi kirliler yikandi
Kucuk oda ;)supuruldu silindi toz alindi balkon yikandi saksilar temizlendi altliklari yikandi
Antre supuruldu silindi cercevelerin ve celik kapinin tozu alindi
Aaaaaa unutmadan diger odalarin kapilarinida sildim yerleride bayagi yere egilip elle sildim viledami birine vermistim yenisinide alamadim daha ama daha iyi temizlendi her yer :)
Mutfak supuruldu silindi bulasiklar mak dizildi ocak ciflendi :)firinin ici temizlendi durdugu yerde kirleniyor:19: tezgah cam.suyuyla silindi burdaki balkondaki ivir zivirlar toplandi buzdolabinin ici ustten temizlendi:27: aksam yemekleri yapildi veee benim pilim bitti
Bu arada rapor vermedigim donemde 6tane yolluk yikamistim kayitlara gecsin lutfeeennnnn
Bugunun raporunuda aksama veririm zaar:8:

Dunku raporumu yazayim dedim:27::27:
Salon supuruldu silindi koltuklar cekilip altlari silindi :) vitrinler bosaltilip icleri silindi icindekiler 3 mak.anca yikandi
Avize parcalari yikandi toz alindi *cami gecen hafta silmistim:27:
Banyo temizlendi cif ve banyo spreyi ile ovuldu lavabo temizlendi ayna silindi klozet camasir suyu ile temizlendi paspaslari yikandi serildi
Wc camasir suyu ile yikandi
Yatak odasi supuruldu silindi*cekmecelerin altlarinida sildim ama bazaya dokunmadim:27: toz alindi dolaplar ustten duzeltildi nevresimler degistirildi kirliler yikandi
Kucuk oda ;)supuruldu silindi toz alindi balkon yikandi saksilar temizlendi altliklari yikandi
Antre supuruldu silindi cercevelerin ve celik kapinin tozu alindi
Aaaaaa unutmadan diger odalarin kapilarinida sildim yerleride bayagi yere egilip elle sildim viledami birine vermistim yenisinide alamadim daha ama daha iyi temizlendi her yer :)
Mutfak supuruldu silindi bulasiklar mak dizildi ocak ciflendi :)firinin ici temizlendi durdugu yerde kirleniyor:19: tezgah cam.suyuyla silindi burdaki balkondaki ivir zivirlar toplandi buzdolabinin ici ustten temizlendi:27: aksam yemekleri yapildi veee benim pilim bitti
Bu arada rapor vermedigim donemde 6tane yolluk yikamistim kayitlara gecsin lutfeeennnnn
Bugunun raporunuda aksama veririm zaar:8:

Wuuuuuu maşallah sana canım ya:nazar:
Bende katılsam size hep ertelendiğini biseyler oluyor
Bu da beni cok sıkıyor
Derli topla olmaya çalışıyorum ama
2 cocukla cok zor oluyor malesef
Bi cogunuz çalışıyorsunuz sanırım
Ben bi de evdeyim hep
Kabul ederseniz bende ayak uydurmaya çalışayım

Bu da beni cok sıkıyor
Ben bi de evdeyim hep

Gunaydin
Tabi sende katil bize,bende calismiyorum :/ surekli evde oldugumuz icin sanki ev daha cok dagiliyor gibi geliyor bana :)temuzleyip ciksam.aksam gelsrm diyorum bazen:27:
Bu arada azerinn ask ve areser gelsin asil rapor basil oluyormus o zaman gorucez:))

Bu da beni cok sıkıyor
Ben bi de evdeyim hep
Hoşgeldin :3: Ev hanımı olmak dünyanın en zor işi bence hele ki çocuklar varsa ev hiç derli toplu durmaz (geçen yıla kadar hep evdeydim de... bitmeyen ev işleriyle az uğraşmadım :50:) Sen gel günlük yaptıklarını, ya da dipköşe artık evde ne temizlik yaptıysan fırsat buldukça yaz raporla, zamanla ve buradaki raporları okudukça insan pratikleşiyor :34:
Ben yalnız yaşıyorum ama evim büyük- çalışıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum :9:

Gunaydin
Tabi sende katil bize,bende calismiyorum :/ surekli evde oldugumuz icin sanki ev daha cok dagiliyor gibi geliyor bana :)temuzleyip ciksam.aksam gelsrm diyorum bazen:27:
Bu arada azerinn ask ve areser gelsin asil rapor basil oluyormus o zaman gorucez:))
Günaydın nasılsın? Dünkü raporunu okudum maşallah:nazar: okurken yoruldum:37: evi resmen kırklamışsın bir yıl iş yapmasan temiz kalır gibime geldi, o derece yani:23:

gunaydin temiz titiz olan ya da olmak icin ugrasan hanimlar:1:
Günaydın topiğimizin güzel, titiz sahibesi:3: Nasılsın???

Ne yararli bir topige denk gelmisim ben öyle :16:

En bastaki bilgileri nasil aklimda tutacagimi sasirdim :27:

Harikasiniz hanimlar :46:

* Sarimsaklari geçen sene bende anlatilan gibi yaptim, ezip tuzlayip birazda sivi yag ile kavanozda sakladim ama 2 ay bile dayanmadi benimkisi neden acaba :26::26:

Simdiyse soydum ve minik bi plastik kaba koyup buzluga attim, cikarip cikarip rendeliyorum lazim oldugu kadarini :34:

Sanırım basvurmam gereken başlık burası, temizlikderdi olunca konu:( evde annem mini fırın kullaniyor.simdi evlenecegim icin ben de firin akiyorum ocakl firin yeri var ama ben egilip nasil temizlerim ki onu diye korktugumdan midi firin almayi düşünüyorum. Bu sefer de hem firin nem ocak altina 2 dolap gerekecek.bu soruna care bulan var mi bilmediğim den mi korkuyorum diye kararsızim da adim gibi:(

Gunaydin

Hoşgeldin :3: Ev hanımı olmak dünyanın en zor işi bence hele ki çocuklar varsa ev hiç derli toplu durmaz (geçen yıla kadar hep evdeydim de... bitmeyen ev işleriyle az uğraşmadım :50:) Sen gel günlük yaptıklarını, ya da dipköşe artık evde ne temizlik yaptıysan fırsat buldukça yaz raporla, zamanla ve buradaki raporları okudukça insan pratikleşiyor :34:
Ben yalnız yaşıyorum ama evim büyük- çalışıyorum yarışmacı arkadaşlara başarılar diliyorum :9:

Günaydın nasılsın? Dünkü raporunu okudum maşallah:nazar: okurken yoruldum:37: evi resmen kırklamışsın bir yıl iş yapmasan temiz kalır gibime geldi, o derece yani:23:

Günaydın topiğimizin güzel, titiz sahibesi:3: Nasılsın???

Sagolun kizlar tesekkurler
Yarindan itibaren bende katılayım aranıza :)))
Evde olmak gercekten cok zor
Artık bende çalışmak istiyorum
Zaten evde sürekli çalışıyorsun da
Kimsenin gözünde bi şey etmiyor malesef:41:

Son düzenleyen: Moderatör:
Günaydın.

ben de numunelik bi şeyler yazayım. Burada yazılanların zerresi olamaz ama olsun.

akşam işten eve gittiğimde yemek yaptım. yemek sonrası mutfağı topladım. bulaşıklar makinaya ve makina bitince yerlerine yerleştirildi. tezgahı ve tezgah arası fayansları cifledim, davlumbazı sildim.
Bir de oturduğumuz odanın koltuk örtülerini makinaya attım ve bitince astım.

dün için yeterli. bakalım bu akşam durumlar ne olur? yemeğim var nasılsa belki daha fazla iş yapabilirim.

Ne yararli bir topige denk gelmisim ben öyle :16:

En bastaki bilgileri nasil aklimda tutacagimi sasirdim :27:

Harikasiniz hanimlar :46:

* Sarimsaklari geçen sene bende anlatilan gibi yaptim, ezip tuzlayip birazda sivi yag ile kavanozda sakladim ama 2 ay bile dayanmadi benimkisi neden acaba :26::26:

Simdiyse soydum ve minik bi plastik kaba koyup buzluga attim, cikarip cikarip rendeliyorum lazim oldugu kadarini :34:

Hoşgeldin aramıza :3:
Bu topikte aklınıza takılanları sorun ya da bildiğiniz püf noktalarını paylaşın ki birlikte öğrenelim - bilgi paylaştıkça çoğalır değil mi?:34:
Fırsat buldukça ev işi raporlarını da bekleriz

Sanırım basvurmam gereken başlık burası, temizlikderdi olunca konu:( evde annem mini fırın kullaniyor.simdi evlenecegim icin ben de firin akiyorum ocakl firin yeri var ama ben egilip nasil temizlerim ki onu diye korktugumdan midi firin almayi düşünüyorum. Bu sefer de hem firin nem ocak altina 2 dolap gerekecek.bu soruna care bulan var mi bilmediğim den mi korkuyorum diye kararsızim da adim gibi:(
Hoşgeldin :3: Topiğimizde ev işine dair ne varsa bulabilirsin - şimdi ocak fırın konusundaki fikirlerimi acizane paylaşayım.
Annemin fırınlı ocağı vardı sonra yeni eve taşınınca beyaz eşyaları da yeniledi eskiler de memleketteki evde hala ama fırın gazlı olduğundan sadece ocağı işe yarar, fırının içini de saklama dolabı niyetiyle kullanırdık (baharat ve bitki çayları hala orada muhafaza edilmektedir). Yeni evinde de elektrikli fırını olan fırınlı ocak aldı onun da fırınını nadiren kullanır - ben hep derdim ben ileride evlenince fırınlı ocak istemem set üstü yeter hem çok yer de kaplamaz diye:1: Evli değilim ama memurum ve yalnız başıma bir ev tuttum istediğim gibi set üstü aldım tezgahın üstüne koydum altında da zaten fırın yeri yoktu fırın olarak da annemin eski mini fırınını kullanıyorum ihtiyaç duyarsam yenisine, midi olanlardan almayı düşünüyorum. Bence set üstünün altına ya dolap yaptır ya da bulaşık makinesi/çamaşır makinesi koy - hem set üstünün temizliği de kolay oluyor hafif kaldırarak altını da temizleyebiliyorsun ama fırınlı ocak alırsan belli zamanlarda fırını komple çekip arkasını altını temizlemen gerekir ki onca işin arasında bir de onu yapmak bazen zor olabiliyor

Sagolun kizlar tesekkurler
Yarindan itibaren bende katılayım aranıza :)))
Evde olmak gercekten cok zor
Artık bende çalışmak istiyorum
Zaten evde sürekli çalışıyorsun da
Kimsenin gözünde bi şey etmiyor malesef:41:
Gel bize katıl bize:118:
Evde olmak tabii ki zor - yaptığın iş görünmüyor ev işi nankör derler gerçekten öyle bir yeri toplarken başka bir yer dağılıyor ama planlı olduktan sonra her şey hallolur sen gel yaz paylaş zamanla pratik kazanacaksın emin ol:34:
Çalışmayı düşünüyorsun sanırım - mesleğin ne ya da kpss düşünüyor musun?

Günaydın.

ben de numunelik bi şeyler yazayım. Burada yazılanların zerresi olamaz ama olsun.

akşam işten eve gittiğimde yemek yaptım. yemek sonrası mutfağı topladım. bulaşıklar makinaya ve makina bitince yerlerine yerleştirildi. tezgahı ve tezgah arası fayansları cifledim, davlumbazı sildim.
Bir de oturduğumuz odanın koltuk örtülerini makinaya attım ve bitince astım.

dün için yeterli. bakalım bu akşam durumlar ne olur? yemeğim var nasılsa belki daha fazla iş yapabilirim.
Hoşgeldin :3:
Bence ilk rapor için hiç de numunelik değil - epey iş halletmişsin maşallah:nazar: tebrik ediyorum:46:
Öyle fayans ciflemek falan ince iştir bence hiç kendini küçümseme:34:
Bir de davlumbaz temizliği nasıl olur bu konuda bilgi verir misin? Benim evde aspiratör var ama nasıl temizlemem gerektiğini bilmiyorum :44:

Selamlarr :3: :3:

dün yazamadım
evimi komple silip süpürüp toz aldım
çamaşırlar katlandı
bir tek ütülenecekler kaldı
bir odam benim boş o odayı da bayağı toparladım :1: daha dopğrusu kutuları üst üste yığdım

mutfakta ocağı sildim
makinayı boşalttım yeni bulaşıkları dizdim
bu akşam gezmelere gidebilirim :1: :1:

Back
X