sürekli gel-git yaşadığım konulardan biri. yakında evleneceğiz. nişanlım da ben de epey becerikliyiz dağınıklık konusunda, aslında işlerimiz hep aşırı düzen, disiplin gerektiren işler olduğundan evde rahat olma hakkımız diye de düşünüyorum. yine de pat diye ya da haberli misafir gelecek olsa bizim bu hayat felsefemizi ne kadar anlayabilir ya da annesi geldiğinde:)
geçen gün ikea'da, içine insan bile koyabileceğimiz boyutları olan boy boy kapaklı şeffaf plastik kutular gördüm, zamanla ihtiyacım doğrultusunda o kutulardan alıp her odaya ya da uygun yerlere yerleştirmeyi düşünüyorum, dağınık kalan şeyleri elimle süpürerek hoop içine atıp kapağını kapat at balkona gibi bir sistem fena değil gibi, ihtiyacı olan arasın bulsun

tabii buna ben de dahil
birinci mesajdaki işleri okurken kaç gün yataktan kalkamayacağımı düşündüm (rahatsızlıklarımdan dolayı) şu anda genç ve sağlıklısın anladığım kadarıyla

ama bak hamileymişsin dikkat etmen gerekmez mi, yanlış anlama ne olursun insan sağlıklıyken hep öyle gidecek sanıyor ev temizliği biz bayanların en çok sakatlandığı, incindiği alan malum, lütfen dikkat et kendine, yardımcı çağırmak dediğin gibi şart bütçeye göre. duvarları silme konusuna takıldım özellikle vücudu en çok zorlayabilen işlerden gibi geliyor hep bana boyun, sırt yani omurga açısından.
ama silme diyince boya türü sormadan da edemedim

evi yeni tuttuk boya yapılacak özellikle mutfak için silinebilir duvar kağıdı da var diyorlar ama mutfakta yağ lekesi olunca da silinebilir mi bilemedim:44:
zamanında emekli bir öğretmen bayan bizlere bir konuşma yapmıştı, özet olarak "zamanında temizlik dedim, çamaşır dedim, izin günlerimi öyle geçirdim. eşimle çocuklarımla keyif yapacağıma. şimdi hepsinin boş olduğunu anladım önceliklerim değişti ama ne o gençliğim kaldı, ne de enerjim..."