En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
Hehe betusum valla benim heruf benden beter çıktı yemin ederim:1:tavanı silmek planlarımda yoktu orası çok tozludur şimdi diyip komsudan merdiven alıp sildi:27::52:
bi de benim ysotiklarimi begenmiyo haha üzerinden geçiyo:52:

senin sulale benimkinden beter:27:

abboooo adamcağızıda kendine benzetmiş :)) senden korkulur valla....

Selam bayanlar bende bugun cocukların geri dönüşüme gidecek kitaplarını falan ayıracağım aslında yapılacak iş cok da bir yerden başlıyım gerisi gelir bu da bir iş sonunda dimi ama....

hırsız girmiş geçmiş olsun...... emek hırsızları.........

yaw yok orda bi sey :27:bunlar toplasan 1 bilemedin 1.5 saatlik is senin icin betus:52::52:

ben de ozlemisim valla eski topigi soyle sayfalara yetisememeyi:9::9::9:

neeğğğyyy 1.5 saatlik mi.... orda bi sürü çamaşır var bi kere.... evi süpürüp silmek bi saat zaten.... kuşlar neyim yarım saat.....

7 tane kuş var :) sabah öpüşüp koklaşıp öyle çıkıyoz evden :) insanın kimsesi olmayın kuşcağızları çocuk gibi yetiştiriyo :) onlarda kendini çocuk sanmaya başladı ciddi ciddi....

hele ütü elli kere suyu bitecek gene doldurulacak...... kabus..... seneye kazanlı alacam....

Nişanlım iş gereği hep klasik giyinmek durumunda çamaşırlar yığılıyor şimdiden.
Yandım ben :18:
Hangimiz bulursak iletelim diğerine :9:

Benim eşimde sürekli gömlek giyiyor malesef :43:

Merhabalar hanımlar ben de banyomu temizledim ütülerimi yaptım geldim :D
Bu aspirin ne mucizevi bişeymiş ,evlenince anladım :9:

arkadaşlar banyodaki kiri pası kireci tek seferde temizlemek için ne önerirsiniz ve nasıl bir temeizleme yolu izlemeliyim ev temizliğinden nefret ediyorum ama mecburi yapıyorum:53::52:

yaşasın bir işe yaramışım :)

yaaaa felaketten ders çıkarmak bu.... ben bir gün arayla yıkadım gerçi ama içerde kuruttuğum için yaş kalmış gene tam kurumamış... dışarda olsa ohooo yarım günde kurumuştu... malesef birinci kat olunca aleme çamaşırlarımı sergileyemem doğrusu birde çok toz oluyo.... gene de bu kadar zamana kumuş olması gerekirdi....
ne kadar tesekkur etsem az sana, kilim beklemede. Biz 3. Katiz ama disarida kurutmuyoruz hep ev icinde allahtan sicak bugun bir de ogleden sonra gunes vurdu koyu renk perdeyi ilk yikamistim kurudu da astim bile gunes batmadan guneslikleri de asam iyiydi ama daha makinede:(((

Aklima takildi simdi sonbaharda evlenince gececegim ev sadece sabah gunesi aliyor yani uzun surecek sanirim.:26:

Hehe betusum valla benim heruf benden beter çıktı yemin ederim:1:tavanı silmek planlarımda yoktu orası çok tozludur şimdi diyip komsudan merdiven alıp sildi:27::52:
bi de benim ysotiklarimi begenmiyo haha üzerinden geçiyo:52:

senin sulale benimkinden beter:27:
:53::53: hey maşallah diyesim geldi affiniza siginarak, ben tuttugumuz evin sagini solunu gosterip gozune kadar akla karayi seciyorum tavan tozludur desem evlenmeden ayrilir sanirim:1:

Selam bayanlar bende bugun cocukların geri dönüşüme gidecek kitaplarını falan ayıracağım aslında yapılacak iş cok da bir yerden başlıyım gerisi gelir bu da bir iş sonunda dimi ama....
gelir demek istiyorum beni bekleyen isler icin de aynısını düşünmek istiyorum:27:

neeğğğyyy 1.5 saatlik mi.... orda bi sürü çamaşır var bi kere.... evi süpürüp silmek bi saat zaten.... kuşlar neyim yarım saat.....

7 tane kuş var :) sabah öpüşüp koklaşıp öyle çıkıyoz evden :) insanın kimsesi olmayın kuşcağızları çocuk gibi yetiştiriyo :) onlarda kendini çocuk sanmaya başladı ciddi ciddi....

hele ütü elli kere suyu bitecek gene doldurulacak...... kabus..... seneye kazanlı alacam....
oyyyy 7 tane mi, :nazar: bakimlari epey ugrastirici olmali ama verdikleri mutlulukla telafi ettikleri ortada:16:

arkadaşlar banyodaki kiri pası kireci tek seferde temizlemek için ne önerirsiniz ve nasıl bir temeizleme yolu izlemeliyim ev temizliğinden nefret ediyorum ama mecburi yapıyorum:53::52:
Bu konuda ben de yardim rica ediyorum, evlenmek icin tuttugumuz evde banyoda derz aralari koyu renk olmus, bir de duvarlar daha mavi yerler yesilimsi duruyor pislikten mi anlayamadim daha su acilmadigi icin silme sansimiz olmadi:5:

iste kirisik olmasin diye puf noktalar sunlar:34:
*utuye baslarken pantolonu ters cevirip normal cizgi atmak icin olan sekilde degilde acik sekilde cep kisimlarini fermuar kisimlarini falan guzelce utule
*ikinci ve en onemlisiyse pantolonun ust bacagini yariya kadar utulemek
su yazdiklarimi harfi harfine uygula bak kirisiklik oluyo mu:34:

Süpersin :7:
Denedim işe yarıyor gerçekten :17:

Selam arkadaslar merhaba azerin hepinizi çooookk özledim topik eski gunlerine dönmūs ne güzel

Ben saglik problemlerim yüzünden be Kayseride kalmam sebebiyle uzun Zamandir yoktum

Herkesin keyfi yerine gelmis masallah bende, gaza gelim bi zahmet:))

Resmen bana uyari seklinde bu mesaj iyi ki acmisi topigi:))) evdeyim diye isleri siraladim 4 posta camasir listeledimdi de e nasil kuruyacak degil mi, hemen boluyorum:))))

Odamdaki koca kilim supurelecek hucrelerine kadar cunku makineye atilacak (ama yarina kaldi ustteki mesajin verdigi dersle)
camin onundeki kitaplik komple bosaltilip tek tek tozlari alinacak ve secimler yapilacak,
kitaplik cekilip arkasi temizlenecek.
camlar silinecek.
Guneslikler yikanip ipte nemli hale dondukten sonra anneye utuletip asilacak:1:
Guneslik asarken tuller inip makineye atilacak ciktigi gibi dogru cama asilacak,
koyu renk perdeyi hangi sirada yikamam lazim bilemiyorum ama yarindan once kurumaz yani kitaplık ortada kalacak yarin aksama kadar:43:
mutfagin paspaslari da vardi listemde ama kurutmak imkansiz olacak yarin oburgun aksama kaldi artik, tam gaza gelmistim btlbetul un mesaji frenledi :1:
tabii bu planlarin ne kadari gerceklesecek bakali :10:

Dun planladiklarim aksam 10 da bitti, ev kucuk olunca perdenin asilacagi yerde de kitaplik olunca bu kadar uzadi.kitapligi bastan asagi temizlemek, tek tek tum dosyalarin, kitaplarin tozunu almak mahvetti. Su kitapliklarin toz tutmayacagi bir sistem olsa bir de kutuk gibi dosyalar kollarim koptu hala agriyorbugun:5:

valla adam beni temizlikten biktirdi neredeyse:27:
senin kuslarla baya icli disli olmushsunuz betus Allah bozmasin ne diyelim:1:bi de wc egitimleri olsa super olacak:9::9:
sihirli su denen bi sey varmis canim onu bi dene:34::34:
:53::53: hey maşallah diyesim geldi affiniza siginarak, ben tuttugumuz evin sagini solunu gosterip gozune kadar akla karayi seciyorum tavan tozludur desem evlenmeden ayrilir sanirim:1:

gelir demek istiyorum beni bekleyen isler icin de aynısını düşünmek istiyorum:27:

oyyyy 7 tane mi, :nazar: bakimlari epey ugrastirici olmali ama verdikleri mutlulukla telafi ettikleri ortada:16:

Bu konuda ben de yardim rica ediyorum, evlenmek icin tuttugumuz evde banyoda derz aralari koyu renk olmus, bir de duvarlar daha mavi yerler yesilimsi duruyor pislikten mi anlayamadim daha su acilmadigi icin silme sansimiz olmadi:5:
:9::9::9:canim ben esim onundeki kumandayi almaya usenen biri simdi ev yeni tamirden cikti her sey yeni bi de parasi cebinden cikti ya o yuzden boyle:9::9::9::9:bakalim ne kadar surecek:9::9:
Süpersin :7:
Denedim işe yarıyor gerçekten :17:
ise yaramasina sevindim canim:46:
Selam arkadaslar merhaba azerin hepinizi çooookk özledim topik eski gunlerine dönmūs ne güzel

Ben saglik problemlerim yüzünden be Kayseride kalmam sebebiyle uzun Zamandir yoktum

Herkesin keyfi yerine gelmis masallah bende, gaza gelim bi zahmet:))
canim neyin var umarim ciddi bi sey yoktur:26:gecmis olsun:38:

sirkeli suyla sile bilirsin canim:34:benim buzdolabi temizligi diye bi konum var onu bi oku istersen

canim gecen benim kiz da krem rengi haliya 1 bardak cayi boca etti:27:once islak bi bezle tampon yaparak cayi cektim sonra bulasik deterjaniyla sildim ardindan duruladim ve yine kuru bi bezle tampon yaparak suyu cektim ve mis gibi oldu
ama senin leke kurumus artik bi de ayni miktarda kir coz aspirin ve beyaz sabun karisimiyla silmeyi dene:34:

lily nasilsin canim:38::38::38:

iste kirisik olmasin diye puf noktalar sunlar:34:
*utuye baslarken pantolonu ters cevirip normal cizgi atmak icin olan sekilde degilde acik sekilde cep kisimlarini fermuar kisimlarini falan guzelce utule
*ikinci ve en onemlisiyse pantolonun ust bacagini yariya kadar utulemek
su yazdiklarimi harfi harfine uygula bak kirisiklik oluyo mu:34:

elian canim kusura bakma ben kendi telasima dustum seni tebrik edemedim
cok tebrik ederim canim arkadasim
Allah kuzuna saglikli mutlu bi omur nasip etsin insallah:nazar:

areser ablam nasilsin:38::38:bitti demek dugun telasiniz
sizin su hirsiz olayi noldu bulundu mu abla:18::18:

azerincim ne kusuru canım benım teşekkür ederim allah razı olsun,

seninde başın sağolsun rabbim sabırlar versin çok üzüldüm,yeniden hayırlı sağlıklı bebişlerin olsun :16:

ne kadar tesekkur etsem az sana, kilim beklemede. Biz 3. Katiz ama disarida kurutmuyoruz hep ev icinde allahtan sicak bugun bir de ogleden sonra gunes vurdu koyu renk perdeyi ilk yikamistim kurudu da astim bile gunes batmadan guneslikleri de asam iyiydi ama daha makinede:(((

Aklima takildi simdi sonbaharda evlenince gececegim ev sadece sabah gunesi aliyor yani uzun surecek sanirim.:26:

benimkiler hala kurucak :( evin içinde kurutmak rutubete yol açıyor aslında .... 3. katsa niye evde kurutuyosun ki... aç balkona güneşte miss..

evimin sesi onlar... bazen düşünüyom onlarda olmazsa evde çıt çıkmıcak... neyseki hiç susmuyorlar :))

senin kuslarla baya icli disli olmushsunuz betus Allah bozmasin ne diyelim:1:bi de wc egitimleri olsa super olacak:9::9:

siz aile boyu titizsiniz anacım.... wc eğitimi problem değil genelde aynı yeri kullanıyorlar altlarına bir gazete tamam da ha bire tüy döküyolar....kuş tüyü yastık mı yapsam napsam :)

ve ben yalancı çobanınız.... hiiiiç bişi yapmadım.... asılı çamaşırları topladım... gene nemliydi ama yapacak bir şey yok.... diğerlerini astım.... şöyle bi evin kabasını temizledim.... misafir geldüüüü :) çan çan çene sonra sabah oldu zatiii.......... bu gün ellerimden öperler ama çok yorgunum bu gün........

:9::9::9:canim ben esim onundeki kumandayi almaya usenen biri simdi ev yeni tamirden cikti her sey yeni bi de parasi cebinden cikti ya o yuzden boyle:9::9::9::9:bakalim ne kadar surecek:9::9:

Sagol canim tansiyon sorunum var dengeleyemedik aylardir çekiyordum şimdi çok daha iyiyim, şükür

wc eğitimi diyince rahmetli anneannem geldi aklima evde serbest gezen muhabbet kuşu na wc eğitimi vermişti:27: elinden uçan da kaçan da kurtulamiyordu yani:1: resmen kazalar hariç koltugun ustundeki ortuye pisliyordu zavallı tabii ilk baslarda kabullenememistik kedi degildi bu ama titizlik konusunda ust duzylerde gezdiginden e hayvan da sevdiginden egitimde sinir tanimazdi:27:

Para verdigi k8nularda da gozune sokmam gerekiyor ama su anda boykotagectim o diyene kadar hicbir detayla ilgilenmeyecegim:19: diyorum ama ne kadar tutabilirim kendimi bilmiyorum tabii:24:

benimkiler hala kurucak :( evin içinde kurutmak rutubete yol açıyor aslında .... 3. katsa niye evde kurutuyosun ki... aç balkona güneşte miss..

evimin sesi onlar... bazen düşünüyom onlarda olmazsa evde çıt çıkmıcak... neyseki hiç susmuyorlar :))

siz aile boyu titizsiniz anacım.... wc eğitimi problem değil genelde aynı yeri kullanıyorlar altlarına bir gazete tamam da ha bire tüy döküyolar....kuş tüyü yastık mı yapsam napsam :)

ve ben yalancı çobanınız.... hiiiiç bişi yapmadım.... asılı çamaşırları topladım... gene nemliydi ama yapacak bir şey yok.... diğerlerini astım.... şöyle bi evin kabasını temizledim.... misafir geldüüüü :) çan çan çene sonra sabah oldu zatiii.......... bu gün ellerimden öperler ama çok yorgunum bu gün........
Cok minik bir kapali balkonumuz var maalesef. Acik olsa gerci buyuk de olsa asamazdik cunku cok arac geciyor tam carsinin uzantisi bir sokaktayiz, rutubet yok cok sukur sicaktacamlar acik kisin da kombi devamli acik oldugundan belki, belki de evin yonunden bilmiyorum. Ama evlenince gececegim evde bu is canimi cok sıkacak anliyorum.:5:
ev isi bekler dostlarla gececek guzel anlar beklemez. Ben de aksam arkadasima 6gradim kilim, paspas is
eri cumaya kaldi.

Ya kizlar bana fikir verin nolur ben napayim. Daginik biriyim ben toplarken bile daginik calisiyorum ama simdi cocuk falandaolucak ilerde bu yuzden duzene sokmak istiyorum islerimi. Ama ev fena durumda. Firinin dolaplarin arkasi mahvolmustur eminim. Nasil planlasam nerden baslasam.

once temizlikci alip halilari kuru temizlemeye verip perdeleri makinaya atip temizlikciyi mi cagirsam sonra kendim dolaplari duzenlemedetay isleri mi yapsam kendim ustesinden gelebilirmiyim ki ya. Cok useniyorum izindeyim islerimi nasil halledeyim bunalima giricem..

günaydın hanımlar siz hangi mikrofiber bezlerden kullanıyorsunuz :26:
haftaya büyük temizlik var da :9:

Anneme sordum kaynağı:) bim, sok, cagri marketten aliyormus karisik. Oyle pahali, markali falan degiller ama en onemli urun benim icin. Ceyiz icin bile ttabaktan once mikrifiber almistim:27: ceyiz denemez benimkilere ev ihtiyaclari yigini diyelim:27:

Ya kizlar bana fikir verin nolur ben napayim. Daginik biriyim ben toplarken bile daginik calisiyorum ama simdi cocuk falandaolucak ilerde bu yuzden duzene sokmak istiyorum islerimi. Ama ev fena durumda. Firinin dolaplarin arkasi mahvolmustur eminim. Nasil planlasam nerden baslasam.

once temizlikci alip halilari kuru temizlemeye verip perdeleri makinaya atip temizlikciyi mi cagirsam sonra kendim dolaplari duzenlemedetay isleri mi yapsam kendim ustesinden gelebilirmiyim ki ya. Cok useniyorum izindeyim islerimi nasil halledeyim bunalima giricem..

Esya olarak daginikligin tek cozumu depolamaalanlari yani dolaplar ve kutular bence. Plan olarak dağınıklığın cozumu de liste yaparak calismak. Eger dolap arkalari kuytu koseler temizlemecekse tabii oncelik onlarda olmali ki sonra zaten onlardan cikanlarla ortaliga damlar eder en son orta yerler temizlenmeli bence. Perde isine gelince sanirim cogu insan gibi biz de hep once perdeleri indiririz en kalin olani once olmak uzere siayla yikanir onarada cam silinir en son tulu yikariz genelde hemen ciktigi gibi cama astigimiz icin. Ama kalin perdeniz varsa mesela bir gun once yikayabilirsiniz belki.

Esya olarak daginikligin tek cozumu depolamaalanlari yani dolaplar ve kutular bence. Plan olarak dağınıklığın cozumu de liste yaparak calismak. Eger dolap arkalari kuytu koseler temizlemecekse tabii oncelik onlarda olmali ki sonra zaten onlardan cikanlarla ortaliga damlar eder en son orta yerler temizlenmeli bence. Perde isine gelince sanirim cogu insan gibi biz de hep once perdeleri indiririz en kalin olani once olmak uzere siayla yikanir onarada cam silinir en son tulu yikariz genelde hemen ciktigi gibi cama astigimiz icin. Ama kalin perdeniz varsa mesela bir gun once yikayabilirsiniz belki.

Soyle liste yapayim diyorum. Once bir kabaca toparlayip sonra oda oda derin temizlige gireyim ama hic guvenemiyorumki kendime yaa. Temizlikci de bilinen guvenilir nasil bulunur ki:(

Soyle liste yapayim diyorum. Once bir kabaca toparlayip sonra oda oda derin temizlige gireyim ama hic guvenemiyorumki kendime yaa. Temizlikci de bilinen guvenilir nasil bulunur ki:(

yarama bastin, nisanlim temizlikle ilgili ne dusunsem temizlihe gelen yapar diyor, sanki kolay da guvenilir birini bulmak e bir de biz çalışınca basinda duracak adam lazim annem gelecek mecburen ben musait oldugumda kalsam rahat bir tip degilim ki evimde baskasi olacak kara kara dusunuyorum. Yakinlarda oturanlara sormayi dusunuyoruz yardimci gelen, onlaqrin tanidiklari olabilir ama ben anahtari verip de gidemem acikcasi taaniyincaya kadar bir de benim sart surtuma alisincaya kadar.

Back
X