En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
canım işte ben onu demeyi beceremiyorum
komşularıma diyebiliyorum
ama onlar da uygunsanız diyorlar zaten
akrabalara hiç diyemiyorum
göreve dönene kadar bu işi halletmem lazım
hem bebek, hem okul, hem ev işi çok zorlanırım
bebek yokken ve çalışırken h. içi gelirlerdi
bazen çat kapı gelirlerdi
kabahat bende
desem belki hiç alınma falan olmayacak

haklısın bir an önce öğrenmem lazım:KK43:

zaten seni seven anlayış gösterir. "ya kusura bakmazsanız bugün kabul edemiycem. yarın akşam uygunsanız buyrun gelin" desen. iş hallolur. ;)

Şu pazartesileri hiç planlar tutmuyor normalde benimde Pazartesi günündur haftalık temizliğim ama hep bişey çıkar ya yorgun olurum ya biri davet eder bugunde cocukların okuluna gideceğim.....

haklısın temizlik günümü salıyamı alsamki ama hafta sonundan çıkmış ev temizliği hakkediyor:confused: malum

ev silindi süpürüldü salon ve mutfak camı silindi makineden çamaşr çıkarıldı yenileri kondu bir yemek işim kaldı zaten bebişim uyandı
azerincimmmmm geldim bak tekrar perişanlrı oynuyordum dipbucak temizlikten sonra geldim her gün burdayım inşallahhhhh

Pestilim ciktiii ama gururluyum cok is hallettim:) oglen is donusu anneme ugradim sallarimi astigim askiligim bana aldigi kapakli cam buyukce kaselerim ve hala annemde kalan seylerimden birazini toplayip eve geldim.
-bir makine camasir atildi
- sonraki postalar icin 2 makine camasir ayiklandi
-yari dolu bulasik makinesi doldurulup calistirildi.
- evde kabusum olan kolilerden biri daha bosaldi evlenirken alinan hala sira gelmeyen mutfak esyalari makineye girmek uzere sirayaa girdi.
-sivi sabun vb yedekler duzenlendi.
-esimin bekarligindan gelen ve benim bardak vb lerime yer birakmaYn alakasiz bardaklar sarip kutuyla ust dolaba kaldirildi.
-persembe cuma yapilan dondurucuya koymayi unuttugumuz kalan yemekler malesef cop posetine aktarildi bir daha hemen dondurucuya atacagim:KK43:
-evde yegenler misafirler oynar diye duran oyuncklar ayiklandi az yer tutaqcak sekilde istiflendi.
- 1.makine az parcaydi 2. Makineyi asarken oldum corap ve camasir doluydu sanirim corap stoklarimizi eritmem lazim 40 ayak gibiyiz masallah:KK43:(( as as bitmedi minicik seyler imdaaaat:KK43:
-3.makineyi atamadim mandallarim bitti:))) coraplari 2sini bir tutturdum hayatimda ilk defa annem bosuna israr etmiyormus daha al mandal diye:)))))
kisa programda tekrar bulasik maki esini xcalistirdim ama bosaltacak halim kalmadi esimin ellerinden oper artik:))

Kizlar bravo yapanlara ben gakiba yarinda yapamicam usume nobetleri gelio Rmara ara ilac iciyorm yarin 3te ablamka carsiya gidicez nikahinda takicagin kelepceyi alcsz cok ince bilekli bi de zevkince takcagi sey olsun fiye beraber bakicaz ust limit 600dusuk alcaz ana elmden gelen bu ablamda sagolsun belki daha ucuzunu aliriz bile dio
bakalim yarin temzlik yapablcdm mi insl yaparim ya temzlik yapmayi ozledim 3e kadar odalar biterde mutfagi bilemicem :+/

En azindan yarin odalari bitirsem carsamba mutfagi yapssm guzel diptenn spyle oh miss diye koku ceksem zaten mitfagi yetirstirmeicm carsiya gitmesekte
yapsamda cok yorulcam aslinda yaptimmi hepsini yapmak aliskanligim hepsi birden bitircem yaptimmmi yani ama bu seferlik olcak boyle artik

selam millet :KK54:kaçak kız estoş geldiiii:KK53::KK53::KK53::KK53:
bi selam vereyim hal hatır sorayım dedim :KK50:
nasılsınız ne var ne yok yeni gelişme neyin var mı:KK8:
züloşum sende ne var ne yok :KK19:
aşkitom doğurdu mu netti :KK17:çok uzak kaldım herşeyden yaafff:KK20:
haa bu arada selcan ve patsy ugruyolar mı kız :KK64:
hadi ben yatar 5 saat sonra kalkmam lazım :KK55:
sonra ugrarım yine öpüldünüz :KK68:

Günaydın hanımlar.
dün akşamki mecburi işlerimin raporunu vermek istedim.
Bazamız geldi. onu içli dışlı sildim. içine bir şey yerleştiremedim henüz.
ayrıca ütülenecek dantellerimi ütüledim. sadece dantel masa örtülerim kaldı 3 tane. onlar da bu akşam kısmet olursa.
minik mutfak perdemi de ütüledim ve eşime taktırdım.
yemek olarak pişmiş balık sipariş ettik. yorgun olduğumdan yemek hazırlayamadım.
ev terliklerimi, 1 kilim ve 2 polar battaniyemi de yıkamış, balkona asmıştım. onları içeri aldım.
"DÜZEN"e adım adım...

En azindan yarin odalari bitirsem carsamba mutfagi yapssm guzel diptenn spyle oh miss diye koku ceksem zaten mitfagi yetirstirmeicm carsiya gitmesekte
yapsamda cok yorulcam aslinda yaptimmi hepsini yapmak aliskanligim hepsi birden bitircem yaptimmmi yani ama bu seferlik olcak boyle artik

canım her zaman aynı olmaz ki
mutfak iç-dış, cam, kapı, buzdolabı olunca zaten bir günlük iş
yani ben şahsen öyle yapabiliyorum
önce iyileş de iş nasılsa olur:KK66:

Günaydın hanımlar.
dün akşamki mecburi işlerimin raporunu vermek istedim.
Bazamız geldi. onu içli dışlı sildim. içine bir şey yerleştiremedim henüz.
ayrıca ütülenecek dantellerimi ütüledim. sadece dantel masa örtülerim kaldı 3 tane. onlar da bu akşam kısmet olursa.
minik mutfak perdemi de ütüledim ve eşime taktırdım.
yemek olarak pişmiş balık sipariş ettik. yorgun olduğumdan yemek hazırlayamadım.
ev terliklerimi, 1 kilim ve 2 polar battaniyemi de yıkamış, balkona asmıştım. onları içeri aldım.
"DÜZEN"e adım adım...

ohh misss
ben de düzeni tertibi çok seviyorum
dolapları açınca her şey ütülü, düzenli
bazaları açınca her şeyin yeri belli, tertemiz içim açılıyor valla
bir de huyum açar açar bakarım:KK48:
ellerine sağlık canım

günaydın kızlar
akşam misafirler geldi
hemen aynı yaş grubundan 6 çocuk vardı ev dandini oldu
yaa anneler çok mu rahat?
yoksa ben mi çok abartıyorum?
çocuklara mutfağa masa hazırladım
annelerine de söyledim
hiç biri kalkıp ilgilenmedi:KK61:
kendi kendilerine döke saça yediler
yetmedi börekleri, kekleri geze geze yediler
ellerini her tarafa sürdüler
hep uyarmak, mutfağa geri sokmak zorunda kaldım
böyle yapınca da kendimi kötü hissettim
en kötüsü de hangi ara anlamadım, kaşla göz arasında eşimin çalışma odasına girmişler
eşimin cam masada yapışık duran projesine zarar vermişler
neyse ki yeni başlanmış bir çizimdi:KK61::KK61:

kv geldi bir ara da yeğenlerini uyardı
en azından meyve faslında dikkat ettiler:KK43::KK43:

bugün ne mi yapacağım?
haftalık temizliğimi sil baştan!
herkes ölçülü, saygılı olsa da misafirden soğutmasalar nolur sanki:KK43::KK43:
çok moralim bozuldu

inşallah oğlum büyüyünce ben de böyle rahatlayıp, genişlemem
offf ya amma da mızmızlandım:KK23::KK23:
herkese kolay gelsin kızlar
yağlanmış dolaplar, el izleri olan camlar, kırıklanmış ev balacayı bekler:KK55:

günaydın kızlar
akşam misafirler geldi
annelerine de söyledim
en kötüsü de hangi ara anlamadım, kaşla göz arasında eşimin çalışma odasına girmişler

bugün ne mi yapacağım?
çok moralim bozuldu

kolay gelsin. akılsız başın kahrını ayaklar ve balaca çeker ;)
hayır deseydin, dinlenmiş vaziyette evini temizleyecektin : )
hadi marş marş...

Bu evde duzenim ne zaman oturacak merakla bekliyorum, isimle ilgili calisma yapamiyorum cunku kafM rahat degil. Annemin evinde bir tek dosya kitaplarim etrafta olurdu raf koyacak yer kalmadigindaan ona darlanirdim evlendim 2 ay oldu hala esyalarin ucte biri yersiz yurtsuz. En basitinden esimin 2 cekmece corabi var yarisi kullanilmayan belki fazlasi ama o tek tek bakmadan ben atamiyorum. Bedenine uymayan ya da hayatt giymeyecegi verilecek giysiler cikiyor hala ama o dusunup, istiareye yatip:KK53: karar vermeden ben ayirip veremiyorum. 3 aydir esya ayirip atmaktan, vermekten gina gelmedi evin fazlaliklari bitmedi, ooof offff:(

günaydın kızlar
akşam misafirler geldi
annelerine de söyledim

bugün ne mi yapacağım?
çok moralim bozuldu

Boyle anne babalara ben de gicik oluyorum. Cocuktur olur denecek sey var denmeyecek sey var. Cocuklar ayrilan bolumde yerken tamam asagi dokulur, eder ama saldim cayira oldu mu o kaza degil resmen benim evim temiz kalsin sen naparsan yap gibi geliyor bana. Eskiden bir arkadasim vardi, esi yani kocasi kendi evlerinde cocuguna topa degmesine izin vermezken bizim eve gelirken eline kocaman top verip yollardi bu nedir simdi allah askina oglan cocugu salonda topla? Ve tutturma ve kirma dokme huyu olan bir oglandi....:KK47:

B balaca fatima38 fatima38
kızlar ben de hamileyim, kendi evimde çocuğum ne yaparsa yapsın ama başkasının evindeyken ben de asla rahat olamam.
arkadaşlarla günümüz vardı, bi kaç arkadaş aşırı ama aşırı rahat olduklarından, ve ben onların çocuklarına "yapmayın, etmeyin." demekten rahatsız olduğumdan günden çıktım. benim evimde de değiller ama rahat olamıyorum.

kolay gelsin. akılsız başın kahrını ayaklar ve balaca çeker :KK66:
hayır deseydin, dinlenmiş vaziyette evini temizleyecektin : )
hadi marş marş...

canım hayır deme konusunda yerden göğe haklısın, bunu öğrenmem lazım
ama bu sefer konu misafirlerin ev sahibine karşı olan saygısızlıkları
dün akşam değil, bugün gelmiş olsalar da evi yine bu hale getireceklerdi
şimdi rahat anneler için de bir önerini bekliyorum:KK66:

Maalesef anneler oturduğu yerden kalkma zahmetinde bulunmuyor, ben asla öyle olamam, olmamak lazım zaten, yazık ama yaa
bence de olmamak lazım
en azından çocuklara mutfakta masa hazırladım deyince aa şekerim onlar büyüdü kendileri yer denir mi yaa?
büyüdü dedikleri çocukların yaşları da 4-6 arası
en azından bir tanesi yanlarında durur, yardımcı olur

Bu evde duzenim ne zaman oturacak merakla bekliyorum, isimle ilgili calisma yapamiyorum cunku kafM rahat degil. Annemin evinde bir tek dosya kitaplarim etrafta olurdu raf koyacak yer kalmadigindaan ona darlanirdim evlendim 2 ay oldu hala esyalarin ucte biri yersiz yurtsuz. En basitinden esimin 2 cekmece corabi var yarisi kullanilmayan belki fazlasi ama o tek tek bakmadan ben atamiyorum. Bedenine uymayan ya da hayatt giymeyecegi verilecek giysiler cikiyor hala ama o dusunup, istiareye yatip:KK53: karar vermeden ben ayirip veremiyorum. 3 aydir esya ayirip atmaktan, vermekten gina gelmedi evin fazlaliklari bitmedi, ooof offff:KK43:

Boyle anne babalara ben de gicik oluyorum. Cocuktur olur denecek sey var denmeyecek sey var. Cocuklar ayrilan bolumde yerken tamam asagi dokulur, eder ama saldim cayira oldu mu o kaza degil resmen benim evim temiz kalsin sen naparsan yap gibi geliyor bana. Eskiden bir arkadasim vardi, esi yani kocasi kendi evlerinde cocuguna topa degmesine izin vermezken bizim eve gelirken eline kocaman top verip yollardi bu nedir simdi allah askina oglan cocugu salonda topla? Ve tutturma ve kirma dokme huyu olan bir oglandi....:KK47:
çocuktur yetişkin biri gibi elbet oturmaz
ama ilgilenmek gerekir
ilgiyi geç, kendi evlerinde izin vermediklerini başkasının evinde yapmalarına ses çıkmıyorsa, bu düpedüz saygısızlıktır
çocukları eğitmek kolay da büyükleri eğitmek çoook zor canım

B balaca fatima38 fatima38
kızlar ben de hamileyim, kendi evimde çocuğum ne yaparsa yapsın ama başkasının evindeyken ben de asla rahat olamam.
arkadaşlarla günümüz vardı, bi kaç arkadaş aşırı ama aşırı rahat olduklarından, ve ben onların çocuklarına "yapmayın, etmeyin." demekten rahatsız olduğumdan günden çıktım. benim evimde de değiller ama rahat olamıyorum.

çocuk yaramazlık yapar canım
annelerin rahatlığı çok kötü
allah korusun başı boş bırakınca birbirlerine de zarar verirler
mesela akşam ben hem onlarla ilgileniyorum, hem salona girip çıkıyorum
bir ara baktım küçük hanım sandalyeye çıkmış, kendisine çay bardağı alacakmış bir de çay dökecekmiş:KK57:
annesine söylediğimde dediği şey; beceremeyince haber verirdi
yahu ya yansa?
saldım çayıra mevlam kayıra:KK67:

günaydın kızlar
akşam misafirler geldi
annelerine de söyledim

bugün ne mi yapacağım?
çok moralim bozuldu

çok üzüldüm gerçekten tüm emeğin boşa gitmiş resmen demekki tüm ev sahiplerinin böyle sorunları oluyor benim arkadaşların bebişleri camlarıma kadar yalarlar inanın ev tam savaş alanına döner
olsun canım can sağlığı olsunda ,

Back
X