En Sevmediginiz Ev Isi

• Ankete Katılan
    3.010
çok üzüldüm gerçekten tüm emeğin boşa gitmiş resmen demekki tüm ev sahiplerinin böyle sorunları oluyor benim arkadaşların bebişleri camlarıma kadar yalarlar inanın ev tam savaş alanına döner
olsun canım can sağlığı olsunda ,
canım misafir gelip gittiğinde evde illa iş çıkar, ben bunu dert eden biri değilim
su var, deterjanlar var temizlenir
annelerin ilgisizliği, vurdumduymazlığı beni üzdü
ben de misafirliğe gidiyorum
bebişim henüz küçük ama her hangi bir dağınıklığım olduysa hemen topluyorum
bu anneme de gitsem böyle, k.valideme de gitsem böyle
bence bu insana saygıyla alakalı
valla bugün evi topladım, canım tekrardan dolap cam silmek istemedi
evde gezdikçe moralim bozuldu
banyo paspasları bile çiş olmuş yaa
4-6 yaşlarındaki çocuklar bu kadar başı boş bırakılmaz ki ama:KK57:

çocuk yemek yerken başında durmak, çişim geldi deyince evde yapıyorsun ya oğlum git yap demeden yanına gitmek zor olmamalı
arkasından da bunlar özgüven gelişimi için önemli deyip akıl vermek, bir de eğitimci bir anneye!
tövbe tövbeeee:KK67:
ortam olsaydı, curcuna olmasaydı en azından özgüven nasıl gelişir, saygı çocuklara nasıl öğretilir anlatırdım
ama malesef ben eteğim belimde sadece hizmet ettim, onlar da kakara makara eğlendiler

canım hayır deme konusunda yerden göğe haklısın, bunu öğrenmem lazım
ama bu sefer konu misafirlerin ev sahibine karşı olan saygısızlıkları
dün akşam değil, bugün gelmiş olsalar da evi yine bu hale getireceklerdi
şimdi rahat anneler için de bir önerini bekliyorum:KK66:

ona da var bir çözümüm. ;)
sen de onun evinde rahat davran çocuğun kırsın döksün : )

şaka bir yana, çevremde bazı arkadaşlarım, çocuklar için ayrı sofra kuruyorlar. sen de koymuşsundur belki, ama bu bi çözüm mü, bence değil. çocuğu sandalyeye çakamazsın ki. yediyseniz ellerinizi sileyim gibi sen koşturacaksın peşlerinde gerekirse. veya odaları kitleyeceksin her yere girmesinler en azından. ne bileyim aklıma bişey gelmiyor.
anlayışlı çocuklarsa, hadi masada yiyin sonra kalkın oynayın gibi öğütler olabilir vs.

B balaca dedim ya günümüz vardı diye.
bi gün bi arkadaşta toplandık. kızın da evi müsait değildi. k.validesinde ağırladı bizi. k.validesi başka yere gitti biz gelince. günü yaptık ettik. ama zor bitti o gün inan. koridorlardan halılar mı kalkmadı, koltukları yer değiştirip, örtüleri üzerine serip çadır mı yapmadılar. kızdan k.validesinin evi olmasına rağmen çarşaf mı istemediler. daha neler neler. bir gittiler ki, ben kıza acıdım dedim bu kızın kendi evi değil, bu ev böyle bırakılmaz. herkes gitti. dedim sen süpürgeyi aç ben oyuncakları toplayayım, düzenleyelim de öyle bırakalım. evi sen silersin sonra dedim.
topladık, kız da memnun oldu. ama kabus gibi bir gündü.
yani ben büyük konuşmak istemiyorum ama bu kadar huysuzlanacaksa çocuğum, güne girmem otururum evimde. ya da çocuğu parka falan götürürüm, madem çocuğun enerjisi var, dışarıda atsın enerjiyi benim de kafam rahat olsun değil mi ama...
anlayış.
arkadaşım sen ne kadar anlatırsan anlat, ağaç yaşken eğilir. bu saatten sonra kimseyi eğitemezsin. onlar kendi bildiklerini okurlar şekerim. ;)

ona da var bir çözümüm. :KK66:
sen de onun evinde rahat davran çocuğun kırsın döksün : )

şaka bir yana, çevremde bazı arkadaşlarım, çocuklar için ayrı sofra kuruyorlar. sen de koymuşsundur belki, ama bu bi çözüm mü, bence değil. çocuğu sandalyeye çakamazsın ki. yediyseniz ellerinizi sileyim gibi sen koşturacaksın peşlerinde gerekirse. veya odaları kitleyeceksin her yere girmesinler en azından. ne bileyim aklıma bişey gelmiyor.
anlayışlı çocuklarsa, hadi masada yiyin sonra kalkın oynayın gibi öğütler olabilir vs.
evet canım mutfağı çocuklar için hazırladım
annelere de söyledim, hiç biri kalkıp yiyene kadar çocukların başında durmadı
hem hizmet etmek, hem benim bebeğim, hem 6 çocuk nasıl yetişeyim?
eşim hizmete yardım etti tamam da yine kadının yapacağı şeyler çoğunlukta
çocuklar tabi ki sandalyeye çakılamaz ama anneler çocuklarıyla ilgilenebilir
görümcemin de iki çocuğu var, kardeşinin evine geliyor ama çocuklarının da peşinden hiç ayrılmıyor
önce onları doyurur, ellerini siler ondan sonra kendi yer
çişleri gelse hemen kalkar, su damlasa bile siler
sadece bende değil, her yerde böyle, annesinde bile
dediğim gibi bu insana saygıyla alakalı
bir çok arkadaşım da bu şekilde davranır
valla bilemedim ben:KK61:

ama bir araya gelindiğinde bir şekilde düşüncelerimi söyleyeceğim
k.validem de söylenmesi gerek, ben de kız kardeşlerimle konuşacağım dedi

Valla bizde kucuk olduk annem gunlere giderdi bizde annemle giderdik annmn bi bakisi yeterdi bize yemegimuzi yer usluca oynardik zamanr cocuklari bi baska tabii

B balaca dedim ya günümüz vardı diye.
bi gün bi arkadaşta toplandık. kızın da evi müsait değildi. k.validesinde ağırladı bizi. k.validesi başka yere gitti biz gelince. günü yaptık ettik. ama zor bitti o gün inan. koridorlardan halılar mı kalkmadı, koltukları yer değiştirip, örtüleri üzerine serip çadır mı yapmadılar. kızdan k.validesinin evi olmasına rağmen çarşaf mı istemediler. daha neler neler. bir gittiler ki, ben kıza acıdım dedim bu kızın kendi evi değil, bu ev böyle bırakılmaz. herkes gitti. dedim sen süpürgeyi aç ben oyuncakları toplayayım, düzenleyelim de öyle bırakalım. evi sen silersin sonra dedim.
topladık, kız da memnun oldu. ama kabus gibi bir gündü.
yani ben büyük konuşmak istemiyorum ama bu kadar huysuzlanacaksa çocuğum, güne girmem otururum evimde. ya da çocuğu parka falan götürürüm, madem çocuğun enerjisi var, dışarıda atsın enerjiyi benim de kafam rahat olsun değil mi ama...
anlayış.
arkadaşım sen ne kadar anlatırsan anlat, ağaç yaşken eğilir. bu saatten sonra kimseyi eğitemezsin. onlar kendi bildiklerini okurlar şekerim. :KK66:
aynen canım, çocuklar eğitiliyor da yetişkinler zor
çat çat söylenirse belki utanırlar
k.validem de bir daha gelmek istediklerinde tek tek gelin, baş edemiyorum de gitsin diyor
zor öyle demek ama:KK17:
anlayacak olan insan, çocuklara masa hazırladım yedirin isterseniz deyince anlar
kalkıp da bana aaa kendileri yesinler özgüven için önemli deyip akıl vermeye kalkmaz

Valla bizde kucuk olduk annem gunlere giderdi bizde annemle giderdik annmn bi bakisi yeterdi bize yemegimuzi yer usluca oynardik zamanr cocuklari bi baska tabii
canım biz sokakta oynuyorduk, enerjimizi atıyorduk
çocuklar şimdi enerjilerini atamıyor
oynasınlar, zıplasınlar da anneleri en azından arada kalkıp ne yapıyorsunuz deyip kontrol etsinler
annelerin evde eğitmedikleri çocukları biz öğretmenler okulda eğitmeye çalışıyoruz
oysa eğitim evde başlar
ilk öğretmen de annedir
offf offfff

Kizlar cok huzursuzum ya evimi toplayamiyorumya keske hasta olmasamda evim priril olsa of bnm sagligimdan onemli degil tsbiki ama icim huzursuz ev dandini sekilde yapcak mecalimde yok yarin yapmaya calisicam :(
evim tertemiz olsub istiyorum

günaydın kızlar
akşam misafirler geldi
hemen aynı yaş grubundan 6 çocuk vardı ev dandini oldu
yaa anneler çok mu rahat?
yoksa ben mi çok abartıyorum?
çocuklara mutfağa masa hazırladım
annelerine de söyledim
hiç biri kalkıp ilgilenmedi:KK61:
kendi kendilerine döke saça yediler
yetmedi börekleri, kekleri geze geze yediler
ellerini her tarafa sürdüler
hep uyarmak, mutfağa geri sokmak zorunda kaldım
böyle yapınca da kendimi kötü hissettim
en kötüsü de hangi ara anlamadım, kaşla göz arasında eşimin çalışma odasına girmişler
eşimin cam masada yapışık duran projesine zarar vermişler
neyse ki yeni başlanmış bir çizimdi:KK61::KK61:

kv geldi bir ara da yeğenlerini uyardı
en azından meyve faslında dikkat ettiler:KK43::KK43:

bugün ne mi yapacağım?
haftalık temizliğimi sil baştan!
herkes ölçülü, saygılı olsa da misafirden soğutmasalar nolur sanki:KK43::KK43:
çok moralim bozuldu

inşallah oğlum büyüyünce ben de böyle rahatlayıp, genişlemem
offf ya amma da mızmızlandım:KK23::KK23:
herkese kolay gelsin kızlar
yağlanmış dolaplar, el izleri olan camlar, kırıklanmış ev balacayı bekler:KK55:

Ayyy balacacım en nefret ettiğim şey annelerin misafirlikte rahat olmaları bırak misafirliği ben kendi evimde de cocuklarımı belli kurallar içinde yetiştiriyorum ki başka bir yere gittiklerinde aynısını yapsınlar.... Hatta artık öyle bir sinir olmuşum ki ben bu olaya çünkü hep arkadaslar çocuklu aileler olduk bir araya geliyoruz yeri gelince onların cocuklarına fa müdahale ediyorum yaniii....benim cocuklarıma ilk öğretim gittiğiniz yerde oyuncaklarda oynadıktan sonra onları toplamak diye....
Geçen aksam hafta içi bana da misafir geldi 3 çocuklu bir aile üçude erkek araları da az oyuncakları nasıl dağıtmışlar anlatamam sana ben anne olarak cocuklara hadi toplayın bakalım demesem içim rahat etmez öyle bıraktılar gittiler baktım benim oğlum kalkmış onların arkasını topluyor üzüldüm cocuğuma yani kendi oynamadığı halde topluyor.... Demem o ki cocuklar da değil onları öyle yetiştiren annelerde....

Gunaydin cnlar iice grip oldum ilacla ayakta durabiliyorum bugunde benden is yok aman yarin yaparim bisi olmaz :)

Canım geçmiş olsun dikkat et kendine

Bende bugun regli oldum ev dandini kalkıp yapacak Halim yok yemek yok çamaşır attım onlar yıkandı makine bağrıyo deminden beri bittimmmm artık beni asss diye ama kalamadım bir turlu.....

Ayyy balacacım en nefret ettiğim şey annelerin misafirlikte rahat olmaları bırak misafirliği ben kendi evimde de cocuklarımı belli kurallar içinde yetiştiriyorum ki başka bir yere gittiklerinde aynısını yapsınlar.... Hatta artık öyle bir sinir olmuşum ki ben bu olaya çünkü hep arkadaslar çocuklu aileler olduk bir araya geliyoruz yeri gelince onların cocuklarına fa müdahale ediyorum yaniii....benim cocuklarıma ilk öğretim gittiğiniz yerde oyuncaklarda oynadıktan sonra onları toplamak diye....
Geçen aksam hafta içi bana da misafir geldi 3 çocuklu bir aile üçude erkek araları da az oyuncakları nasıl dağıtmışlar anlatamam sana ben anne olarak cocuklara hadi toplayın bakalım demesem içim rahat etmez öyle bıraktılar gittiler baktım benim oğlum kalkmış onların arkasını topluyor üzüldüm cocuğuma yani kendi oynamadığı halde topluyor.... Demem o ki cocuklar da değil onları öyle yetiştiren annelerde....

Bende bugun regli oldum ev dandini kalkıp yapacak Halim yok yemek yok çamaşır attım onlar yıkandı makine bağrıyo deminden beri bittimmmm artık beni asss diye ama kalamadım bir turlu.....
Aynen cnn bnnde yemegim yok yikancak canasirda yok ama evi toparlayinca cikcaktir eminim dun patates salatasi yaptin sadece esime malzeme aldirdim bugunde 3gibi carsiya gidicem tarhana corbasi yaparim herhalde bi tek ne yapiyim cok sukur gene iyiyim cok kotu degilim ama ilacla ayaltayim

Kizlar eminim en daginik pis ev benimkidir :( bakalim kac gun bole olcak tulleride yikicam camlarida silcem tam bi temizlik olsun istiyorum eger yagmurlu gune denk gelirsem icerden silerum camlari aslinda yarinda gunesli olcaga benziyor yarin sabahtan bi baslasam aksama ancak bitirsem ne guzel olur ...

Dun kendi sinirlarimi fazla zorlandigimdan regl baslangici epey usume krizli ve bel agrili geldi akillandim mi hayir cunku ise gitmeyince her seyy gozume gozume batiyooor:(
-bir makine bulasik atmistim bitti cok sukur kapagini actim. Her seyi az deterjanli sungerle bir kere gecmeden atamiyorum sadece bardak fincanlari oldugu gibi atiyorum o yuzden makineye ragmen belim sirtim kopuyor.
- balkondaq kuruyanlari topladim katladim.
- evi esyalari cekmeden supurdum guya ama belim koptu. Ne kadar cekmeye egim desem de onu it bunu kimildat bir de hafif sandigim seyler ayagimla iteyim derken agir cikiyor allahim ben ne zaman bu evi yerden yayintilar toplanmis gorecegim.... aaamiiiin....
camasir atmam lazim nasil egilecegim diye dusunuyorum. Aah ahh her turlu makineyi yuksege koyma hayalim var ileride kendi evimizde oturursak sirt bel agrilari olduruyor.

Kizlar eminim en daginik pis ev benimkidir :KK43: bakalim kac gun bole olcak tulleride yikicam camlarida silcem tam bi temizlik olsun istiyorum eger yagmurlu gune denk gelirsem icerden silerum camlari aslinda yarinda gunesli olcaga benziyor yarin sabahtan bi baslasam aksama ancak bitirsem ne guzel olur ...
Bizim evi gormeden buyuk konusma:D 2 aydir yerlesemedim eve hatta 3 evlenmeden once baslamistim yavaqslatci esim eksik olmasin, sizin esleriniz de cengel engel oluyor mu kizlar, atilacak her sey kalkacak seyler buyuk olay esim icin sabir tasi derler bana ama catlayacaggim yakinda:/:

K
Bizim evi gormeden buyuk konusma:D 2 aydir yerlesemedim eve hatta 3 evlenmeden once baslamistim yavaqslatci esim eksik olmasin, sizin esleriniz de cengel engel oluyor mu kizlar, atilacak her sey kalkacak seyler buyuk olay esim icin sabir tasi derler bana ama catlayacaggim yakinda:/:
:) yok cnm abartmiyorum ya emnm daha topludur suzin ev kocamda herseye karisir berabersek temzlik uaparken
acaipim ya yarina taktim kafama ama halim olurmu acaba?

Selam kizlar nasilsiniz,ugrayamiyorum coktandir,her gun toplamaya calisiyorum,dune kadar hersey iyidi,bugun daginikligi toplamam lazim ama hic canim istemiyor,kizimda uyumadi bugun ,cok halsizim anlayacaniz.Ben derli toplu olmanin yolunu geceden yaparak buldum,gece her tarafi temizlexip topluyorum,oteki gunde,gunduzleri kizimla ugrastigim icin isler aksamiyor,varsa ufak tefek daginiklik onlari halledip disari cikiyom,islerimi hallediyorum.

araserciğim gerçekten çok moral bozucu bir şey
çocuk dağınıklığı hadi diyelim toplanır
ama yemek yerken ve wc ye giderlerken ufacık çocukları bir başlarına bırakmak saygısızlıktır:KK43::KK43:

kızlar dün akşamki maceradan sonra moralim bozulmuştu, hiç elim temizlemeye gitmemişti
e baktım evde dolandıkça canım sıkılıyor
evimin ne suçu var yaa dedim ve kalktım bir gayret temizledim:KK45:
zaten sabah toplamıştım
mutfak dolaplarını yeniden sildim
sandalyeleri elden geçirdim
salonun camlarını içerden sildim
toz aldım, süpürdüm ve yerleri sildim
banyoyu da kırkladım
banyo paspaslarını kaldırmıştım, yıkadım astım

veee bilin bakalım neyi başardım???
akşam gelen eşimin teyze kızı ve gelini aradı
sanki sabrımı ölçer gibi, yarın öğleden sonra sizin o tarafa taksit ödemeye gelicez, sabah da sana kahvaltıya gelelim dedi:KK57::KK57:
aynen böyle gözlerim pörtledi
kusura bakmayın, müsait değilim dedim
aa evde değil misin dedi
yoo evdeyim ama müsait değilim
hem pazartesi hem bugün dip köşe temizlik yapmak zorunda kaldım, çok yorgunum yarın evimde dinlenmeyi düşünüyorum dedim
hıı tamam o zaman, biz de teyzeme gideriz dedi
siz bilirsiniz dedim kapadım

yarın k.validem muhtemelen onları bir güzel haşlar
ohhh beee kırılırlarsa kırılsınlar, kızarlarsa kızsınlar HAYIR demeyi becerdim ya çooook rahatladım:KK53::KK53:

kızlar dün akşamki maceradan sonra moralim bozulmuştu, hiç elim temizlemeye gitmemişti
e baktım evde dolandıkça canım sıkılıyor
evimin ne suçu var yaa dedim ve kalktım bir gayret temizledim:KK45:
zaten sabah toplamıştım
mutfak dolaplarını yeniden sildim
sandalyeleri elden geçirdim
salonun camlarını içerden sildim
toz aldım, süpürdüm ve yerleri sildim
banyoyu da kırkladım
banyo paspaslarını kaldırmıştım, yıkadım astım

veee bilin bakalım neyi başardım???
akşam gelen eşimin teyze kızı ve gelini aradı
sanki sabrımı ölçer gibi, yarın öğleden sonra sizin o tarafa taksit ödemeye gelicez, sabah da sana kahvaltıya gelelim dedi:KK57::KK57:
aynen böyle gözlerim pörtledi
kusura bakmayın, müsait değilim dedim
aa evde değil misin dedi
yoo evdeyim ama müsait değilim
hem pazartesi hem bugün dip köşe temizlik yapmak zorunda kaldım, çok yorgunum yarın evimde dinlenmeyi düşünüyorum dedim
hıı tamam o zaman, biz de teyzeme gideriz dedi
siz bilirsiniz dedim kapadım

yarın k.validem muhtemelen onları bir güzel haşlar
ohhh beee kırılırlarsa kırılsınlar, kızarlarsa kızsınlar HAYIR demeyi becerdim ya çooook rahatladım:KK53::KK53:

Oncelikle tebrik ederim, kendim demisim gibi rahatladim cunku benzer seyleri zamaninda cok yasadigim icin sabaqh yazdiklarini yasar gibi okumustum. Yeni evliyim ama yasim kucuk degil zamaninda epey agzim yandi aman kirilmasinlar diye dusunmekten artik elimden geldigince duz dusunmeye calisiyorum ama huylu huyundan ne kadar vazgecerse tabii:)
Mesela gelecegiz deyip de hem hazirlik yaptirip hem baska islerimi onlara gore dusunup kabul etmedigim ve bunu defalarca yapanLra yol verdim hayatimda o kadar huzur buldum ki. Resmen saygisizlik kendi keyiflerini dusunme, hastaliktir, aksiliktir bu baska bir sey ama bunu adet haline getirenlere artik hYatimda yer yok dedim zaman cok kiymetli bir sey hele ki o zamanlar aksamlari ve hafta sonlari da surekli calistigim icin zar zor bir aksamim bos olacaksa onlara ayir sonra oyle kal yorulduguna mi yanarsin bir suru gormek istedigin insan varken bosa gecen zamanina mi? Yoksa gece vakti hazirladigin ikramlara mi?

Kizlar disarda kafedeyim smdi ablami bekliyorum kirami yatirdim elktrk faturami yatirdim disarisi sicak geldi nednse haff esio evde nedn usuorm anlamadm :) insl yarinda bu kuvvet olurda temzligimi yaparim :)

Back
X