selam canım
ben ayda bir genel temizlik için yardımcı alıyorum
ayda bir olanda bütün camlar siliniyor, çerçeveler cifleniyor
perdeler 3-4 ayda bir yıkanıyor
salonun halısı, mutfak halısı, antre halıları makineyle yıkanıyor
diğer odaların halıları iki ve ya 3 ayda bir yıkanıyor
salon koltukları beyaz sabunlu suyla siliniyor
büfenin ve konsolun içi siliniyor (her 6 ayda bir de içindekiler yıkanıyor)
banyonun fayansları her ay siliniyor
mutfak dolapları her ay iç dış siliniyor (içini yardımcı gelse de genelde kendim siliyorum, içindekileri de ihtiyaç gördüğüm zaman yıkıyorum)
duvarlar her 6 ayda bir siliniyor
bazanın altını da her 6 ayda bir elden geçiriyorum, içindekileri havalandırıyorum, ihtiyaç olursa yıkıyorum veya yıkamaya veriyorum)
haftalık temizliğimi kendim yapıyorum(şu an dücretsiz izin kullanıyorum bu yüzden pazartesileri yapıyorum. )
her taraf dip köşe süpürülüp siliniyor
mutfak dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum
banyo dolaplarının kapaklarını iç dış siliyorum (ihtiyaç varsa içlerini düzenliyorum)
mutfak camını genelde her hafta siliyorum salonun camlarını da ihtiyaç görürsem cam sille geçiyorum
bunun dışında gün aşırı aksatmadan, evimi küçük süpürgeyle süpürüyorum ve görünen yerlerini siliyorum
mutfak balkonunu ve mutfağı hergün süpürüp siliyorum
banyoyu her gün süpürüp siliyorum
klozet ve lavobalar da her gün ovuluyor
duş teknesini de genelede gün aşırı ovuyorum, duş kabinini de içinden gün aşırı mr muscle kireç çözücü sıkıp temizliyorum
davlumbaz haftada 2 bazen 3 kere mr muscle mutfakla siliniyor
kilerimi de haftada 2 3 kere siliyorum
mutfakta evyenin altındaki dolapta deterjanlarım var, onu da haftada 2 kere düzenleyip siliyorum
elbise dolaplarını çamaşır ve ütüden sonra yerleştirirken tozunu alıyorum (pazartesi çamaşır yıkıyorum, salı günü ütü yapıyorum)
şimdili aklıma gelenler bunlar canım